Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ερωτηματικά για Αλκαράθ!

Το γεγονός ότι το παιχνίδι του Άρη στην Κέρκυρα είναι αυτό κλείνει την 19η αγωνιστική ημέρα της Super League, δίνει στον Λούκας Αλκαράθ την ευκαιρία να σκεφτεί καλύτερα τις επιλογές που έχει για το κρίσιμο παιχνίδι στο νησί των Φαιάκων.

Ο Ισπανός προπονητής έχει ενδοιασμούς όσο αφορά την χρησιμοποίηση κάποιων ποδοσφαιριστών του. Αυτό που «πονοκεφαλιάζει» περισσότερο όλων όμως τον 46χρονο είναι ο παίκτης που θα κληθεί να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Ρούμπεν Πουλίδο. Η κάλυψη του κενού αυτού εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Στα χέρια του, πάντως, έχει τρεις επιλογές. Τον Νίκο Παντίδος, τον Μιχάλη Γιαννίτση και τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία. Ο πρώτος βαδίζει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, ο δεύτερος έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και η απειρία του πολλές φορές τον έχει οδηγήσει σε επιπόλαια λάθη, ενώ ο τρίτος έχει να αγωνιστεί βασικός από το ματς Κυπέλλου, στην Καλλιθέα, δείγμα του ότι δεν τον υπολογίζει στα βαριά χαρτιά του.

Δεδομένου όμως ότι το παιχνίδι είναι κρίσιμο και η άμυνα του Άρη, εδώ και πολλές αγωνιστικές, αντιμετωπίζει προβλήματα, ο Αλκαράθ σκέφτεται την ενεργοποίηση του αρχηγού της ομάδας. Η εμπειρία του 28χρονου αμυντικού οδηγεί τον προπονητή στη σκέψη να τον χρησιμοποιήσει, αφού βλέπει ότι και στις προπονήσεις δείχνει πλέον πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος. Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να έχει δίπλα του τον Γιαννίτση.

Από εκεί και πέρα, ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα προβεί σε αλλαγή συστήματος –μετά την προσθήκη και του Τάτου- ή θα επιμείνει στο 4-4-2. Τη χθεσινή ημέρα, πάντως, επίμενε στο «αγαπημένο» του σύστημα χρησιμοποιώντας τον Τάτο στην δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μπροστά του έχει ακόμη δύο γεμάτες ημέρες δοκιμαστικών προπονήσεων. Οι πλέον καθοριστικές, για να σκεφτεί, να πειραματιστεί και να καταλήξει.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: