Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

«Εγώ φταίω για την ισοπαλία»

Την ευθύνη του γκολ της Πάρμα ανέλαβε εξολοκλήρου ο Κόντε, μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky» μετά το τέλος του αγώνα, που βρήκε τη Γιουβέντους ισόπαλη με 1-1.

«Εγώ φταίω για την ισοπαλία»
Ήταν η ομάδα… οδοστρωτήρας ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά, αλλά μέσα στο 2013 δεν έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει. Η Γιουβέντους, μετά την ήττα από τη Σαμπντόρια στο Τορίνο, δεν μπόρεσε να επικρατήσει ούτε της Πάρμα στο Ένιο Ταρντίνι, μένοντας στην ισοπαλία με 1-1. Ένα αποτέλεσμα που θα ήταν διαφορετικό, σύμφωνα με τον Αντόνιο Κόντε, αν εκείνος δεν είχε δώσει λάθος εντολή στους παίκτες του στη φάση της ισοφάρισης των γηπεδούχων.

«Στο γκολ της ισοφάρισης της Πάρμα έδωσα λάθος εντολή στους παίκτες μου και εκείνοι, δυστυχώς, την εφάρμοσαν. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε τη μπάλα και να βγει η τελική πάσα στον Σανσόνε. Αναλαμβάνω την ευθύνη του γκολ των αντιπάλων μας. Εγώ έκανα λάθος, όχι τα παιδιά», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή της «Μεγάλης Κυρίας», τα οποία αιφνιδίασαν τους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια ο Κόντε τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. «Παρά το λάθος μας, μπορούσαμε να νικήσουμε. Παίξαμε καλύτερα, κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν ήμαστε προσεκτικοί στην τελική πάσα. Θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με τους τρεις βαθμούς και να διατηρήσουμε τη διαφορά από τους διώκτες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση τίτλου μοιάζει να μην έχει κριθεί, ακόμα. «Ποτέ δεν κρίνεται ένας τίτλος με το τέλος του πρώτου γύρου. Οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες δεν είναι τεράστιες. Η Λάτσιο, η Νάπολι, αλλά και οι ομάδες του Μιλάνου, έχουν τις δυνατότητες να μας αμφισβητήσουν τα πρωτεία. Πρέπει να έχουμε το… νου μας σε όλους τους αντιπάλους μας. Το πρωτάθλημα είναι ανοικτό», τόνισε ο προπονητής της «Γιούβε».

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα με τη Σαμπντόρια και την Πάρμα, μήπως πρέπει να σκεφτείτε τη μεταγραφική ενίσχυσή σας; «Ξέρουμε ποια είναι τα κενά μας, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις συνθήκες. Εκτός και αν έρθει ο πρόεδρος και μου δώσει 50 εκατ. ευρώ. Κάτι που, μάλλον, αποκλείεται. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε οικονομικές, αλλά αξιόπιστες λύσεις», απάντησε με ειλικρίνεια ο Αντόνιο Κόντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: