Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«Θέλεις και τύχη κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ικανότητα και τύχη χρειάζεται μια ομάδα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Παύλο Δερμιτζάκη του Πανθρακικού.

«Θέλεις και τύχη κόντρα στον Ολυμπιακό»
Στόχος να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει ότι καλύτερο μπορεί απέναντι στον Ολυμπιακό, θέλει ο προπονητής του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Μακεδόνας τεχνικός έκανε λόγο για τύχη που χρειάζεται μια ομάδα για να πάρει αποτέλεσμα από τους «ερυθρόλευκους», ενώ ανέλυσε και τον αντίπαλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Έχει ένα ποιοτικό ρόστερ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να διαχειριστεί όπως θέλει ένα ματς. Είναι μία ομάδα που γενικά πατάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα».

Για τις απουσίες του Πανθρακικού: «Καταρχάς κλίνουμε ένα κύκλο δύσκολων αγώνων. Είχε προηγηθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό, τώρα με τον Ολυμπιακό και μετά έρχεται θεωρητικά ένα πιο βατό πρόγραμμα και εκεί στρέφετε η προσοχή μας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό για να πετύχουμε το στόχο μας. Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με πολλές απουσίες που έχουμε. Απουσίες είχαμε και σε προηγούμενα ματς αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι και πήραμε αυτό που δουλέψαμε στο γήπεδο. Φυσικά ο στόχος είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε κάτι θετικό».

Για την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό: «Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δίκαια πήραμε το ισόπαλο αποτέλεσμα, άσχετα αν εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και τη νίκη. Γενικά όμως πήγαμε πάρα πολύ καλά. Πατάμε πάνω σε αυτό το παιχνίδι προκειμένου το Σάββατο να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο και να διεκδικήσουμε κάτι θετικό».

Για τις εντός έδρας νίκες με μεγάλους αντιπάλους και αν αποτελούν οδηγό για το παιχνίδι του Σαββάτου: «Αυτά τα παιχνίδια είναι πιλότος για να πατήσουμε πάνω στο πλάνο που χρησιμοποίησε η ομάδα για να κλέψει από τον αντίπαλο. Νομίζω ότι έτσι θα κινηθούμε και το Σάββατο για να μπορέσουμε να αιφνιδιάσουμε τον Ολυμπιακό και να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι καλό».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Με την καθοδήγηση του Αντώνη Νικοπολίδη νομίζω ότι θα δούμε τη φιλοσοφία του προηγούμενου προπονητή. Θεωρώ ότι θα δούμε μία ομάδα να πιέζει σε όλο το γήπεδο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να αποφύγουμε τα λάθη και να καταφέρουμε να διασπάσουμε το πρέσινγκ του αντιπάλου. Επίσης θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιθετική τακτική του Ολυμπιακού, καθώς δίνει έμφαση στα άκρα και διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζιμπούρ και ο Μήτρογλου. Έχουμε κάτι στο μυαλό μας και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να το εφαρμόσουμε στο γήπεδο. Ομάδες όπως ο Πανθρακικός για να καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό δεν χρειάζεται μόνο συγκέντρωση αλλά και τύχη».

Για το πώς σχεδιάζει επιθετικά το παιχνίδι: «Νομίζω ότι η ομάδα τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε σχεδιάσει κάτι προκειμένου να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο και να πετύχουμε κάποιο γκολ».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Θέλουμε η ομάδα μας να αγωνίζεται σε ένα γεμάτο γήπεδο. Θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλη προσέλευση γιατί παίζουμε με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που ζητάω εγώ από τον κόσμο που θα έρθει είναι να δει καλό ποδόσφαιρο μέσα σε αθλητικά πλαίσια και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος».

Για το αν νιώθει άνετα στους 22 βαθμούς: «Σίγουρα όχι. Άνετος θα νιώθω γιατί η ομάδα θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι τέτοιο το πρωτάθλημα που δεν θέλει σε κανένα σημείο εφησυχασμό. Η βαθμολογία είναι ρευστή. Θέλει δουλειά και ταπεινότητα για να συνεχίσουμε να δείχνουμε αυτό το καλό πρόσωπο και να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς για να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Για το αν θα προχωρήσουν σε κάποια μεταγραφή: «Θέλω να πιστεύω ότι σίγουρα θα γίνουν δύο μεταγραφές. Ελπίζω αυτές οι μεταγραφές να ολοκληρωθούν και μέχρι την Παρασκευή και ίσως να είναι στην αποστολή του Σαββάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: