Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

«Στόχος μας η παραμονή στην κατηγορία»

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του από την ισοπαλία που πήρε η Πάρμα με τη Γιουβέντους, ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι, δηλώνοντας, μετά το τέλος του αγώνα, πως το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.

«Στόχος μας η παραμονή στην κατηγορία»
Η ανοδική πορεία της Πάρμα συνεχίζεται. Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 από τη Γιουβέντους, διατηρώντας το αήττητο της έδρας της, μετά από 10 αγώνες. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν δίκαιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των γηπεδούχων.

«Τα παιδιά έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, καταφέρνοντας για ακόμα μία φορά να πάρουν βαθμό, αν και έμειναν πίσω στο σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε 2-3 καλές ευκαιρίες, αλλά δώσαμε το δικαίωμα στους αντιπάλους μας να κάνουν αρκετά σουτ. Στο δεύτερο δεχτήκαμε το γκολ και τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ. Ωστόσο, όλοι οι παίκτες μου έπαιξαν φανταστικά και κατάφεραν να πάρουν τον ένα βαθμό. Μπράβο τους, απέδειξαν πως έχουν μεγάλες δυνατότητες», σημείωσε ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Με την ισοπαλία αυτή πλησιάζετε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη; «Στόχος μας παραμένει η παραμονή μας στη Serie A. Δεν πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς, χρειάζεται να κατεβαίνουμε σε κάθε αγώνα με τη σκέψη πως υπάρχουν τρεις βαθμοί τους οποίους πρέπει να κατακτήσουμε. Αν εξασφαλίσουμε την παραμονή και είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις, τότε και μόνο τότε θα αναθεωρήσουμε τους στόχους μας. Ως τότε, όμως, υπάρχει πολύς καιρός», απάντησε ένας προσγειωμένος Ντοναντόνι.

Κατά καιρούς έχει ακουστεί το όνομά σας ως πιθανού αντικαταστάτη του Μάσιμο Αλέγκρι στον πάγκο της Μίλαν. «Θα ήμουν ψεύτης αν αρνιόμουν πως μια τέτοια προοπτική με αφήνει αδιάφορο. Αλλά μόλις πριν λίγο υπέγραψα την επέκταση του συμβολαίου μου μέχρι το 2015 και στο μυαλό μου είναι η πορεία της Πάρμα. Στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει», τόνισε ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: