Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Βενγλίνσκι: «Ανώτερη η Μέταλιστ του ΠΑΟΚ, αλλά…»

Ποιοτικά ανώτερη του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τη Μέταλιστ ο άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ, Όλεγκ Βενγλίνσκι.

Βενγλίνσκι: «Ανώτερη η Μέταλιστ του ΠΑΟΚ, αλλά…»
Καλύτερη ποιοτικά από τον ΠΑΟΚ είναι η Μέταλιστ, όπως δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του ο Όλεγκ Βενγλίνσκι.

Ο άλλοτε φορ της ΑΕΚ (σεζόν 2005/06) σημείωσε, ωστόσο, πως το έργο των συμπατριωτών του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League δεν θα είναι εύκολο.

Αναλυτικά, ο Όλεγκ Βενγλίνσκι μίλησε για:

-τις εντυπώσεις του από τον ΠΑΟΚ: «Παρακολούθησα το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Νις και αρκεί να σας πω ότι κέρδισε με 6-0. Η ελληνική ομάδα έδειξε πολύ δυνατή. Ίσως το σκορ να μην αντικατοπτρίζει πλήρως εικόνα του αγώνα και τα περισσότερα γκολ προήλθαν από λάθη της γαλλικής άμυνας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ σε όλο το γήπεδο στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα και μου φάνηκε πως σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και την Τρίτη. Για πόσο διάστημα θα μπορούν να το κάνουν είναι δύσκολο να πω. Ο ΠΑΟΚ έκανε προετοιμασία στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου».

-τους παίκτες που είναι πιο επικίνδυνοι: «Η τριπλέτα Λούκας-Βούκιτς-Σαλπιγγίδης είναι εντυπωσιακή. Οι δύο πρώτοι είναι γνωστοί από τη θητεία τους στην Ουκρανία και ο τρίτος από την εθνική Ελλάδος. Μάλιστα ήταν και ο σκόρερ στο μπαράζ για το Μουντιάλ του 2010 με την Ουκρανία. Αμυντικά βασικός πυλώνας του ΠΑΟΚ είναι ο Κατσουράνης, ένας Έλληνας διεθνής με μεγάλη εμπειρία, αλλά πρέπει να λάβει κανείς υπόψη ότι είναι μεγάλος σε ηλικία και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντιμετωπίσει τους γρήγορους επιθετικούς της Μέταλιστ».

-τις πιθανότητες πρόκρισης: «Σε επίπεδο ποιότητας, πιστεύω πως η Μέταλιστ είναι ανώτερη από τον ΠΑΟΚ. Για να προκριθεί η Μέταλιστ δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω από τον συνηθισμένο τρόπο παιχνιδιού της και να βγαίνει γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση. Αν δεν βάλει στο παιχνίδι την ταχύτητά της, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Πιστεύω πως την ομάδα του Μάρκεβιτς περιμένει δύσκολο έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: