Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Tάτος και επίσημα!

Ποδοσφαιριστής του Άρη είναι και με την βούλα ο  Ανδρέας Τάτος όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Ο ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί στους “κιτρινόμαυρους” ως δανεικός για έναν χρόνο ξεκινώντας άμεσα τις προπονήσεις.
Αναλυτικά:
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους της απόκτησης του Ανδρέα Τάτου για έναν χρόνο.
Ο 24χρονος διεθνής μέσος θα ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις της ομάδας μας.

«Στόχος η επιβίωση»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη, Νίκος Χρηστίδης, μίλησε στον Arena 89,4 αναφορικά με το φιλικό του Άρη με την Ρόμα, ενώ αναφέρθηκε και στο τρόπο λειτουργίας της ομάδας:
Για την Ρόμα:
«Στο παιχνίδι του Άρη με την Ρόμα δεν μπορούμε να έχουμε σαφή συμπεράσματα. Πρώτον λόγο του χρόνου που έγινε και δεύτερον λόγω του αντιπάλου. Ο Άρης έδειξε κάτι που θα το χρειαστεί τρεις φορές στην Ελλάδα το πολύ. Έδειξε καλή συμπεριφορά στην άμυνα. Στο πρωτάθλημα θα τα χρειαστεί αυτά στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα. Πουθενά αλλού. Έπρεπε να δείξει και επιθετικές αρετές»
Για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο Άρης:
Ο Άρης θα μπει πολύ νωρίς στην ανάπτυξη των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών γιατί στην κατεύθυνση αυτή κινούνται όλες οι ομάδες. Ήδη από πέρσι έχει στραφεί εκεί. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι βιτρίνα. Με τη εξόρυξη δεν τους βλέπεις. Αν όμως κάτσεις και τα δουλέψεις βγαίνουν διαμάντια. Έτσι πρέπει να κινηθεί ο Άρης. Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες του πόστου τους. Και όχι να θέλουν να το παίζουν ξερόλες. Ο Άρης έχει μπει σε μία διαδικασία ανεύρεσης νεαρών και θα πρέπει να βρουν και τους κατάλληλους ανθρώπους»
Για τους στόχους:
«Τον στόχο μίας ομάδας δεν το ορίζει ο προπονητής. Η διοίκηση επιλέγει έναν άνθρωπο και του θέτει τα δεδομένα. Ο στόχος του Άρη είναι η επιβίωση. Και από εκεί και πέρα ανάλογα με τις δυνατότητες της ομάδας ανεβαίνει όλο και περισσότερο μέχρι να πετύχει έναν στόχο. Όταν ανέβω ένα σκαλοπάτι θα πρέπει να σταθεροποιηθώ. Όχι να πέσω. Ο Άρης έχει ένα θέμα με τα χρέη. Το αγωνιστικό περιορίζεται στην παραμονή. Όχι απαραίτητα να σωθεί την τελευταία στιγμή. Ο Άρης θα πρέπει να προσέξει το θέμα της επιβίωσης. Πρώτα το οικονομικά και μετά το αγωνιστικό»
Πηγή: arenafm.gr

«Φέτος θα πάρω διαρκείας»

Στο ραδιόφωνο  του Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην παράγοντας της ομάδας του Άρη, Σωτήρης Καραμπέρης. Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την κίνηση Ηλιάδη:
«Αυτό που έλειπε από τον Άρη δεν το έκανε πράξη κανείς. Μιλάω για την ενότητα. Και αυτή γίνεται από τις κεφαλές. Η ενότητα η αγάπη και ο σεβασμός έλειπε τα τελευταία 10 χρόνια.. Δεν είναι δυνατόν τα μέλη να μισούνται μεταξύ τους. Ο κύριος Ηλιάδης ίσως πιο σοφός πλέον είδε κάποιες παθογένειες. Δεν μου αρέσει να γλύφω αλλά κάνει κινήσεις βήμα-βήμα και τον κόσμο τον έχει κερδίσει. Μία ευχάριστη έκπληξη ήταν η πρόσκληση σε όλους τους παλιούς προέδρους για να τους τιμήσει με την Ρόμα.

Για τις μεταγραφές του Άρη και την πορεία της ομάδας:
«Ποδοσφαιρικά δεν μπορώ να μιλήσω. Μόνο ως φίλαθλος μπορώ να μιλήσω. Θα χαιρόμουν πάρα πολύ αν έβλεπα και τους άλλους προέδρους που πέρασαν από την ΠΑΕ. Ο μόνος που δεν θα ήθελα να δω είναι ο Ζαχουδάνης. Ποδοσφαιρικά είδα έναν Άρη που θα παίζει για να μην έχει ήττα. Από τον τερματοφύλακας μέχρι το κέντρο είναι πιο οργανωμένος ο Άρης. Θα υπάρχει δυσκολία στο γκολ αλλά αυτά τα βλέπει ο Γιάννης Χατζηνικολάου και θα τα δουλέψει»
Υπάρχει μία κινητικότητα. Ο Άρης είναι έτοιμος να εξοφλήσει το 99 και αυτό είναι προς τιμήν όλων των διοικήσεων. Ο Άρης σαν ΠΑΕ πληρώνει τις δόσεις του. Πάντα πρέπει να υπάρχει αρχή μέση και τέλος. Βλέπω καλές κινήσεις με μετριοφροσύνη. Φέτος θα πάρω και εγώ ο ίδιος διαρκείας μετά από πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα από το 2004. Γιατί τα χρήματα πλέον πάνε στον Άρη. Τότε πήγαιναν σε κακή διαχείριση»
Για την Ρόμα:
«Οι Αρειανοί φίλαθλοι έχουν υποδεχθεί και άλλες μεγάλες προσωπικότητες. Ο Τότι είναι έμπειρος οργανωτικός και κάθε ομάδα θα έπρεπε να έχει έναν τέτοιο παίκτη. Εγώ είμαι θαυμαστής του»

Για την ατμόσφαιρα:
«Το Χαριλάου έχει πάντα τρομερή ατμόσφαιρα. Και οι Ιταλοί ενθουσιάστηκαν»
Πηγή: arenafm.gr

O Ντέβιτς στον Arena 89.4!

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται η αντίπαλος του ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, Μέταλιστ, με τον σουπερ σταρ της Ουκρανικής ομάδας να μιλάει αποκλειστικά στον αέρα του Arena 89,4 fm.
Αρχικά, είπε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, ξέρουμε ποιος είναι ο ΠΑΟΚ, έχει  αρκετά καλή ομάδα, θα χρειαστεί να δουλέψουμε πάρα πολύ και στους δυο αγώνες» και πρόσθεσε «νιώθω πολύ καλά, αυτό βλέπω και στα τελευταία παιχνίδια και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».
Για το γεγονός πως η Τούμπα θα είναι άδεια: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι κρίμα που δεν θα έχει κόσμο, ξέρω για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα και είμαι της άποψης πως τέτοιες ατμόσφαιρες στα γήπεδα βοηθούν και τις δυο ομάδες».
Για τον καιρό που επικρατεί στην Ελλάδα και αν αυτό θα είναι πρόβλημα για την Μέταλιστ: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει προσαρμοστεί καλύτερα στις τοπικές καιρικές συνθήκες, θα προπονηθούμε και εμείς εδώ και δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα».
Για το αν γνωρίζει κάποιο παίκτη του «Δικεφάλου», είπε: «Ξέρω τον Βούκιτς επειδή είναι από την Σερβία, αλλά πιστεύω πως ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του που δεν θα είναι αύριο εδώ, ενώ έχουν και έναν μεγάλο προπονητή τον Χούμπ Στέφενς ο οποίος είναι αρκετά γνωστός».
Πηγή: arenafm.gr

Το ωράριο του Aris Legend Store!

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε τις νέες ώρες λειτουργίας του Aris Legend Store μέχρι και το κλείσιμο του λόγω ανακαίνισης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι το επίσημο κατάστημά της “ARIS LEGEND STORE” στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, θα λειτουργεί μέχρι και την Πέμπτη 01/08 τις ώρες 10:00-16:00.
Από 02/08 έως και 18/08 το “ARIS LEGENS STORE” θα παραμείνει κλειστό. Από 19/08 οι φίλοι της ομάδας θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να προμηθεύονται όλα τα προϊόντα του ΑΡΗ από το ανακαινισμένο κατάστημα.
Παράλληλα, οι φίλαθλοι της ομάδας μας που θα θελήσουν να προμηθευτούν οποιοδήποτε προϊόν της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και του θρύλου του ελληνικού αθλητισμού, Νίκου Γκάλη, μπορούν να το κάνουν από όπου κι αν βρίσκονται εύκολα και γρήγορα μέσω του on-line store, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.arislegendstore.gr!

«Θέλω να μείνω»

Στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Σωτήρης Καραποστόλου:
Για το μέλλον του στην ομάδα: 
«Υπάρχουν συζητήσεις και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσω και του χρόνου στον Άρη. Θέλω και εγώ να μείνω. Η περσινή χρονιά θα μπορούσε να πάει καλύτερα όμως είναι μια καλή προοπτική για την καριέρα μου. Προς το τέλος της περσινής χρονιάς γίναμε ακόμα καλύτεροι. Είναι δύσκολο για μία ομάδα να αφομοιώσει τις οδηγίες του προπονητή ωστόσο, εφόσον ο κορμός έχει παραμείνει θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Τα πρώτα ματς ήταν δύσκολα. Όσο περνούσε ο καιρός βρισκόμασταν μεταξύ μας και η χημεία μας βελτιώθηκε κατά πολύ. Τις επόμενες μέρες θα βρεθώ με την διοίκηση του Άρη για την ανανέωση»
Για το νέο πρωτάθλημα:
«Ορισμένες ομάδες δεν έχουν γίνει ακόμη. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα εφάμιλλο με το περσινό ή και καλύτερο. Ισχύει ότι με προσέγγισε η Καβάλα. »
Πηγή: arenafm.gr

Μάντζιος στο Metropolis: «Θέλουμε χρόνο για να είμαστε έτοιμοι»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο προπονητής του Πανθρακικού, Άκης Μάντζιος αναφερόμενος τόσο στην ομάδα του, όσο και γενικότερα στο προσεχές πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το πώς βλέπει το επόμενο πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως και πάλι τέσσερις με πέντε ομάδες θα είναι και πάλι σε διαφορετικό βαθμό δυναμικότητας σε σχέση με τις άλλες και αυτές θα είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος, ενώ ερωτηματικό είναι ο Παναθηναϊκός. Οι υπόλοιπες ομάδες θα βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή. Στόχος θα είναι η σωτηρία για τους περισσότερους, κάτι που θα καταστήσει το πρωτάθλημα αμφίρροπο και ανταγωνιστικό ως το τέλος. Πολλά ρόστερ έχουν αλλάξει κατά πολύ, όπως και το δικό μας για αυτό πρέπει να κάνουμε υπομονή, αφού όλες οι ομάδες θέλουν χρόνο για να δέσει το σύνολο και να φτάσει στο επίπεδο που θέλουν οι προπονητές».

Για την πορεία προετοιμασίας του Πανθρακικού: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές κινήσεις με βάση και τα οικονομικά μας δεδομένα. Αποκτήθηκαν πολλά παιδιά που είναι νέοι από διάφορες σχολές και για αυτό το λόγο θέλουμε περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλες ομάδες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι».

Για τις φήμες περί επιστροφής του Ρομπέρ: «Δεν έπαιξε καθόλου η συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά μας ζήτησε να προπονείται για να είναι σε καλή κατάσταση. Και για μας ήταν χαρά να τον βοηθήσουμε σε αυτό που ήθελε. Ήταν εξαρχής μια δύσκολη περίπτωση και δεν μπήκαμε ποτέ σε θέμα συζήτησης για να επανέλθει στον Πανθρακικό» Πηγή: metrosport.gr

Καραγεωργίου στο Metropolis: «Καμία σχέση με Λίνφιλντ η Σταντάρ»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο προπονητής της Skoda Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου.

Ο τεχνικός των ακριτών μίλησε τόσο για το προσεχές ευρωπαϊκό ματς της ομάδας του κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, όσο και για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μέταλιστ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τη σειρά των αγώνων με τη Λίνφιλντ: «Κάναμε τα εύκολα δύσκολα από μόνοι μας, και κατά τη διάρκεια της ρεβάνς τα κάναμε ακόμη πιο δύσκολα παίζοντας με δέκα παίκτες για πάνω από μια ώρα παιχνιδιού. Ήταν μια ιστορική στιγμή για το σύλλογο και για τους αθλητές μας. Εκπροσωπήσαμε όπως έπρεπε την χώρα και την περιοχή. Τώρα, όσο ανεβαίνουμε βαθμίδες, οι δυσκολίες θα γίνονται ακόμη μεγαλύτερες, καθώς είναι δυσκολότερος ο αντίπαλος. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και ό,τι καταφέρουμε».

Για την προσεχή αντίπαλο Σταντάρ Λιέγης: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα και πέρσι το έδειξε καθώς έχασε για μόλις τρεις βαθμούς το πρωτάθλημα. Δεν έχει καμία σχέση με τη Λίνφιλντ και πρέπει να εμφανιστούμε πανέτοιμοι, καθώς δεν συγχωρούνται λάθη σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου για το ματς με τους Βέλγους: «Είναι ζεστός κόσμος, δείχνει ενδιαφέρον και όπως φαίνεται θα έρθει στο γήπεδο. Ο κόσμος της Ξάνθης ήταν πάντα κοντά στην ομάδα αφού είναι ευαίσθητη η περιοχή και η Skoda Ξάνθη αντιπροσωπεύει επάξια την περιοχή αυτή».

Για τους νεοαποκτηθέντες και το αν θα αγωνιστούν: «Τους δηλώσαμε όλους, αλλά από τους τρεις σε υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο Ντε Γκούζμαν που μετείχε με την εθνική του ομάδα. Ωστόσο βρίσκεται μαζί μας μόνο τρεις ημέρες και συνεπώς είναι δύσκολο να γνωρίσει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Πιστεύω πως για ένα μικρό κομμάτι του αγώνα μπορούν να βοηθήσουν όλοι τους».

Για τον Μάνταλο και την μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ παραμένει ΑΕΚ, περνάει μια περιπέτεια αλλά είναι μεγάλος σύλλογος. Πρέπει να συγκεντρωθεί , να ξεφύγει από το ότι έχει κάνει μεταγραφή κάτι που είναι πολύ δύσκολο αυτό για ένα παιδί 20 χρονών. Πρέπει να βοηθηθεί από εμάς και να βοηθήσει και αυτός τον εαυτό του για να συγκεντρωθεί στη νέα κατάσταση, γιατί αλλιώς θα έχει προβλήματα. Είναι υπεύθυνο και σοβαρό παιδί, απλά εγώ ως πιο έμπειρος στο ποδόσφαιρο αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα, γιατί δεν έπιασε μέχρι στιγμής στα φιλικά την περσινή του απόδοση. Πρέπει γρήγορα να επανέλθει γιατί για ένα χρόνο θα είναι μαζί μας».

Για το ματς του ΠΑΟΚ: «Το ματς έχει μεγάλη δυσκολία λόγω και της απουσίας του κόσμου, αφού δύναμη του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Δεν ξέρω αν ψυχολογικά θα το ξεπεράσει αλλά πιστεύω θα το καταφέρει αφού έχει έμπειρους παίκτες. Δεν πρέπει να δώσουμε βαρύτητα τόσο πολύ στο ματς με τη Νις. Μόνο το πρώτο ημίχρονο ήταν ουσιαστικά αντιπροσωπευτικό αφού υπήρχε αντίσταση από τον αντίπαλο. Να μην υπάρχει αυτή η τρέλα ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να βάλει τόσα γκολ στη Μέταλιστ. Μακάρι να τα βάλει και να περάσει, αλλά πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα γιατί η Μέταλιστ είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος».
Πηγή: metrosport.gr

Αλεξίου στο Metropolis: «Με σοβαρότητα περνάει ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αλέξης Αλεξίου.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε για το αυριανό ματς με τη Μέταλιστ:

«Είναι δύσκολο να παίζεις ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς κόσμο. Σε αυτά τα παιχνίδια ακούγονται τα πάντα, και οι φωνές από τον πάγκο όλα. Είναι πολύ καλή ομάδα η Μέταλιστ και πιστεύω στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι να κρατήσει το μηδέν πίσω. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι μπορεί να πάρει ένα σκορ πρόκρισης. Οι Ουκρανοί θα έχουν πρόβλημα με τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν προσαρμοστεί. Υπάρχει ενθουσιασμός, έχουν γίνει καλές μεταγραφές και πιστεύω πως μπορεί να περάσει. Δεν πρέπει να μείνουμε στο φιλικό με τη Νις. Ήταν απλά μια προπόνηση για να δοκιμάσει ο προπονητής την τακτική. Μπροστά μας τώρα είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με άγχος και με πίεση στο οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει να είναι σοβαρός για να προκριθεί». Πηγή: metrosport.gr

«Και εμείς θέλουμε να γίνει το προπονητικό»

«Και εμείς θέλουμε να γίνει το προπονητικό»
Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το προπονητικό κέντρο ξεκαθαρίζοντας ότι πρόθεση και του Δήμου είναι η ανέγερση του.

Επισημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τους θεσμικούς κανόνες και –στο τέλος- εκφράζει την απορία του για ποιον λόγο εξέδωσε η ΠΑΕ την ανακοίνωση αυτή.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε στο Αθλητικό Metropolis.

"Κοινός μας στόχος είναι να γίνει η επένδυση. Ο χώρος έχει πολλά πλεονεκτήματα, εύκολη πρόσβαση, βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και διαθέτει ζεστό νερό λόγω γεωθερμίας. Είμαστε σε συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και υπάρχει όντως στασιμότητα. Η διαδικασία παραχώρησης του χώρου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ γίνεται μέσω δημόσιου διαγωνισμού.

Ο δήμος βάζει απλά τις προδιαγραφές που απαιτεί το συμφέρον της κοινωνίας ώστε και η επένδυση να γίνει και να επωφεληθούν οι πολίτες και μιλάω για κάποιες κατασκευές που ζητήσαμε να γίνουν για λογαριασμό των πολιτών καθώς και να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας για τους δημότες μας. Αυτά είναι σε γενικές γραμμές ό,τι ζητήσαμε.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά έχει λίγη γνώση από τις διαδικασίες που απαιτεί το ελληνικό Δημόσιο και τους θεσμικούς κανόνες που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε για να γίνει αυτό που θέλουμε. Δεν είναι δυνατό να γίνει κάτι από τη μία μέρα στην άλλη.

Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για το θέμα. Τις προάλλες είχαμε συνάντηση με τον Ζαγοράκη, τον Μαυροφρύδη και τη Γκοντσάρεβα και δεν μπορώ να καταλάβω σε τί αποσκοπεί αυτή η ανακοίνωση. Ρωτήστε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να σας πουν".

Ξανά στο γήπεδο!

Προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό, αν και χθες έπαιξε με την Χόφενχαϊμ. Ατομικό πρόγραμμα ο Τσόρι, καλύτερα Αβραάμ και Ιμπαγάσα.

Ξανά στο γήπεδο
Κανονικά προπονήθηκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αν και χθες αντιμετώπισαν την Χόφενχαϊμ στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης.

Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του συνέχισαν την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν στο γήπεδο του Έστρινγκεν. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» επιδόθηκαν σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης.

Στη συνέχεια του προγράμματος στο… παιχνίδι μπήκε και η μπάλα. Ο Ισπανός τεχνικός έβαλε τους παίκτες να βελτιωθούν στα τελειώματα φάσεων, με πλήρη ανάπτυξη από την άμυνα έως την επίθεση.

Στη συνέχεια, έπαιξαν δίτερμα, σε μικρό χώρο, με λίγες επαφές και τη βοήθεια «δεικτών». Υπήρξαν και λίγοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίστηκαν περισσότερη ώρα από τους υπόλοιπους στο χθεσινό ματς και σήμερα έκαναν μόνο αποθεραπεία.

Από την πλευρά του, ο Τσόρι Ντομίνγκες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε στο χθεσινό ματς με τους Γερμανούς, στο αριστερό του γόνατο.

Από την πλευρά τους, καλύτερα αισθάνονται ο Αριέλ Ιμπαγάσα και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, οι οποίοι έμειναν στο ξενοδοχείο και συνέχισαν το δικό τους πρόγραμμα αποκατάστασης. Το απόγευμα η ομάδα έχει ρεπό και θα επανέλθει στο γήπεδο αύριο το πρωί. Πηγή: sport-fm.gr

Καρέλης κι έπεται συνέχεια!

Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με την Άμκαρ για την απόκτηση του Νίκου Καρέλη και απομένει η ανακοίνωση για την απόκτησή του.

Καρέλης κι έπεται συνέχεια
Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Νίκος Καρέλης. Οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία με την Άμκαρ, που θα λάβει ένα μικρό ποσό για να αποδεσμεύσει τον παίκτη. Αυτή ήταν η μοναδική εκκρεμότητα που υπήρχε στις επαφές των δύο ομάδων, καθώς οι Ρώσοι ήθελαν να βάλουν κάποια χρήματα στα ταμεία τους προτού δώσουν τις 340.000 ευρώ που οφείλουν στον Εργοτέλη για τα τροφεία του ποδοσφαιριστή.

Ο Καρέλης έχει συμφωνήσει εδώ και μέρες με το «τριφύλλι» και μάλιστα έχει ήδη υποβληθεί σε ιατρικά τεστ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Μετά την απόκτηση του Νίκου Καρέλη, θα ακολουθήσουν άλλες 4-5 μεταγραφές, ενός στόπερ, δύο μέσων, ενός εξτρέμ κι ενός σέντερ φορ. Πιο προχωρημένη φαίνεται να είναι η υπόθεση του Ντάνιελ Πράνιτς για τη θέση του αριστερού εσωτερικού μέσου, ενώ για τη θέση του αμυντικού χαφ πολλά θα ξεκαθαρίσουν μετά τη σημερινή επαφή με τον Μαχαμαντού Ντιαρά. Σε ό,τι αφορά τον στόπερ, δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ ότι γίνονται συζητήσεις με τη Σάντερλαντ για αμυντικό.

Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις τη… γλίτωσαν στην ΑΕΚ!!

Με μοναδικές απουσίες αυτές των Κορδέρο, Ντούμπερετ και Κατσικά που πέρασαν από εργομετρικά συνεχίστηκε το… τρέξιμο στο γκολφ της Γλυφάδας για τους παίκτες της ΑΕΚ.

Τρεις τη… γλίτωσαν στην ΑΕΚ
Μετά από ένα διήμερο με μονές προπονήσεις, η νέα εβδομάδα βρίσκει τους παίκτες της ΑΕΚ να προπονούνται και πάλι δις. Μάλιστα οι ρυθμοί το πρωί στο γκολφ της Γλυφάδας ανέβηκαν, όπως είχε προϊδεάσει ο Τραϊανός Δέλλας από χθες τους ποδοσφαιριστές του.

Αυτοί που γλίτωσαν τα ατελείωτα χιλιόμετρα ήταν οι Κορδέρο, Ντούμπερετ και Κατσικάς, που πέρασαν από εργομετρικά, όπως είχε προγραμματιστεί. Το σημερινό μενού περιλαμβάνει προπόνηση στις 18:30, όπου θα δοθεί έμφαση-όπως σε όλες τις απογευματινές-στις ασκήσεις τακτικής και την μπάλα. Πηγή: sport-fm.gr

«Να δοθεί λύση για το προπονητικό κέντρο»

Στασιμότητα παρατηρείται στον ΠΑΟΚ για το θέμα του νέου προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Θέρμης και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ, καταβάλλονται προσπάθειες για την ολοκλήρωσή του.

«Να δοθεί λύση για το προπονητικό κέντρο»
(Photo: paokfc)
Την ελπίδα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να βοηθήσουν εποικοδομητικά για να δοθεί λύση στο θέμα του νέου προπονητικού κέντρου του συλλόγου στην περιοχή της Θέρμης εκφράζει ο ΠΑΟΚ, μέσω επίσημης ανακοίνωσής του.

Η ανακοίνωση

«Βρισκόμαστε στα μέσα της μεταγραφικής περιόδου και είναι λογικό ότι τα μάτια των ειδικών και των φιλάθλων να είναι καθηλωμένα στους ποδοσφαιριστές που αλλάζουν εμφανίσεις. Όμως, ένας επαγγελματικός σύλλογος δεν είναι μόνο καινούργιοι ποδοσφαιριστές ή προπονητές.

Ο σύλλογος είναι πραγματικός οργανισμός που τα πάντα πρέπει να κινούνται σε υψηλό επίπεδο προκειμένου αυτή η αρμονική λειτουργία να αρχίσει να μετατρέπεται και σε θετικά αποτελέσματα εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο ???? προσπαθεί να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Ανακαινίσαμε το PAOK Megastore, έχουμε κατακτήσει το διαδίκτυο, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιάσουμε τη νέα εφαρμογή για φορητά μέσα επικοινωνίας και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα.

Ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία λειτουργίας του κάθε συλλόγου είναι οι εγκαταστάσεις. Και εδώ ο ΠΑΟΚ έχει ελάχιστα να καυχηθεί. Όλοι γνωρίζουν ότι στο προπονητικό μας κέντρο στη Νέα Μεσημβρία εκτελούνται αυτή την εποχή οι εργασίες αλλαγής του χλοοτάπητα για να προπονείται τουλάχιστον η πρώτη ομάδα σε αγωνιστικό χώρο αντίστοιχου επιπέδου με αυτόν της «Τούμπας».

Την ίδια στιγμή η περιοχή της Θέρμης είναι στο προσκήνιο ως υποψήφια για την οικοδόμηση εγκαταστάσεων αντίστοιχων με τις φιλοδοξίες και το πλάνο ανάπτυξης του συλλόγου. Ωστόσο η κατάσταση για διάφορους λόγους, αντικειμενικούς και υποκειμενικούς, παραμένει σχεδόν στάσιμη.

Ο ΠΑΟΚ καταβάλλει κάθε προσπάθεια και ελπίζει να βοηθήσουν πιο εποικοδομητικά όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να δοθούν τάχιστα λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεση του έργου οικοδόμησης του προπονητικού κέντρου, όμοιό του οποίου δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα… Στην περίπτωση που δεν υπάρξουν εξελίξεις, θα πρέπει τις προσεχείς εβδομάδες να επανεξετάσουμε τις εναλλακτικές μας λύσεις».

Χαλαρό «αντίο» στην Ολλανδία!!

Πέντε φιλικά και πολλές δυνατές προπονήσεις είχε το πρόγραμμα του ΟΦΗ τις 13 μέρες που έμεινε στην Ολλανδία, όμως την αποχαιρέτησε με χαλαρό τρόπο.

Χαλαρό «αντίο» στην Ολλανδία
Αποχαιρέτησαν με μπάρμπεκιου την Ολλανδία παίκτες, διοίκηση και τεχνικό τιμ του ΟΦΗ, μετά από 13 μέρες φιλοξενίας.

Η μικρή εκδήλωση που έγινε προσφορά του ξενοδοχείο «Belderberg» ολοκλήρωσε την παραμονή των Κρητικών στο Γκάρτερεν. Απ’ την μεριά του, ο σύλλογος προσέφερε αναμνηστικά στο γραφείο που οργάνωσε την προετοιμασία και την διεύθυνση του ξενοδοχείου.

Η αποστολή του ΟΦΗ υπολογίζεται πως θα προσγειωθεί στις 20.45 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», αφού αναχώρησε στις 11.30 για Βρυξέλλες και από εκεί θα «πετάξει» για Ηράκλειο.

Την Τρίτη (30/7) θα ακολουθήσει ρεπό και η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει την Τετάρτη στις 18.00.
Πηγή: sport-fm.gr

Σκόνδρας: «Στον ΠΑΟΚ βρήκα αυτό που έψαχνα»

Ακριβώς αυτό που αναζητούσε, βρήκε στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Σκόνδρας, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Σκόνδρας: «Στον ΠΑΟΚ βρήκα αυτό που έψαχνα»
Το βήμα παραπάνω έψαχνε ο Γιάννης Σκόνδρας και βρήκε να το κάνει στον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας άσος τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι μια ομάδα που αποπνέει υγεία σε όλα τα επίπεδα και θεωρεί πως κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να πει «όχι» σε πρόταση του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σκόνδρα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»:

«Έπειτα από αρκετά χρόνια στον Ατρόμητο, πολύ όμορφα χρόνια, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να κάνω το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Αυτό αποδέχθηκαν και οι άνθρωποι της προηγούμενης ομάδας μου και τους ευχαριστώ. Ο ΠΑΟΚ για μένα ήταν σχεδόν μονόδρομος.

Θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πρόταση από αυτή την ομάδα, πόσω μάλλον εγώ, που βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα. Μια ομάδα που επενδύει στο ελληνικό στοιχείο, που έχει υψηλούς στόχους, που παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που αποπνέει υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Η σύζυγός μου είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχω πολλούς φίλους. Δεν είναι λοιπόν δύσκολη η προσαρμογή μου, την κάνουν πιο εύκολη οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Είναι γνωστό ότι οι Θεσσαλονικείς είναι ζεστοί και φιλόξενοι, δεν είναι τυχαία αυτή η φήμη τους.

Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν εργαστεί ποτέ στην Ελλάδα. Είναι εμφανές ότι είναι δίκαιος, αυστηρός, αλλά και αρκετά ανοιχτός ως άνθρωπος. Είναι ένας προπονητής που έχει να δώσει πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έρχονται συχνά τέτοιες προσωπικότητες εδώ.

Προσωπικά, ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ήθελα τόσο πολύ τη μετεγγραφή μου στον ΠΑΟΚ, ήταν οι ευρωπαϊκοί αγώνες υψηλού επιπέδου και γενικά οι μεγάλοι στόχοι. Φυσικά λοιπόν και περιμένω πώς και πώς τα ματς με τη Μέταλιστ. Είναι σίγουρα ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, που θα τον υποδεχτούμε σε άδειο γήπεδο – κι αυτό σίγουρα δημιουργεί ειδικές συνθήκες στο πρώτο ματς.

Ολοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο επειδή είναι απρόβλεπτο κι έστω κι αν δεν ξεκινάμε από τη θέση του φαβορί, είμαστε μια γνωστή ομάδα στην Ευρώπη με πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες. Εμείς φυσικά απαγορεύεται να μη δείξουμε προσοχή στη Μέταλιστ, αλλά και οι Ουκρανοί πρέπει να σεβαστούν τη δική μας ομάδα.

Δεν νομίζω ότι θα είναι παιχνίδια εύκολα για κανέναν, ούτε ότι θα τελειώσει η υπόθεση πρόκριση στον πρώτο αγώνα. Συνήθως τις μεγάλες προκρίσεις τις δίνει η συγκέντρωση, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πρέπει να μη δεχτούμε γκολ κι αν καταφέρουμε, να πετύχουμε. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη σε φάση ομίλων και δεν μας εμποδίζει κανείς να ονειρευτούμε μεγάλους στόχους!»

Όχι άλλο «κέντρο»

Τις μεταγραφές στον χώρο του κέντρου έχει «κλείσει» ο Πανθρακικός. Ο Άκης Μάντζιος θα εμπιστευτεί τους Λαδάκη, Πόποβιτς, Εμπό, Κάσες, Ζεκίνια και δεν πρόκειται να κάνει άλλες κινήσεις.

Όχι άλλο «κέντρο»
Στα τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και στον «παλιό» Λαδάκη θα εμπιστευτεί τον χώρο του κέντρου της ομάδας του ο Άκης Μάντζιος. Ο τεχνικός του Πανθρακικού δεν πρόκειται να κάνει κάποιες άλλες κινήσεις μέσων ή μεσοεπιθετικών έστω κι αν σε αυτήν την γραμμή υπήρχαν πολλές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Βαϊρουά, Μουνάφο, Λουσέρο και Μίνγκας αποτελούν παρελθόν από την ομάδα της Κομοτηνής και ο Έλληνας προπονητής έχει να αποδείξει πως η επιλογή του στους παίκτες αυτούς που πήρε αλλά και η απόφαση του να μην προχωρήσει σε άλλες κινήσεις είναι σωστή.
Πηγή: sport-fm.gr

Συμπληρώνει το παζλ με αμυντικούς η Βέροια!

Έναν ή δύο κεντρικούς αμυντικούς ψάχνει η Βέροια για να συμπληρώσει το ρόστερ της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Συμπληρώνει το παζλ με αμυντικούς η Βέροια
Σχεδόν έτοιμο είναι το ρόστερ της Βέροιας για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η «Βασίλισσα του Βορρά» έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές της προσθήκες στον χώρο του κέντρου και της επίθεση και το μόνο που απομένει για να συμπληρωθεί το παζλ είναι ένας ή δύο κεντρικοί αμυντικοί.

Ο Γκόραν Στεφάνοβιτς επιθυμεί την απόκτηση αμυντικών και ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση των κατάλληλων ποδοσφαιριστών και αναμένεται να τελειώσει και αυτό το θέμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Αμυντικός από Σάντερλαντ για Παναθηναϊκό!!

Αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει ζητήσει αμυντικό από τη Σάντερλαντ στο πλαίσιο της πώλησης του Χάρη Μαυρία. Μπάρντσλεϊ και Κουεγιάρ στη λίστα.

Αμυντικός από Σάντερλαντ για Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός αναζητεί επιτακτικά την ενίσχυση με έναν πεπειραμένο κεντρικό αμυντικό και η λύση πιθανώς να έρθει από τη Σάντερλαντ. Αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει πως οι «πράσινοι» στο πλαίσιο της επικείμενης πώλησης του Χάρη Μαυρία στην αγγλική ομάδα, έχουν συζητήσει μαζί της για την απόκτηση αμυντικού.

Μάλιστα, το αγγλικό ρεπορτάζ παρουσιάζει και δύο ονόματα, σημειώνοντας-ωστόσο-πως τα υψηλά συμβόλαιά τους μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για να έρθουν στην Αθήνα.

Οι παίκτες που γράφτηκαν είναι ο 28χρονος αμυντικός Φιλ Μπάρντσλεϊ, που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Μαν. Γιουνάιτεντ και είναι 12 φορές διεθνής με τη Σκωτία. Ανήκει από το 2008 στη Σάντερλαντ, το συμβόλαιό του λήγει το 2014 και την περασμένη περίοδο είχε 21 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο άλλος αμυντικός είναι ο 32χρονος Ισπανός Κάρλος Κουεγιάρ, που παίζει από το 2012 στην ομάδα έχοντας περάσει στο παρελθόν από Οσασούνα, Ρέιντζερς και Άστον Βίλα, μεταξύ άλλων. Το συμβόλαιό του λήγει επίσης το 2014 και φέτος είχε 28 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Ξέραμε το πρόγραμμα»

Στέφενς: «Ξέραμε το πρόγραμμα» Ο Χουμπ Στέφενς δεν αναζήτησε δικαιολογίες στην έλλειψη επίσημων αγώνων, την απουσία οπαδών και τις καιρικές συνθήκες για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μέταλιστ.

Ο Ολλανδός τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» παραδέχθηκε ότι είναι πρόβλημα το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί στις κερκίδες της Τούμπας και κάλεσε τους παίκτες του να χαρούν το παιχνίδι έστω και με αυτές τις συνθήκες…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ:

-για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει επίσημα παιχνίδια αλλά και τις καιρικές συνθήκες:
«Γνωρίζαμε το πρόγραμμα, πότε είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ξέραμε ότι δεν θα έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημά μας, γι αυτό και κάναμε πολλούς φιλικούς αγώνες. Όσον αφορά τον καιρό, ξέραμε ότι αυτή είναι η Ελλάδα.

-ποιο αποτέλεσμα θα τον άφηνε ικανοποιημένο:
«Είναι πολύ δύσκολο να σας πω τώρα με ποιο αποτέλεσμα θα ήμουν ικανοποιημένος, θα μου ήταν πιο εύκολο να σας πω μετά τα 90 λεπτά αν είμαι ικανοποιημένος ή όχι»

-για την Μέταλιστ:
«Είναι μία ομάδα πολλά χρόνια μαζί. Είναι πραγματικά καλή ομάδα. Αξίζει σεβασμό αυτή η ομάδα και ο προπονητής της. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε ατομικά χαρακτηριστικά. Και εμείς έχουμε καλή ομάδα και ελπίζω να έχουμε και καλή απόδοση αύριο»

-για την απουσία κάποιου παίκτη του ΠΑΟΚ από τη συνέντευξη Τύπου:
«Δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να έχουμε, νομίζω ότι είμαστε πολλά άτομα εδώ μέσα για να έφερνα και παίκτη μαζί»

-για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ:
«Ελπίζω να έχουν οι παίκτες μου όλα αυτά που χρειάζεται, νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε παραπάνω απ' ότι δώσαμε στα φιλικά παιχνίδια»

-για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδα του:
«Υπάρχουν ερωτηματικά σίγουρα όταν έχεις δώσει μόνο φιλικά παιχνίδια, γιατί δεν είσαι βέβαιος ποιος παίκτης είναι στην καλύτερη φάση του»

-για την τιμωρία της έδρας:
«Έχω παίξει και πάλι στην Μαδρίτη με την Αϊντχόβεν σε άδειο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι το άδειο γήπεδο είναι ένα πρόβλημα. Μετά από εκείνο μπορώ να πω ότι είναι καλύτερο να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο, έστω και με αντίπαλους οπαδούς. Δεν θυμάμαι πραγματικά το σκορ.

Συμφωνώ με τον προπονητή της Μέταλιστ, οι παίκτες είναι αυτοί που αγωνίζονται. Οι προπονητές μπορούν πριν από το παιχνίδι να πουν κάποια πράγματα και ίσως και στο ημίχρονο αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε δραστικά. Βλέπουμε και κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές και μετά τα 90 λεπτά έχουμε δει κάποια πράγματα και προσπαθούμε να τα αλλάξουμε. Οι παίκτες πρέπει να ευχαριστηθούν όσο μπορούν το ματς παρόλο που θα είναι μπροστά σε άδειες κερκίδες»

-για τον τρόπο που αγωνίζεται η Μέταλιστ:
«Θέλουμε να πάρουμε την μπάλα όσο πιο γρήγορα μπορούμε στα πόδια μας. Είναι καλή, τεχνική ομάδα αυτό θα είναι δύσκολο, οπότε όταν έχουν τη μπάλα θα πρέπει να κλείνουμε τους χώρους. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας όμως και αυτός είναι ένας τρόπος»

-για τις φήμες περί προβλήματος στις σχέσεις του με τον Λούκας:
«Δεν έχω πρόβλημα με τον Λούκας. Δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί στην Ουκρανία, έχω καλή συνεργασία μαζί του και είναι πολύ καλός παίκτης. Ακόμη και οι καλοί παίκτες όμως πρέπει να είναι με την ομάδα, κάτι που ξέρει να κάνει καλά»

-εάν αναζήτησε πληροφορίες για το ουκρανικό ποδόσφαιρο από συμπατριώτες του: «Δεν ρώτησα, το επιτελείο μου είδε ζωντανά την Μέταλιστ. Ακόμη και εγώ, όμως, έχω εικόνα, ούτε ο Λούκας δεν χρειάστηκε να μου πει κάτι»

Τα τελευταία… κομμάτια του παζλ!

Κάποιες τελευταίες… πινελιές απομένουν στον Πλατανιά για την ολοκλήρωση του ρόστερ του για τη νέα σεζόν.

Τα τελευταία… κομμάτια του παζλ
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Πλατανιά για την έναρξη της Σούπερ Λίγκας.

Οι Κρητικοί επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις, ύστερα από το διήμερο ρεπό που είχαν πάρει από τον Μαρίνο Ουζουνίδη για τη σκληρή δουλειά που έριξαν στο Καρπενήσι το προηγούμενο διάστημα.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας και η διοίκηση αναζητούν δύο ακόμη παίκτες για το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ο Θρακιώτης προπονητής εκτιμά ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη θέση του μεσοεπιθετικού και του επιθετικού. Εκεί πλέον επικεντρώνονται οι προσπάθειες των δύο πλευρών.
Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει ο Θεοδωρίδης στο Αγρίνιο!

Τη φανέλα του Παναιτωλικού θα φορέσει ξανά ο Γιώργος Θεοδωρίδης, ύστερα από έναν χρόνο αγωνιζόμενος στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Επιστρέφει ο Θεοδωρίδης στο Αγρίνιο
Ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές των οπαδών του Παναιτωλικού ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Αγρίνιο.

Ο λόγος για τον Γιώργο Θεοδωρίδη, ο οποίος σκοπεύει να θητέψει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στα «καναρίνια».

Μετά την εμπειρία ενός χρόνου στην Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού, όπου κατέκτησε το Κύπελλο, υπάρχει συμφωνία να επιστρέψει στην ομάδα που αναδείχθηκε αρχηγός της.

Η διοίκηση και ο παίκτης διατηρούν άριστες φιλικές σχέσεις, κάτι που διευκολύνει τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα από σήμερα ο 33χρονος χαφ αναμένεται να βρίσκεται στα Τρία Πέντε Πηγάδια, με σκοπό να ξεκινήσει προπονήσεις και να γνωρίσει τον Μάκη Χάβο και τους νέους του συμπαίκτες.
Πηγή: sport-fm.gr

Την κατάλληλη στιγμή!

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση ενός μέσου στον Απόλλωνα Σμύρνης, όμως οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν βιάζονται να καλύψουν το συγκεκριμένο κενό της ομάδας.

Την κατάλληλη στιγμή
Δεν επικρατεί βιασύνη στις τάξεις του Απόλλωνα Σμύρνης για την απόκτηση ενός δημιουργικού χαφ, κάτι που έχει αποφασιστεί εδώ και καιρός από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Στην «ελαφρά ταξιαρχία» έχουν προταθεί αρκετοί παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικοί, με τον Αλέκο Βοσνιάδη και του συνεργάτες του να… κάνουν φύλλο και φτερό τα προφίλ τους για να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η μεταγραφή θα γίνει αρκετές ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ώστε ο Βοσνιάδης να δουλέψει με όλους τους παίκτες του για την πρεμιέρα με τον Αρη.
Πηγή: sport-fm.gr

Σε αναμονή για δύο!!

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τον Εργοτέλη για τα μεταγραφικά ζητήματα.

Σε αναμονή για δύο
Το τυπικό σκέλος έχει απομείνει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αμπντουλαγέ Μεϊτέ.

Οι Ηρακλειώτες βρίσκονται εν αναμονής της άφιξης του Ιβοριανού αμυντικού, ο οποίος θεωρείται «κλεισμένος» και ίσως φτάσει σήμερα στην Κρήτη για να πέσουν οι υπογραφές.

Από εκεί και πέρα, οι Κρητικοί περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο Μίτσελ με τον Μπουχαλάκη, ελπίζοντας πως καταφέρουν να τον αποκτήσουν για έναν χρόνο με τη μορφή δανεισμού.

Άλλωστε, ο 21χρονος παίκτης θα μπορέσει περισσότερες ευκαιρίες και θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του.
Πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει ο Ριβέρο!!

Εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κλαούντιο Ριβέρο στον Πανιώνιο.

Υπογράφει ο Ριβέρο
Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το πρωί ο Κλαούντιο Ριβέρο για λογαριασμό του Πανιωνίου.

Ο Ουρουγουανός χαφ έχει υποβληθεί ήδη στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και, εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα υπογράψει με τους Νεοσμυρνιώτες.

Την ίδια ώρα, στο θέμα του τερματοφύλακα, «τελειωμένη» θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση του Νίκου Παπαδόπουλο.

Ο πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού έφτασε στην Ελλάδα για να γίνει «κυανέρυθρος».

Πλέον στην Πλατεία στρέφουν την προσοχή τους στην απόκτηση ενός έμπειρου σέντερ φορ.Πηγή: sport-fm.gr

Τα τυπικά για Καράσκο!!

Στην Τρίπολη βρίσκεται από χθες ο Μαουρίτσιο Καράσκο, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει σήμερα στον Αστέρα.

Τα τυπικά για Καράσκο
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Μαουρίτσιο Καράσκο για τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αργεντινός επιθετικός έφτασε χθες στην Αρκαδία και σήμερα θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα υπογράψει για τον επόμενο έναν χρόνο.

Ο Καράσκο θα αποτελέσει το δέκατο μεταγραφικό του απόκτημα για αυτό το καλοκαίρι.

Ήδη γνωρίστηκε με τους ανθρώπους του συλλόγου και στη συνέχεια παρακολούθησε το οικογενειακό δίτερμα που πραγματοποιήθηκε.
Πηγή: sport-fm.gr

Ένας έρχεται, ένας φεύγει!!

Μέχρι αύριο θα έχει υπογράψει στον Λεβαδειακό ο Ροντρίγκο Σαγκινέτι, την ώρα που ο Νόε Ακόστα αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Ένας έρχεται, ένας φεύγει
Παρελθόν θα αποτελέσει σύντομα ο Νόε Ακόστα για τον Λεβαδειακό.

Ο Τάκης Λεμονής δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον 29χρονο μεσοεπιθετικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Βοιωτών και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες μέρες θα αποχωρήσει.

Μάλιστα, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός πως ο Ακόστα αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο - και παράλληλα ασήμαντο – φιλικό με την Μεικτή Ευρυτανίας, ενώ στα παιχνίδια με τον Πλατανιά δεν είχε χρόνο συμμετοχής.

Ο Ισπανός μέσος ειδοποιήθηκε ήδη από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Κομπότη, να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Εν τω μεταξύ, τον αντίθετο δρόμο έχει πάρει ο Ριντρίγκο Σαγκινέτι.

Ο 25χρονος αμυντικός από την Ουρουγουάη υποβλήθηκε χθες στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και μέχρι αύριο θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει.Πηγή: sport-fm.gr

Πώς υπέγραψε ο Μάνταλος στην ΑΕΚ!!

«Χρυσό» συμβόλαιο σε σχέση με αυτό που έχει αυτή τη στιγμή στην Ξάνθη προσέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Πέτρο Μάνταλο για να υπογράψει στην ΑΕΚ, σύμφωνα με την SportDay.

Πώς υπέγραψε ο Μάνταλος στην ΑΕΚ
Έκπληξη προκάλεσε στο φίλαθλο κοινό η μεταγραφή του Πέτρου Μάνταλου στην ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τον «Τρελό του χωριού» της SportDay, ο νεαρός μεσοεπιθετικός υπέγραψε στην Ένωση πριν η Skoda Ξάνθη αναχωρήσει για το Μπέλφαστ και πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως παραμονές του ταξιδιού για τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Χρήστος Πανόπουλος φώναξε στο γραφείο του τον 22χρονο άσο και του έδειξε το «κιτρινόμαυρο» συμβόλαιο.

«Αγόρι μου, αυτό είναι. Αν θες το υπογράφεις. Χωρίς κουβέντες, μάνατζερ, αδέρφια, ξαδέρφια, θείους και παππούδες», ήταν η ατάκα του προέδρου του ακριτικού συλλόγου και ο Μάνταλος το υπέγραψε.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός χαφ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις συνολικές του αποδοχές να αγγίζουν τις 430.000 ευρώ.

Τα χρήματα δεν είναι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς πως στην Skoda έπαιρνε 22.000 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

«Επένδυση» με Τσιάρα!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του νεαρού χαφ, Αντώνη Τσιάρα, βρίσκεται η Skoda Ξάνθη.

«Επένδυση» με Τσιάρα
Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Αντώνη Τσιάρα βρίσκεται η Skoda Ξάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να σημειωθούν άμεσα εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 19χρονος μέσος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Λάρισα και, ύστερα από τον υποβιβασμό των «βυσσινί», έμεινε ελεύθερος.

Ο νεαρός άσος είναι διεθνής με την Ελπίδων, αγωνίζεται στον άξονα και θεωρείται μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση για το μέλλον.

Εν τω μεταξύ, ο Κομεσίδης γυμνάστηκε μόνος του και όλα δείχνουν ότι θα προλάβει να παίξει κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης. Από την πλευρά του, ο Ντε Γκούζμαν γυμνάστηκε κανονικά, όμως δύσκολα θα αγωνιστεί στο πρώτο ματς με τους Βέλγους. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είναι αμελητέα ποσότητα ο ΠΑΟΚ»

Δυνατός αντίπαλος η Μέταλιστ και μειονέκτημα η άδεια Τούμπα. Κατά τον Νίκο Σπυρόπουλο όμως, ο ΠΑΟΚ μπορεί να επιβεβαιώσει απέναντί της πως «δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη».

«Δεν είναι αμελητέα ποσότητα ο ΠΑΟΚ»
Η Μέταλιστ είναι ισχυρή ομάδα.

Κι ένας από τους δυνατότερους αντιπάλους που θα μπορούσαν να πέσουν στον ΠΑΟΚ.

Κι ο «δικέφαλος του Βορρά» όμως, κατά τον Νίκο Σπυρόπουλο, «δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη».

Εφόσον αγγίξει λοιπόν απόλυτα επίπεδα συγκέντρωσης -όπως τόνισε στο «Βήμα της Κυριακής» ότι πρέπει να κάνει- θ’ ανταποκριθεί στην πρόκληση των αγώνων μαζί της.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σπυρόπουλος

Για τη δυναμικότητα της Μέταλιστ: «Όπως άλλαξαν τα πράγματα στην κλήρωση την τελευταία στιγμή με την αθώωση της Φενέρμπαχτσε, ήταν δεδομένο ότι θα παίζαμε απέναντι σε κάποια πολύ δυνατή ομάδα.

Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη μελέτη για να καταλάβουμε ότι η Μέταλιστ θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην επίθεση, ενώ δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έχει χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα.

Γενικά, πρόκειται για μια ομάδα που έχει εισέλθει στην ελίτ του ουκρανικού ποδοσφαίρου, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη, οπότε θα πρέπει να έχει τον σεβασμό μας».


Για το πώς πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του δεν είναι επίσης μια αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια έχει ανατρέψει πολλές φορές τα εις βάρος του προγνωστικά. Στην Ευρώπη δεν είναι τόσο ξεκάθαρες οι διαφορές σε αυτό το επίπεδο.

Εμείς για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας θα πρέπει να αγγίξουμε απόλυτα επίπεδα συγκέντρωσης και να ξεπεράσουμε κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι θα παίξουμε χωρίς θεατές στο πρώτο παιχνίδι».


Για το πόσο θα επηρεάσουν οι άδειες εξέδρες: «Σίγουρα η άδεια Τούμπα είναι ένα μειονέκτημα, γιατί ειδικά οι ξένες ομάδες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε μια καυτή ατμόσφαιρα. Οι Ουκρανοί έχουν ήδη παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια τους, αλλά κι εμείς προερχόμαστε από μια δυνατή προετοιμασία. Όπως και να έχει, ανυπομονούμε γι’ αυτούς τους αγώνες, που είναι μια πρόκληση για όλους μας».

«Ν’ αγγίξει το τέλειο ο ΠΑΟΚ»

Με συγκέντρωση και απόδοση που θ’ αγγίζει… κόκκινο πρέπει να υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τη Μέταλιστ, σύμφωνα με τον Λούκας.

«Ν’ αγγίξει το τέλειο ο ΠΑΟΚ»
Ο ίδιος την γνωρίζει καλά απ’ τη θητεία του στην Καρπάτι. Πλήρη επίγνωση της Μέταλιστ όμως -κατά τον Λούκας- πρέπει να έχει την Τρίτη και ο ΠΑΟΚ.

Μιλώντας στη «Real News», ο Ισπανός μεσοεπιθετικός χαρακτήρισε τους Ουκρανούς έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τον οποίο η ομάδα του θα πρέπει ν’ αγγίξει το τέλειο για να τον περάσει.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι κάνει λάθος όποιος υποτιμά τη Μέταλιστ (και υπενθύμισε πως απέκλεισε πρόπερσι τον Ολυμπιακό), ξεκαθάρισε πως ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα έτοιμος να την αντιμετωπίσει.


Αναλυτικά όσα είπε ο Λούκας

Για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ: «Γνωρίζω πολύ καλά τη Μέταλιστ. Εχω παίξει ως αντίπαλος μαζί τους και πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα. Στην Ουκρανία δεν είναι εύκολο να μπεις σφήνα ανάμεσα σε Σαχτάρ και Ντιναμό Κιέβου, όμως η Μέταλιστ τα κατάφερε».

Για το πού βασίζεται η Μέταλιστ: «Έχει πολύ ισχυρό ιδιοκτήτη, παθιασμένο με το ποδόσφαιρο και το Χάρκοβο έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά του. Διαθέτει παίκτες που αγωνίζονται χρόνια μαζί, κυρίως Λατινοαμερικανούς και είναι ιδιαίτερα επιθετική ως ομάδα. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη συγκέντρωση από μας και σίγουρα να αγγίξουμε το τέλειο στο παιχνίδι μας».

Για την άδεια Τούμπα: «Δεν μας βοηθάει το γεγονός ότι θα τους αντιμετωπίσουμε χωρίς κόσμο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία και δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για αυτούς.

Το δικό τους γήπεδο είναι πανέμορφο και ανακαινισμένο, αν και η ατμόσφαιρα γενικά στα γήπεδα της Ουκρανίας δεν φημίζεται για τον φανατισμό της. Πάντως, μαζεύει αρκετό κόσμο. Μπορεί οι Έλληνες φίλαθλοι να μη… φοβούνται στο άκουσμα του ονόματός της, αλλά θα κάνει λάθος όποιος την υποτιμήσει. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι έχει αποκλείσει στο πρόσφατο παρελθόν τον Ολυμπιακό».

Μάρκεβιτς: «Θα παίξουμε επιθετικά»

Επιθετικά με στόχο τη νίκη θα παρατάξει τη Μέταλιστ αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δήλωσε ο τεχνικός της, Μίρον Μάρκεβιτς.

Μάρκεβιτς: «Θα παίξουμε επιθετικά»
Την πρόθεση του να παρατάξει την ομάδα του επιθετικά με στόχο τη νίκη αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο τεχνικός της Μέταλιστ, Μίρον Μάρκεβιτς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μίρον Μάρκεβιτς στη συνέντευξη Τύπου:

-για τον ΠΑΟΚ:
«Είναι πολύ καλή ομάδα και τεχνική και έδειξε πολύ σοβαρή ομάδα την προηγούμενη σεζόν».

-με ποια ομάδα από την Ουκρανία μοιάζει ο ΠΑΟΚ:
«Είναι δύσκολο αυτό. Το δικό μας πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και τώρα είναι ματς Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε είναι διαφορετικά τα πράγματα»

-για την σύγκριση της Μέταλιστ με την Καρπάτι:
«Είμαστε καλύτεροι από την Καρπάτι. Είμαστε πιο ισχυροί. Και ο ΠΑΟΚ όμως είναι πιο δυνατός από τότε που έπαιξε με την Καρπάτι».

-για τον τρόπο παιχνιδιού της Μεταλιστ και εάν ανησυχεί για τις καιρικές συνθήκες:
«Πάντα προσπαθούμε να αγωνιζόμαστε επιθετικά. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στο παιχνίδι μας. Ο καιρός είναι ίδιος και για τις δύο ομάδες. Βέβαια εμείς δεν έχουμε παίξει με αυτές τις συνθήκες»

-εάν αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει:
«Έχουμε παίξει τρία ματς και αυτό θα μετρήσει φυσικά»

-για τον ΠΑΟΚ και τον τραυματισμό του βασικού τερματοφύλακα της Μέταλιστ:
«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Θα είναι εκτός για έναν μήνα αλλά εμείς θα τον αντικαταστήσουμε γιατί έχουμε κι άλλον καλό τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες, όπως τον Λούκας, τον Βούκιτς και τον Κατσουράνη»

-για τις πληροφορίες ότι κανείς δεν παρακολούθησε κάποιος από τη Μέταλιστ το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Νις:
«Έχουμε δει το παιχνίδι και μελετήσαμε σωστά τον ΠΑΟΚ και έχουμε δουλέψει σκληρά»

-για την απόφαση του CAS και αν έχει επηρεάσει την ομάδα τα όσα έχουν κυκλοφορήσει γι’ αυτήν:
«Δεν επηρεαζόμαστε από καμιά απόφαση. Αυτή η ερώτηση είναι για την διοίκηση»

-για τον Χουμπ Στέφενς:
«Σαφώς είναι μια σημαντική προσωπικότητα αλλά στις μέρες όλα τα κάνουν οι παίκτες. Ανεξάρτητα τι θα σχεδιάσει στο χαρτί ο προπονητής. Ελπίζω πως αύριο οι παίκτες μας θα δείξουν αυτά που μπορούν»

Δεν πήρε άδεια για την γιγαντοοθόνη!

Προσπάθεια να στηθεί γιγαντοοθόνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να καλυφθούν οι ανάγκες των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Μέταλιστ προχώρησε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Δεν πήρε άδεια για την γιγαντοοθόνη
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πως έγινε προσπάθεια να στηθεί γιγαντοοθόνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – ύστερα από σχετική άδεια του Δήμου και των τοπικών αρχών – για την παρουσίαση του αγώνα με την Μέταλιστ εξέδωσε η ΠΑΕ, μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook.

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω άρνησης του συνδρομιτικού καναλιού που μεταδίδει αύριο την αναμέτρηση.

Η ανακοίνωση

«Αντιλαμβανόμενοι την δίψα των φιλάθλων μας να παρακολουθήσουν μαζικά την αναμέτρηση εναντίον της Μέταλιστ, έστω και εκτός γηπέδου, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εξασφαλίσαμε άδεια από τον Δήμο και τις αρχές, προκειμένου να στηθεί γιγαντοοθόνη στο κέντρο της πόλης.

Παρόλα αυτά το εγχείρημα δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω άρνησης του συνδρομητικού καναλιού που διατηρεί τα δικαιώματα της αναμέτρησης»

Βενγλίνσκι: «Ανώτερη η Μέταλιστ του ΠΑΟΚ, αλλά…»

Ποιοτικά ανώτερη του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τη Μέταλιστ ο άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ, Όλεγκ Βενγλίνσκι.

Βενγλίνσκι: «Ανώτερη η Μέταλιστ του ΠΑΟΚ, αλλά…»
Καλύτερη ποιοτικά από τον ΠΑΟΚ είναι η Μέταλιστ, όπως δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του ο Όλεγκ Βενγλίνσκι.

Ο άλλοτε φορ της ΑΕΚ (σεζόν 2005/06) σημείωσε, ωστόσο, πως το έργο των συμπατριωτών του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League δεν θα είναι εύκολο.

Αναλυτικά, ο Όλεγκ Βενγλίνσκι μίλησε για:

-τις εντυπώσεις του από τον ΠΑΟΚ: «Παρακολούθησα το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Νις και αρκεί να σας πω ότι κέρδισε με 6-0. Η ελληνική ομάδα έδειξε πολύ δυνατή. Ίσως το σκορ να μην αντικατοπτρίζει πλήρως εικόνα του αγώνα και τα περισσότερα γκολ προήλθαν από λάθη της γαλλικής άμυνας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ σε όλο το γήπεδο στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα και μου φάνηκε πως σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και την Τρίτη. Για πόσο διάστημα θα μπορούν να το κάνουν είναι δύσκολο να πω. Ο ΠΑΟΚ έκανε προετοιμασία στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου».

-τους παίκτες που είναι πιο επικίνδυνοι: «Η τριπλέτα Λούκας-Βούκιτς-Σαλπιγγίδης είναι εντυπωσιακή. Οι δύο πρώτοι είναι γνωστοί από τη θητεία τους στην Ουκρανία και ο τρίτος από την εθνική Ελλάδος. Μάλιστα ήταν και ο σκόρερ στο μπαράζ για το Μουντιάλ του 2010 με την Ουκρανία. Αμυντικά βασικός πυλώνας του ΠΑΟΚ είναι ο Κατσουράνης, ένας Έλληνας διεθνής με μεγάλη εμπειρία, αλλά πρέπει να λάβει κανείς υπόψη ότι είναι μεγάλος σε ηλικία και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντιμετωπίσει τους γρήγορους επιθετικούς της Μέταλιστ».

-τις πιθανότητες πρόκρισης: «Σε επίπεδο ποιότητας, πιστεύω πως η Μέταλιστ είναι ανώτερη από τον ΠΑΟΚ. Για να προκριθεί η Μέταλιστ δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω από τον συνηθισμένο τρόπο παιχνιδιού της και να βγαίνει γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση. Αν δεν βάλει στο παιχνίδι την ταχύτητά της, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Πιστεύω πως την ομάδα του Μάρκεβιτς περιμένει δύσκολο έργο».

Με απουσία στην Ελλάδα η Μέταλιστ!!

Χωρίς τον γκολκίπερ Ολεξάντρ Γκοριάινοφ ταξιδεύει στην Ελλάδα η Μέταλιστ για την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Με απουσία στην Ελλάδα η Μέταλιστ
Εκτός αποστολής της Μέταλιστ για την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League έμεινε ο Ολεξάντρ Γκοριάινοφ.

Ο βασικός γκολκίπερ της ουκρανικής ομάδας τραυματίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος της Παρασκευής με την Ιλίτσοβετς. Στο Χάρκοβο έμεινε και ο Βραζιλιάνος μέσος Χαβιέρ Κλέιτον, που εδώ και μέρες είναι τραυματίας.

Τερματοφύλακες: Ντέντσουκ, Ντισλιένκοβιτς.

Αμυντικοί: Μπερεζόβτσουκ, Ασεβέδο, Γκεγιέ, Μολέδο, Σενίτσνιχ, Βιγιάγκρα.

Μέσοι: Μπλάνκο, Σόουζα, Έντμαρ, Κρασνοπιόροφ, Νόγιοκ, Μάρλος, Σελάγεφ, Σόσα, Τόρες, Ραντσένκο.

Επιθετικοί: Κριστάλδο, Ντέβιτς, Μπαρίλκο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Θέμα ωρών του Μπέιλ στη Ρεάλ»

Μία ανάσα από την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως… συμφωνούν στα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας «Marca» και «As».

«Θέμα ωρών του Μπέιλ στη Ρεάλ»
Πολύ κοντά στη μεταγραφή του καλοκαιριού φαίνεται πως βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως αναφέρουν στο σημερινό τους πρωτοσέλιδο οι ισπανικές εφημερίδες «Marca» και «As», η «βασίλισσα» είναι θέμα ωρών να εντάξει στο δυναμικό της τον Ουαλό μεσοεπιθετικό της Τότεναμ.

Μάλιστα τονίζεται πως είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας στις ΗΠΑ, όπου από χθες βρίσκονται οι δευτεραθλητές Ισπανίας για φιλικά.

Η διοίκηση της Ρεάλ φέρεται να αύξησε την προσφορά της προς την Τότεναμ στα 85 εκατ. λίρες (98,5 εκατ. ευρώ).
Πηγή: sport-fm.gr

Εθνική… σε δύο γκρουπ!

Σε δύο γκρουπ και χωρίς απουσίες η προπόνηση της Εθνικής στο Καρπενήσι το πρωί της Δευτέρας. Αύριο η επιστροφή στην Αθήνα.

Εθνική… σε δύο γκρουπ
Την προτελευταία πρωινή τους προπόνηση στο Καρπενήσι, όπου διεξάγεται το πρώτο στάδιο προετοιμασίας εν όψει Ευρωμπάσκετ, έκαναν οι διεθνείς. Ο Αντρέα Τρινκιέρι χώρισε τους παίκτες του σε δύο γκρουπ, ενώ δεν υπήρχαν απουσίες, αφού πλέον γυμνάζονται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα οι Ίαν Βουγιούκας και Νίκος Παππάς.

Η Εθνική θα προπονηθεί και το απόγευμα, όπως και το πρωί της Τρίτης, ενώ την ίδια μέρα θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Την Τετάρτη θα υπάρχει ρεπό και από την Πέμπτη η προετοιμασία θα συνεχιστεί στο ΟΑΚΑ, μέχρι τα πρώτα φιλικά, στο τουρνουά του Στρασβούργου (9-11 Αυγούστου, απέναντι σε Κροατία, Γερμανία και Γαλλία κατά σειρά).Πηγή: sport-fm.gr

Τρινκιέρι: «Δεν θα μας δώσουν… τσάμπα το μετάλλιο»

Πολλή δουλειά και υπερβάσεις χρειάζεται η Εθνική για να φτάσει στην κατάκτηση μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όπως δήλωσε στη SportDay ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι.

Τρινκιέρι: «Δεν θα μας δώσουν… τσάμπα το μετάλλιο»
Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν συμφωνεί με όσους συγκαταλέγουν την Ελλάδα στα μεγάλα φαβορί του Ευρωμπάσκετ. Δεν παύει να πιστεύει, ωστόσο, στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, αν και σημειώνει πως δεν θα χαριστεί κανένας στην «επίσημη αγαπημένη» και θα πρέπει να το κατακτήσει με πολλή δουλειά και το σπαθί της στα παρκέ της Σλοβενίας.

Αναλυτικά, ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε στη SportDay για:

-την πορεία της προετοιμασίας: «Κάθε μέρα μαθαίνω και εγώ πράγματα από τους παίκτες μου. Οι πρώτες μέρες είναι πραγματικά εξαιρετικές και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Είναι μια διαφορετική κατάσταση και υπάρχει θετική αύρα και διάθεση για σκληρή δουλειά. Για αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και η προσωπικότητα των παικτών μου. Νιώθω ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης καθώς διαθέτουμε καλή ομάδα και μάλιστα πολύ έξυπνη και από την πλευρά μου θέλω να τα κάνω όλα σωστά και έχω ένα πιστεύω. Όποιος θέλει να επιτύχει, είναι υποχρεωμένος να δουλεύει όσο πιο πολύ μπορεί, κάθε μέρα όλη μέρα».

-το στόχο του μεταλλίου: «Όλοι μπορούν να πουν ότι θέλουν μετάλλιο, εγώ μπορώ να πω ότι θέλω μετάλλιο, αλλά το θέμα είναι πώς οι λέξεις θα γίνουν πραγματικότητα. Μεταξύ της θεωρίας και της πράξης υπάρχει σημαντική διαφορά. Αν θέλουμε μετάλλιο πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε. Κανείς δεν θα μας το δώσει τσάμπα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι κάθε μέρα να ξεπερνάμε τα όριά μας και δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί, ασχέτως τι πιστεύουν οι άλλοι. Υπάρχουν άλλωστε ομάδες με πολλή καλή παράδοση όπως η Ρωσία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Σλοβενία. Θεωρώ ότι η ομάδα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες, θα είναι αυτή που θα φτάσει μέχρι τον τερματισμό και θα γυρίσει πίσω στην πατρίδα της έχοντας στις αποσκευές της κάποιο μετάλλιο και πιθανότατα το χρυσό».

-την αναμέτρηση στην πρώτη φάση με την Ιταλία: «Το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία θα έχει αρκετή συναισθηματική φόρτιση, ιδίως στο άκουσμα των εθνικών ύμνων. Αλλά μετά θα πρέπει να σκεφτούμε αποκλειστικά τον δύσκολο αντίπαλο, δεδομένου ότι η Ιταλία θα έχει τρεις ΝΒΑers όπως ο Μπαρνιάνι, ο Μπελινέλι και ο Ντατόμε. Πέραν αυτού, όμως, όλος ο πρώτος γύρος έχει δυσκολίες».

-την παράλληλη ενασχόληση με την Ούνιξ: «Δεν είναι κάτι παράλληλο γιατί είχα την τύχη να έχω σχεδόν ολοκληρωμένο το ρόστερ πριν έρθω στην Ελλάδα. Είχα ήδη οργανώσει τα πράγματα στην Ούνιξ και μπορώ να επικεντρωθώ στην Εθνική».

-την αγάπη του για το μπάσκετ: «Αυτή δεν είναι δουλειά. Είναι το πάθος μου. Και γι' αυτό δεν κουράζομαι όταν το κάνω».

Επιβεβαιώνει για Λοζεσκί η Οστάνδη!!

Τις επαφές του Ολυμπιακού με τον μάνατζερ του Ματ Λοζεσκί επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης η Οστάνδη!

Επιβεβαιώνει για Λοζεσκί η Οστάνδη!
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ματ Λοζεσκί, που προορίζεται για αντικαταστάτης του Κώστα Παπανικολάου, κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται και από την Οστάνδη!

Η ομάδα του Βελγίου εξέδωσε σήμερα (29/7) ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως χθες (28/7) οι πρωταθλητές Ευρώπης επικοινώνησαν με τον μάνατζερ του 28χρονου φόργουορντ, για την ενδεχόμενη μετακόμισή του στον Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Οστάνδης:

«Είναι πολύ πιθανό, ο Ματ Λοζεσκί να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς ο Ολυμπιακός επιθυμεί την απόκτησή του. Χθες, οι πρωταθλητές Ευρώπης μίλησαν με τον μάνατζερ του Ματ Λοζεσκί, για μία πιθανή μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Αυτό τιμά την Οστάνδη, καθώς ένας παίκτης της μπορεί να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υπέρ της μεταγραφής, ωστόσο θα ήθελε να υπάρξει και η τελική συμφωνία. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, αλλά σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Στο μεταξύ, το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ασχολείται με την ενίσχυση του ρόστερ για την επόμενη σεζόν. Η ομάδα θα έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας, αλλά σίγουρα θα έχει μαχητικό πνεύμα και φιλοδοξίες
».Πηγή: sport-fm.gr

Φωτάκης: «Δεν με ενοχλεί…»

Ο Γιώργος Φωτάκης δήλωσε συμβιβασμένος με τη συμμετοχή στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας με τη Σανλιούρφασπορ και μίλησε για την κρίση στην Ελλάδα.

Φωτάκης: «Δεν με ενοχλεί…»
Στα 32 του ξενιτεύεται για να παίξει στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας με τη Σανλιούρφασπορ, αλλά ο Γιώργος Φωτάκης δεν αμφιβάλλει για την επιλογή του. Άλλωστε η πρόταση για τον πρώην μέσο του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική, όπως και οι συνθήκες που παρέχει ο σύλλογος.

«Μίλησα με τον Τουμέρ Μετίν, συμπαίκτη μου παλαιότερα στη Λάρισα. Μου είπε πως δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστώ και πως μπορώ να πετύχω στην Τουρκία. Άκουσα πολλά θετικά από εκείνον. Η Σανλιούρφα είναι πολύ όμορφη πόλη, οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι εξαιρετικές και μου έκαναν μία πολύ καλή προσφορά», δήλωσε ο Φωτάκης στον τουρκικό Τύπο.

«Δεν με ενοχλεί που θα παίζω στη δεύτερη κατηγορία. Δεν θεωρώ πως είναι αρνητικό για την καριέρα μου. Θέλω να βιώσω τη χαρά της ανόδου», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Η οικονομική κρίση έχει πλήξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα».

Ο Μίκης, ο Ντέμης και η... Μοσχολιού!!

Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, ο Αλέξης Σπυρόπουλος θυμάται την συνάντηση του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη με την «εθνική του 2004»!  
Το τηλεφώνημα του Νίκου Μάλλιαρη, ενός παλαιού σέντερ-φορ του Εθνικού Αστέρα και της Προοδευτικής που έγραψε στον χώρο, κι ακόμη γράφει, πιο πολύ ακτιβιστική παρά ποδοσφαιρική ιστορία, ομολογώ πως με διέγειρε. «Είναι επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη να συναντήσει την ομάδα του 2004. Μπορείς να το οργανώσεις; Θέλεις;» Θέλω. Φυσικά, ήθελα. Και το ‘θελα, περισσότερο για…μένα. Οι διεθνείς μου χρησίμευαν, σαν πρόσχημα!
Εφτιαξα στο μυαλό μια λίστα. Ποιοι απ’ τους «23» ζουν στην Αθήνα, ποιοι θα ήταν εφικτό να έλθουν, με ποιους έχω κρατήσει επαφή. Νικοπολίδης, Φύσσας, Νικολαίδης, Δέλλας, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης. Εφτά κλήσεις, εφτά φορές το ίδιο ποίημα, μισή ώρα δουλειά. Οι απαντήσεις ήταν ναι, θα έρθω, ναι, θα έρθω, ναι, ναι, ναι. Περίμεναν μονάχα ένα sms. Ημέρα, ώρα, διεύθυνση. Σκέφτηκα πως αν κυνηγούσα να τους κλείσω για μία κοινή τηλεοπτική εμφάνιση, μπορεί να έπαιρνε, όχι μία ώρα, ίσως ένα χρόνο…
Πήγαμε, ένα παγερό χειμωνιάτικο πρωινό. Με απώλειες της ύστατης στιγμής. Ο Στέλιος κι ο Αντώνης είχαν τρεχάματα, δικαστήρια νομίζω, για τον ΠΣΑΠ. Πρόεδροι! Μπήκαμε σ’ ένα δίπατο σπίτι, στο κέντρο της Αθήνας, απερίγραπτα δωρικό. Λες, εδώ μένει ένας μεροκαματιάρης των 500, το πολύ, ευρώ το μήνα. Δωρικό, με μία και μοναδική πολυτέλεια. Ένα στενό, για δύο άτομα μάξιμουμ, εσωτερικό ασανσέρ. Η εξωτερική σκάλα προς το υπερώον, τον χώρο της εργασίας του, δεν είναι για τα τσακισμένα πόδια του Γίγαντα. Ανεβαίνεις και, απ’ τη μπαλκονόπορτα, ατενίζεις τον Παρθενώνα. Ανεκτίμητο.
Εξω, στο κρύο, καθώς περιμέναμε ο ένας τον άλλον να μαζευτούμε και να μπούμε όλοι μαζί, συνειδητοποιήσαμε πως είχαμε φτάσει…με άδεια χέρια. Αντρες, τι περιμένεις; Αλλά, πάλι, τι παίρνεις πηγαίνοντας επίσκεψη στο σπίτι του Μίκη; Ένα ταψί μπακλαβά; Λουλούδια; Κρασί; Το ‘σωσε ο Τάκης, που είχε προνοήσει για μια τσάντα με αναμνηστικά δώρα. Γεννημένος τιμ-μάνατζερ! «Φίλε, έχω πάθει πλάκα. Εδώ ζει ο ενδέκατος πιο σημαντικός Ελληνας της ιστορίας». Είχε κάνει, ο Φύσσας, homework στο Διαδίκτυο. Μάλλον, το είχε βρει σ’ εκείνη τη σφυγμομέτρηση του ΣΚΑΙ για τους μεγάλους Ελληνες. Πόσες φορές έκτοτε, όποτε βρισκόμαστε με την Εθνική, δεν αναπόλησε, αναπολήσαμε, το πρωινό στον λοφίσκο του Φιλοπάππου. «Τι ακούσαμε…»
Ο Μίκης, με το άλικο πουκάμισό του, μας υποδέχθηκε απλωμένος, όλος αυτός ο όγκος, στην πολυθρόνα. Σ’ ένα μαύρο σκαμπό, μπροστά απ’ την πολυθρόνα, ακουμπούσε κι ανάπαυε, δίχως παπούτσια, μόνο με τις γκρι-μαύρες κάλτσες, τα μακριά ποδάρια. Οι συστάσεις. «Εσύ, Ντέμη, με τη Μοσχολιού δεν είσαι παντρεμένος;» Μια πρώτη αμηχανία. Κοιτάγματα στα μάτια. Ο Ντέμης, χαλαρός και γελαστός, το προσπέρασε εύκολα. «Με τραγουδίστρια, αλλ’ όχι με τη Μοσχολιού, Δέσποινα Βανδή τη λένε». Ο Μίκης, επίσης χαλαρός και γελαστός, το διακωμώδησε. «Πώς μου ήρθε, Μοσχολιού; Μπα σε καλό, η Μοσχολιού ήταν με τον Δομάζο. Ναι, φυσικά, με τη Βανδή». Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς, αλλ’ απ’ τη Μοσχολιού και τη Βανδή κατέληξαν με τον Ντέμη σε μια κουβέντα για τον εμφύλιο, τον διχασμό. «Την έχω διαβάσει καλά την ιστορία. Σε πολλά βιβλία, και απ’ τις δύο πλευρές». Ο Ντέμης αποζητούσε την επιπλέον εκδοχή.
Κάποτε, ο Μίκης το γύρισε στα ποδοσφαιρικά. Τους διηγήθηκε πώς γνώρισε ένα βράδι, τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, σ’ ένα ταβερνάκι στη Νίκαια τον Γιάννη Βάζο, ένα θρύλο του Ολυμπιακού, ίνδαλμα της εποχής. Υστερα, τους είπε πώς τους θαύμαζε στην Πορτογαλία, νικητές «μέσα σε τόσους Πορτογάλους». Και για μια συνέντευξη που έδωσε πριν τον ημιτελικό, σε μία τσεχική εφημερίδα. «Η Ελλάδα θα σας νικήσει. Γιατί, εκτός των άλλων, τον ύμνο της ομάδας τον έχω γράψει εγώ!» Ηταν, πράγματι, ένα εμβατήριο που βγήκε μετά το τελευταίο ματς της πρόκρισης, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τη Βόρεια Ιρλανδία. «Το θυμάμαι» έκανε ο Καραγκούνης που, εννοείται, θυμάται ο,τιδήποτε έχει σχέση με Εθνική. «Ο Γιώργος έζησε αρκετά χρόνια στην Πορτογαλία» είπα να βοηθήσω τη συζήτηση. «Πώς είναι οι Πορτογάλοι, Γιώργο;» Ο Γιώργος γέλασε. «Αργοί, κύριε Μίκη!»
Σε μια κουβέντα αντρών, χώρεσε όλο το ρεπερτόριο. Απ’ τη μπάλα ως το σχήμα μονογαμία/πολυγαμία, «εγώ, εξήντα χρόνια, υπήρξα μονογαμικός, το άλλο δεν το ξέρω για να σας συμβουλέψω». Κι απ’ τον Γρηγόρη Λαμπράκη, που τον γιο του, επίσης Γρηγόρη Λαμπράκη, τον έχουμε μόνιμο στον Πανιώνιο, έχει κάνει και το ίδρυμα στη μνήμη του πατέρα του, την άνοιξη ήταν τα πενήντα χρόνια απ’ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, ως τους «Λαμπράκηδες», τη νεολαία της οποίας ο Μίκης ήταν αρχηγός. Παρενέβαινα, όποτε ένιωθα πως μιλούσε για κάτι που ενδεχομένως ο ίδιος, βιωματικά, το είχε για αυτονόητο αλλά δεν ήταν οπωσδήποτε αυτονόητο στην παρέα. «Τα παιδιά εδώ είναι όλοι νέοι, γεννημένοι απ’ τη χούντα και μετά. Ισως δεν έχουν ακούσει για τους Λαμπράκηδες…»
Τον παρακάλεσα να πει το περιστατικό στη Μακρόνησο, που τον είχαν χτίσει μέσα σ’ ένα λάκκο, δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια, και πήγαινε ο δεσμοφύλακας κι έχεζε από πάνω κι ύστερα, τη νύχτα, ερχόταν ο ποντικός και τον δάγκωνε στο κεφάλι, και δάγκωνε κι εκείνος τον ποντικό για να τον απομακρύνει. Το είπε. Όχι δραματουργικά. Το είπε, σαν αστείο. Οι άλλοι έμειναν. Αναυδοι. Μια αδρή εικόνα, εσαεί χαραγμένη. Μίλησε έπειτα, σαν σε κρυφό σχολειό, για τη Θεωρία του Σοκ. Ανέλυσε, τι είναι αυτό που ζούμε στον τόπο. «Εσείς, ό,τι ζήσατε, σκληρό, άδικο, ήταν αληθινό. Εγώ αισθάνομαι πως η δική μας γενιά έζησε μέσα σ’ ένα ψέμα. Ολο αυτό, γύρω-γύρω, ήταν ένα ψέμα» έκανε ο Δέλλας. Μερικές μέρες μετά, σε μια εκδήλωση στο «Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» όπου θα μιλούσαν ο Μίκης, ο Γλέζος, ο καθηγητής Κασιμάτης, είδα στο ακροατήριο τον Τραϊανό. Σαν να είχε βρει ο σπόρος, έδαφος…
Μεσημέριασε. Η ιδέα ήταν, να βγούμε στο μπαλκόνι και με φόντο τον Παρθενώνα να βγάλουμε μια φωτογραφία. Εκεί και τότε, εμφανίστηκε μια ισοϋψής του Μίκη οικιακή βοηθός, σαν Ρωσίδα μπασκετμπολίστρια, βλοσυρή, με τα πόδια ξεκάλτσωτα, του φόρεσε μπουφάν, παπούτσια, με την αυστηρότητα αλλά και τη βαθύτατα αγαπησιάρικη φροντίδα μάνας που ντύνει το παιδί για να μη ξεπαγιάσει, του ‘δωσε το μπαστούνι, τον σήκωσε, διέταξε να μη κρατήσει όλο αυτό πάνω από πέντε λεπτά. «Αυτή είναι η Γκεστάπο μου!» Ο Δέλλας, λόγω σωματότυπου, ανέλαβε να τον κρατήσει αγκαζέ. Εκανα παράμερα, εκτός κάδρου. Ετσι κι αλλιώς, δική μου φωτογραφία-κειμήλιο με τον Μίκη, απ’ τη στιγμή που μας υπέγραφε τα αντίτυπα ενός βιβλίου του σαν ανταπόδοση των δώρων, είχα. Με ξανάβαλαν στο κάδρο, τα παιδιά, με το ζόρι. «Σαν ομάδα ήρθαμε». Ενιωσα, δεν κρύβω, τιμημένος.
Χωρίζοντας, για το ταξίδι πίσω στην καθημερινότητα, άκουσα τον Κατσουράνη. «Δυο ώρες μείναμε, και μάθαμε όλη την ελληνική ιστορία!» Ναι, γιατί δεν ξέρω αν είναι ο ενδέκατος «όλων των εποχών», όμως ξέρω ότι είναι ο πιο σημαντικός Ελληνας εν ζωή. Αυτός που μας έκανε να τραγουδάμε ποίηση, αυτός που την έκανε λαϊκό είδος, δίχως να ‘χουμε καν ανοίξει ποτέ βιβλίο με ποίηση. Τη διάβασε, για μας. Εκανε ν’ ανοίξουμε εκ των υστέρων, αφού μας την έμαθε, το βιβλίο. Ένα τελευταίο δοκάρι, όρθιο, που ίσα-ίσα συγκρατεί ό,τι μπορεί να συγκρατηθεί σ’ ένα ρημαγμένο σπίτι.
Σήμερα, 29 Ιουλίου, ο Μίκης έχει γενέθλια. Τα ογδοηκοστά όγδοα, αισίως. «Ο θάνατος δεν με ήθελε» έχει πει. Πόσες φορές έφτασε να κοιταχτούν κατάματα, αυτός και ο θάνατος, αλλά το δοκάρι ακόμη εκεί, στέκει, κρατάει. Εάν κάποτε με ρωτήσουν τι μου πρόσφερε αυτή η δουλειά, θ’ αναγνωρίσω (και θα πω ένα ευχαριστώ, ή και πολλά ευχαριστώ, για) τα πάντα. Τις διοργανώσεις, τους τελικούς, τα γήπεδα, τις χώρες, τις προσωπικότητες. Ευγνώμων, όμως, στη δουλειά θα είμαι μόνο για ένα. Συνάντησα τον Θεοδωράκη…           
Πηγή: gazzetta.gr

Ματ, είσαι σπίτι;

Εκεί που οι περισσότεροι ονειρεύονται διακοπές, εκείνος έχτισε καριέρα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Ματ Λοτζέσκι που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.   Όλα για την Αμάντα!
Σε μια τυπική αμερικάνικη οικογένεια, η Ντέμπι και ο Τόμας έπρεπε διαρκώς να έχουν το μυαλό τους στο υπόγειο του σπιτιού. Εκεί ξεκίνησε να αναπτύσσεται το ταλέντο του Μάθιου και του Ντέιβιντ Λοτζέσκι. Τα δύο αδέλφια περνούσαν τον ελεύθερό τους χρόνο παίζοντας ατελείωτες ώρες μπάσκετ, σε ένα δικό τους αυτοσχέδιο γήπεδο μπάσκετ. Άδειαζαν τα πράγματα, τοποθετούσαν δύο πλαστικές μπασκέτες στους τοίχους και ανέβαιναν πάνω μόνο όταν άκουγαν το κάλεσμα για το φαγητό. Μετά από λίγα χρόνια, τα δύο αδέλφια απέκτησαν κοινό. Η Αμάντα ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας και εκείνη που τη συσπείρωσε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Ήταν πάντα σε μια γωνία να τους παρακολουθεί, πιο δυνατή απ’ όλα τα μέλη των Λοτζέσκι, όμως ανήμπορη να συμμετάσχει στο παιχνίδι.
Λίγο καιρό μετά τη γέννησή της διεγνώσθη με εκ γενετής αισθητήρια νευροπάθεια και με αδυναμία να νιώθει τα άκρα της. «Είναι πλέον παράδοση στην οικογένειά μου. Όταν κάνουμε κάτι, είναι για εκείνη. Όταν κερδίζουμε κάτι, της το αφιερώνουμε», λέει ο Ματ, όμως στην πραγματικότητα η Αμάντα ήταν εκείνη που έδινε το παράδειγμα στα αδέλφια της με τη δύναμη που είχε στην ψυχή της. «Αντιλαμβάνεται πως είναι διαφορετική, όμως είναι ευγνώμων για τη ζωή της και είναι πάντα αισιόδοξη. Ήταν εκείνη που έδωσε προοπτική στη ζωή μου και ο λόγος που δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Μπορεί να τρέχω σπριντ, να σηκώνομαι νωρίς για προπόνηση και τέτοια πράγματα, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με όσα εκείνη αντιμετωπίζει κάθε μέρα», προσθέτει ο μεγάλος αδελφός, που φρόντισε μεγαλώνοντας να την μεταφέρει σε όποιο δωμάτιο υπήρχε η δραστηριότητα, ώστε να μην νιώσει ποτέ διαφορετική.
Η Αμάντα, η οποία τώρα πλησιάζει τα 20 της χρόνια, δε συμβιβάστηκε με τη μοίρα της. Παρότι οι γιατροί απέκλεισαν κάθε πιθανότητα να περπατήσει στη ζωή της, εκείνη έχει κατορθώσει να σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι και να προσπαθήσει να σταθεί στα πόδια της. «Κάθε μέρα έδινε μάχη. Ξανά και ξανά», διηγείται ο Τόμας Λοτζέσκι, ο οποίος θυμήθηκε την πρώτη φορά που η μικρή του κόρη απέδειξε το πείσμα της. «Ήταν έξι χρονών όταν γύρισα σπίτι και την είδα όρθια. Κρατιόταν από τους τοίχους και προσπαθούσε να ισορροπήσει. Έκανε μερικά βήματα και έπεφτε. Σηκωνόταν και μετά πάλι το ίδιο. Όποτε πηγαίναμε να την σηκώσουμε, έλεγε όχι. Αν είχε τη φυσική δυνατότητα, θα ήταν καλύτερη αθλήτρια από όλους μας, γιατί έχει την πιο σκληρή νοοτροπία. Έχει περάσει ούτε ξέρω πόσα χειρουργεία και πάντα βγαίνει χαμογελώντας». 
Τα αδελφικά διπλά με την Αμάντα πάντα να παρακολουθεί και να επικροτεί την πρόοδο του Ματ και του Ντέιβιντ, ξέφυγαν κάποια στιγμή από τα όρια του υπογείου. Βγήκαν στον κήπο και έγιναν μέρος των μεγάλων οικογενειακών γιορτών. Μεταφέρθηκαν στο πάρκινγκ του παππού και της γιαγιάς, όπου όλοι έπαιρναν μέρος, κυρίως ο Τόμας, μέχρι τουλάχιστον να τον εγκαταλείψει το σώμα του. «Έπρεπε να πάθω ρήξη αχιλλείου για να καταλάβω ότι τα αγόρια μου είχαν μεγαλώσει πολύ για μένα», θα πει γελώντας ο μπαμπάς του Ματ, ο οποίος προτιμούσε να δει τα παιδιά του στο μπέιζμπολ. Ίσως λόγω παράδοσης, αφού ο ίδιος ήταν παίκτης και αργότερα προπονητής σε μια ομάδα της γειτονιάς.
«Εκείνη την εποχή προσπαθούσα να αποτρέψω τον Ματ από το μπάσκετ», παραδέχεται και παρότι ο 28χρονος άσος ήταν εξίσου καλός στο μπέιζμπολ, πήρε μόνος του την απόφαση. «Ο πατέρας μου πίστευε ότι είχα περισσότερες πιθανότητες να παίξω επαγγελματικά στο μπέιζμπολ, όμως έβλεπα ότι ο Ντέιβιντ ήταν καλύτερός μου. Εξάλλου, προτιμούσα το μπάσκετ κι έτσι πήρα την απόφαση». Σε όποιο άθλημα, όμως, κι αν επέλεγε να πρωταγωνιστήσει, ο Ματ ένιωθε ότι δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος από την Αμάντα. «Για εκείνη, απλά το να σηκωθεί και να περπατήσει ως την κουζίνα είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι κι αν κάνω εγώ ποτέ στη ζωή μου». Όλα για την Αμάντα…
Πάμε Χαβάη…
Στην αρχή της καριέρας του, έμοιαζε ως ένας από τους πλέον ταλαντούχους φόργουορντ. Με ύψος κοντά στα 2μ.00 και εκπληκτική εκτελεστική δεινότητα στα σουτ τριών πόντων, ο Μάθιου Λοτζέσκι είχε κατορθώσει να γίνει όνομα απ’ όταν ακόμα ήταν στο γυμνάσιο. Με μέσο όρο πόντων 18,1 έμοιαζε έτοιμος να μεταγραφεί σε ένα καλό κολέγιο, τη στιγμή που ακόμα έπαιζε παράλληλα μπέιζμπολ, έτρεχε σε cross country αγώνες ή ακόμα έπαιζε και ποδόσφαιρο! Σε τέτοιες ηλικίες, όμως, ένα λάθος μπορεί να αλλάξει όλη σου την πορεία. Ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άλλοι σαν εσένα που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να πάρουν τη θέση σου.
«Πάντα έμοιαζα να ωριμάζω τελευταίος απ’ όλα τα υπόλοιπα παιδιά», απολογείται ο Ματ για την ευκαιρία που έχασε και η οποία του στέρησε ίσως ένα καλύτερο μέλλον. Το πανεπιστήμιο της Χαβάης δεν ήταν εκείνο που θα του έδινε την καλύτερη προοπτική, ωστόσο σίγουρα είχε το ενδιαφέρον του να σπουδάζεις στη Χονολουλού. Ο Ματ Λοτζέσκι αποφάσισε να ωριμάσει, να δουλέψει σκληρά και χρόνο με τη χρόνο να γίνεται καλύτερος. Αποχαιρέτησε το πανεπιστήμιό του με ένα εκπληκτικό παιχνίδι, στο οποίο πέτυχε 35 πόντους με εφτά τρίποντα, όμως ήταν αργά για να κερδίσει στο χρόνο που είχε χάσει. Δεν έγινε ντραφτ και παρότι είχε προσκλήσεις να συμμετάσχει σε σάμερ καμπ του ΝΒΑ δεν μπόρεσε να πάρει μια θέση στο ρόστερ.
«Όλες ήταν ξεχωριστές εμπειρίες και σε όλες πιστεύω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής και έπαιξα καλά, όμως προφανώς όχι αρκετά καλά. Ήξερα τι να περιμένω. Καταλαβαίνω ότι θα έχεις περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, όταν υπάρχουν οι επιλογές του ντραφτ που θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος. Πρέπει να είσαι έτοιμος 100% μόλις μπεις στο γήπεδο», έλεγε την ίδια εποχή που είχε υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Εκείνο με την Οκάπι Άαλσταρ, το οποίο του πρόσφερε μια διαφορετική εμπειρία ζωής. Η ακριβή ζωή στο Βέλγιο, τον ανάγκασε να μένει σπίτι για να μαγειρέψει για πρώτη φορά στη ζωή του και να βάλει σε μια διαφορετική διαδικασία τον εαυτό του.
«Έγινα πιο δυνατός πνευματικά. Πρέπει να βρεις ένα τρόπο να επιβιώσεις και να προσαρμοστείς. Νομίζω ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος, μεγάλωσα και ωρίμασα», θα δήλωνε πίσω στην Αμερική μετά από την πρώτη του χρονιά στο Βέλγιο, από την οποία εκτός των άλλων θα μάθαινε και την αφερεγγυότητα που μπορεί να υπάρχει στην Ευρώπη. «Πρέπει να είσαι προσεκτικός και να έχεις μάνατζερ. Μια ομάδα στο Βέλγιο, για παράδειγμα, χρεοκόπησε και παίκτες που είχαν 300.000 δολάρια συμβόλαιο έμειναν μετέωροι», διηγούταν, όμως στη χώρα της βορειοδυτικής Ευρώπης θα έβρισκε εκείνος τον παράδεισό του.
Από την Άαλσταρ πήγε στην Οστάνδη, όπου παίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στην… παρέα του υπάρχει πλέον η σύζυγός του, τα δύο τους παιδιά και μια πόλη που τον λατρεύει. «Μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα, η δημοτικότητά μου έχει ανέβει. Όταν πηγαίνω στην πόλη, πάρα πολλοί άνθρωποι με χαιρετάνε, όμως και πάλι με τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που γίνεται με τους ποδοσφαιριστές». Το καλοκαίρι έμοιαζε πως θα έφερνε την αλλαγή στην καριέρα του. Πρώτα με πρόσκληση που δέχτηκε από το ΝΒΑ, αργότερα με το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Βαλένθια και τώρα με τον Ολυμπιακό. Ο Ματ δηλώνει έτοιμος για οποιαδήποτε πρόκληση.
«Θα παίζω μέχρι να μαζέψω αρκετά χρήματα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις μακριά από το σπίτι σου, όμως όσο μπορώ να παίζω μπάσκετ θα το κάνω».Πηγή: gazzetta.gr

Μία κρύο, μία ζέστη…!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο gazzetta.gr για τη σφαλιάρα του Ολυμπιακού από την Χοφενχάιμ. Μία κρύο, μία ζέστη μας πηγαίνει ο Ολυμπιακός. Εκεί που ζεσταθήκαμε και είδαμε ωραία πράγματα κόντρα στην Στουτγάρδη, ήρθε η…  σφαλιάρα από την Χοφενχάιμ για να… στρώσουμε επιδερμίδα.
Βγήκαν στην επιφάνεια αδυναμίες και το θετικό (ναι υπάρχει και θετικό σε μια τεσσάρα) είναι ότι υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Ο Μίτσελ έχει πολύ δουλειά και νομίζουμε ότι πρέπει να καταλάβει ότι δεν γίνεται να παίζουμε πάντα και παντού φουλ επίθεση. Τα μπακ έχουν γίνει εξτρέμ, η άμυνα ανεβαίνει συνεχώς και με τρία πουλήματα μπάλας, μπήκαν τρία γκολ. Γιατί πολύ απλά δεν προλάβαινε κανείς να επιστρέψει και οι Γερμανοί έβρισκαν μπροστά τους όχι μόνο χώρο, αλλά οικόπεδο…
Πριν ξεκινήσει το μεταγραφικό… τσουνάμι των νταμπλούχων, είχαμε γράψει από αυτή εδώ τη γωνία στις 13 Ιουλίου) ότι πρωταρχική ανάγκη είναι η απόκτηση αμυντικού μέσου (www.gazzetta.gr). Τα ίδια γράψαμε και μετά από έξι μέρες και το φιλικό με την Φράιμπουργκ (www.gazzetta.gr), γιατί και τότε, στο πρώτο εικοσάλεπτο, οι αντίπαλοι των Πειραιωτών δημιουργούσαν πανεύκολα ευκαιρίες.
Είναι επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός σκύλου που να καθαρίζει τις αντίπαλες επιθέσεις, που να μην επιτρέπει στους αντιπάλους να φτάνουν με άνεση στην ερυθρόλευκη» περιοχή.
Ο αμυντικός μέσος είναι θέση κλειδί, ίσως η πιο σημαντική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και οι Πειραιώτες πρέπει να βρουν τον παίκτη που θα καλύψει τα κενά και θα δέσει τις γραμμές της ομάδας.
Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι η εικόνα του Ολυμπιακού θα αλλάξει, όταν θα μπουν στην ενδεκάδα όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα. Όταν θα μπει ο νέος πορτιέρο, ο Σαβιόλα, ο Βάις, αλλά και ο αμυντικός μέσος που θα αποκτηθεί.
Υ.Γ. Ο Φετφατζίδης προσωπικά που έχει κάνει την καλύτερη εντύπωση στα φιλικά που έχει αγωνιστεί. Μακάρι να είναι φέτος η χρονιά του. Μακάρι.
Πηγή: gazzetta.gr

Τα κάλαντα στον τάφο του Μίκη!!

Με την ευκαιρία των γενεθλίων του Θεοδωράκη παίρνει θέση στον ίσκιο του ο Αποδυτηριάκιας… Σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου έχει γενέθλια ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας. Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε το 1925 και πριν από 88 χρόνια, σα σήμερα εκείνες οι άγνωστες δυνάμεις που αποφασίζουν γι’αυτόν τον αγιασμένο τόπο ξανάδωσαν την ευλογία τους. Μας χάρισαν τον Μίκη Θεοδωράκη, που μαζύ με τις γήινες αδυναμίες του έχει θέση παντοτινή στον Όλυμπο του ελληνισμού.

Σκέπτομαι την ημέρα του θανάτου του, πάνω στο φέρετρό του πόσα θα του πει η σημερινή ξευτυλισμένη Ελλάδα, που δεν έχει το δικαίωμα να τον τιμήσει. Επειδή δεν στάθηκε στο ύψος του. Επειδή όσο ζούσε, όσο ζει, στην πράξη, δεν έχει αναγνωρίσει το μεγαλείο του, το μνημείο πολιτισμού που είναι η τεράστια μουσική του.

Έτσι συμβαίνει και με τους Μεγάλους. Τους πολύ Μεγάλους. Τους αληθινά και αιώνια Μεγάλους. Περιμένουν το θάνατό τους για να μιλήσουν για την απώλειά τους οι νάνοι.

Πριν από ενάμισυ χρόνο περίπου, μαζύ με Ηλία Μπαζίνα, Φίλιππα Συρίγο και Νίκο Μάλλιαρη, τον επισκεφθήκαμε στο σπίτι του, στην Ακρόπολη, και για δυο τρεις ώρες με ξαναγέννησε. Με τη διαύγεια του πνεύματος του, το κουράγιο ζωής και όλα όσα άγνωστα και άγραφα μας είπε για Κωνσταντίνο Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου και τους «δικούς» του της Αριστεράς, ιστορίες που ο ίδιος έζησε από πρώτο χέρι.

Για τον οπαδό του Ολυμπιακού και της αριστεράς Μίκη Θεοδωράκη, γράφει ο apodytiriakias.gr
Δεν κατάλαβα ποτέ την ανάμιξη του Μίκη Θεοδωράκη με την πολιτική και, μάλιστα, την τόσο έντονη και ασταμάτητη κομματική του δράση. Δεν του το έχω συγχωρήσει ποτέ. Και δεν τον δικαιολογώ επειδή πράγματι έχει μια βαθειά ανάγκη και ένα είδος υποχρέωσης να αγωνισθεί για τα κοινά. Όχι, κύριε.

Είσαι ο Μίκης Θεοδωράκης. Η πολιτική σου προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μόνο με τη μουσική σου έχει καταγραφεί και είναι αξεπέραστη. Τι θες και μπερδεύεσαι με τα περιττώματα της κομματικοκρατίας. Απαράδεκτο.

Ακούω το Άσμα Ασμάτων, σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη, με την Μαρία Φαραντούρη και, αφού κλείσω πόρτες και παράθυρα, παραδίνομαι σ’ ό,τι βγάζει από μέσα μου αυτή η συνταρακτικά γλυκειά μουσική, που γεννήθηκε από αντίδραση απέναντι στο κακό και η μουσική μαγεία του με παίρνει και με πάει προς τα εκεί που ακούει κάποιες φωνές μόνο αυτός, ο Μίκης

Γράφω για τον Μίκη Θεοδωράκη, που από σήμερα άρχισε να περπατάει τις ημέρες του 89ου χρόνου της πλούσιας ζωής του. Είναι αριστερός, δεν θέλω να το ακούω. Είναι οπαδός του Ολυμπιακού, δεν θέλω να το ξέρω. Για μένα είναι Έλληνας. Είναι, δηλαδή, πάνω από κόμματα, ομάδες, λαούς, αιώνες, διότι ‘Ελληνας είναι μία έννοια διεθνής, υπερεθνική, διαχρονική. Είναι μία πνευματική έννοια, πανανθρώπινη που στη βάση της προσκυνάει την πολιτιστική έκρηξη την περίοδο της κλασικής αρχαιότητας στην Ελλάδα.


Πηγή: gazzetta.gr