Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Δεν μπορούν τα παλικάρια!

O Παντελής Ζουμπούλης γράφει στο blog του στον sportdog για το ρόστερ του Άρη που παίζει όσο μπορεί και για τον Τάτο ή ...έναν Τάτο που πρέπει να αποκτηθεί επειγόντως.
Δεν περιμέναμε το ματς με τον ΟΦΗ για να γίνουμε ...σοφότεροι. Τις αδυναμίες του Άρη τις ξέρουμε από το ξεκίνημα της χρονιάς, απλώς επιβεβαιώθηκαν στο Ηράκλειο. Απλώς μεγεθύνθηκαν λόγω της απουσίας του Γιαννιώτα και του τραυματισμού του Αγκάνθου που έπαιξε ...κουτσός.
Ούτε θα μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε για τον 4-2-2 του Αλκαράθ και κατά πόσο είναι δόκιμο, ή αν πρέπει να το αλλάξει και να παίξει με 4-3-3 ή 4-5-1 ή 4-2-3-1 ή όποιο σύστημα αρέσει στον καθένα. Επί Κατσαβάκη ο Αρης έπαιξε 4-2-3-1, με Μπουγιουκλή, Πασιαλή το ίδιο σε πολλά ματς και τώρα με τον Ισπανό παίζει 4-4-2. Ηταν μήπως καλύτερος ο Αρης στο ξεκίνημα απ' ότι τώρα; Οχι φυσικά. Τα ίδιο μέτριος έως κακός είναι από την αρχή έως τώρα. Η κουβέντα περί ...συστήματος είναι ανούσια φέτος στον Αρη. Είναι σημαντικό φυσικά, αλλά όχι πρωτεύον.
Θέμα ρόστερ είναι. Αυτό το ρόστερ τόσο μπορεί, τόσο παίζει. Οποιο σύστημα κι αν παίξει. Αν δεν είναι στα καλά του ο Αγκάνθο, ο Γιαννιώτας, ο Πουλίδο, ο Αρης δεν μπορεί να κάνει πολλά πολλά. Με οποιοδήποτε σύστημα. Οι "παλιοί" δεν μπορούν δυστυχώς να σηκώσουν τις ευθύνες που κλήθηκαν να αναλάβουν. Ρολίστες ήταν και θα παραμείνουν. Τους δόθηκε η ευκαιρία φέτος να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές, αλλά ...δεν μπορούν τα παλικάρια.
Οι νεαροί από την άλλη, έχουν μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, κάτι λογικό αφού η προσαρμογή τους ήταν βίαιη στην ομάδα. Εχουν την μικρότερη ευθύνη, αλλά κι εδώ ορισμένοι δεν φαίνεται να αρπάζουν τη μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται φέτος. Μην παραπονιούνται αν του χρόνου αλλάξουν τα πράγματα και επιστρέψουν εκεί που βρίσκονταν.
Κοντολογίς, για να αλλάξει ο Αρης την κατάσταση χρειάζεται μεταγραφές. Επειγόντως θέλει τον Τάτο, ή έναν παίκτη στυλ Τάτου. Μετά συζητάμε για τα άλλα. Θέλει πολλά ακόμη, αλλά το ζητούμενο είναι τι μπορεί να πάρει τώρα. Πρώτιστα, λοιπόν, θέλει έναν Τάτο. Και τον θέλει τώρα. Σήμερα. Κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή ο Αρης πρέπει να πάει ενισχυμένος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για να μη συμβεί αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: