Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Νίκος Αλέφαντος-Πάλι έπιασες τον Ολυμπιακό στο στόμα σου;

Με ποιον τα πήρε στο κρανίο ο Νίκος Αλέφαντος; Ποιοι παίκτες ...δεν μπορούν στον Ολυμπιακό; Γιατί "τα ακούει" ο Ζαρντίμ; Ποιοι κυνηγάνε την ΑΕΚ; Τα ...πάντα όλα, λέμε!

Για τον Ολυμπιακό έχω ενστάσεις, αλλά ο Παράσχος δεν μας τα λέει καλά. Πρώτα όμως θα πω τα του Ζαρντίμ. Αυτός ο Μασάντο δεν μπορεί να πλησιάσει καν τον Ιμπαγάσα. Από την αρχή που τον είδα τα έλεγα, όπως και για τον Κοντρέρας όταν έγραφαν ότι ο Κοντρέρας θα βοηθήσει τον Μανωλά εγώ τους έλεγα ότι ο Μανωλάς θα βοηθήσει τον Κοντρέρας! Δεν μπορεί ο Μασάντο, ούτε μπορεί ο Γκρέκο, ο Ολυμπιακός για την Ευρώπη θέλει μεταγραφή κουμανταδόρου στα χαφ του.

Επίσης με Ζαρντίμ, μην κουράζεστε, δεν πρόκειται ποτέ να δείτε το ποδόσφαιρο το περσινό με τον Βαλβέρδε. Δεν το πιστεύει αυτό το ποδόσφαιρο ο Ζαρντίμ, δεν ξέρει και να το διδάξει. Αυτός θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, να έχει το αήττητο, να γράφουν οι εφημερίδες στην Πορτογαλία για τα αποτελέσματα και στα τέτοια του το θέαμα. Ούτε παίκτες ενδιαφέρεται να βγάλει, έθαψε τον Βλαχοδήμο και τον Φετφατζίδη για να μας φορτώνει τον Μασάντο. Επειδή οι άλλες ομάδες έχουν ανημποριά υλικού και φτώχεια, ενώ ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες, προχωράει άνετα ο Ζαρντίμ με αυτό το βιολί.

Όμως εσύ βρε Παράσχο πάλι έπιασες τον Ολυμπιακό στο στόμα σου; Είπες ότι αν ήσουν προπονητής του Ολυμπιακού, δεν θα πανηγύριζες αυτή τη νίκη! Καταρχήν, δεν επρόκειτο ποτέ ο Ολυμπιακός να έπαιρνε προπονητή εσένα, μόνο και μόνο με αυτά που λες. Διότι το μέταλλο του Ολυμπιακού είναι τέτοιο που πάντα θέλει τη νίκη. Είδες τον κόσμο πώς πανηγύρισε και πώς πήδηξε τα κάγκελα και μπήκε μέσα; Και λες ότι αν ήσουν εσύ προπονητής δεν θα πανηγύριζες αυτή τη νίκη;

Δεν κοιτάς τα δικά σου λάθη; Απ’ τη δεκαετία του ’50 βλέπω μπάλα, τέτοιο …κατενάτσιο σε ένα ημίχρονο δεν έχω ξαναδεί από γηπεδούχο! 10 παίκτες είχες μέσα στην περιοχή σου, αναγκάστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού να βάλει μέσα 3 σέντερ φορ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει με καμία ομάδα! Δεν ντράπηκες; Τέτοιο κατενάτσιο έπαιζες που αναγκάστηκε να βάλει μέσα και Τζιμπούρ και Μήτρογλου και Πάντελιτς!

Ένα σουτ από τη …Θήβα μόνο έκανε ο Ακόστα στο δοκάρι, από τη …Θήβα τράβηξε ένα σουτ, αυτός ήταν όλος ο Λεβαδειακός δημιουργικά στο β’ ημίχρονο. Και ενώ είχε ανεβεί όλος ο Ολυμπιακός ψηλά για να σκοράρει, εσύ ως προπονητής αντί να τον χτυπήσεις, έβγαλες και το μοναδικό σου κυνηγό γκολτζή, τον Βασιλείου! Και ενώ έβαλε και τον Πίνο που σου είχε κάνει 4 κατεβασιές από εκεί, αυτός σου πήρε και το φάουλ, αυτός το εκτέλεσε και από αυτόν βγήκε το γκολ, εσύ κοιτούσες! Ακόμα και στο φάουλ, ένα μπουλούκι ήταν πίσω οι παίκτες του Λεβαδειακού, ζώνη σε στημένη φάση έκαναν, και το κάρφωσε ανενόχλητος ο Τζιμπούρ!

Τέτοιο …λεωφορείο να παρκάρει μεταξύ μεγάλης περιοχής και μικρής περιοχής από γηπεδούχο, δεν έχω ξαναδεί. Και για ποιο φερ πλέι μιλάς κ. Παράσχο; Αν θέλει σου χαρίζει τη μπάλα μια ομάδα, σιγά μην σου χαρίζονταν οι παίκτες του Ολυμπιακού που πάνε για πρωτάθλημα και ο κόσμος του Ολυμπιακού καιγόταν στην εξέδρα για τη νίκη. Όσο για το χρόνο, ο διαιτητής είναι ο μόνος χρονομέτρης του αγώνα, μέχρι και αλλαγή στο ’92 έκανες εσύ για να πετύχεις κι άλλη καθυστέρηση, ενώ είχες κάνει αλλαγή και στο ‘86! Για να μην πω για το πέναλτι-χέρι λίγο πριν το γκολ.

Θέλω να πω κάτι και για την ΑΕΚ. Το είχα πει και το ξαναλέω: Την αδικούνε, την κυνηγάνε. Κακώς. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται την ΑΕΚ. Η γκολάρα του Φούντα δεν έπρεπε να ακυρωθεί. Παραμύθι ακύρωση για εμένα ήταν αυτή. Αφήστε ρε την ΑΕΚ να σωθεί. Αυτό το Σαββατοκύριακο απ’ όλες τις ομάδες που είδα οι οποίες παλεύουν να σωθούν, δεν είδα καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Ήταν το καλύτερό της ματς φέτος αυτό που έκανε με την Ξάνθη. 3-0 έπρεπε να την νικήσει. Έχασε απίθανες ευκαιρίες.

Το 4-4-2 με ρόμβο της πήγε της ΑΕΚ, με 3 αμυντικά χαφ, οι μεταγραφές τη βοήθησαν πολύ, ο Πετρόπουλος έκανε γκολ, έτρεξε, έκοψε, ο δε Μητρόπουλος ήταν εξάρι που δεν είχε η ΑΕΚ. Δυνατό παιδί, στο πόστο του, μαχητής, πέταγε και ωραία τη μπάλα. Ο Ρίκα επίσης καλός κοντά του, και μπροστά εντυπωσιακός ο Φούντας. Πολύ νέο παιδί ο Φούντας, αν δουλέψει και φτιάξει τις σέντρες του και τα σουτ, μπορεί να έχει εξέλιξη γιατί είναι πολύ γρήγορος. Και καλός ο Μπουγαϊδης πίσω. Ήταν καλά στημένη η ΑΕΚ σε αυτό το ματς, έκανε το καλύτερο παιχνίδι της φέτος.

Για τον Παναθηναϊκό θα κάνω μία στήλη την Τετάρτη στην οποία θα πω ορισμένα πράγματα προς τον Αλαφούζο. Μία στήλη για Παναθηναϊκό θα είναι αυτή, καθώς θα πω και για Μέσι, Πελέ…sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: