Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

'Ζημιάρα' και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ζημιές ύψους 83,6 εκατομμυρίων λιρών κατέγραψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά το γεγονός οτι τα λειτουργικά της κέρδη ανέρχονται στα 100,8 εκατομμύρια λίρες για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2010. Παράλληλα οι "κόκκινοι διάβολοι" γίνονται ο πρώτος σύλλογος που ξεπερνά το φράγμα των 100 εκατ. κέρδη προ φόρων.

Ωστόσο αυτό που περισσότερο θα απασχολήσει τους φίλους της Γιουνάιτεντ είναι το ύψος των ζημιών. Την προηγούμενη σεζόν ο σύλλογος είχε εμφανίσει κέρδος 48 εκατομμυρίων λιρών, με τα έσοδα να είναι αυξημένα κυρίως λόγω της πώλησης του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 80εκατομμυρίων.

Για τη χρονιά της οποίας τα οικονομικά στοιχεία ανακοινώθηκαν σήμερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλήθηκε να καταβάλει 67 εκατομμύρια λίρες που αντιστοιχούν στο κόστος χρηματοδότησης του ομολογιακού δανείου (ύψους 504 εκατομμυρίων λιρών) και άλλα 40 εκατομμύρια σε τόκους.

Την ίδια περίοδο ο σύλλογος είχε μειωμένα έσοδα από πωλήσεις παικτών, ενώ πτώση παρουσίασε και ο τζίρος που σχετίζεται με τις ημέρες των αγώνων, όμως αντισταθμίστηκε από τις χορηγίες και τις εμπορικές συμφωνίες.

Σημαντικά σημεία απο τα οικονομικά στοιχεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ :

-Αύξηση τζίρου από εμπορικές συμφωνίες κατά 11,5 εκατομμύρια λίρες, που έφτασε τα 81,4 εκ. λίρες
-Αύξηση εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα κατά 5,1 εκ., φτάνοντας τα 104,8 εκατομμύρια λίρες.
-Μείωση εσόδων από τις ημέρες των αγώνων (matchday revenue) τα οποία έφτασαν τα 100,1 εκατομμύρια λίρες
-Ο συνολικός τζίρος του συλλόγου αγγίζει τα 286,41 εκατομμύρια λίρες, ενώ το συνολικό χρέος έφτασε τα 521,7 εκατομμύρια.
-Τα έξοδα για μισθούς παρουσίασαν αύξηση 7% φτάνοντας τα 131,7 εκατομμύρια λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: