Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κύριε Βγενόπουλε, Παναθηναϊκός που βάζει λεφτά -όχι φιστίκια- είναι ο Δ. Γιαννακόπουλος

Σαν χθες, 24 Ιανουαρίου του 2008, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωνε τη δημιουργία της ΠΕΚ εκτοξεύοντας τις ελπίδες των οπαδών του Παναθηναϊκού στα ουράνια. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
Μόλις πέντε χρόνια παρά μία ημέρα μετά, στις 23 Ιανουαρίου 2013, το «τριφύλλι» βίωσε μία ακόμη τραγική βραδιά, η οποία προστέθηκε στην αλυσίδα της πιο ντροπιαστικής σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του.
Ολα έχουν αναλυθεί, γραφτεί, συζητηθεί γύρω από τη φετινή κατάντια του Παναθηναϊκού. Το θέμα, λοιπόν, είναι ΜΟΝΟ ένα: τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Και για να γίνει οτιδήποτε, πρέπει στο μαγαζί να πέσουν λεφτά. Διαφορετικά η καταστροφή σε λίγο καιρό θα είναι δίχως επιστροφή για τον πολύ μεγάλο σύλλογο.
Δεν έκανα τυχαία, βεβαίως, την αναφορά στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο συγκεκριμένος μέτοχος είναι εκείνος που πρωτοστάτησε στην αύρα και τη δημιουργία της πολυμετοχικότητας, αυτός που ταυτόχρονα όμως ΠΡΩΤΟΣ «την έκανε» μετά τα γεγονότα στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου το 2010 δηλώνοντας ότι... δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν κι αφού είχε προηγηθεί η υποτιθέμενη προσπάθειά του να πάρει από τον Βαρδινογιάννη μια ΠΑΕ την οποία ο Τζίγγερ του... χάριζε!
Με την απίστευτη καραμέλα της ΓΗΠΕΛ ο Ανδρέας Βγενόπουλος εδώ και δύο χρόνια δεν βγαίνει μπροστά και κάθε μορφή «συνδιοίκησης» ή «αντιπολίτευσης» είναι υπό... σκιά. Οι επικοινωνιολόγοι και τα «περιβάλλοντα» έχουν αναλάβει το «διαρρείν». Ο ίδιος έχει τη σημαία της ΓΗΠΕΛ και... πορεύεται βάζοντας κάποια ελάχιστα χρήματα στις αυξήσεις ΜΚ και ως εκεί. Το «περιβάλλον» του είχε αμφισβητήσει αρχικά τον Αλαφούζο αφήνοντας λίγο πολύ αιχμές για «μπροστινό του Τζίγγερ», στη συνέχεια τον «αγκάλιασε», αλλά πάντα στα πολύ δύσκολα (όπως τώρα) ο Βγενόπουλος κρατάει αποστάσεις από την ομάδα και την κατηφόρα της. Μακριά, «αγαπημένοι» αλλά... ουχί «συνδιοικούντες»!
Ο ίδιος έχει δημόσια παραδεχθεί (έντιμη εξήγηση) ότι δεν είναι τόσο δυνατός όσο το 2008. Ομως δεν κάνει ούτε μπρος ούτε πίσω. Ούτε βγαίνει να πει «αφού απέτυχε η Παναθηναϊκή Συμμαχία αναλαμβάνω ΕΓΩ τη διοίκηση, θα βάλω τα 15 εκατ. ευρώ που είχα υποσχεθεί για να σωθεί τώρα στα δύσκολα η ομάδα» ούτε «κύριοι, εγώ αποχωρώ, όποιος θέλει μπορεί να πάρει το ποσοστό μου, το παραχωρώ».
Ο Βγενόπουλος εδώ και δύο χρόνια «είναι και δεν είναι». Με μόνιμη επωδό του «περιβάλλοντος» ότι έβαλε στον Παναθηναϊκό 22 εκατ. ευρώ. Σωστό. Ουδείς το αμφισβητεί. Μόνο που με 22 εκατ. ευρώ δεν διοικείς ΑΙΩΝΙΑ τον Παναθηναϊκό ούτε στο φως του ήλιου ούτε σαν «σκιώδη» κυβέρνηση. Η κρίση έχει κτυπήσει άπαντες. Οχι μόνο τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου, π.χ., έχει ξοδέψει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Κι όμως, τώρα στα δύσκολα, όχι μόνο δεν αποχώρησε, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (στον ΠΡΩΤΟ του χρόνο στην ΚΑΕ) έχει φτάσει το μπάτζετ σχεδόν στα 15 εκατ. ευρώ! Ποσό που αν είχε πέσει τώρα στο ποδόσφαιρο οι περισσότεροι θα του έστηναν άγαλμα. Από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό αποχώρησε ο τεράστιος Ομπράντοβιτς, αλλά ο Γιαννακόπουλος κράτησε ΟΡΘΙΟ και ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ τον εξάστερο.
Το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, δεύτερος τη τάξει μέτοχος μετά την Παναθηναϊκή Συμμαχία... παρακολουθεί. Οπως όμως ξέρει καλύτερα από εμάς, καθώς είναι σπουδαίος επιχειρηματίας, οι ποδοσφαιρικές εταιρείες δεν είναι ξηροκαρπάδικα. Δηλαδή δεν αγοράζονται με φιστίκια, αλλά ΜΟΝΟ με ευρώ. Κι όποιος αγαπάει πραγματικά μια ομάδα είτε τη ΣΩΖΕΙ είτε απεχθάνεται όποια μορφή «αιχμαλωσίας» της.
ΥΓ: Εχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι δεν δέχομαι πλέον μηνύματα στο προσωπικό μου blog καθώς δεν πρόκειται να συμβάλλω στην εξάπλωση του διαδικτυακού βόθρου ο οποίος -κατά την άποψή μου- τις περισσότερες φορές δυστυχώς κυριαρχεί εις βάρος των σοβαρών σχολιαστών-επισκεπτών.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: