Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ήττα για Νάπολι, «άρρωστη» η Μίλαν! (video)

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα στη Serie A για τη Νάπολι, που έχασε 1-0 από την Πάρμα στο «Σαν Πάολο» για τη 13η αγωνιστική. Πέμπτο ματς χωρίς νίκη για τη Μίλαν, που παραχώρησε 1-1 στη Τζένοα.

Ήττα για Νάπολι, «άρρωστη» η Μίλαν (video)
Σημαντικό έδαφος στην κούρσα του τίτλου έχασε η Νάπολι, που γνώρισε ήττα-σοκ με 1-0 από την Πάρμα μέσα στο «Σαν Πάολο». Έτσι, οι «παρτενοπέι» παρέμειναν στο -4 από την πρωτοπόρο Ρόμα, που φιλοξενεί τη Δευτέρα (25/11) την Κάλιαρι. Οι «παρμέντσι» πέτυχαν την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους, έχοντας «χρυσό» σκόρερ τον Αντόνιο Κασάνο, που «πυροβόλησε» στο 81’.

Η Νάπολι είχε τον έλεγχο από την αρχή, αλλά όχι τις κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε μια τέτοια στο 20ο λεπτό, ο Ιγκουαΐν μπήκε από πλάγια δεξιά και σούταρε, αλλά ο Μιράντε βρισκόταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Η Πάρμα, με αιχμή του δόρατος τον Κασάνο, προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και αν ήταν πιο προσεκτική, θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Πάρμα έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Κασάνο έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Φελίπε παρότι ήταν μόνος του στο πρώτο δοκάρι, σούταρε ψηλά άουτ. Στο 72’ η Νάπολι σκόραρε με τον Ιγκουαΐν, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Αργεντινός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Στο 81’ ο Κασάνο «πάγωσε» το Σαν Πάολο. Ο Ιταλός επιθετικός πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, προχώρησε και όταν έφτασε σε θέση βολής, «κεραυνοβόλησε» τον Ρέινα, κάνοντας το 0-1. Στο 89’ η Νάπολι άγγιξε την ισοφάριση, αλλά στο φάουλ του Μέρτενς, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.



«Άρρωστη» η Μίλαν

Χωρίς νίκη για πέμπτο παιχνίδι έμεινε η Μίλαν και πλέον ο κλοιός γύρω από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σφίγγει επικίνδυνα. Οι «ροσονέρι», αν και αγωνίζονταν για 55 λεπτά με παίκτη περισσότερο, παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στη Τζένοα και βρίσκονται 18 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή. Κακά (4’) και Τζιλαρντίνο (8’ πεν.) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να χάνουν και πέναλτι στο 36’ με τον Μπαλοτέλι. Στη βασική ενδεκάδα των φιλοξενούμενων ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης, που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Η Μίλαν προηγήθηκε στο 4ο λεπτό με τον Κακά, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η Τζένοα ισοφάρισε με πέναλτι του Τζιλαρντίνο. Στο 36’ άλλαξε η αριθμητική ισορροπία, καθώς η ομάδα της Γένοβας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μανφρεντίνι για μαρκάρισμα στον Μπαλοτέλι εντός περιοχής. Ωστόσο, ο Ιταλός επιθετικός αστόχησε από την «άσπρη βούλα», χάνοντας την ευκαιρία να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, η Μίλαν μπήκε… φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να έχει την κλασσική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της. Από την πλευρά της, όλη η Τζένοα έπαιζε μαζική άμυνα πίσω από τη σέντρα, προσπαθώντας να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των «ροσονέρι». Οι γηπεδούχοι έπαιζαν στο μισό γήπεδο την αντίπαλο τους, αλλά δεν μπορούσαν να πετύχουν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Αυτό δεν ήρθε ποτέ και έτσι σε ένα ακόμη παιχνίδι, η Μίλαν άφησε βαθμούς.



Πρόγραμμα-αποτελέσματα 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 23/11

Βερόνα-Κιέβο 0-1
(90’+2 Λαζάρεβιτς)

Μίλαν-Τζένοα 1-1
(4’ Κακά - 8’ πεν. Τζιλαρντίνο)

Νάπολι-Πάρμα 0-1
(81’ Κασάνο)

Κυριακή 24/11 (16:00)
Λιβόρνο-Γιουβέντους
Ουντινέζε-Φιορεντίνα
Σαμπντόρια-Λάτσιο
Σασουόλο-Αταλάντα
Τορίνο-Κατάνια
Μπολόνια-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 25/11
Ρόμα-Κάλιαρι (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 30/11
Πάρμα-Μπολόνια (19:00)
Τζένοα-Τορίνο (21:45)

Κυριακή 01/12
Κατάνια-Μίλαν (13:30)
Αταλάντα-Ρόμα (16:00)
Κάλιαρι-Σασουόλο (16:00)
Κιέβο-Λιβόρνο (16:00)
Ίντερ-Σαμπντόρια (16:00)
Γιουβέντους-Ουντινέζε (21:45)

Δευτέρα 02/12
Φιορεντίνα-Βερόνα (20:00)
Λάτσιο-Νάπολι (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: