Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Λαζάρ στο Αθλητικό Metropolis: «Ήταν θέμα τιμής»

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κοστίν Λαζάρ, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι με την Καλλιθέα στην Τούμπα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν θέμα τιμής η πρόκριση.


Για τη χθεσινή νίκη κόντρα στην Καλλιθέα και αν ήταν ένα ξέσπασμα για την ομάδα του:

«Ήταν ένα ξέσπασμα με τα πολλά γκολ που βάλαμε, ήταν και θέμα τιμής γιατί ήταν ντροπή να χάσεις από μια ομάδα Β΄Εθνικής. Μας πήγε το ματς, δώσαμε και εμείς ότι καλύτερο είχαμε και καταφέραμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα σχετικά εύκολα».

Για το αν υπήρχε ανησυχία πριν το ματς ότι δεν θα κατάφερναν να πάρουν την πρόκριση:

«Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε καθαρά από τύχη, είχαμε παίξει καλά με πολλές ευκαιρίες και δεν μπορώ να πω ότι το κλίμα είχε χαλάσει από αυτό το αποτέλεσμα. Ήμασταν πεπεισμένοι να πάρουμε την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι και αυτό ήταν το μόνο που σκεφτόμασταν, δεν υπήρχε κάποια αρνητική σκέψη».

Για το αν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι μπορεί να τους αποκλείσει η Καλλιθέα:

«Όχι σε καμία περίπτωση, δεν το σκέφτηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ήμουν 100 % σίγουρος ότι θα περάσουμε, ήξερα ότι η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί. Είχα πει ότι εμείς καταφέραμε και χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι και ότι εμείς θα καταφέρουμε καθαρίσουμε τώρα όπως και κάναμε. Τώρα βλέπουμε τα επόμενα παιχνίδια τα οποία είναι πολύ σημαντικά».

Για τον ίδιο είπε:

«Σωματικά ένιωθα λίγο δύσκολα αλλά ευτυχώς ήρθε η περίοδος των Χριστουγέννων και ξεκουραστήκαμε λίγο γιατί το είχα πολύ ανάγκη. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα και αρχίζω να βρίσκω τον εαυτό μου και χαίρομαι πάρα πολύ».

Για το αν μπορεί να φτάσει στον τελικό ο ΠΑΟΚ και να διεκδικήσει το Κύπελλο:

«Αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος ρεαλιστικός στόχος, η πρώτη θέση έχει απομακρυνθεί αρκετά και είναι κάτι που το θέλουμε όλοι πάρα πολύ. Είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός τίτλος».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Ξάνθη:

«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς αυτό στην Ξάνθη, είχαμε ένα σερί με αρνητικά αποτελέσματα και θέλουμε να το σπάσουμε με μία καλή εμφάνιση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε το 100 % και θα παλέψουμε για τη νίκη».


πηγή: metrosport.gr
 


Κωνσταντινίδης: «Να μείνει για χρόνια ο Δώνης»

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη, στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ, τον Πάμπλο Γκαρσία, τον Γιώργο Δώνη, τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και την επόμενη μέρα στο «δικέφαλο» και το παιχνίδι με την Ξάνθη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν υπήρχε άγχος στο παιχνίδι με την Καλλιθέα:
«Υπήρχε άγχος γιατί είχαμε χάσει από μια κατώτερη ομάδα. Το πρώτο γκολ όμως μας ανέβασε τη ψυχολογία και πήραμε αυτή την άνετη νίκη».

Για το αν περίμενε αυτό το 6-0:
«Δεν έκανα κάποια πρόβλεψη αλλά πιστεύαμε πάρα πολύ στη νίκη, θέλαμε να βάλουμε όσα περισσότερα γκολ μπορούσαμε και πιστεύω τα καταφέραμε. Μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με την Ξάνθη το οποίο θα είναι δύσκολο».

Για το αν τους πλήγωσε τον εγωισμό το 2-0:
«Σίγουρα όταν χάνεις 2-0 από ομάδα μικρότερης αξίας και Β΄ Εθνικής, αυτό σου πληγώνει τον εγωισμό. Θέλαμε να δείξουμε πως αυτό ήταν κάτι τυχαίο και μια κακή στιγμή. Νομίζω πως ο κόσμος το κατάλαβε».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία:
«Είναι ένας παίκτης που έχει δεθεί με την ομάδα από την πρώτη στιγμή που ήρθε. Έχει αγαπήσει την ομάδα όσο κανένας άλλος και ότι λέει το εννοεί. Θέλουμε όλοι να του μοιάσουμε».

Για αν έχει πρότυπο κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ:
«Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένα. Στη θέση μου, μου αρέσουν πολλοί παίκτες, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Θα ήθελα να τους μοιάσω».

Για το αν πείραξε τους ποδοσφαιριστές η κριτική που δέχτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την ήττα στην Τρίπολη:
«Με την πρόκριση δώσαμε μια απάντηση σε αυτούς που μας κρίνανε. Ο προπονητής είναι κοντά μας και μας βοηθάει. Εμείς τον βοηθάμε με τα καλά αποτελέσματα. Ήταν λάθος να μας αποδοκιμάζουν οι οπαδοί στην Τρίπολη. Θα κερδίσουμε την Ξάνθη και όλα θα πάνε καλά».

Για το φετινό ΠΑΟΚ:
«Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε χωρίς τον επενδύτη και δεν υπήρχαν τόσες μεγάλες φιλοδοξίες. Εμείς, μέσα από τις εμφανίσεις μας, δείξαμε πως θέλουμε να ανεβάσουμε την ομάδα επίπεδο. Η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι αυτή που είδατε χθες. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, αλλά με πολύ δουλεία θα πάμε μπροστά».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Ξέρουμε πως έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας. Είναι κοντά μας και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με πληρωμές κλπ. Θέλει να κάνει έργα για να γίνει μεγαλύτερη η ομάδα. Μας δίνει σιγουριά».

Για το αν έχει κάποια προτίμηση για τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου:
«Δεν είναι ωραίο να προτιμάμε αντιπάλους. Με όποια ομάδα και να κληρωθούμε θα δώσουμε το 100% και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε τύχη θα περάσουμε».

Για τον Ολυμπιακό και αν κληρωθεί ο ΠΑΟΚ μαζί του:
«Παίξαμε ένα παιχνίδι μέσα στη Τούμπα, ξέρουμε τον αντίπαλο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα τον κοιτάξουμε στα μάτια».

Για το ταλέντο του Δημήτρη Κωνσταντινίδη:
«Ευχαριστώ για όσα λένε για εμένα. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω για να γίνω καλύτερος. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου γιατί με εμπιστεύτηκε σε ένα δύσκολο ματς και μετά από τραυματισμό που είχα. Ήθελα να τον δικαιώσω».

Για τον Γιώργο Δώνη:
«Όπως όλη η ομάδα, έτσι και ο προπονητής, περνάει τα καλά και τα άσχημα. Είναι λάθος να ασκείται τέτοια κριτική. Είναι πάντα δίπλα μας και πρέπει να μείνει χρόνια στον ΠΑΟΚ γιατί έχει όραμα για αυτή την ομάδα».


πηγή: metrosport.gr
 


Ιντζίδης: «Όνειρο που πραγματοποιήθηκε να φορέσω αυτή τη φανέλα»

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Χρηστός Ιντζίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου μίλησε αναλυτικά για τη χθεσινή νίκη του «δικεφάλου», το επόμενο ματς κόντρα στην Ξάνθη, τον Κατσουράνη, τον Σίλντενφελντ αλλά και την πίεση που ασκεί ο κόσμος της ομάδας στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με την Καλλιθέα:
«Μας έφυγε το άγχος για την πρόκριση. Έπρεπε να μπούμε σοβαροί για να γυρίσουμε το παιχνίδι και όπως είδατε η ομάδα τα κατάφερε. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και είμαστε χαρούμενοι για αυτό».

Για το αν περίμενε 6 γκολ και αν ήταν εύκολη η πρόκριση
«Ξέραμε τις δυνατότητες της ομάδας. Ήμασταν προετοιμασμένοι και ξέραμε πως θα περάσουμε με καλή εμφάνιση. Δεν περίμενα 6 γκολ, αλλά πίστευα πως 3 με 4 γκολ θα τα βάζαμε. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και ήρθαν 6 γκολ. Εύκολο το κάναμε εμείς όμως. Με τέτοια πίεση και ευκαιρίες συνεχώς, το παιχνίδι έγινε εύκολο».

Για τον επόμενο αγώνα κόντρα στην Ξάνθη:
«Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Θα πάμε με “πατημένο το γκάζι” για να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Αν είμαστε σοβαροί και δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας θα το καταφέρουμε».

Για το πώς είναι να φοράς σε τόσο νεαρή ηλικία τη φανέλα του ΠΑΟΚ:
«Κανονικά θα έπρεπε έχω άγχος αλλά με τη βοήθεια κάποιων πολύ έμπειρων ποδοσφαιριστών που έχουμε στην ομάδα, φεύγει αυτό το άγχος. Όμως όταν φοράς αυτή τη φανέλα και το όνειρο σου γίνεται πραγματικότητα τότε δεν μπορείς να νιώθεις κάτι άλλο παρά χαρά».

Για το αν υπάρχει κάποιος ο οποίος θεωρείται ο “μέντοράς” του στην ομάδα:
«Αυτός που μου αρέσει να βλέπω και παίζει στη θέση μου είναι ο Κατσουράνης, ο οποίος είναι παίκτης τεράστιας ποιότητας. Μόνο που βλέπεις την ηρεμία και την ποιότητα ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή, μαθαίνεις».

Για τον Κώστα Κατσουράνη:
«Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη λύση για την άμυνα αλλά και το κέντρο. Είναι ένας μεγάλος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και να μάθει σε μας τους νεότερους κάποια πράγματα».

Για τη συνεργασία στο κέντρο της άμυνας με τον Κατσικά:
«Δεν έχουμε ξαναπαίξει ούτε στο πρωτάθλημα ούτε στο Κύπελλο αλλά η συνεργασία μας πιστεύω πως ήταν αρκετά καλή. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε με τον Κατσικά. Είμαστε και οι δυο δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι, ξέρουμε μπάλα, ο Γιώργος έχει περισσότερη εμπειρία και με βοηθάει και πιστεύω θα είμαστε ένα καλό δίδυμο».

Για τον Σίλντενφελτ:
«Φαίνεται πως είναι κάλος παίκτης, άλλωστε έχει αγωνιστεί και στο Γιούρο με την Εθνική του. Θα βοηθήσει αρκετά πιστεύω».


Για τον κόσμο της ομάδας και την πίεση που υπάρχει:
«Νιώθεις την πίεση γιατί ο κόσμος θέλει τις νίκες. Υπάρχει η πίεση αλλά σε βοηθάνε οι συμπαίκτες σου και αυτό φεύγει».


πηγή: metrosport.gr
 


Ερωτηματικά για Αλκαράθ!

Το γεγονός ότι το παιχνίδι του Άρη στην Κέρκυρα είναι αυτό κλείνει την 19η αγωνιστική ημέρα της Super League, δίνει στον Λούκας Αλκαράθ την ευκαιρία να σκεφτεί καλύτερα τις επιλογές που έχει για το κρίσιμο παιχνίδι στο νησί των Φαιάκων.

Ο Ισπανός προπονητής έχει ενδοιασμούς όσο αφορά την χρησιμοποίηση κάποιων ποδοσφαιριστών του. Αυτό που «πονοκεφαλιάζει» περισσότερο όλων όμως τον 46χρονο είναι ο παίκτης που θα κληθεί να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Ρούμπεν Πουλίδο. Η κάλυψη του κενού αυτού εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Στα χέρια του, πάντως, έχει τρεις επιλογές. Τον Νίκο Παντίδος, τον Μιχάλη Γιαννίτση και τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία. Ο πρώτος βαδίζει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, ο δεύτερος έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και η απειρία του πολλές φορές τον έχει οδηγήσει σε επιπόλαια λάθη, ενώ ο τρίτος έχει να αγωνιστεί βασικός από το ματς Κυπέλλου, στην Καλλιθέα, δείγμα του ότι δεν τον υπολογίζει στα βαριά χαρτιά του.

Δεδομένου όμως ότι το παιχνίδι είναι κρίσιμο και η άμυνα του Άρη, εδώ και πολλές αγωνιστικές, αντιμετωπίζει προβλήματα, ο Αλκαράθ σκέφτεται την ενεργοποίηση του αρχηγού της ομάδας. Η εμπειρία του 28χρονου αμυντικού οδηγεί τον προπονητή στη σκέψη να τον χρησιμοποιήσει, αφού βλέπει ότι και στις προπονήσεις δείχνει πλέον πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος. Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να έχει δίπλα του τον Γιαννίτση.

Από εκεί και πέρα, ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα προβεί σε αλλαγή συστήματος –μετά την προσθήκη και του Τάτου- ή θα επιμείνει στο 4-4-2. Τη χθεσινή ημέρα, πάντως, επίμενε στο «αγαπημένο» του σύστημα χρησιμοποιώντας τον Τάτο στην δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μπροστά του έχει ακόμη δύο γεμάτες ημέρες δοκιμαστικών προπονήσεων. Οι πλέον καθοριστικές, για να σκεφτεί, να πειραματιστεί και να καταλήξει.


πηγή: metrosport.gr
 


Τσάνας: «Να αρπάξει την ευκαιρία ο Κοτσαρίδης»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, τον νεαρό Κώστα Κοτσαρίδη όπως τον γνωρίζει από την παρουσία του νεαρού ποδοσφαιριστή στην Εθνική Ελπίδων.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Κώστα Κοτσαρίδη:
«Ήταν ποδοσφαιριστής στην ομάδα των Νέων. Είναι ένας αμυντικός χαφ αριστεροπόδαρος, με καλή τεχνική, αρκετό τρέξιμο στο κέντρο και το πάθος στο παιχνίδι του. Η τελευταία εξέλιξη του ήταν αν πάει στην ΑΕΚ ενώ πριν αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Δεν είχε την εξέλιξη που ήθελε στην ΑΕΚ αν και όταν έπαιξε στη θέση του ήταν πολύ καλός».

Για το αν μπορεί να βοηθήσει τον Άρη:
«Αν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει και έχει την κατάλληλη προετοιμασία, ψυχολογική και σωματική, θα βοηθήσει. Παίζει ρόλο και το πως θα τον χρησιμοποιήσει ο καινούργιος προπονητής και αν θα τον πιστέψει για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του».

Για τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στον Άρη:
«Είναι δύσκολη συγκυρία αυτή τη στιγμή αλλά καμιά φορά οι ευκαιρίες έρχονται στις δύσκολες στιγμές. Έχω την εντύπωση πως μπορούν να γεννηθούν πολλές ευκαιρίες για τα παιδιά μέσα από αυτές τις δύσκολες συγκυρίες».

Για το αν τον επηρέασε το μεγάλο διάστημα που έχει να αγωνιστεί λόγω του παραγκωνισμού του από τον Έβαλντ Λίνεν:
«Εμείς στην Εθνική Ελπίδων θέλουμε οι ποδοσφαιριστές να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όταν παίζει ένα παιδί στη Σουπερ Λιγκ και έχει πολλές συμμετοχές είναι ευνόητο να διαλέξουμε αυτόν τον ποδοσφαιριστή από έναν άλλον που δεν έχει τόσες συμμετοχές. Είναι δουλειά των σωματείων να δώσουν ψυχική δύναμη και την απαραίτητη τακτική και υποδομή για να τα καταφέρουν τα παιδιά. Στους συλλόγους γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία».


πηγή: metrosport.gr