Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τρία χρόνια από τη βραδιά του «Amsterdam Arena»

Σαν σήμερα πριν από τρία ακριβώς χρόνια, στις 28 Ιουλίου 2010, ο ΠΑΟΚ έφευγε αλώβητος από το «Amsterdam Arena» και με βάσιμες ελπίδες για πρόκρισή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Με μία εμφάνιση αντάξια της ιστορίας του και της δυναμικής του και παίρνοντας δύναμη από τους φίλους του που βρέθηκαν στο πλευρό του και κέρδισαν τη «μάχη» της κερκίδας, ο Δικέφαλος πήρε παλικαρίσια ισοπαλία από τον Άγιαξ με σκορ 1-1 χάρη σε γκολ του Βλάνταν Ίβιτς στο 72ο λεπτό.

Βέβαια, η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, Οι ποδοσφαιριστές που παρέταξε ο Παύλος Δερμιτζάκης μπήκαν μάλλον φοβισμένα στον αγωνιστικό χώρο και δέχθηκαν μεγάλη πίεση από τον «Αίαντα», με τους Ολλανδούς να φτάνουν τρεις φορές κοντά στο γκολ πριν καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Τελικά, ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12΄ σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κώστα Χαλκιά, ο οποίος δευτερόλεπτα αργότερα ζήτησε αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Ντάριο Κρέσιτς. Ο Κροάτης ήταν αυτός που στο 44΄ είπε «όχι» σε τετ α τετ του Σουάρες και έτσι το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει μεταμορφωμένος στην επανάληψη.

Οι «ασπρόμαυροι» περιόρισαν κατά πολύ τους γηπεδούχους και στο 72΄ έφτασαν στο γκολ που έδειχνε ικανό να αλλάξει τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας. Ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Σαλπιγγίδη, αυτός τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή στον Ίβιτς – που λίγο νωρίτερα είχε ζητήσει αλλαγή λόγω κόπωσης – και ο Σέρβος με παλικαρίσια ενέργεια και σουτ στο «παραθυράκι» του Άγιαξ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Στεκέλεμπουργκ, με το 1-1 να βάζει «φωτιά» στην κερκίδα των φίλων του ΠΑΟΚ, που στην κυριολεξία μετέτρεψαν το «Amsterdam Arena» σε Τούμπα.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΟΚ θριαμβευτή και έδωσε το έναυσμα για ένα τρελό «πάρτι» στις κερκίδες, με τον Δικέφαλο να μην καταφέρνει ωστόσο στη ρεβάνς να «σφραγίσει» το εισιτήριό του για τα πλέι οφ, παρότι το άξιζε και με το παραπάνω. Οι συνθέσεις:

ΑΓΙΑΞ: Στεκέλεμπουργκ , Φαν Ντερ Βιλ , Φερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ανίτα, Ενόχ, Λίντγκρεν (62΄ Ντε Τσέουβ), Εμάνουελσον (78΄ Σαρπόνγκ), Ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι (66΄ Έρικσεν), Σουάρες.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (15΄ λ. τρ. Κρέσιτς), Μπουσαϊντι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Γκαρσία, Ιβιτς (75΄ Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σορλέν, Σαλπιγγίδης (90΄ Παπάζογλου)
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: