Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

SKODA με όλα τα… κομφόρ!

Έχοντας τα αστέρια της και κυρίως τον δαιμόνιο Κάλβο σε σπουδαία μέρα, η SKODA Ξάνθη "γκαζώνοντας" στο δεύτερο μέρος, έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Παναιτωλικού νικώντας τον 3-1.

SKODA με όλα τα… κομφόρ!
Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε το «βαρύ πυροβολικό» της Ξάνθης απέναντι στον Παναιτωλικό. Με κορυφαίο τον Κάλβο και άξιους συμπαραστάτες τους Σολτάνι, Σολάρι, Μάνταλο και Ντιέ, οι «Ακρίτες» νίκησαν 3-1 την ομάδα του Αγρινίου.

Μοιρασμένο το ματς στο πρώτο μέρος, ολοκληρωτική η ανωτερότητα των γηπεδούχων στο δεύτερο και πρώτη ήττα μετά από 8 ματς για τον Παναιτωλικού που φεύγει ηττημένος από το γήπεδο για πρώτη φορά από την 1η Σεπτεμβρίου.
Σολτάνι, Μάνταλος, Σολάρι τα γκολ των γηπεδούχων, ένα αλλά εξαιρετικό από τον Θεοδωρίδη για τους φιλοξενούμενους.


Το ματς


Ούτε η βροχή, ούτε το κρύο, ούτε καν η πενιχρή (για τους προηγούμενους δύο λόγους) παρουσία του κόσμου επηρέασαν τους παίκτες της Ξάνθης και του Παναιτωλικού που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και εκμεταλλευόμενοι το πολύ νωθρό ξεκίνημα των γηπεδούχων, δημιούργησαν δύο φάσεις για γκολ. Επειδή όμως το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ που λατρεύει τα κλισέ, έγινε αυτό που αρέσκονται να λένε όσοι χρησιμοποιούν τέτοια. Η Ξάνθη στο πρώτο «καλησπέρα» στα αντίπαλα καρέ, ευτύχησε να σκοράρει με τον Σολτάνι, αλλά ενώ φάνηκε να βρίσκει αντίδοτο στην επιθετικότητα του αντιπάλου της, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο με το… αριστερό πόδι του Θεοδωρίδη.

Ο έμπειρος παίκτης του Παναιτωλικού απάντησε με ένα γκολ-ποίημα από 30 μέτρα και αν δεν έπεφτε πάνω στον Τσέμα, θα μπορούσε να σημειώσει ένα εξίσου όμορφο γκολ πριν φύγει το ημίχρονο. Αντίστοιχα και ο Ράφαελ στην απέναντι εστία είχε και αυτός τις δικές του ευκαιρίες να δείξει τα αντανακλαστικά του και τελικά ήταν η καλή μέρα των δύο γκολκίπερ η βασική αιτία που μετά από ένα σχεδόν «άναρχο» πρώτο μέρος το σκορ έμεινε στο 1-1.

Φαίνεται πως από όσα είδε ο Μάουρερ στο πρώτο μέρος, εκείνο που τον εκνεύρισε περισσότερο ήταν η νωθρότητα των πρώτων λεπτών. Έτσι, οι γηπεδούχοι βγήκαν στο δεύτερο μέρος πιο… υποψιασμένοι και ήταν εκείνοι που κατάφεραν να δημιουργήσουν καλές στιγμές και –τελικά- να δουν την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα μετά από πολύ ωραίο γκολ του Μάνταλου.

Κι εκεί που όλα πήγαιναν όλα… δεξιά για τους «Ακρίτες» ήρθε η φαγωμάρα από… μέσα. Η αντικατάσταση του Ντιέ από τον Βασιλακάκη δεν άρεσε ούτε στον ίδιο, ούτε στον κόσμο κι έφερε μουρμούρα στο γήπεδο αποπροσανατολίζοντας τους γηπεδούχους και δίνοντας το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να πάρει τα πάνω του. Ο Χάβος άλλαξε πρόσωπα στην ενδεκάδα, γύρισε σε 4-3-3 το σύστημα της ομάδας, αλλά… προκοπή δεν είδε, αφού τα «βαριά χαρτιά» της Ξάνθης φώναξαν ξανά «παρών».

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν ακόμη ένα γκολ, αυτήν τη φορά με τον Σολάρι, ο οποίος έγινε μάγκας (καθόλου τζάμπα πάντως, αφού ήταν πολύ καλός έτσι κι αλλιώς) από τον Κάλβο, τον κορυφαίο ίσως παίκτη της Ξάνθης στο ματς, έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στο συμπαίκτη του και τον είδε να σκοράρει, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Φλίσκας, Ντιέ (63’ Βασιλακάκης) , Ντε Γκουζμαν, Μάνταλος, Σολάρι (88’ Ράνος), Σολτάνι, Κάλβο.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μαρίν, Σουάρες, Τσαμούρης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ραφαελ, Μπικέι, Μπόγιοβιτς, Καμαρά (80’ Ιωάννου), Γκάλο, Γοδόι, Ζούνιορ, Θεοδωρίδης, Μελισσάς (69’ Μπελόν), Κούσας, Μπακάκης (69’ Γκόλιας).

Στον πάγκο: Τακίδης, Καλί, Μουμίν, Καλογέρης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: