Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αυτές είναι οι πέντε μεταγραφές του Αναστασίου!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τις πέντε μεταγραφές του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε να συμπληρωθεί το ρόστερ του. Μήπως τελικά είναι... έτοιμες; Για ακόμα έναν αμυντικό, δυο χαφ, έναν ακραίο κι έναν επιθετικό έκανε λόγο ο Αναστασίου μετά το τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού την Τετάρτη, θέτοντας τους μεταγραφικούς στόχους για την ομάδα του. Αυτές είναι οι πέντε μεταγραφές του Αναστασίου, λοιπόν.
Την περασμένη Κυριακή, εξάλλου, ύστερα από το ματς προετοιμασίας με τον Ηρακλή Ψαχνών, είχε δηλώσει ότι «Μέσα στην εβδομάδα πιστεύω ότι θα έχει οριστικοποιηθεί κατά 90% έως 95% το ρόστερ μας».
Πιέζει και ο χρόνος
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κινείται μέχρι κι αυτή τη στιγμή για να συμπληρώσει το ρόστερ του. Ψάχνει για παίκτες ώστε να ενισχυθεί. Με δεδομένα, βέβαια, ότι υπάρχει ένα μπάτζετ αρκετά περιορισμένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά και ότι σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Έχει αρχίσει να πιέζει και ο χρόνος, δηλαδή.

Μήπως είναι… έτοιμες;
Αν θέλουμε, όμως, να ελαφρύνουμε λίγο την όλη κατάσταση και να δούμε το θέμα από μια άλλη οπτική, μήπως είναι… έτοιμες αυτές οι πέντε μεταγραφές;

Ο Πίντο, δηλαδή, κακός σέντερ μπακ είναι; Ο Βιτόλο και ο Σο είναι άσχημοι για τα χαφ; Ο Τοτσέ για σέντερ φορ δεν τα βάζει τα γκολάκια του; Ενώ από τα πλάγια ο Κουϊνσι θα μπορούσε να βοηθήσει αν έπαιζε όπως την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα. Έστω κι αν οδεύει προς Κρίσταλ Πάλας…

Για τα συμβόλαια
Θα πει κάποιος ότι ο συλλογισμός μπάζει νερά, αφού ο Παναθηναϊκός δεν θέλει μόνο να φύγουν οι συγκεκριμένοι παίκτες από το ρόστερ του, αλλά κυρίως να ξεφορτωθεί τα συμβόλαιά τους, που δεν συμβαδίζουν με τα νέα δεδομένα.
Εγώ θα πω κάτι άλλο, όμως. Μήπως οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους παίκτες θα βρούνε αλλού τα συμβόλαια που έπαιρναν μέχρι τώρα από τον Παναθηναϊκό; Το πιθανότερο, αν όχι το σίγουρο, είναι πως όχι. Άρα; Πέφτουν οι απαιτήσεις τους.
Με τα λεφτά που δίνει
Εδώ, λοιπόν, που τα λέμε με τα λεφτά που δίνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει παίκτες αυτό το καλοκαίρι, δεν είναι άσχημοι οι ποδοσφαιριστές που ήδη του ανήκουν και είναι στην μαύρη λίστα του. Ο Πίντο δεν έδειξε σπουδαία πράγματα πέρυσι, όμως είναι 23 χρονών κι έκανε κάποια καλά ματς, σε αντίθεση με τον Βελάσκες που πέρασε στο ντούκου. Ο Βιτόλο και ο Σο είναι μια χαρά έμπειρα χαφ, αν και για να τα λέμε όλα, ο Παναθηναϊκός θέλει περισσότερο κάποιους να βοηθάνε στην δημιουργία.
Τέλος, ο Τοτσέ μπορεί να έχει ακούσει τα εξ’ αμάξης στην Ελλάδα, αλλά το πλεχτό το κουνούσε συχνά. Και μ’ αυτά τα λεφτά, δύσκολα βρίσκεις καλύτερο. Δεν είναι Φορναρόλι που δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του, ενώ τώρα κάνει και τον δύσκολο να φύγει. Όσο για τον Κουϊνσι, την πρώτη σεζόν του στον Παναθηναϊκό βοήθησε με την εκρηκτικότητά του. Πέρυσι, όμως, δεν βλεπόταν. Δεν έπαιζε καν.
Στην τελική ευθεία
Τέλος πάντων. Να το σοβαρέψουμε και λίγο. Ο Παναθηναϊκός με το συγκεκριμένο μπάτζετ που διαθέτει πρέπει να κλείσει αρκετές εκκρεμότητες σε μικρό χρονικό διάστημα πλέον. Και με παίκτες που είναι να φορέσουν την φανέλα του, αλλά και με ποδοσφαιριστές που πρέπει να φύγουν για να αδειάσουν θέσεις στο ρόστερ. Ο Ιούλιος, άλλωστε, τελειώνει και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 17 Αυγούστου.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: