Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σάντος: «Μπορούσαμε κι άλλα…»

Φανερά ικανοποιημένος από τη νίκη της Εθνικής μας επί της Λετονίας  παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος έκανε λόγο για καθολική υπεροχή της ομάδας του και εξέφρασε την άποψη πως αν ήταν λίγο πιο εύστοχη, θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» νωρίτερα το παιχνίδι.

«Ήταν μια δίκαιη νίκη. Η ομάδα κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο μέρος είχαμε λίγο άγχος, παρά το ότι είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί η ομάδα ήθελε να πετύχει γκολ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε κλειστά. Δεν τα καταφέραμε, όμως και γι’ αυτό στην ανάπαυλα ζήτησα καθαρό μυαλό», ανέφερε ο Σάντος και εξήγησε:

«Τρέχαμε άσκοπα ορισμένες φορές στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο κλείσαμε τον αντίπαλο στα καρέ του. Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά σε αυτά που είπαμε και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Κάναμε 24-25 σουτ, ενώ ο αντίπαλος έκανε 5. Θα μπορούσαμε, όμως, να είμαστε καλύτεροι στην τελική προσπάθεια. Στο τέλος η ομάδα οπισθοχώρησε σωστά».

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε έπειτα, ο Σάντος τόνισε:

Για τη φάση του πέναλτι: «Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, αλλά ο ίδιος ο Τοροσίδης λέει ότι ήταν πέναλτι. Μην έχοντας ξεκάθαρη δική μου άποψη, πιστεύω τον παίκτη μου. Η κίτρινη κάρτα, όμως -είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε πέναλτι- ήταν υπερβολική. Παρόλα αυτά, για την αντικατάστασή του στο παιχνίδι με το Ισραήλ δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αφού τη θέση του θα πάρει ο Βύντρα, που τα είχε πάει πολύ καλά στην Κροατία».

Για τον κόσμο: «Το σημαντικό είναι αυτοί που έρχονται, να στηρίζουν την ομάδα. Εξαρτάται, όμως και από τη δική μας απόδοση να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Περιμένουμε στο παιχνίδι με το Ισραήλ το γήπεδο να είναι -αν όχι γεμάτο- τουλάχιστον να έχει περισσότερο κόσμο».

Για τον Φετφατζίδη: «Ο Φετφατζίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής με ολοκληρωμένο χαρακτήρα, για τον οποίο είμαι σίγουρος ότι δεν θα χαθεί. Θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένος και να μην επηρεαστεί από αυτά που ακούγονται, γιατί έχει μεγάλη ποιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: