Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τσιστιακόφ: “Δύσκολο να έρθει βαρύ όνομα”

Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, διευκρίνησε ότι οι πιθανότητες ηχηρής μεταγραφής είναι περιορισμένες, τονίζοντας πως δεν αποτελούν προτεραιότητα οι διάσημοι ποδοσφαιριστές. Εξέφρασε δε τη στήριξή του στο υπάρχον τεχνικό επιτελείο και ρόστερ.
Αναλυτικά:
Είστε κάτι περισσότερο από έναν μήνα στον σύλλογο, στην πόλη μας και στην Ελλάδα. Μπορείτε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας.
“Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πρώτες και δεύτερες εντυπώσεις. Μου αρέσει η Ελλάδα, μου αρέσει πάρα πολύ η πόλη. Αυτά δεν αλλάζουν. Επιπλέον ειλικρινά συμπαθώ την ομάδα μας, ωστόσο αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει. Προς το καλύτερο. Οταν αρχίσει να παίζει και είμαστε σίγουροι ότι θα αρχίσει να παίζει η ομάδα έτσι όπως θέλουμε, τότε θα την ερωτευτώ!
Έχουμε τις δυνατότητες να παίξουμε καλύτερα, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα αρκεί να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητές μας”.
Μιλώντας για την ομάδα, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ερώτηση αν θα πρέπει να περιμένουμε να προστεθούν νέοι ποδοσφαιριστές σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο.
“Η ομάδα έχει δυνατότητες. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες, ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν είναι βιομηχανία ονείρων. Το ποδόσφαιρο απαιτεί προσεκτική και σκληρή δουλειά. Το ποδόσφαιρο απεχθάνεται την επίδειξη πλούτου, την ασυνέπεια και τις συναισθηματικές αποφάσεις. Για αυτό θα συμβούλευα τους φίλους του ΠΑΟΚ να μην περιμένουν κάθε φορά που θα ανοίξουν την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ή μια εφημερίδα να δουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν για κάποια μεγάλη μεταγραφή. Δεν ψάχνουμε διάσημους παίκτες.
Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αναζητούμε ουσιαστική ενίσχυση, χωρίς να έχουμε διάθεση να πετάξουμε τα χρήματά μας και να βγούμε εκτός προϋπολογισμού. Φυσικά και θα θέλαμε έναν ποδοσφαιριστή που και χρήσιμος είναι και έχει “βαρύ” όνομα, ωστόσο ήταν αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια κίνηση την περίοδο αυτή κι έτσι αποφασίσαμε να μην πιέσουμε καταστάσεις”.
Πάντως αντιλαμβάνεστε ότι ο κόσμος μας αναμένει να γίνουν κάποιες ακόμη κινήσεις ως προς την ενίσχυση της ομάδας;
“Ακούμε με προσοχή τα αιτήματα του κόσμου καθώς μας ενδιαφέρει η άποψή τους και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να τους ικανοποιήσουμε ακόμη και σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Αντιλαμβάνεστε ότι ήδη έχουμε προσθέσει δύο πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές, με πολλές συμμετοχές στις εθνικές τους ομάδες και πλούσιες παραστάσεις.
Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί η ομάδα μας κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ιδιαίτερα στην επιθετική γραμμή.
Δημιουργούμε ένα επαγγελματικό σύστημα σκάουτινγκ, ενώ και στους υπόλοιπους τομείς ακολουθούμε τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους!
Πρέπει να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε να παίζει η ομάδα και να χαράξουμε μια στρατηγική βάσει της οποίας θα συνεχίσουμε το χτίσιμο κι έτσι θα ξέρουμε τι τύπου ποδοσφαιριστές χρειαζόμαστε σε κάθε θέση. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας, μια δουλειά απαραίτητη για το μέλλον του συλλόγου.
Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσω ότι ο μεγαλομέτοχος και η διοίκηση έχουν εμπιστοσύνη στους παίκτες και στον προπονητή ότι μπορούν να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς και στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.
Εμείς ζητάμε απ’ τους φίλους της ομάδας να επικεντρωθούν στην υποστήριξη του ΠΑΟΚ, καθώς μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας!
Παράλληλα, θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο στα ματς που απομένουν. Με γεμάτο το γήπεδο της Τούμπας, οι ποδοσφαιριστές ωθούνται στο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, ιδιαίτερα απ’ τη στιγμή που υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Πραγματικά είναι πολύ νωρίς, ωστόσο υπόσχομαι ότι αν όλα πάνε καλά, θα εξηγήσω αναλυτικά τα πλάνα και τη λογική πάνω στην οποία θα κινούμαστε”.
πηγή:contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: