Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος Νο8!!

Η καθιερωμένη στήλη του sportdog και αυτή την εβδομάδα έχει απ΄ όλα. Ποιοι ήταν οι καλοί, οι κακοί και οι άσχετοι; Ο Δημοσθένης Καρμοίρης …βραβεύει! Από «καλοσύνες» όχι και πολλά πράματα τούτη την εβδομάδα. Θα μπορούσα άνετα πάντως να αξιολογούσα στην κατηγορία αυτή, τον Κοστίν Λάζαρ για ένα από τα ωραιότερα – κατά τη γνώμη μου – γκολ του πρωταθλήματος, αυτό που έβαλε στην Κομοτηνή και αναδείχθηκε δικαίως το καλύτερο της αγωνιστικής, αλλά όπως θα διαβάσετε παρακάτω, τον «έφαγαν» στη στροφή οι… Γκάλη-δες και σία.
Με τα όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν στην ΑΕΚ, αγωνιστικά και έξω-αγωνιστικά, ίσως και να «γέμιζε» η στήλη των «Κακών» και «Άσχετων», αλλά θα αδικούσα και κάποιους άλλους που… στοιβάχτηκαν για να σκαρφαλώσουν στο βάθρο των νικητών των «βατόμουρων» του εφταημέρου.
Η καθιερωμένη εβδομαδιαία στήλη του «σκύλου» με «Καλούς, Κακούς και… Άσχετους» του αθλητισμού, είναι εδώ και αυτή την Κυριακή. Απολαύστε:
Ο ΚΑΛΟΣ
1) ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ: Ο αθλητής-φαινόμενο, ο μπασκετμπολίστας που άλλαξε τον ρουν του ελληνικού μπάσκετ και έβαλε το δικό του εξώφυλλο στην ιστορία του αθλήματος, σαρώνει στην ψηφοφορία του “Hall of fame”. Πάει για πρωτιά με… τσίτα τα γκάζια, προσπερνώντας τους άλλους 12 συν-υποψηφίους του και ξεπερνώντας «ιερά τέρατα» (του διαμετρήματος του δηλαδή) του παγκόσμιου μπάσκετ, σαν τον Βλάντε Ντίβατς και άλλους! Έρχεται ακόμα μία σούπερ καταξίωση, για τον σούπερ άσο των παρκέ, τον θρυλικό “Nick the Greek” Galis!
2) ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ: Δεν με απασχολεί αν κάποιοι από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού θα τον προτιμούσαν στη στήλη με τους «Κακούς» επειδή αρνήθηκε την πρόταση για 6μηνη διακοπή συμβολαίου και υπογραφή νέου διετούς έναντι των μισών αποδοχών του, γιατί ο Αργεντινός τίμησε όσο λίγοι τη μεταγραφή του και το «τριφύλλι» και στο τέλος-τέλος, αγωνιζόμενος και προσφέροντας πολλά ταλαιπωρείται ένα χρόνο τώρα με τον τραυματισμό του.
Ο Λέτο συγκινημένος αποχαιρέτησε από τα social media τους οπαδούς του ΠΑΟ και για να διευκολύνει την… έκδοση του διαζυγίου του, συμμεριζόμενος τα οικονομικά ζόρια της ΠΑΕ, χάρισε και 1 εκατομμυριάκι από τα προβλεπόμενα της επόμενης χρονιάς!
3) ΛΙΟ ΜΕΣΙ: Και να… τα κλάματα. «Βόγκηξε» ο εγωπαθής Κριστιάνο, βλέποντάς τον πάλι στην κορυφή. Πού να το αντέξει; Σε λυγμούς ξέσπασε ο Ρονάλντο. Που είναι μεν ένας σπάνιος ποδοσφαιριστής, αλλά ο εγωκεντρισμός και ο απείθαρχος χαρακτήρας του, τον προδίδουν συχνά και τον εκθέτουν στη διεθνή κοινή γνώμη.
Για 4η χρονιά ο Λιονέλ Μέσι είναι ο μεγαλύτερος παιχταράς της υφηλίου. Το θέλει δεν το θέλει το αντίπαλο δέος του, ξαναείδε την πλάτη του διεθνή Αργεντινού σούπερ σταρ της Μπάρτσα, ο οποίος φωτογραφιζόταν με τη Χρυσή Μπάλα στα χέρια. Αφού όλες τις υπόλοιπες, τις… ζάλισε στα γήπεδα και το 2012.
Ο ΚΑΚΟΣ
1. ΑΕΚ: Όταν ενός κακού μύρια έπονται και εκεί που η φτώχεια φέρνει γκρίνια και η ΑΕΚ τα… έχει όλα, από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς στην απαρίθμηση των «κακών» και των ασχημονιών που ακολούθησαν μετά τις νέες βαθμολογικές απώλειες στην Τρίπολη.
Από τις χειρονομίες που σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες έκανε ο Φουρτάδο στους «Ενωσίτες»-εκδρομείς στην Αρκαδία, για να ακολουθήσει το «ντου» των οπαδών στα Σπάτα και να ‘χει να λέει μετά ο ποδοσφαιριστής στον πορτογαλικό ηλεκτρονικό Τύπο ότι «τολμώ να πω πως θα κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή όσων είναι στην ΑΕΚ με το τέλος του πρωταθλήματος!»;
Ή μήπως οι «ψιλές» που λέγεται ότι έπεσαν από τον αγανακτισμένο κόσμο του «δικεφάλου» σε Λίνεν και Κατίδη; Σκηνές… απείρου κάλλους!
2. ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΚΟΦΣΚΙ: Από πού κι ως πού ένας σωστός επαγγελματίας «ελέγχει» την ομάδα του για το αν παίζει ή όχι; Αυτό ουσιαστικά συνέβη με τον Σέρβο φορ που τα ‘βαζε πέρυσι, αλλά φέτος το «κανόνι» σίγησε. Έχει να βρει δίχτυα από τις 7 Οκτωβρίου, όταν είχε σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού και, μοιραία, αρχικά ο Κωστένογλου τον άλλαξε με τον Ονουάτσι στο βασικό σχήμα της Ξάνθης και εν συνεχεία ο Ουζουνίδης στήριξε την επιλογή του προκατόχου του. Οπότε ο Μαρκόφσκι από τη… ναφθαλίνη ζήτησε με θράσος το λόγο για τον παραγκωνισμό του και εισέπραξε την «κακία» της διοίκησης: «Αν δεν θέλει να παλέψει για τη θέση του, ας φέρει πρόταση»!
3. ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΜΑΡΚΙΖΙΟ: «Δαγκωτή πρόκριση» για την τρίτη θέση σ’ αυτή την κατηγορία εξασφαλίζει ο κεντρικός μέσος της Γιουβέντους, που κατάφερε και προκάλεσε μεγάλο σούσουρο στην Ιταλία με τη δήλωση του: «Αντιπαθώ όλη τη Νάπολι»! Οι «παρτενοπέι» αντέδρασαν, όλος ο ιταλικός νότος κόντεψε να ξεσηκωθεί εναντίον του Μαρκίζιο, γι’ αυτή την προκλητική δήλωση, που δεν την κάνεις με τίποτα εδώ που τα λέμε, άμα είσαι παίκτης της ιστορικότερης ομάδας της χώρας. Και ειδικά για ασήμαντη αφορμή, από τη στιγμή μάλιστα που δεν τον ανακάτεψε κανείς τον μέσο της «Signora» στα εσωτερικά των Ναπολιτάνων. Ο Μαρκίζιο που είναι γενικά μια προσωπικότητα low profile έκανε την περιβόητη δήλωση, γιατί… θίχτηκε που δεν πήγαν οι παίκτες της Νάπολι να παραλάβουν τα βραβεία τους μετά τον τελικό του Σούπερ Καπ, τον οποίο είχε κερδίσει η Γιούβε (4-2) στην παράταση!
Και… Ο ΑΣΧΕΤΟΣ
1. ΕΒΑΛΝΤ ΛΙΝΕΝ: Δεν εξετάζουμε την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ για την οποία ο Γερμανός τεχνικός έχει πια και τις δικές του ευθύνες ύστερα από δυόμιση μήνες καθοδήγησης από τον πάγκο, αλλά δύο γεγονότα που σημάδεψαν την συμπεριφορά του κατά την τρέχουσα εβδομάδα: Το ένα αφορά στο «λόγο» που απέδωσε τα άσχημα αποτελέσματα των «κιτρινόμαυρων» και που ήταν άσχετη πρόφαση ότι «λείπουν οι υπάλληλοι από τα Σπάτα και επηρεάζεται η ομάδα»!
Το δεύτερο ήταν το νέο επεισόδιο που είχε στην προπόνηση με τον Κατίδη, από τον οποίο ζήτησε συγνώμη στη συνέχεια παραδεχόμενος ότι τον αδίκησε!
2) ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΑΚΑΣ: Ο «γίγαντας», με την πριγκιπική σφραγίδα στον επίλογο των επιστολών του: «Βλάσης Τσάκας, Εκπρόσωπος-Συνεργάτης της Αυτού Βασιλικής Εξοχότητας Πρίγκιπα Faisal Bin Abdulaziz Bin Nasser Bin Abdulaziz Al Saud» (!!!!!! με πολλά όμως)… ξαναχτύπησε, κατηγορώντας τους ιθύνοντες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως «ανύπαρκτους». Ποιος, ο Βλάσης που είναι… υπαρκτός – αυτός, όχι τα πετροδολάρια, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα – και οι υπόλοιποι είναι α-ν-ύ-π-α-ρ-κ-τ-ο-ι! Κι έφαγε και τη μήνυση του από τον Βασίλη των Κωνσταντίνου και τον αναζητούσε επί μέρες η αστυνομία. Τρομερά πράματα!
Έννοια σας, δεν είναι, κάνει τον «άσχετο» ο Τσάκας…
3) ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ: Πες, πες, πες ο Μαντσίνι, τον άκουσε κι ο «τρελαμένος» Ιταλός και… άλλαξε. Ο προπονητής του στη Σίτι, μέχρι και στα χέρια ήρθε τις προάλλες με τον συμπατριώτη του, μπας και τον κάνει να αλλάξει μυαλά. Δε βαριέσαι, δεν «στρώνει» αυτός. Για… ζουρλομανδύα είναι το παλικάρι! Να αλλάξει συμπεριφορά του φωνάζει ο Μαντσίνι, το… μαλλί πήγε κι άλλαξε αυτός. Με νέο look κυκλοφορεί πάλι. Διατήρησε την κώμη-«μοϊκάνα», της άλλαξε όμως το χρώμα και «φόρεσε» ξανθό. Μιλάμε για… τρελοκομείο ολκής ο τύπος. Δεν «παίζεται»!
Άντε και καλή εβδομάδα να έχουμε. Next Sunday, πάλι…

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: