Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δεν κράταγε και κάνα, δυο για την Ξάνθη;

Ο ΠΑΟΚ φύσαγε και το… γιαούρτι στην Τούμπα. «Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog.
Είναι αυτό που λένε ότι όποιος καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Έτσι έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Έφαγε τα απρόσμενα δυο γκολ στο Ελ Πάσο και στην Τούμπα δεν κρατιόταν με τίποτα. Δεν μπορούσε να χαλαρώσει μην τυχόν και γίνει καμία στραβή και χάσει την πρόκριση. Έβαλε τρία, τέσσερα, πέντε και συνέχιζε μέχρι όσο πάει στο κοντέρ. Μόνο στο τέλος έκοψε κάπως ταχύτητα.
Με το στανιό
Και ήταν, βέβαια, και κάτι ακόμα. Ο ΠΑΟΚ φέτος δεν το βάζει εύκολα το γκολ. Στα τελευταία τρία ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο δεν είχε σκοράρει, ενώ σε πολλά παιχνίδια κερδίζει με το στανιό. Με μισό – μηδέν, που λέμε.
Λευκή πετσέτα
Βρήκε, λοιπόν, μπόσικη την Καλλιθέα και ξέσπασε. Σα να ήθελαν οι παίκτες να βάλουν κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο. Όσο περισσότερα γινόταν. Δεν σταμάταγαν κι ας είχε πετάξει λευκή πετσέτα η Καλλιθέα μετά το 3-0 κιόλας, αφού είχε μείνει και με δέκα παίκτες.
Στο Ελ Πάσο μπερδεύτηκε
Από εκεί και πέρα, πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει σωστή διαχείριση της κατάστασης. Κατ’ αρχήν όλο το πράγμα μπερδεύτηκε από το ματς της Καλλιθέας. Εκεί, λοιπόν, σαν ΠΑΟΚ μπαίνεις μέσα κάνεις το 0-1 ή το 0-2 και είσαι άνετος κι ωραίος.
Πλάκωσε πίεση
Αντίθετα, στο Ελ Πάσο ο ΠΑΟΚ ήταν να μασάς και να φτύνεις. Χύμα. Και η Καλλιθέα νίκησε 2-0. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλάκωσε μαζεμένη πίεση μέσα στην ομάδα. Ήταν τόσο γερό το χαστούκι που άρχισε πλέον να παίζεται η θέση του Δώνη, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Κι έτσι γίνανε ξαφνικά βαριά κι ασήκωτα τα δυο επόμενα ματς.
Και για πάρτη του προπονητή
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν ήταν καθόλου άνετος με Ατρόμητο. Ήταν επηρεασμένος από το Ελ Πάσο και μπλοκαρισμένος. Κι έτσι έφερε 0-0. Το κλίμα έγινε ακόμα χειρότερο. Και τον πήρε παραμάζωμα ο Αστέρας στην Τρίπολη.
Κι έφτασε τώρα να τα παίξει όλα για όλα με την Καλλιθέα, σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι ξεκούραστο και τυπικής διαδικασίας. Με τους παίκτες να μπαίνουν στην Τούμπα σαν καμικάζι στο γήπεδο. Να γυαλίζει το μάτι τους και να παίζουν και για την πάρτη του Δώνη, αφού ήξεραν τι θα γινόταν σε περίπτωση αποκλεισμού.
Χαλαρωτικό…
Ας το πάρουμε αλλιώς. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ένα π.χ. 0-2 στο Ελ Πάσο θα πήγαινε ήρεμος με τον Ατρόμητο και με τον Αστέρα. Το πιθανότερο είναι να είχε και καλύτερα αποτελέσματα, αφού δεν θα ήταν τόσο πρεσαρισμένη η ομάδα. Κι έτσι πριν από το παιχνίδι με την Ξάνθη θα είχε ένα χαλαρωτικό ματσάκι – προπόνηση με την Καλλιθέα. Δεν θα ήταν υποχρεωμένος να δώσει το 110% για τουλάχιστον ένα ημίχρονο.
Θα παίξει κλειστά
Δεν κράταγε, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ και κανένα γκολ για την Ξάνθη; Σκοράρει που σκοράρει δύσκολα, άλλωστε. Και η Σκόντα είναι πιεσμένη βαθμολογικά. Θα παίξει κλειστά. Με τον τρόπο που δυσκολεύει κι αγχώνει τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα.
Και το άγχος από τον ΠΑΟΚ δεν γίνεται να φύγει για μια εκ των προτέρων αναμενόμενη πρόκριση στους «8» του κυπέλλου. Όλα τα λεφτά αυτή τη στιγμή είναι στο πρωτάθλημα. Στην 2η θέση και τα προκριματικά στο τσάμπιονς λιγκ…

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: