Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Πρώτη στο… «εξοχικό»

Την τέταρτη νίκη του σε έξι ματς στο Παγκρήτιο πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη με γκολ του Μπαράλες. «Σεφτέ» στις εκτός έδρας νίκες από την ομάδα του Βεργέτη.

Πρώτη στο… «εξοχικό»
Είχε την παράδοση με το μέρος του και την διατήρησε.

Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε την πρώτη, φετινή, εκτός έδρας νίκη του, επικρατώντας 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

«Χρυσός» σκόρερ ο Τζερόνιμο Μπαράλες (58’), με το τρίτο φετινό του τέρμα στην Σούπερ Λίγκα. Μέτριο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι με τον Κοντοέ και αρκετές χαμένες ευκαιρίες μετά το γκολ. Τέταρτη νίκη σε έξι παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο, για την ομάδα της Αρκαδίας.

Το ματς:


Ο ένας η φετινή ευχάριστη έκπληξη. Ο άλλος, η… δυσάρεστη φετινή. Ο Εργοτέλης μπήκε στο παιχνίδι καλύτερα. Κυκλοφόρησε τη μπάλα, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως στο γκολ δεν μπορούσε να φτάσει. Με τον Πελέ να είναι ο κορυφαίος και τον Χαντί να είναι πολύ κινητικός, οι Κρητικοί είχαν την πρωτοβουλία και φυσικά τον έλεγχο.

Από την άλλη πλευρά, ο Βεργέτης επέμενε σε ένα μη αποδοτικό σύστημα, χωρίς ξεκάθαρο οργανωτή στο παιχνίδι, με τους Μουνάφο και Ουσέρο να ψάχνουν τους ρόλους τους και τον Ντε Μπλάσις αβοήθητο,οι Αρκάδες αδυνατούσαν να απειλήσουν. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, χωρίς ωστόσο αυτό να προκαλεί έκπληξη,αν αναλογιστεί κανείς τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, ή μάλλον… δεν δημιουργήθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές. Ο Πετράκης έμενε ικανοποιημένος από την ομάδα του, όπως και ο Βεργέτης, ο οποίος όμως ανέβασε την αμυντική του γραμμή λίγο ψηλότερα, όπως και την πίεση στην πρώτη πάσα του Εργοτέλη. Με την είσοδο του Γκρατσίνι, μάλιστα, απέκτησε και καλύτερη κυκλοφορία, με τον Αργεντινό να ελέγχει τον ρυθμό και το παιχνίδι των Αρκάδων.

Όταν άλλαξε η εικόνα της ομάδας του Αστέρα, δεν άργησε να έρθει και το γκολ. Δεν ήρθε στο δοκάρι του Κοντοέ, όμως αυτό έγινε από τον Μπαράλες, ο οποίος σκόραρε για τρίτη φορά στην Σούπερ Λίγκα και φυσικά έβαλε στη θέση του οδηγού την ομάδα της Τρίπολης. Οι κινήσεις από τους δύο πάγκους δεν άργησαν να έρθουν. Ο Πετράκης έριξε όλα τα επιθετικά του όπλα στην αναμέτρηση, την στιγμή που ο Βεργέτης… «μάζευε» την ομάδα του ψάχνοντας τις κόντρες. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι Αρκάδες πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (63’ Μπαντιμπανγκά), Γιοβάνοβιτς, Μεχία, Κοιλιάρας (8’ λ.τ. Τζανακάκης), Καρντόσο (71’ Αναστασάκος), Πελέ, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Χαντί, Διαμαντάκος.

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Χαλκιαδάκης, Μπουχαλάκης, Σαρρής.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι (76’ Ζαραδούκας), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Σέτι, Μουνάφο, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (58’ Γκρατσίνι), Μπαράλες (72’ Τσαμπούρης).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Πιπίνης, Καράσκο, Χουάνμα.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)
Γήπεδο: Παγκρήτιο
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: