Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ηρακλής και Καλλιθέα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0

Κανείς δεν έφυγε ευχαριστημένος από το Καυτανζόγλειο σήμερα, καθώς Ηρακλής και Καλλιθέα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, μετά από σωρεία ευκαιριών, ειδικότερα για τους "κυανόλευκους".

Η Καλλιθέα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Μαρουκάκη, μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ την πρώτη καλή στιγμή ο Ηρακλής την είχε στο 38' με τον Χιονίδη, που ενώ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, δεν πρόλαβε την μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος, οι κυανόλευκοι προσπάθησαν περισσότερο για το γκολ και στο 71? είχαν δοκάρι μετά από κεφαλιά του Κιβρακίδη. Ωστόσο η Καλλιθέα «απάντησε» στο 80? με τον Ντακόλ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαρουκάκης με προβολή σημάδεψε το δοκάρι του Ηρακλή.

Η ομάδα του Γιώργου Στράντζαλη, «βομβάρδισε» τα καρέ του Αθηναϊκού συλλόγου στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Γιώργος Στράντζαλης): Χουάντερσον, Νατσούρας, Σαββίδης (46? Βαγγελόπουλος), Σουλίδης, Τσερκέζος, Ρουμπί, Φερνάντεζ, Κριβοκάπιτς, Γεωργίου, Στεφανίδης, Χιονίδης (66? Κιβρακίδης)

Καλλιθέα (Γιάννης Παπακώστας): Μιχελής, Αρβανίτης, Πίκολο, Μουσταφίδης (45? Χριστοφιλέας), Φαγιέ, Βιγιαρέχο, Κατσικογιάννης (88? Θεολόγου), Σταύρου, Ατματσίδης (85? Ματσούκας), Ντακόλ, Μαρουκάκης

Γιώργος Μύρτσος-Η παράγκα ζει και βασιλεύει!

Τι είδους σύστημα είναι το "γιούργια"; Τι μαγικό έκανε ο Πίνο; Ποιου παίκτη ο αδερφός παίζει στον Ολυμπιακό και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Ο Γιώργος Μύρτσος δίνει τις απαντήσεις στον sportdog...
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις ελληνικό ποδόσφαιρο! Αν θέλει κάποιος να σε τιμωρήσει σαν φίλαθλο, η μεγαλύτερη τιμωρία είναι να δεις ένα Σαββατοκύριακο ελληνικό πρωτάθλημα! Είναι τόσο κακή η ποιότητα των ομάδων και τόσο κακό το προϊόν που προσφέρουν, που απορώ γιατί πάνε στο γήπεδο όσοι πάνε. Είναι κοινά αποδεκτό ότι θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει, με οποιονδήποτε τρόπο, όσοι πάνε στο γήπεδο. Τρανό παράδειγμα η ντροπιαστική νίκη του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά. Και θέλω να ρωτήσω: ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία επειδή είναι καλύτερος ή λόγω της ανυπαρξίας των υπόλοιπων ομάδων και των κάθε λογής Βοσκάκηδων;
Από το κόλλημα στο... γιούργια!
Πολλοί λένε πως τα έχω με το στρουμφάκι που έχει στον πάγκο του ο Ολυμπιακός, τον Ζαρντίμ, αλλά δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του. Απλώς ο τύπος είναι τραγικός. Κι έχει κάνει τον Ολυμπιακό χωριό! Ξεκινάει με έναν σέντερ φορ, που έχει κολλήσει με αυτό το σύστημα και μετά που δεν βγήκε το παιχνίδι, το γύρισε στο γούργια! Έφτασε να παίζει με Τζιμπούρ, Μήτρογλου και Πάντελιτς μαζί!
Μάγος ο Πίνο: εξαφανίστηκε!
Όσον αφορά στον Πίνο, όσοι βιάστηκαν να τον βγάλουν μάγο που θα ρίξει τσιμέντα με το ταλέντο του κ.λπ., έχουν δίκιο! Είναι πραγματικός μάγος ο άνθρωπος: κατάφερε για 45 λεπτά να είναι εξαφανισμένος εναντίον της Λιβαδειάς. Ήταν αραγμένος σε μία άκρη και έβγαζε σέντρες, λες και έκανε προπόνηση τερματοφυλάκων! Δεν φταίει το παιδί βέβαια, αλλά όσοι τον λένε μάγο και προσπαθούν να τον παρουσιάσουν σαν μεγάλη μεταγραφή του Μαρινάκη. Τόσους μήνες δοκιμάζεται, δεν κατάλαβαν πόσο μάγος είναι; Προσωπικά έχω ξαναγράψει πως περιμένω να τον δω στην Ευρώπη.
Ακόμα υπάρχουν παράγκες
Δεν υπήρχε καμία ποιότητα από την πλευρά του Ολυμπιακού πάντως. Και λέω τον Ολυμπιακό, γιατί από αυτόν περιμένεις να δεις θέαμα, όχι από τη Λιβαδειά. Γέμισμα και ξαναγέμισα το πηγαίνανε, τραγωδία. Ενώ ήταν και τραγική η διαιτησία. Ο Τοροσίδης έπρεπε να έχει φάει τρεις κίτρινες και να είχε αποβληθεί (ειδικά στη φάση στο 52ο λεπτό και στο 55ο). Δεν τα χρειάζεται αυτά ο Ολυμπιακός για να βγει πρωταθλητής, σε ένα πρωτάθλημα που παίζει μόνος του. Αλλά κάποιοι γραφικοί διαιτητές κάνουν αποτελέσματα. Ακόμα υπάρχουν παράγκες και ζούμε όλοι καλά με ένα ψέμα.
Χαράτσι για τον... Μασάντο;
Θα πω δύο λόγια και για τον Μανωλά, που είναι αγαπητός στους δημοσιογράφους. Αυτό το παιδί είναι για να μαρκάρει και να δίνει στο πλάι την μπάλα, δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. Επίσης θέλω να ρωτήσω: τώρα με τα χαράτσια ο Μαρινάκης πληρώνει και για τον Μασάντο; Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Πορτογάλος είναι να φέρει τα μισά από όσα κόστισε στον Ολυμπιακό και να φύγει, για να παίξει μπάλα ο Φετφατζίδης. Αναρωτιέμαι μήπως έστειλαν τον αδερφό του Μασάντο στην Ελλάδα, δεν μπορεί να ήθελαν να αγοράσουν αυτόν τον παίκτη...

Οι συμμετοχές των δανεικών!

Ενημέρωση της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. για τις συμμετοχές και την πορεία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού σε ομάδες της Super League, της Football League και της Football League 2.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΔΗΣ (Πανιώνιος): Δεύτερη συμμετοχή για τον νεαρό μέσο με την ομάδα του Πανιωνίου στο 1-1 με τη Βέροια. Αγωνίστηκε ως αλλαγή παίρνοντας τη θέση του Μενδρινού στο 70ο λεπτό.

ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ (Αναγέννηση Επανομής): Αγωνίστηκε ως βασικός για 80 λεπτά στην αναμέτρηση Απόλλων Σμύνρης – Αναγέννηση Επανομής 2-0.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ (Οδυσσέας Κορδελιού): Αγωνίστηκε ως βασικός και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης Οδυσσέας Κορδελιού – Εθνικός Σιδηροκάστρου 4-1 για το πρωτάθλημα της Football League 2.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ (Οδυσσέας Κορδελιού): Αγωνίστηκε ως βασικός και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης Οδυσσέας Κορδελιού – Εθνικός Σιδηροκάστρου 4-1 για το πρωτάθλημα της Football League 2.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΑΔΗΣ (Ακαδημία Πλαταμώνα): Αγωνίστηκε ως βασικός και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης Ακαδημία Πλαταμώνα – Τύρναβος 2-1 για το πρωτάθλημα της Football League 2.

ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Εθνικός Σιδηροκάστρου): Αγωνίστηκε ως βασικός και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης Οδυσσέας Κορδελιού – Εθνικός Σιδηροκάστρου 4-1 για το πρωτάθλημα της Football League 2.

Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Ο θάνατος του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Άρη συγκλονίζει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. και τα Τμήματα Υποδομής & Ανάπτυξης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 16χρονου Άγγελου Τσιπούρα, ποδοσφαιριστή της ομάδας νέων Κ-17 του Άρη, για τον αναπάντεχο και άδικο χαμό του".

Σπανός: Ο Δώνης όταν είναι υπό πίεση κάνει άστοχες δηλώσεις»

O πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και για τον Μπάγεβιτς-Αναστόπουλο.


Για τα θετικά αποτελέσματα που παίρνει ο Ατρόμητος σε δύσκολες έδρες:

« Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Ατρόμητος παίρνει θετικά αποτελέσματα. Έχουμε καταφέρει να ανεβάσουμε τον πήχη της ομάδας τα τελευταία χρόνια και να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα σε οποιαδήποτε έδρα».

Για τη βαθμολογική θέση της ομάδας:

«Βαθμολογικά είμαστε περίπου στα ίδια με πέρυσι, θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη απόδοση στο πρώτο γύρο αλλά από θέμα βαθμολογίας είμαστε καλά».

Για το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ:

«Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής, εμείς είχαμε στόχο να μη χάσουμε ώστε να είμαστε κοντά στη δεύτερη θέση. Αμυντικά ήμασταν καλά στημένοι, με πολλά τρεξίματα και έχουμε τις δυνατότητες να βελτιωθούμε και επιθετικά. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό μπροστά αλλά υπήρξαν και κάποια καθοριστικά κοψίματα από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Θεωρώ δίκαιο αποτέλεσμα την ισοπαλία».

Για τις δηλώσεις του Δώνη μετά το τέλος του αγώνα πως ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με αποκλειστικό σκοπό να "καταστρέψει το παιχνίδι" είπε:

«Τον αγαπώ τον Δώνη και επειδή τον ξέρω καλά όταν είναι κάτω από πίεση κάνει άστοχες δηλώσεις. Εμείς παίξαμε για την ουσία, καμία ομάδα άλλωστε δεν παίζει ανοιχτά στην Τούμπα».

Για τον Αναστόπουλο:

«Από τη στιγμή που έγινε θέμα προπονητή βάλαμε κάτω τα δεδομένα που ψάχναμε και τα βρήκαμε στο πρόσωπο του Αναστόπουλου. Έχει τις ικανότητες, είναι διαβασμένος και φιλόδοξος. Είναι και γι? αυτόν ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του. Θα τον βοηθήσουμε όλοι».

Για το στόχο της ομάδας:

«Στόχος είναι να μπούμε στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα θα δούμε αν μπορούμε να διεκδικήσουμε και τη δεύτερη θέση. Νομίζω αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό που έχει ένα πλήρης ρόστερ, οι υπόλοιπες ομάδες, εμείς, ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας, ο Λεβαδειακός και ο Παναθηναϊκός που θα διεκδικήσουν μια θέση στα πλέι οφ είναι μικρές οι διαφορές. Νομίζω ότι η ομάδα που θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση».

Για τις μεταγραφές που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής και αν αυτές κάνουν τη διαφορά:

«Δύσκολα να υπάρξει μεγάλη διάφορα. Δεν είναι θέμα να πάρεις απλά παίκτες αλλά και να προσαρμοστούν γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο δίπλα του αλλά αγωνιστικά δε φαίνονται αυτές οι διαφορές».

Για τον Μπάγεβιτς:

«Πολλά στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται όπως τα περιμένεις. Ο Μπάγεβιτς άφησε την ομάδα στην τρίτη θέση. Η απόδοση ήταν αυτή που μας προβλημάτισε και ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κύπελλο. Ο Μπάγεβιτς ανέλαβε πλήρως τις ευθύνες του. Πλέον προχώρημα με τον Αναστόπουλο».

Για τις μεταγραφές της ομάδας του:

«Έχουμε κάνει ήδη δύο μεταγραφές τον Φάμπιο και τον Μάντζιο. Μέχρι το τέλος θα δούμε αν θα αφήσουμε παράθυρο για μια ακόμα μεταγραφή».


πηγή: metrosport.gr
 


Παρών με Άρη ο Πετρόπουλος!

Κανονικά θα συμμετάσχει στην αναμέτρηση του Κλεάνθης Βικελίδης ο Αντώνης Πετρόπουλος μετά από την απόφαση του προπονητή της ΑΕΚ, Έβαλντ Λίνεν.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Κέρκυρα με τον Γερμανό προπονητή να επιλέγει να τον έχει στα πλάνα του στην δύσκολη έξοδο της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη στην προσεχή αναμέτρηση με τον Άρη.
πηγή: metrosport.gr

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη!

Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ ΑΡΗΣ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Άγγελου Τσιπούρα...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η είδηση είναι τραγική. Ο νεαρός αθλητής της ποδοσφαιρικής μας ομάδας Κ-17 Άγγελος Τσιπούρας από το πρωϊ της Δευτέρας (14/1) δεν βρίσκεται πλέον αναμεσά μας.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ ΑΡΗΣ, το μόνο που μπορεί να πει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, είναι συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άγγελου και δύναμη και κουράγιο, ώστε να ξεπεράσουν αυτήν την απώλεια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάζει.

Λεπτοκαρίδης : «Θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι»

Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Παύλος Λεπτοκαρίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας αλλά η ομάδα του είχε κάποιες καλές στιγμές και θα μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς.


Για το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας:

«Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Λόγω της βαθμολογικής διαφοράς που υπήρχε το απαγορευτικό για εμάς ήταν η ήττα. Δε ρισκάραμε αλλά δεν υποτιμήσαμε ούτε υπερεκτιμήσαμε τον αντίπαλο, γι΄' αυτό ήρθε η ισοπαλία».

Για τον κακό αγωνιστικό χώρο:

«Και το δικό μας δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό δε βοηθάει την ομάδα που θέλει να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο».

Για το αν θεωρεί δίκαιο αποτέλεσμα την ισοπαλία:

«Θα έλεγα ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Έχω όμως την εντύπωση ότι δεν απειληθήκαμε, είχε υπεροχή αλλά εμείς παίξαμε έξυπνα και είχαμε κάποιες καλές στιγμές που θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι».

Για την πολύ καλή πορεία της ομάδας και τι είναι αυτό που θα μπορούσε να τους φοβίσει στη συνέχεια:

«Το μόνο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο είναι η έπαρση. Πιστεύω αν δείξουμε χαρακτήρα και την ίδια νοοτροπία δεν θα έχει πρόβλημα η ομάδα».

Για το αν έχει ως στόχο να βγει πρώτος σκόρερ:

«Στόχος είναι να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Δεν με πειράζει αν δε βγω πρώτος σκόρερ. Να ανέβει η ομάδα και να βρεθεί εκεί που ήταν πριν ξεκινήσει η «κατρακύλα».

Για το αν σκέφτονται στην ομάδα ότι ο Απόλλων θα έπρεπε να βρίσκεται στις πρώτες κατηγορίες:

«Θα έλεγα ότι υποσυνείδητα υπάρχει σε κάποιους παίκτες. Για τα νεαρά παιδιά είναι μια ευκαιρία να χτίσουν μια καριέρα μέσω του Απόλλωνα».


πηγή: metrosport.gr
 


Ικανοποιημένος ο Ποντόλσκι!!

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο έχει εξελιχθεί η μέχρι τώρα πορεία του στην Άρσεναλ εξέφρασε ο Λούκας Ποντόλσκι στην επίσημη ιστοσελίδα της Λονδρέζικης ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:


«Ήρθα σε μία άλλη χώρα, σε ένα διαφορετικό Πρωτάθλημα και τα πράγματα έχουν εξελιχθεί καλά. Από την άλλη πλευρά, έχω πίσω μου δέκα χρόνια επαγγελματικής καριέρας, δεν είναι ότι η αλλαγή ήρθε σε μικρή ηλικία. Είμαι 27 ετών και έχω πολλές συμμετοχές στην εθνική Γερμανίας, έτσι ήταν αναμενόμενο να έρθω εδώ και να προσαρμοστώ. Έχω αυτή τη στιγμή δέκα γκολ και επτά ασίστ. Θα μπορούσα να έχω πάει καλύτερα, αλλά παίζει ρόλο και το γεγονός ότι παίζω στο αριστερό άκρο του κέντρου και όχι ως επιθετικός».


πηγή: metrosport.gr
 


Μαλέλης: «Έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα»

Ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά, Μάνος Μαλέλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και εξέφρασε την σιγουριά του ότι ο κ. Κοντομηνάς θα βρεθεί ακόμα πιο κοντά στον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για το πόσο κοντά είναι ο Κοντομηνάς στην ομάδα:

«Νομίζω ότι η παρουσία του λέει πολλά. Ήταν αδύνατο να μη συμμετέχει στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ήθελε να είναι κοντά στον κόσμο και την ομάδα. Θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

Αυτό που προέχει είναι ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Όπως είπε και ο ίδιος και το 2013 θα είμαστε μαζί. Θέλει να δει την ομάδα στην Ευρώπη. Είναι άνθρωπος που αρέσκεται να βρίσκεται κάτω από έναν μεγάλο σύλλογο όπως ΠΑΟΚ και θεωρεί θετική την διαδικασία εξυγίανσης».

Για το αν βλέπει αγώνες του ΠΑΟΚ:

«Όχι μόνο βλέπει αλλά με καυτηριάζει πολλές φορές όταν χάνει ο ΠΑΟΚ. Όλοι ενδιαφέρονται για τη πορεία του ΠΑΟΚ και έχω την εντύπωση ότι θα βρίσκεται και σε κάποιο από τα επόμενα ματς. Θα κάνει πολλά για να αναβαθμιστεί ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη».


πηγή: metrosport.gr