Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αρης-Χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση… χθες

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την ήττα (2-0) του Άρη από τον ΟΦΗ και την ανάγκη για ενίσχυση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Από το δόξα τω Θεό στο βοήθα Παναγιά. Ο Αρης έχασε με κατεβασμένα χέρια από τον ΟΦΗ και δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να αξιοποιήσει τις δυο θετικές ειδήσεις με τις οποίες ξεκίνησε το 2013. Δηλαδή τη νίκη επί του Πανιωνίου και την αναβολή στην εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής του στο άρθρο 99 που κρατά… παγωμένα τα χρέη του έναντι των πιστωτών του περίπου ως το τέλος του πρωταθλήματος.
 
Οπότε προκύπτουν αυτομάτως κάποια αβίαστα συμπεράσματα. Ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν διαχειρίστηκε σωστά το καλό κλίμα που υπήρχε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Αρης δεν έγινε ξαφνικά σούπερ ομάδα επειδή κέρδισε τον Πανιώνιο. Ο μόνος που το κατάλαβε καλά και το έλεγε από την αρχή μιλώντας για προβλήματα που δεν έχουν λυθεί και εμπόδια που δεν έχουν ξεπεραστεί ήταν ο Αλκαράθ. Προφανώς όμως ήταν ο μόνος χωρίς να γλιτώνει των ευθυνών του για την μέτρια εικόνα της ομάδα τους το «Γεντί Κουλέ»
 
Βέβαια για να ήμαστε εντός πραγματικότητας, το παιχνίδι στο Ηράκλειο ήταν η πολλοστή φετινή απόδειξη ότι το ρόστερ του Αρη είναι περιορισμένο και όταν υπάρχουν απουσίες παικτών «κλειδιά» όπως του Γιαννιώτα και του Παπαστεριανού, οι λύσεις είναι μηδαμινές. Δεκτό και κατανοητό. Ως ένα βαθμό όμως, γιατί παρά τις απουσίες και τα προβλήματα, ο απλός οπαδός του Αρη, απέναντι σε μια εξίσου μέτρια ομάδα όπως είναι ο φετινός ΟΦΗ, περιμένει τουλάχιστον να δει λίγο πάθος, λίγο νεύρο, λίγη διάθεση παραπάνω.
 
Και για τη διοίκηση του Αρη προκύπτουν όμως κάποιες βεβαιότητες μετά την ήττα από τον ΟΦΗ. Όπως για παράδειγμα της επιτακτικής ανάγκης ενίσχυσης πριν από το παιχνίδι ορόσημο με την ΑΕΚ την άλλη Κυριακή.
 
Ο Αλκαράθ μέσα στην εβδομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον 3-4 παίκτες που να μπορούν να του προσφέρουν ποιοτικές λύσεις σε θέσεις που ο Αρης… φωνάζει ότι έχει ανάγκη. Από ένα για να μην πω δυο ακραία μπακ, ένα δημιουργικό χαφ που να κάνει τη μεταφορά του παιχνιδιού λιγότερο επώδυνη, ένα εξτρέμ με ικανότητα πλαγιοκόπησης και ένα ακόμη φορ που θα ντουμπλάρει τον Αγκάνθο που έχει τα γνωστά προβλήματα με τα πόδια του.
 
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: