Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Αγια-Σοφιά» για Euro 2020;

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Δικέφαλος» αναφέρει πως η ΕΠΟ θέλει να βάλει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στο φάκελο υποψηφιότητας για το Euro 2020.

«Αγια-Σοφιά» για Euro 2020;
Το Euro 2020 θα φιλοξενηθεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και η Ελλάδα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να είναι μία από αυτές, μαζί με άλλες 31 χώρες-μέλη της UEFA. Το υποψήφιο γήπεδο είναι το ΟΑΚΑ, ωστόσο-σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δικέφαλος»-η ΕΠΟ θέλει να συμπεριλάβει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ για να ενισχύσει την ελληνική υποψηφιότητα.

Πάντως τα πράγματα δεν είναι απλά. Αφενός μεν γιατί η χωρητικότητα της «Αγια-Σοφιάς» δεν θα ξεπερνά τις 32.000 και αφετέρου γιατί οι τελικοί φάκελοι με τις υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν ως τις 25 Απριλίου του 2014 κι ακόμη δεν έχουν καν αρχίσει τα έργα κατασκευής του γηπέδου.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επιβεβαίωσε τη στήριξη της Πολιτείας στην προσπάθεια της ΑΕΚ να αποκτήσει δικό της γήπεδο με δηλώσεις του στην εφημερίδα. «Παρά τις δύσκολες οικονομικά καταστάσεις και το δράμα που ζούμε καθημερινά, σε επίπεδο αρχής τουλάχιστον η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει όλες τις ομάδες να έχουν τη δική τους στέγη. Πόσω μάλλον την ΑΕΚ που είναι ένα ιστορικό σωματείο που ενσωματώνει μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Είδαμε με χαρά την προσπάθεια που ανέλαβε στις πλάτες του ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ στηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή. Όχι αποκλειστικά και μόνο για να δούμε την ομάδα στο δικό της γήπεδο, αλλά επειδή ένα τέτοιο κόσμημα θα αναδείξει τα στοιχεία του πολιτισμού των Ελλήνων της προσφυγιάς», δήλωσε στον «Δικέφαλο».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: