Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Φάμπρι: «Δεν είμαι μάγος»

Πίστωση χρόνου και ηρεμία ζήτησε ο Φάμπρι, ο οποίος εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

Φάμπρι: «Δεν είμαι μάγος»
Τη σιγουριά ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις μέσω της σκληρής δουλειάς που κάνουν εξέφρασε ο Φάμπρι.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ζήτησε ωστόσο πίστωση χρόνου, τονίζοντας πως δεν είναι μάγος για να αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα από τη μία μέρα στην άλλη.

Ακόμη, ο Ισπανός προπονητής ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, ομάδα που χαρακτήρισε δύσκολη, όπως και την έδρα της.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει την αρνητική κατάσταση:
«Το μόνο που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο προπονητής είναι η δουλειά. Πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε προς κάποια κατεύθυνση, προσπαθώντας να δημιουργηθεί ένα κλίμα ηρεμίας προς όλα τα μέτωπα και προσπαθώντας να βρούμε την καλύτερη ισορροπία και τον καλύτερο τρόπο εργασίας για όλους όσοι είναι στην ομάδα. Και το ρόστερ, αλλά και όσοι είμαστε στην ομάδα, είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα. Άρα αυτό που πάντοτε λειτουργεί είναι το κεφάλι μας. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να δουλέψουμε, να κάνουμε τα πράγματα σωστά και να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Για τον αποκλεισμό από τον Πλατανιά και τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα:
«Καταλαβαίνω οπωσδήποτε τον μεγάλο εκνευρισμό που έχουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Διότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία και αυτή τη στιγμή δεν είναι στο επίπεδο της μεγάλης του ιστορίας. Φέτος όμως, ο Παναθηναϊκός έχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Είναι σαν να είναι άρρωστος και δεν βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν στις προηγούμενες περιόδους. Και αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα από μόνο του.

Άρα όλοι όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό και γύρω από τον Παναθηναϊκό, πρέπει να βρούμε κάποια λύση, να δούμε αυτή την ασθένεια και να μην δημιουργήσουμε και άλλες ασθένειες. Να επικεντρωθούμε και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να λύσουμε με ομόνοια την συγκεκριμένη κατάσταση. Διότι αν αρχίσουμε να αυξάνουμε τις ασθένειες, τότε δεν θα μπορέσουμε να γιατρέψουμε πολλές ασθένειες. Όλοι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στο συγκεκριμένο θέμα και να το εξυγιάνουμε.

Έτσι λοιπόν ζητώ από όλες τις πλευρές να βοηθήσουν και να είναι θετικοί. Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά, ανεξάρτητα με τον αποκλεισμό και αυτό που εγώ θέλω και ο καιρός θα δείξει, η ομάδα κατά τη δική μου άποψη ήταν καλύτερη, πηγαίνει καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και πηγαίνει προς αυτό που θέλουμε. Και πιστεύω ότι μονάχα με δουλειά αυτό θα αποδειχθεί και στην πράξη».


Για το αν ξέρει τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και πώς να τις λύσει:
«Το φάρμακο είναι η δουλειά προς την σωστή κατεύθυνση. Ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα και δουλεύουμε πάνω σε αυτό και στο αμυντικό και στο επιθετικό επίπεδο. Νομίζω ότι η δουλειά που γίνεται είναι σημαντική αναφορικά με αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που θέλουμε να βελτιώσουμε και πάλι τόσο σε αμυντικό, όσο και σε επιθετικό επίπεδο. Αυτό που θα ήθελα να ζητήσω είναι μια πίστωση χρόνου, λίγο περισσότερο χρόνο για να μπορέσουμε να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας οι παίκτες ηρεμία και ειρήνη, γιατί αυτό είναι που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Διότι και οι παίκτες είναι άνθρωποι, έχουν συναισθήματα και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να βγούμε μπροστά. Και πιστεύω ότι όλοι θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε».

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο:
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει καλά σε αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο που θα ήθελα είναι να μπορέσουμε να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτή την παρτιτούρα την οποία θα πρέπει να εκτελέσουμε. Η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε και αποφασιστικά μια νίκη, για να μπορέσει να ανέβει η ψυχολογία και πιστεύω ότι αυτή τη νίκη θα μπορέσουμε να την εξασφαλίσουμε την Κυριακή, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα:
«Πάνω σε αυτό το θέμα, απλά θα ήθελα να πω ότι προσπαθούμε να δώσουμε στην ομάδα ένα πνεύμα, μια ψυχή, μια προσωπικότητα και οι παίκτες δεν είναι πράγματα. Άρα πρέπει να βασιστούμε σε μια βασική ενδεκάδα, πάνω στην οποία θα μπορέσουν να ενσωματωθούν και άλλοι παίκτες. Μακάρι να βρισκόμασταν στην περίοδο της προετοιμασίας και οι αγώνες να μην είχαν βαθμολογική σημασία. Αλλά τι να κάνουμε; Αυτή είναι η πραγματικότητα τώρα».

Για το αν αισθάνεται πίεση από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα:
«Όχι, διότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνω και νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε τις καλύτερες εμφανίσεις και όσο περνάει ο καιρός να βελτιωθούμε. Αναμφισβήτητα δεν είμαι ένας μάγος και δεν μπορώ να τα αλλάξω όλα από τη μια ημέρα στην άλλη, αν δεν υπάρχει μια σταθερή βάση. Γι' αυτό και λέω ότι χρειαζόμαστε χρόνο, για να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Θεωρώ ότι πηγαίνουμε προς τον σωστό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: