Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Πέτυχε το αυτονόητο!!

O Kώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για την άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Καλλιθέας και την υποχρέωση του «Δικέφαλου» να δείξει την ίδια εικόνα και στη συνέχεια.

Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η ρεβάνς του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Καλλιθέα στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος πέτυχε το αυτονόητο φιλοδωρώντας με 6 γκολ την ομάδα της Αθήνας που ήταν αδύνατον να αντισταθεί στην ορμή με την οποία εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
 
Οι τελευταίες αποτυχίες (στους αγώνες με τον Ατρόμητο Αθηνών και τον Αστέρα Τρίπολης) έφεραν τους παίκτες του ΠΑΟΚ και την τεχνική ηγεσία σε δύσκολη θέση. Δεν είναι μυστικό ότι το βράδυ της Πέμπτης η ομάδα αγωνίστηκε υπό πίεση καθώς προερχόταν από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ στην Θεσσαλονίκη.
 
Φυσιολογικά κάποια στιγμή θα καταγραφόταν αντίδραση. Η μικρή δυναμικότητα της Καλλιθέας αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ξεσπάσει προσφέροντας γκολ και θέαμα στους οπαδούς του μετά από πολύ καιρό. 
 
Δεν θέλω να μειώσω την αξία της Καλλιθέας. Άλλωστε μετά και το πρώτο παιχνίδι που έγινε στο «Ελ Πάσο» έγραψα ότι εύκολα ή δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα ανέτρεπε το εις βάρος του σκορ και θα προκρινόταν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Απλά το πάθος των παικτών του Δικεφάλου μετέτρεψε το παιχνίδι σε περίπατο. 
 
Δεν αντέχει σε κριτική ο αγώνας. Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων αντικατοπτρίζεται στο τελικό σκορ. Ακόμα και όταν αγωνιζόταν με 11 παίκτες η Καλλιθέα ήταν σχεδόν αδύνατον να αναχαιτίσει τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ που ήταν φανερό ότι είχε ως στόχο να «κλειδώσει» την πρόκριση από το α΄ ημίχρονο και να μην επιτρέψει στους αντιπάλους του να σκεφτούν ούτε για μια στιγμή ότι μπορούν να ελπίζουν σε κάτι.
 
Το γρήγορο γκολ του Αθανασιάδη απελευθέρωσε την ομάδα και την κερκίδα και η βραδιά στην Τούμπα κύλησε ευχάριστα και ήσυχα. Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την παρουσία του στην προημιτελική φάση του θεσμού με άνετο σκορ και τώρα είναι υποχρεωμένος να δείξει το ίδιο καλό πρόσωπο στους αγώνες πρωταθλήματος που ακολουθούν και η εξέλιξη τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην μορφή που θα έχει ο βαθμολογικός πίνακας στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. 
 
Η ομάδα έχασε πολύτιμο έδαφος το τελευταίο χρονικό διάστημα και καλείται όχι μόνο να διορθώσει την κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα αλλά και να «ξαναζεστάνει» τους φιλάθλους της που έχουν απαιτήσεις μέσα σε λογικά πλαίσια. 
 
Υ. Γ. Θέλω να πιστεύω ότι η άνετη νίκη και η –τηρουμένων των αναλογιών σε σχέση με τον αντίπαλο- καλή εμφάνιση με την Καλλιθέα δεν θα παίξει ανασταλτικό παράγοντα στην απόκτηση τουλάχιστον ενός παίκτη για την επίθεση. Η αλήθεια είναι ότι καταγράφονται φάουλ στον χειρισμό των μεταγραφικών υποθέσεων της ΠΑΕ. Ωστόσο υπάρχει χρόνος μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για να καλυφθεί ο ΠΑΟΚ με την απόκτηση ενός ή δυο παικτών.
 
Υ. Γ. 2 Ο Βιβιάν πιστώνεται την απόφαση του να φύγει σαν κύριος από την ομάδα και όχι να εκμεταλλευτεί το συμβόλαιο που του προσέφερε η ΠΑΕ το καλοκαίρι. Θα ήταν ευχής έργο ένας δυο ακόμα παίκτες του ΠΑΟΚ να ακολουθούσαν τον δρόμο που χάραξε ο Βραζιλιάνος!
πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: