Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«Το ποδόσφαιρο πεθαίνει από τα στημένα»

Νόσος ικανή να σκοτώσει το ποδόσφαιρο είναι τα «στημένα» παιχνίδια υποστήριξε ο γ.γ. της FIFA, Ζερόμ Βάλκε σε συνέντευξή του στο CNN στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το άθλημα!

«Το ποδόσφαιρο πεθαίνει από τα στημένα»

Ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπως είχε κάνει και προ ημερών ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, χαρακτήρισε τα «στημένα» παιχνίδια ως την μεγαλύτερη απειλή για το άθλημα.

«Δεν συμβαίνει μόνο στην Αφρική. Υπάρχει στην Ασία, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Νότια Αμερική. Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο πλέον», τόνισε ο Βάλκε και συνέχισε:

«Εάν ξέρουμε από πριν τον νικητή, τότε, ναι πρέπει να το παραδεχθούμε… Το ποδόσφαιρο έχει πεθάνει. Αυτή είναι η ομορφιά όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά όλων των αθλημάτων, πως ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζει τι θα γίνει. Μπορεί να νικήσει η ομάδα που εσύ πιστεύεις ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Όμως μπορεί να είναι και ο αντίπαλος, ο οποίος μπορεί να τα καταφέρει καθώς απλώς κατάφερε να σκοράρει μια φορά. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο με όποιο μέσο και τρόπο μπορούμε», τόνισε ο Βάλκε.

«Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ, πολύ μεγάλη μάχη, στην οποία δύσκολα θα κατακτηθεί η νίκη. Και εάν θέλουμε να νικήσουμε τότε, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο πρέπει μαζί να πολεμήσουμε. Γιατί τα στημένα παιχνίδια και οι άνθρωποι που θέλουν τα χειραγωγούν τις αναμετρήσεις θα μας απασχολούν τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια», κατέληξε.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: