Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σκόνδρας: «Στον ΠΑΟΚ βρήκα αυτό που έψαχνα»

Ακριβώς αυτό που αναζητούσε, βρήκε στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Σκόνδρας, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Σκόνδρας: «Στον ΠΑΟΚ βρήκα αυτό που έψαχνα»
Το βήμα παραπάνω έψαχνε ο Γιάννης Σκόνδρας και βρήκε να το κάνει στον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας άσος τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι μια ομάδα που αποπνέει υγεία σε όλα τα επίπεδα και θεωρεί πως κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να πει «όχι» σε πρόταση του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σκόνδρα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»:

«Έπειτα από αρκετά χρόνια στον Ατρόμητο, πολύ όμορφα χρόνια, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να κάνω το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Αυτό αποδέχθηκαν και οι άνθρωποι της προηγούμενης ομάδας μου και τους ευχαριστώ. Ο ΠΑΟΚ για μένα ήταν σχεδόν μονόδρομος.

Θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πρόταση από αυτή την ομάδα, πόσω μάλλον εγώ, που βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα. Μια ομάδα που επενδύει στο ελληνικό στοιχείο, που έχει υψηλούς στόχους, που παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που αποπνέει υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Η σύζυγός μου είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχω πολλούς φίλους. Δεν είναι λοιπόν δύσκολη η προσαρμογή μου, την κάνουν πιο εύκολη οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Είναι γνωστό ότι οι Θεσσαλονικείς είναι ζεστοί και φιλόξενοι, δεν είναι τυχαία αυτή η φήμη τους.

Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν εργαστεί ποτέ στην Ελλάδα. Είναι εμφανές ότι είναι δίκαιος, αυστηρός, αλλά και αρκετά ανοιχτός ως άνθρωπος. Είναι ένας προπονητής που έχει να δώσει πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έρχονται συχνά τέτοιες προσωπικότητες εδώ.

Προσωπικά, ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ήθελα τόσο πολύ τη μετεγγραφή μου στον ΠΑΟΚ, ήταν οι ευρωπαϊκοί αγώνες υψηλού επιπέδου και γενικά οι μεγάλοι στόχοι. Φυσικά λοιπόν και περιμένω πώς και πώς τα ματς με τη Μέταλιστ. Είναι σίγουρα ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, που θα τον υποδεχτούμε σε άδειο γήπεδο – κι αυτό σίγουρα δημιουργεί ειδικές συνθήκες στο πρώτο ματς.

Ολοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο επειδή είναι απρόβλεπτο κι έστω κι αν δεν ξεκινάμε από τη θέση του φαβορί, είμαστε μια γνωστή ομάδα στην Ευρώπη με πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες. Εμείς φυσικά απαγορεύεται να μη δείξουμε προσοχή στη Μέταλιστ, αλλά και οι Ουκρανοί πρέπει να σεβαστούν τη δική μας ομάδα.

Δεν νομίζω ότι θα είναι παιχνίδια εύκολα για κανέναν, ούτε ότι θα τελειώσει η υπόθεση πρόκριση στον πρώτο αγώνα. Συνήθως τις μεγάλες προκρίσεις τις δίνει η συγκέντρωση, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πρέπει να μη δεχτούμε γκολ κι αν καταφέρουμε, να πετύχουμε. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη σε φάση ομίλων και δεν μας εμποδίζει κανείς να ονειρευτούμε μεγάλους στόχους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: