Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Αφοσιωμένος στη Γιουνάιτεντ και τον Φέργκιουσον

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, συνέδεσε το όνομά του με πολλές επιτυχίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999. Ο Νορβηγός ο οποίος είναι πλέον μέλος του τεχνικού τιμ δηλώνει ότι είναι απόλυτα αφοσιωμένος στους "κόκκινους διαβόλους" και στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Για αυτό άλλωστε απέρριψε πρόταση από μάδα της πατρίδας του να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία: "Φυσικά και ήταν δελεαστικό. Νιώθω ότι ανήκω στο Μόλντε, όμως θέλω να είμαι προπονητής στην Αγγλία. Στο μέλλον ελπίζω να αναλάβω και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσο θα μείνει ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον θα μείνω κι εγώ. Η δουλειά μου στη Γιουνάιτεντ έχει να κάνει με εκείνον. Αν δεν ήταν εδώ προπονητής ούτε εγώ θα ερχόμουν ποτέ. Έχουμε μία πολύ καλή φιλική σχέση και επαγγελματική συνεργασία".

Νέα νίκη του ΟΦΗ...

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ νίκησε με 2-0 το Διαγόρα Ρόδου και πέρασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League έχοντας και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ωραίο πλασέ του Ουκάρ στο 54', για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 69' ο Γκουέι, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μπροστά από τη γραμμή.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Κιάσσος, Μονιάκης, Μπερτίν, Ψωμάς, Λιαπάκης(46΄Ζορμπάς), Κάλαϊτζιτς(82΄Βερόν), Ουκάρ, Αγρίτης(81΄Μπούρμπος), Γιακούμπου, Γκουεΐ.
Διαγόρας: Τάμπασης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Ρέγιες, Σπάρταλης(67΄Γεωργίου), Ζουρούδης, Ζλάκτοβιτς, Προβατίδης, Αγκιριμπά, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος
(9/10 18:58)

Αλλαγή ώρας με Ολυμπιακό θέλει ο Άρης

Για αλλαγή ώρας πάει το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, Άρη-Ολυμπιακού, που όρισε ο ΕΣΑΚΕ για την Πέμπτη 21/10 στις 19:00 εξαιτίας του ποδοσφαίρου.Την ίδια μέρα ο ποδοσφαιρικός Άρης αντιμετωπίζει στις 22.05 την Λεβερκούζεν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ

. Επειδή η  μετακίνηση των «κίτρινων» στα δύο γήπεδα  θα είναι δύσκολη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΑΕ ζήτησε αλλαγή ώρας με τον Άρη να ζητάει το τζάμπολ να ξεκινήσει τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα.

Από εκεί και πέρα ο Σαρόν Ντρούκερ και οι παίκτες του προετοιμάζονται για τον αγώνα κυπέλλου την Τετάρτη με το Μαρούσι. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά η ομάδα των βορείων προαστίων αν βρει παίκτες και κατέβει.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά η τεχνική ηγεσία βρίσκεται σε αναζήτηση ενός παίκτη ο οποίος θα αγωνίζεται κοντά στο καλάθι. Σε περίπτωση που φύγει ένας από τους Πιρς, Ντάνστον, ο Άρης θα κινηθεί για Αμερικανό που θα παίζει στις θέσεις «4-5».

Σηφάκης: Υιοθετούμε τα «θέλω» του Σάντος

Για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2012 τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Σηφάκης με δηλώσεις που έκανε το Σάββατο στον «Sentra 103,3».Ο τερματοφύλακας του Άρη ισχυρίστηκε πως το «μείγμα» ανάμεσα σε έμπειρους και νέους ποδοσφαιριστές είναι καλό, τόνισε πως παιχνίδι με παιχνίδι θα μπαίνουν περισσότερο στην φιλοσοφία του Σάντος και είπε ακόμα πως ο Πορτογάλος αποδεικνύει με τις κλήσεις του πως ανταμείβει όσους είναι σε καλή κατάσταση.

Αναλυτικά, ο Σηφάκης μίλησε:

Για το μικρό μέσο όρο ηλικίας της Εθνικής:

«Η ομάδα έχει χαμηλό όριο ηλικίας και αυτό είναι καλό. Υπάρχει νέο αίμα, που διψάει για διακρίσεις. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές με εμπειρία και είναι καλό για την ομάδα να έχει νέους και έμπειρους αθλητές.

Για το παιχνίδι με την Λετονία:

«Όσο δεν χάνει η ομάδα είναι καλό. Τώρα αυτό που θέλουμε είναι δυο νίκες. Ακόμα και η ισοπαλία δεν μας κάνει. Μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ με τη Λετονία. Παίξαμε αρκετά καλά. Στο πρώτο ημίχρονο θέλαμε πολύ να πετύχουμε κάποιο τέρμα και γι' αυτό κάναμε κάποιες βεβιασμένες κινήσεις. Παρόλα αυτά παίξαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και πετύχαμε ένα πολύ ωραίο γκολ. Η ομάδα είχε σιγουριά και στα 94 λεπτά που αγωνίστηκε. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις. Δεν κάνανε κάποια επικίνδυνη φάση οι παίκτες της Λετονίας και δεν μας δημιούργησαν κάποιο άγχος. Πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι υιοθετούμε τα θέλω του Σάντος».

Για την αναμέτρηση με τη Γεωργία:

«Κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο με τη Γεωργία και αυτό γιατί δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Από εκείνο το σημείο έπεσε η ψυχολογία μας και υπήρχε νευρικότητα. Στο δεύτερο, όμως, ημίχρονο η ομάδα ήταν πολύ καλή. Γενικώς υπάρχει ανοδική πορεία τώρα στην ομάδα. Θέλουμε να το κρατήσουμε αυτό και να ήμαστε ακόμα καλύτεροι και την Τρίτη».

Για την ομοιογένεια της Εθνικής:

«Υπάρχει επικοινωνία και αλληλοκάλυψη και με τον Αβραάμ και με τον Παπασταθόπουλο. Είμαστε πιο ομοιογενείς τώρα. Οι περισσότεροι ήμασταν μαζί και στην Ελπίδων. Βάζουμε φωνές εκεί που πρέπει. Είναι καλό να μιλάς μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις κλήσεις του Σάντος:

«Με τις μέχρι τώρα κλήσεις που κάνει ο Σάντος, δείχνουν ότι ανταμείβει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται καλά με τις ομάδες τους, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η Εθνική έχει παιχνίδι. Είναι σωστό και λογικό αυτό, γιατί με αυτό τον τρόπο, εκτός του ότι τους ανταμείβει, δίνει κίνητρο και στους άλλους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ακόμη κληθεί στην Εθνική, να δουλέψουν περισσότερο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Φετφατζίδης. Είχε δυο καλούς μήνες, είχαμε κάποιες απουσίες και του δόθηκε η ευκαιρία και έτσι έκανε και την πρώτη του συμμετοχή. Αυτό είναι θέμα φιλοσοφίας και νοοτροπίας. Κάθε προπονητής έχει τα δικά του πιστεύω. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμοζόμαστε στην φιλοσοφία του εκάστοτε προπονητή για να μπορέσει να λειτουργήσει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται».

Για την θέση του τερματοφύλακα:

«Τον τερματοφύλακα τον κουράζουν περισσότερο οι προπονήσεις και όχι οι αγώνες. Στα παιχνίδια απλώς υπάρχει ψυχολογική κόπωση. Υπάρχει λίγη κούραση, γιατί δεν ξεκουράστηκα πολύ μετά το Μουντιάλ και επιπλέον με τον Άρη ξεκινήσαμε γρήγορα τις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη. Το θετικό είναι ότι πάμε αρκετά καλά και με την Εθνική και με τον Άρη και η ψυχολογία είναι ανεβασμένη. Είναι καλό να παίζει πολλούς αγώνες ένας τερματοφύλακας».

Ισόπαλα τα «λιοντάρια»

Ισόπαλος 1-1 με τον Μακεδονικό ήρθε ο Πανσερραϊκός, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας. Ο Τάντιτς για λογαριασμό της ομάδας των Σερρών άνοιξε το σκορ στο 34', ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τρία λεπτά αργότερα με τον Σαπιασβίλι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Κατσαμακίδης, Σπαθάρας, Κολτσίδης, Τέλλος, Μηλιώνης, Πεχλιβάνης, Καλφάκης (50' Τσίκος), Αναστασίου (87' Παπακωνσταντίνου), Σαπιασβίλι (50' Ξαγοράρης) Μ. Παπαδόπουλος (36' Αλμπάνης, 83' Ζαχαριάδης)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ράντμαν (26' Νόβοτα, 61' Βαλσαμάκης), Γαλανόπουλος (47' Σουμπίνιο), Άμο (61' Σαββίδης), Παντελιάδης, Μουσικάκης, Μπρίτεζ (61' Βλασσόπουλος), Αμπουμπακάρι (71' Τριανταφύλλου), Ανάκογλου (61΄ Κόντος), Μπέλιτς (47' Γεωργιάδης), Τάντιτς (47' Λεοζίνιο), Νταλέ (71' Ασλανίδης).

Και σκάουτερ ο Ζλάταν...

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς αξίζει τα πολλά χρήματα που του δίνει η Μίλαν. Δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει ο Σουηδός άσος, ο οποίος εκτελεί και χρέη σκάουτερ για τον ιταλικό σύλλογο. Ο υψηλόσωμος άσος είδε έναν 16χρονο στην πατρίδα του και του πρότεινε να τον πάρει μαζί του στο Μιλάνο για να δοκιμαστεί από τους "ροσονέρι.

Ο Ερικ Κρίστιανσον, γιος του παλιού ποδοσφαιριστή, Γκίσλι Κρίστιανσον, εντυπωσίασε τον Ιμπραϊμοβιτς στις προπονήσεις και ο τελευταίος αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να πάρει μέρος στις προπονήσεις της Μίλαν.

"Ο Ζλάταν ήρθε και μου είπε πως ήθελε να πάρει μαζί του τον Ερικ για να δοκιμαστεί στη Μϊλαν. Νόμιζα πως έκανε πλάκα, αλλά με διαβεβαίωσε πως δεν κάνει. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του Ερικ και δεν μπορώ να του στερήσω αυτή την ευκαιρία", δήλωσε ενθουσιασμένος ο Γκίσλι Κρίστιανσον.

Ποδοσφαιριστής εντοπίστηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης!

Θετικός σε χρήση κοκαΐνης βρέθηκε ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής Ρομπέρτο Σερεσέδα, σύμφωνα και με το δεύτερο δείγμα του ελέγχου στον οποίο υπεβλήθη. Ο ποδοσφαιριστής της Κόλο-Κόλο πέρασε από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ μετά τον αγώνα της ομάδας του απέναντι στην Ουνιβερσιτάριο Ντε Σούκρε για το Κόπα Σουνταμερικάνα (17/8). Ο ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κοκαΐνης, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από το δεύτερο δείγμα.

Ο Σερεσέδα που βρίσκεται με την εθνική του ομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κινδυνεύει πλέον με διετή αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.

Φυλακίστηκαν παράνομοι τζογαδόροι

Έξι άτομα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα στην Αθήνα, την Κόρινθο και την Αμαλιάδα. Τέσσερις εξ’ αυτών καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση και τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκισης.

Την Παρασκευή συνελήφθησαν στο Ηράκλειο Κρήτης τέσσερις παίκτες παράνομου στοιχήματος μαζί με τον ιδιοκτήτη του ίντερνετ καφέ, στο οποίο λάμβανε χώρα ο παράνομος τζόγος. Συλλήψεις υπήρξαν και σε άλλες πόλεις όπως τα Τρίκαλα και η Θεσσαλονίκη, δείχνοντας πως το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις.

Σκόραρε και… τα κατέβασε ο Βούτσινιτς!

Ακόλουθος της νέας μόδας των πρωτότυπων πανηγυρισμών είναι ο Μίρκο Βούτσινιτς. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός της Ρόμα σκόραρε το μοναδικό τέρμα της εθνικής του ομάδας, στον χθεσινό αγώνα απέναντι στην Ελβετία. Έπειτα από το γκολ που πέτυχε, ο 27χρονος στράικερ κατέβασε το σορτσάκι του για να το πανηγυρίσει!

Ο Βούτσινιτς άρχισε να τρέχει εκστασιασμένος και κατέβασε το σορτσάκι του, θέλοντας να επιδείξει τις ικανότητές του στο στριπτίζ. Οι συμπαίκτες του έσπευσαν απλώς να τον αγκαλιάσουν και να πανηγυρίσουν μαζί του, χωρίς ωστόσο να «εκδηλωθούν» και αυτοί αναλόγως.

Ο πανηγυρισμός του Μαυροβούνιου μπορεί να μην διεκδικεί βραβείο φαντεζί πανηγυρισμού, αλλά σίγουρα χρειάζεται πολύ θάρρος ή θράσος για να το επιχειρήσει κάποιος.

"Πόρτα" από Πάτο...

Ο Αλεσάντρε Πάτο είχε "δάσκαλο" τον Κακά. Όπως και ο συμπατριώτης του, παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, έτσι και αυτός έριξε "χυλόπιτα" στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μίλαν τόνισε ότι αν φύγει ποτέ από τη Μίλαν θα είναι για τη Μπαρτσελόνα!

Μιλώντας στο "Eurosport.it", απέρριψε ευγενικά ομολογουμένως τους "πολίτες" που φέρονταν αποφασισμένοι να δαπανήσουν 75 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν: "Αν φύγω κάποια μέρα από τη Μίλαν, θα ήθελα να αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα. Ευχαριστώ τη Σίτι για το ενδιαφέρον της, αλλά είμαι ποδοσφαιριστής της Μίλαν και περνάω καλά εδώ".

"Χαστούκι" στον Παναθηναϊκό από τον Πανιώνιο

Την δεύτερή του ήττα στο διάστημα της προετοιμασίας γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο, από τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο του τουρνουά που διοργανώνει ο Κολοσσός, με την επωνυμία "Τάσος Κουταλιανός". Οι "κυανέρυθροι" με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ΜακΛίοντ (22 πόντους) επικράτησαν 67-65 των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Μόσχα, έδειξαν ότι θέλουν ακόμη πολλή δουλειά.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο ξεκίνημα ακόμη και με 12 πόντους διαφορά (28-16), αλλά οι "πράσινοι" επανήλθαν με τον Διαμαντίδη. Στο β' μέρος η ομάδα του Ομπράντοβιτς μπήκε πιο σοβαρή στο παρκέ, προηγήθηκε με 8 πόντους στο 36' (61-53), αλλά εμφάνισε ξανά τα σημάδια νωθρότητας που παρουσιάζει στους περισσότερους αγώνες που έχει δώσει.

Ο Πανιώνιος με ΜακΛίοντ και Ελόνου απάντησε και μείωσε τον πόντο (60-61, 37' 45"). Μπατίστ και Διαμαντίδης έκαναν το 60-65 (38' 30"). Ελόνου και Μπατής οδήγησαν στην ισοπαλία (65-65, 39' 25"). Σε νεκρό χρόνο ο ΜακΛίοντ από τη γραμμή των βολών έκανε το 67-65 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 27-37, 49-48, 65-67

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 7, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 6, Φώτσης 7, Σάτο 1, Νίκολας 12, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 7, Καλάθης, Καϊμακόγλου 5
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): ΜακΛίοντ 22, Αθανασούλας 6, Γιάνκοβιτς 12, Καββαδάς, Γιαννόπουλος 7, Αθηναίου, Μπατής 6, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος 2, Ελόνου 8, Παραγυιός 2

Χιμένεθ: "Όλα για την ΑΕΚ"

Με 15 περίπου λεπτά καθυστέρηση από την αρχικά προγραμματισμένη ώρα άφιξης πάτησε το πόδι του επί ελληνικού εδάφους ο Μανόλο Χιμένεθ. Τον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ, υποδέχθηκαν περίπου 100 οπαδοί του "δικεφάλου" και οι Αρναρ Γκρέταρσον (τεχνικός διευθυντής), Βασίλης Δημητριάδης (γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος), ο Γιώργος Κωνσταντινίδης (σύμβουλος του προέδρου και της διοίκησης) και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΑΕΚ, Ακης Τάκης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στις πρώτες του δηλώσεις, ως τεχνικός της "Ένωσης", έδωσε την υπόσχεση, στους οπαδούς του "δικεφάλου" που τον υποδέχθηκαν και όχι μόνο, ότι θα τα δώσει όλα για την ΑΕΚ. "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΚ. Τη Δευτέρα θα έχουμε την επίσημη συνέντευξη Τύπου και θα τα πούμε όλα εκεί. Να είστε σίγουροι ότι θα δώσω το 100% για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Πριν αποχωρήσει από το "Ελ. Βενιζέλος", αναφέρθηκε και στην υποδοχή του κόσμου για την οποία σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένος: "Ευχαριστώ όλους όσους ήταν εδώ, θα κάνω τα πάντα για την ΑΕΚ. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή και ελπίζω να μην απογοητεύσω αυτό τον κόσμο".

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι οι οπαδοί του "δικεφάλου" υποδέχθηκαν με ευρηματικά και κάποια άλλα υβριστικά συνθήματα κατά των "αιωνίων" (σ. σ. και πιο συγκεκριμένα του Παναθηναϊκού και του... Ερνέστο Βαλβέρδε), τον πρώην τεχνικό της Σεβίλλης.

Μαζί του ήρθαν και οι τρεις συνεργάτες του (ο Χεσούς Καλδερόν που θα είναι ο βοηθός του, ο Μιγκέλ Μορίγια που θα είναι ο ψυχολόγος / στατιστικολόγος / αναλυτής) και ο γυμναστής Ντανιέλ Παστόρ) καθώς και οι μάνατζέρ του (Αλβαρο Τόρες και Μπερνάρντ Μουέλα), οι οποίοι θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του (παρουσία και του Έλληνα εκπροσώπου, Αγγελου Κοταρίδη).

«Πάγωσαν» τα πριμ στο Μπερναμπέου!

Καμία απολύτως αύξηση στα πριμ των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα σημειωθεί τη φετινή χρονιά, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της «βασίλισσας» και δημοσίευσε στο σημερινό της φύλλο, η «Marca». Οι οικονομικές - έξτρα - απολαβές των ποδοσφαιριστών, θα είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές των προηγούμενων ετών, για την κατάκτηση του κάθε τίτλου από τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν.

Έτσι, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του τωρινού αρχηγού Ίκερ Κασίγιας και της διοίκησης του συλλόγου της Μαδρίτης, προβλέπουν την καταβολή του ποσού των 575.000 ευρώ σε κάθε παίκτη, σε περίπτωση κατάκτησης του Champions League, των 360.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του ισπανικού πρωταθλήματος και των 935.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης και των δύο. Το γεγονός πως το κύπελλο (Copa Del Rey) δεν είναι και ο πιο προσοδοφόρος θεσμός στον οποίο συμμετέχει η Ρεάλ, δεν καθορίστηκε το ποσό που θα πάρει ο κάθε παίκτης, σε περίπτωση κατάκτησής του, με τις εκτιμήσεις πάντως να κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα συμφωνηθέντα ποσά βρίσκονται ακριβώς στα ίδια επίπεδα, με τα αντίστοιχα που διαπραγματεύτηκαν οι τέσσερις προηγούμενοι αρχηγοί της «βασίλισσας»: ο Ραούλ, ο Γκούτι, ο Κασίγιας και ο Σέρχιο Ράμος.

Αντωνιάδης: «Στο απροχώρητο με Νιόπλια»

Δικαιολογημένη η παραίτηση-ντρίμπλα του Νιόπλια και προβληματική η φυσική κατάσταση των παικτών, βέβαιη όμως η κατασκευή νέου γηπέδου στον Βοτανικό και η κατάκτηση του νταμπλ από τον Παναθηναικό, σύμφωνα με τον Αντώνη Αντωνιάδη.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των «πρασίνων» με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Άποψη» μίλησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο του τριφυλλιού, από τις προπονητικές μέχρι τις διοικητικές. Εστίασε στη χαμηλή απόδοση της ομάδας και τα αίτια της σε πρωτάθλημα και Champions League, αισιοδοξώντας ωστόσο ότι τα αποτελεσματα από το στοιχημα για νταμπλ και πρόκριση, αντίστοιχα, θα είναι θετικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντωνιάδη στην εφημερίδα «Άποψη»:

Κύριε Αντωνιάδη, θα ήθελα να σχολιάσετε την αντίδραση του Νίκου Νιόπλια, να παραιτηθεί αμέσως μετά το νικηφόρο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη. Πώς κρίνετε αυτή την κίνηση;

«Κατ’ αρχάς, πρέπει να καταλάβουμε ότι και οι προπονητές είναι άνθρωποι. Δέχονται μεγάλη πίεση και ιδιαίτερα σε μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, και μπορεί να ξεσπάσουν. Εγώ δικαιολογώ τον Νίκο Νιόπλια. Πέρασε πολλά τις τελευταίες μέρες. “Κατακεραυνώθηκε”, τόσο από τον κόσμο της ομάδας, όσο και από τον Τύπο, μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Σίγουρα, προκαλεί έκπληξη ότι ο Νιόπλιας διάλεξε το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, όπου ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλή απόδοση και κέρδισε δίκαια, να παραιτηθεί. Τον δικαιολογώ, αφού φάνηκε ότι είχε φτάσει στο απροχώρητο».

Όμως, δεν έδειξε αδυναμία ως προπονητής να αντεπεξέλθει σε τέτοιες συνθήκες, όπως είναι στην ομάδα του Παναθηναϊκού;

«Επαναλαμβάνω ότι όλοι οι προπονητές δέχονται μεγάλη πίεση και είναι λογικό να έχουν ξεσπάσματα. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο έγινε και με τον Νιόπλια. Ήταν στιγμιαία η αντίδρασή του. Εκτός και αν η αντίδρασή του ήταν μια “ντρίμπλα”, αφού και ο Νιόπλιας, ως παίκτης, ήταν πολύ καλός ντριμπλαδόρος, ώστε να πάρει και πάλι την εντολή από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να συνεχίσει στη θέση του».

Θεωρείτε ότι ο Νικόλας Πατέρας και οι υπόλοιποι της διοίκησης του Παναθηναϊκού έκαναν σωστά που τον διατήρησαν στη θέση του προπονητή;

«Τη δεδομένη στιγμή, θεωρώ ότι έκαναν καλά. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι η παρουσία του Νιόπλια στον πάγκο. Άλλα είναι τα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν την διοίκηση των "πρασίνων". Πιστεύω ότι όλα αυτά τα ζύγισαν οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό και με αυτόν τον γνώμονα αποφάσισαν την παραμονή του στον πάγκο».

Αναφερθήκατε σε άλλα λάθη που έχουν γίνει. Ποια είναι αυτά τα λάθη που έγιναν;

«Είναι φανερό από την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής ότι του λείπει η φυσική κατάσταση. Ότι δεν έγινε καλή δουλειά το καλοκαίρι σ’ αυτό τον τομέα. Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες, ο Παναθηναϊκός άλλαξε γυμναστή λύνοντας τη συνεργασία του με τον γυμναστή, τον Κέζο, και προσλαμβάνοντας τον Έμπεν, τον γυμναστή του Τεν Κάτε, με τον οποίο είχε γίνει πολύ καλή δουλειά. Θυμάστε ότι ο Παναθηναϊκός μέχρι και το φινάλε της περιόδου ήταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, παρ’ ότι είχε τραβήξει μεγάλο κουπί. Τώρα, που υπάρχει διακοπή, είναι ευκαιρία ο Έμπεν να δουλέψει πάνω σ’ αυτό τον τομέα για να λυθεί το πρόβλημα.

Πιστεύετε, δηλαδή, ότι η ομάδα δεν «τραβάει» γιατί δεν έχει καλή φυσική κατάσταση;

«Ακριβώς. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι “φρέσκοι” όπως πρέπει και αυτοί που αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στο Μουντιάλ, δείχνουν να μην έχουν ακολουθήσει πρόγραμμα συντήρησης, όπως θα όφειλαν να κάνουν. Γι’ αυτό και δείχνουν αυτό το πρόσωπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το πρόβλημα εντοπίστηκε, οι κινήσεις έγιναν και πλέον περιμένουμε τη βελτίωση να φανεί και μέσα στο γήπεδο, στα παιχνίδια».

Να περάσουμε και στα αγωνιστικά. Βλέπουμε τον Νίκο Νιόπλια να παρατάσσει την ομάδα στα παιχνίδια με 3 επιθετικούς, όπως έκανε ακόμα και μέσα στο «Καμπ Νου», κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Πιστεύετε ότι ο Νιόπλιας έχει κάνει λάθη τακτικής;

«Βλέπουμε τον Νίκο Νιόπλια να παρατάσσει την ομάδα με τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης και με τον Λέτο αριστερά και τον Γκοβού, όταν δεν ήταν τραυματίας δεξιά. Το πρόβλημα στο σχήμα που κατεβάζει ο Νιόπλιας, σε κάποια παιχνίδια, είναι ότι οι δύο ακραίοι δεν μαρκάρουν πίσω, με αποτέλεσμα οι μπακ να μένουν ακάλυπτοι. Στο τελευταίο ματς με τον Εργοτέλη, τόσο ο Λέτο, όσο και ο Γκαρσία έμεναν στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Εργοτέλη να βρίσκουν χώρους στην επίθεση. Άλλο αν οι παίκτες των Κρητικών δεν εκμεταλλεύτηκαν καθόλου τα άκρα και έπαιζαν μόνο από τον άξονα, χωρίς αποτέλεσμα. Σε κάποια παιχνίδια, θα μπορούσε ο Νιόπλιας να παίξει πιο συντηρητικά, αλλά σε γενικές γραμμές δεν μπορούμε να πούμε ότι κάνει λάθη τακτικής».

Για το γεγονός ότι δεν «τραβάνε» τα χαφ, όπως είναι ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης, ο Ζιλμπέρτο, πώς το σχολιάζετε;

«Η μέτρια απόδοση και αυτών των ποδοσφαιριστών οφείλεται στην κακή προετοιμασία που έγινε στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Οι παίκτες δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους και δεν μπορούν να βγάλουν στο γήπεδο το 100% των δυνάμεών τους. Πιστεύω ότι στα επόμενα ματς θα έχει βελτιωθεί και αυτό το κομμάτι της ομάδας».

Από την περυσινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός αναζητά ένα στόπερ, ένα hummer. O Μπουμσόνγκ είναι ο παίκτης που έψαχναν στο «τριφύλλι»;

«Ο Μπουμσόνγκ είναι ένας καλός παίκτης. Είναι σχεδόν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, αλλά με την μπάλα κάτω κάνει κάποιες γκέλες. Ο Γάλλος είναι πολύ καλή περίπτωση και μπορεί να προσφέρει στην άμυνα του “τριφυλλιού”. Απλά πρέπει στα παιχνίδια να είναι πιο συγκεντρωμένος και να αποφύγει τις γκέλες».

Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, είδαμε να αγωνίζονται τόσο ο Σαριέγκι, όσο και ο Δημούτσος, που το καλοκαίρι δεν ακολούθησαν το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, αφού είχαν ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζονται και πρέπει να βρουν ομάδα. Είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

«Είναι αλήθεια ότι οι δύο παίκτες δεν βρισκόντουσαν στα πλάνα του Νιόπλια αρχικά. Όμως, αφού τελικά έμειναν στην ομάδα και εφόσον ο προπονητής έκρινε ότι μπορούν να βοηθήσουν, τότε καλά έκανε και τους χρησιμοποίησε. Άλλωστε, ο Νιόπλιας πρέπει να χρησιμοποιεί και να εμπιστεύεται όλους τους παίκτες του ρόστερ».

Περνάμε στα διοικητικά. Ποια είναι η γνώμη σας για την επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία του Παναθηναϊκού;

«Η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να γίνει. Διότι, αν δεν φεύγαμε το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός σίγουρα δεν θα είχε τόσα προβλήματα. Διότι οι διοικητικές εξελίξεις που υπήρξαν το καλοκαίρι επηρέασαν και την προετοιμασία της ομάδας, αφού οι ποδοσφαιριστές είχαν και εκεί το μυαλό τους. Πλέον, με την επιστροφή των Πατέρα και Βγενόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη και του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο Παναθηναϊκός βαδίζει σε πιο σταθερές λύσεις. Ο Πατέρας έχει τον τρόπο να εμπνεύσει τους παίκτες ώστε να κατακτήσουν το νταμπλ. Ήταν ένα θέμα, το διοικητικό, ένα “αγκάθι”, που ευτυχώς λύθηκε και ο Παναθηναϊκός είναι, πλέον, ισχυρός».

Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τις δηλώσεις Μαρινάκη για τη διαιτησία και για τη φιλία του με τον Αχιλλέα Μπέο;

«Ο Μαρινάκης έκανε επιθετικές δηλώσεις για τους διαιτητές και έδειξε την απειρία του ως παράγοντας. Αντίθετα, ο Πατέρας κράτησε ιδανική στάση, χωρίς να “ανάψει” τα αίματα. Πιστεύω ότι ήταν ατυχής η δήλωση του Μαρινάκη. Όσο για τη φιλία του Μαρινάκη με τον Μπέο, και πέρυσι λέγανε για τον Πατέρα και τον Μπέο ότι είναι φίλοι. Συμβαίνουν αυτά. Όλα για μια ψήφο γίνονται…».

Για το θέμα του γηπέδου, τις τελευταίες μέρες βγήκε στην επιφάνεια και το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να φτιάξει το γήπεδο στο ΟΑΚΑ. Το θεωρείτε πιθανό κάτι τέτοιο;

«Έχουμε κάνει τις κατάλληλες ενέργειες για να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό. Παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από τον Βωβό. Πιστεύω ξεκάθαρα ότι θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και τελικά θα γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό. Για την περίπτωση του ΟΑΚΑ, το θεωρώ πολύ δύσκολο, αφού υπάρχει ο στίβος και οι κερκίδες είναι πολύ μακριά από το γήπεδο. Το να γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο στο ΟΑΚΑ θεωρώ ότι είναι και δύσκολο και πολυδάπανο και δεν πιστεύω ότι οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό δεν θα κάνουν μια τέτοια κίνηση».

Περνάμε στο Champions League. Ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες να προκριθεί;

«Το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη ήταν το αποκορύφωμα της μίνι προετοιμασίας. Σ’ αυτό το παιχνίδι, βγήκε στους παίκτες του Παναθηναϊκού όλη η κούραση από την προετοιμασία που τους κάνει τώρα ο νέος γυμναστής, ο Έμπεν. Δεν θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τις ελπίδες του. Και πέρυσι, μετά από τρεις ήττες, κατάφερε και προκρίθηκε. Το ζήτημα είναι να βρει την αγωνιστική του φόρμα και όλα μπορεί να τα κάνει».

Τέλος, στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να επαναλάβει το νταμπλ;

«Φυσικά και μπορεί. ‘Εχει πολύ καλό ρόστερ. Σε όλα το μοναδικό πρόβλημα είναι η έλλειψη φυσικής κατάστασης και η έλλειψη προετοιμασίας. Εφόσον λυθεί αυτό το πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός δεν θα πιάνεται!».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Σοκ με Τζιόλη, τέσσερις μήνες έξω!

Σοκ με Τζιόλη, τέσσερις μήνες έξω!
Πολύ άτυχος στάθηκε τελικά ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Οι εξετάσεις που έκανε για τον τραυματισμό που αποκώμισε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Λετονία, έδειξαν κάταγμα κνήμης που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μείνει για τέσσερις μήνες εκτός γηπέδων!
Επιστρατεύτηκαν Μάκος και Μανιάτης
Για τον Φερνάντο Σάντος φυσικά τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Μετά τον τραυματισμό του Πρίττα, ήρθε και αυτός του Τζιόλη με αποτέλεσμα να περιορίζονται έντονα οι λύσεις και στα χαφ. Ο Παντελής Καφές ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός που θα μπορούσε να δώσει άμεσα λύση και για τον λόγο αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στις εναλλακτικές επιλογές. Από χθες λοιπόν με την εθνική ομάδα ενσωματώθηκαν τόσο ο Γιάννης Μανιάτης του Πανιωνίου, όσο και ο Γρηγόρης Μάκος της ΑΕΚ. Παίκτες που εν δυνάμει βεβαίως είναι διεθνείς καθώς είχαν κληθεί και στο παρελθόν.

Στην Εθνική ομάδα Μάκος, Μανιάτης

Ο σοβαρός τραυματισμός του Αλέξανδρου Τζιόλη στο παιχνίδι με τη Λετονία, αλλά και η τιμωρία του Βασίλη Τοροσίδη, οδήγησαν τον Φερνάντο Σάντος στην απόφαση να καλύψει το κενό των δύο ποδοσφαιριστών με τους Γρηγόρη Μάκο και Γιάννη Μανιάτη, οι οποίοι και κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται στην απογευματινή προπόνηση της Εθνικής στις 18:00, που θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Για τον Μάκο αυτή είναι η πρώτη φορά που καλείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επί Σάντος, ενώ ο Μανιάτης ήταν στην αποστολή των παιχνιδιών με Γεωργία και Κροατία.

Tenorio-Στοίχημα...Tρεία τα σημεία, δύο οί προτάσεις ...

Επιμέλεια-Tenorio.



                                                               Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Καιρό έχουμε να τα πούμε μαζί, καθώς θεώρησα σωστό, ώντας σε όχι καί πολύ καλή κατάσταση στα τελειώματα τού Αυγούστου, να απέχω έτσι λιγάκι γραπτώς, έτσι ώστε να ανασυντάξω της δυνάμεις μου.Είναι καί κάποιες φάσεις στη ζωή ρε παιδί μου, πού δεν έχεις καί την διάθεση να ασχοληθείς με τίποτα, πόσο μάλλον με το στοίχημα ειδικά αν δεν σε εμπνέει καί το πρόγραμμα , δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον .

Είναι καί αυτές οί διακοπές των πρωταθλημάτων πού μού την δίνουν στα νεύρα,καί εκεί πού πάμε να μπούμε σε μιά ροή, νά ΄σου καί οί Εθνικές.Ο μήνας πού μας πέρασε ήταν αρκετά κακός στοιχηματικά, καί δεν μας επέτρεψε να κάνουμε κάτι καλό.Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά, όταν καί θα έχουμε επιτέλους, καί συνεχόμενες αγωνιστικές στα πρωταθλήματα.



Πάμε να δούμε τι έχουμε.




Lanus - San Lorenzo    (1)

Aντίθετες πορείες διαγράφουν οί δύο ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές.Η γηπεδούχος Lanus έπειτα από κακά αποτελέσματα, έκανε δύο κολλητές νίκες με καλές σχετικά εμφανίσεις.

Καί απο την άλλη η San Lorenzo μετά από πολύ καλά αποτελέσματα καί ένα αήττητο σερί 7 αγώνων, μετρά τώρα δύο σερί ήττες χωρίς μάλιστα να έχει πετύχει τέρμα.


Σχετική φόρμα καί παράδοση, με κάνουν να επιλέξω τον άσο της Lanus σε απόδοση (2.30)



Prudente - Sao Paulo   (2)

Δίκαια είναι το φαβορί η Sao Paulo, όπως καί να το κάνουμε είναι ανώτερη ομάδα σαν σύνολο καί σαν ποιότητα παικτών. Δεν είναι καί κανένα σπουδαίο φόβητρο μέσα στην έδρα της η Prudente, αν κοιτάξει κανείς δε, το τι κάνει εντός, θα το καταλάβει αμέσως.Άθλιος ο απολογεισμό της, καθώς μετρά μόλις μία νίκη σε 10 αναμετρήσεις μέσα στο σπίτη της.

Μάλλον πολύ σκούρα τα πράμματα γιά την ουραγό Prudente να σώσει την κατηγορία , καθώς πρόκειται γενικώς γιά μιά αδύναμη ομάδα.Αν παρουσιαστεί σοβαρή η Sao Paulo έχει όλα τα φόντα να πάρει την νίκη.

Επιλογή το διπλό της Sao Paulo σε απόδοση (2.20)



Queretaro - Chivas Guadalajara (2)

Mπορεί να μην είναι καί στα πολύ πάνω της αυτόν τον καιρό η Chivas, αλλά όχι ότι καί η Querétaro βγάζει μάτια με την αποδοσή της.Δεν θεωρώ καί τόσο αουτσάιντερ την Guadalajara, η οποία είναι ανώτερη ομάδα από την αντιπαλό της.

Η κακή γενική φόρμα των τελευταίων αγώνων για την Querétaro δεν δικαιολογούν νομίζω να είναι το φαβορί τού αγώνα.Αν ρίξουμε καί μιά ματιά στην σχετική παράδοση, νομίζω πως έχει τύχη η Guadalajara  σε αυτό το παιχνίδι

Άλλωστε καί η γηπεδούχος Queretaro , βλέπει το τέρμα σαν δαχτυλύθρα.Είναι πολύ  δυσκοίλια στο γκόλ καθώς δεν έχει σκοράρει σε 6 από τα 10 παιχνίδια ως τώρα στο πρωτάθλημα.Μάλιστα δεν σκοράρει στα 3 σερί τελευταία.

Επιλογή το διπλό της Guadalajara σε απόδοση (2.70)




Στη σούμα, θα πάω μία τρειάδα με : Lanus - Sao Pulo - Guadalajara.

Kαί επίσης θα ξηγηθώ μία δυάδα με : Sao Paolo - Guadalajara.


Αυτά είναι τα σημεία μου γιά σήμερα, καί έτσι θα τα μπλέξω εγώ, καλή τύχη σε ότι καί αν επιλέξετε εσείς.




Καλά να είστε, τα σέβη μου ..

Ετοιμη να ολοκληρώσει το κόλπο-γκρόσο με Αϊβερσον η Μπεσίκτας σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ

Αυτό που μέχρι και λίγα χρόνια πριν θα φάνταζε αδιανόητο, δεν αποκλείεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες.
Αναφερόμαστε στην επικείμενη μεταγραφή του Αλεν Αϊβερσον στην Μπεσίκτας η οποία, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστικοποίησή της!Συγκεκριμένα, Τούρκοι ρεπόρτερ κάνουν λόγο για κατ' αρχήν συμφωνία του παίκτη με το σύλλογο αλλά και για προσπάθεια διευθέτησης των τελευταίων λεπτομερειών.
Αν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μετακίνηση, σαφώς θα πρόκειται για μεταγραφή-βόμβα. Ο Aϊβερσον δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης. Το αντίθετο, έχει υπάρξει 11 φορές ολ-σταρ στο ΝΒΑ, έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και έχει αφήσει το δικό του στίγμα ως σούπερ σταρ. Η ηλικία του τέλος (35) κάθε άλλο παρά απαγορευτική θεωρείται.

Φωτο Ημερας

Τη θέση... 69 επιλέγει στα γήπεδα η περουβιανή πορνοστάρ, Κάρεν Ντέχο, το όνομα της οποίας εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο με τον Τζέφερσον Φαρφάν

Ο Σόλιντ στην Κύπρο για να συζητήσει με την Ομόνοια .

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Τροντ Σόλιντ, φουντώνοντας τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ομόνοια.
Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού βρίσκεται στη χώρα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του με την Κύπρο για τα προκριματικά του Euro 2012, αλλά είναι σαφές ότι το ταξίδι έχει... διπλό σκοπό, καθώς ο Νορβηγός φαντάζει ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Τάκη Λεμονή.
Από την πλευρά του, ο Λεμονής, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας, τόνισε ότι αποχωρεί από την ομάδα σαν φίλος:
«Δυσκολεύομαι πραγματικά να αποτυπώσω τα συναισθήματά μου σε ένα φύλλο χαρτί. Έχω ζήσει τόσα πολλά πράγματα από το Μάρτιο του 2009 μέχρι σήμερα. Κάθε μέρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στην Κύπρο ήταν πραγματικά μία εμπειρία. Μία εμπειρία σε ένα σύλλογο πραγματικά πολύ μεγάλο.
Αποχωρώ ξέροντας ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται πραγματικά στο σωστό δρόμο, είναι οφθαλμοφανές πως ο σύλλογος αυτός έχει όραμα, στέρεες βάσεις και σπουδαία προοπτική για να ανταποκριθεί στο εκτόπισμά του και στις απαιτήσεις.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω το Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο. Μου πρόσφεραν πραγματικά ιδανικές συνθήκες εργασίας, απόλυτη στήριξη, κατανόηση και υπομονή.
Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μου στην ομάδα και το `Ηλίας Πούλλος`, όπως και το προσωπικό του Συλλόγου για την άριστη συνεργασία.
Ευχαριστώ όλους τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα στους 18 μήνες παρουσίας μου στο πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αλλά και όσους ανθρώπους συναναστράφηκα.
Τέλος, ευχαριστώ θερμά τον καταπληκτικό κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μόνο αν τον ζήσεις από κοντά, μπορείς πραγματικά να αντιληφθείς το μεγαλείο του.
Αποχωρώ, νιώθοντας πως προσπάθησα και πέτυχα αρκετά. Όμως το έργο μου και η συμπεριφορά μου θα κριθούν από όλους εσάς. Ξέρω όμως πως αφήνω πίσω μου πολλούς φίλους και σίγουρα ένα κομμάτι του εαυτού μου».

Ο ΠΑΟΚ εξετάζει το «αριβεντέρτσι» σε Σαβίνι, Τσιρίλο .

Oπως προήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θόδωρος Ζαγοράκης ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμη και σε λύσεις συμβολαίων παικτών προκειμένου να αποκαταστήσει την ηρεμία στα αποδυτήρια της ομάδας. Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο κ. Φρεντερίκο Παστορέλο , ατζέντης των Μίρκο Σαβίνι, Μπρούνο Τσιρίλο, αλλά και του απολυθέντος τεχνικού κ. Μάριο Μπερέτα, για να ανοίξει ο φάκελος των πελατών του με τον ΠΑΟΚ. Η αναφορά του κ. Παύλου Δερμιτζάκη για τους κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟΚ στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου φωτογράφισε ουσιαστικά τον Σαβίνι, τον οποίο η διοίκηση της ΠΑΕ είχε επιχειρήσει να αφήσει ελεύθερο τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια ούτε κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον από ομάδα. Ο ίδιος ατζέντης θα μιλήσει και για τον Τσιρίλο, ο οποίος ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι και «εγκαλείται» όχι μόνο λόγω των μέτριων εμφανίσεών του αρχικά, αλλά και της πρόσφατης αποβολής του για το κράτημα του γιακά του διαιτητή του αγώνα με τον Αρη κ. Μιχάλη Τσινιάρη.

Από την πλευρά των Ιταλών θεωρείται δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση και επιθυμία να λυθεί κάποιο συμβόλαιο χωρίς αποζημίωση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Σαβίνι που θεωρείται δεδομένη η συζήτηση για λύση του συμβολαίου του, αυτό λήγει το καλοκαίρι του 2012, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι θα ζητήσει περισσότερα χρήματα για να συναινέσει στην αποχώρησή του. Δεν αποκλείεται πάντως με τον κ. Παστορέλο να συζητηθούν και θέματα που αφορούν άλλες μεταγραφικές κινήσεις εν όψει της περιόδου του Ιανουαρίου.  Πηγη Το Βημα.

Αναστασιάδης: "Δική μου η ευθύνη για την ήττα"

Η ήττα από τη Νορβηγία στενοχώρησε ιδιαίτερα τον Αγγελο Αναστασιάδη. Ο εκλέκτορας της Εθνικής Κύπρου ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα και ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο. Αναλυτικά τόνισε: "Είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα. Εμείς προετοιμαστήκαμε για να κερδίσουμε αλλά τίποτα δεν μας πήγε καλά στο πρώτο μέρος και είναι άσχημα τα πράγματα. Χάσαμε το πρώτο ημίχρονο και κάναμε δύο γκολ δώρο στον αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ευκαιρίες και πίστευα ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Μπορούσαμε να κερδίσουμε αν ήμασταν συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι.

Είμαι απογοητευμένος, έπεσα από τα σύννεφα με αυτά που είδα και η ευθύνη είναι δική μου. Πρώτη φορά ήρθε τόσος κόσμος στο γήπεδο και θέλω να τον ευχαριστήσω και να του ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη που τον στεναχωρέσαμε".

'Ζημιάρα' και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ζημιές ύψους 83,6 εκατομμυρίων λιρών κατέγραψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά το γεγονός οτι τα λειτουργικά της κέρδη ανέρχονται στα 100,8 εκατομμύρια λίρες για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2010. Παράλληλα οι "κόκκινοι διάβολοι" γίνονται ο πρώτος σύλλογος που ξεπερνά το φράγμα των 100 εκατ. κέρδη προ φόρων.

Ωστόσο αυτό που περισσότερο θα απασχολήσει τους φίλους της Γιουνάιτεντ είναι το ύψος των ζημιών. Την προηγούμενη σεζόν ο σύλλογος είχε εμφανίσει κέρδος 48 εκατομμυρίων λιρών, με τα έσοδα να είναι αυξημένα κυρίως λόγω της πώλησης του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 80εκατομμυρίων.

Για τη χρονιά της οποίας τα οικονομικά στοιχεία ανακοινώθηκαν σήμερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλήθηκε να καταβάλει 67 εκατομμύρια λίρες που αντιστοιχούν στο κόστος χρηματοδότησης του ομολογιακού δανείου (ύψους 504 εκατομμυρίων λιρών) και άλλα 40 εκατομμύρια σε τόκους.

Την ίδια περίοδο ο σύλλογος είχε μειωμένα έσοδα από πωλήσεις παικτών, ενώ πτώση παρουσίασε και ο τζίρος που σχετίζεται με τις ημέρες των αγώνων, όμως αντισταθμίστηκε από τις χορηγίες και τις εμπορικές συμφωνίες.

Σημαντικά σημεία απο τα οικονομικά στοιχεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ :

-Αύξηση τζίρου από εμπορικές συμφωνίες κατά 11,5 εκατομμύρια λίρες, που έφτασε τα 81,4 εκ. λίρες
-Αύξηση εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα κατά 5,1 εκ., φτάνοντας τα 104,8 εκατομμύρια λίρες.
-Μείωση εσόδων από τις ημέρες των αγώνων (matchday revenue) τα οποία έφτασαν τα 100,1 εκατομμύρια λίρες
-Ο συνολικός τζίρος του συλλόγου αγγίζει τα 286,41 εκατομμύρια λίρες, ενώ το συνολικό χρέος έφτασε τα 521,7 εκατομμύρια.
-Τα έξοδα για μισθούς παρουσίασαν αύξηση 7% φτάνοντας τα 131,7 εκατομμύρια λίρες.

Στην ανάγκη του Τόχα

Ο τραυματισμός του Σάκη Πρίττα και η τιμωρία του Μεχντί Ναφτί αναγκάζουν τον Έκτορ Κούπερ να… πέσει στην ανάγκη του Κάρλος Τόχα. Ο Κολομβιανός μέσος είχε πέσει σε δυσμένεια μετά τα διαπιστωμένα νυχτοπερπατήματα, όμως η λειψανδρία του Άρη στον άξονα τον ξαναφέρνει στο προσκήνιο.

Για τον Τόχα, αυτή θα είναι και η μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον Αργεντινό τεχνικό. Τα παιχνίδια που ακολουθούν (με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Λεβερκούζεν) είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον του Άρη εντός και εκτός συνόρων. Οι Φατί και Μενδρινός είναι οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να καλύψουν το κενό στον άξονα, αλλά δύο παίκτες δεν αρκούν.

Ο Αργεντινός είναι διατεθειμένος να δώσει μια ευκαιρία στον Τόχα, αλλά ο πρώην ποδοσφαιριστής της Στεάουα θα πρέπει να δείξει ότι αφήνει οριστικά πίσω του τον κακό του εαυτό και μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

ΠΑΟΚ: Τέσσερις αγωνιστικές στον Τσιρίλο

ΠΑΟΚ: Τέσσερις αγωνιστικές στον Τσιρίλο
Με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών τιμώρησε τον Μπρούνο Τσιρίλο η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την κόκκινη κάρτα και τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Αυτό σημαίνει ότι ο Ιταλός κεντρικός θα απουσιάζει από το παιχνίδι του «Δικεφάλου» με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, και αυτά με Πανιώνιο, Εργοτέλη για το πρωτάθλημα και με τον Εορδαϊκό στο Κύπελλο.

Φουριόζοι οι Ισπανοί!

Με κεκτημένη ταχύτητα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αφρικής φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους των Προκριματικών του Euro 2012 οι Ισπανοί. Οι «φούριας ρόχας» του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε επικράτησαν 3-1 των Λιθουανών και πέρασαν στην κορυφή του ένατου ομίλου.

Το σκορ άνοιξε ο Γιορέντε στο 47’ και στη συνέχεια ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους ο Σέρνας στο 54’. Ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ ήταν αυτός που διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του γκολ στο παιχνίδι όσο και της ομάδας του στο 56’ και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Σίλβα στο 79’.

Σάντος: «Μπορούσαμε κι άλλα…»

Φανερά ικανοποιημένος από τη νίκη της Εθνικής μας επί της Λετονίας  παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος έκανε λόγο για καθολική υπεροχή της ομάδας του και εξέφρασε την άποψη πως αν ήταν λίγο πιο εύστοχη, θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» νωρίτερα το παιχνίδι.

«Ήταν μια δίκαιη νίκη. Η ομάδα κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο μέρος είχαμε λίγο άγχος, παρά το ότι είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί η ομάδα ήθελε να πετύχει γκολ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε κλειστά. Δεν τα καταφέραμε, όμως και γι’ αυτό στην ανάπαυλα ζήτησα καθαρό μυαλό», ανέφερε ο Σάντος και εξήγησε:

«Τρέχαμε άσκοπα ορισμένες φορές στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο κλείσαμε τον αντίπαλο στα καρέ του. Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά σε αυτά που είπαμε και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Κάναμε 24-25 σουτ, ενώ ο αντίπαλος έκανε 5. Θα μπορούσαμε, όμως, να είμαστε καλύτεροι στην τελική προσπάθεια. Στο τέλος η ομάδα οπισθοχώρησε σωστά».

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε έπειτα, ο Σάντος τόνισε:

Για τη φάση του πέναλτι: «Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, αλλά ο ίδιος ο Τοροσίδης λέει ότι ήταν πέναλτι. Μην έχοντας ξεκάθαρη δική μου άποψη, πιστεύω τον παίκτη μου. Η κίτρινη κάρτα, όμως -είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε πέναλτι- ήταν υπερβολική. Παρόλα αυτά, για την αντικατάστασή του στο παιχνίδι με το Ισραήλ δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αφού τη θέση του θα πάρει ο Βύντρα, που τα είχε πάει πολύ καλά στην Κροατία».

Για τον κόσμο: «Το σημαντικό είναι αυτοί που έρχονται, να στηρίζουν την ομάδα. Εξαρτάται, όμως και από τη δική μας απόδοση να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Περιμένουμε στο παιχνίδι με το Ισραήλ το γήπεδο να είναι -αν όχι γεμάτο- τουλάχιστον να έχει περισσότερο κόσμο».

Για τον Φετφατζίδη: «Ο Φετφατζίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής με ολοκληρωμένο χαρακτήρα, για τον οποίο είμαι σίγουρος ότι δεν θα χαθεί. Θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένος και να μην επηρεαστεί από αυτά που ακούγονται, γιατί έχει μεγάλη ποιότητα».

Ποιο ντέρμπι;

Μόνο σε θεωρητικό επίπεδο ήταν ντέρμπι η αναμέτρηση της Γερμανίας με την Τουρκία, η σημαντικότερη και πιο ενδιαφέρουσα (από πολλές απόψεις) της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2012.

Τα «πάντσερ» συνέτριψαν τους Τούρκους με σκορ 3-0 στο Βερολίνο και έγιναν… αφεντικά στον 1ο όμιλο.

«Δύο στα δύο» για την Αυστρία, που επικράτησε 3-0 στη Βιέννη του Αζερμπαϊτζάν και «έπιασε» την Τουρκία στη 2η θέση του ομίλου.

Πρώτη νίκη για το Βέλγιο, 2-0 στο Καζακστάν, με ονειρεμένο ντεμπούτο Ογκουνζίμι, ο οποίος ήταν ο καλύτερος του αγώνα και με τα δύο τέρματα που πέτυχε βοήθησε την ομάδα του να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Καζακστάν-Βέλγιο 0-2
(53', 71' Ογκουνζίμι)

Αυστρία-Αζερμπαϊτζάν 3-0
(3' Πρέντλ, 53', 90' Αρναούτοβιτς)

Γερμανία-Τουρκία 3-0
(43', 87' Κλόζε, 80' Εζίλ)

Βαθμολογία

Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
1. Γερμανία 3 3-0-0 10-1 9
2. Τουρκία 3 2-0-1 6-5 6
3. Αυστρία 2 2-0-0 5-0 6
4. Βέλγιο 3 1-0-2 4-4 3
5. Καζακστάν 3 0-0-3 0-7 0
6. Αζερμπαϊτζάν 2 0-0-2 1-9 0

Η επόμενη αγωνιστική (12/10):

Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία (18:00)
Καζακστάν-Γερμανία (20:00)
Βέλγιο-Αυστρία (21:45)