Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μηδέν από μηδέν, μηδέν...!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τα ματς της Κυριακής

Μηδέν από μηδέν, μηδέν...
Tο γήπεδο, χωράφι ήταν. Τα 77 λάθη που έκανε ο ΠΑΟ όμως συνιστούν ρεκόρ. Βέβαια, 65 έκανε και ο ΠΑΣ και το σύνολο των 142 λαθών είναι αρνητική επίδοση στη Σούπερ Λίγκα. Τι ματς να δεις όταν γίνονται σχεδόν δυο λάθη το λεπτό; Ουσιαστικά παραπάνω είναι αφού το μισό διάστημα η μπάλα δεν παιζόταν. Κι αν τα λάθη λίγα λένε, οι τέσσερις τελικές του Παναθηναϊκού είναι να σε κάνουν να απορείς τι θέλει να κάνει στο γήπεδο.

Ακίνδυνος με... καμία ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Πήρε το πόντο, αλλά για το μέγεθος του ΠΑΟ αυτό δεν είναι επιτυχία όσο χάλια κι αν είναι. Μπορεί να μην το σκέφτονται, αλλά η διαφορά ενόψει πλεϊ οφ μεγαλώνει. Ποιος ασχολείται από τώρα; Θα μπουν οι «πράσινοι» στα πλεϊ οφ; Αυτά είναι τα πρώτα ερωτήματα. Μετά βλέπουμε. Σωστά. Εξάλλου, έχει στόχο ο Παναθηναϊκός ή απλά παίζει για βγει η υποχρέωση; Πέντε νίκες σε 17 αγωνιστικές έχει.

Εχει χαθεί και το ενδιαφέρον να μετράς το πόσο απομακρύνεται από την κορυφή. Στο -24 είναι, αλλά αυτό σημασία έχει μόνο για τα στατιστικά. Από τον ΠΑΟΚ είναι στο -3 στη βαθμολογία των πλεϊ οφ (αν μπει ξαναλέμε) κι όσο προχωράει το πρωτάθλημα η διαφορά για να μεγαλώσει πάει κι όχι για να μειωθεί. Θέλει όμως ο ΠΑΟ να παίξει στην Ευρώπη του χρόνου; Μήπως έχει δεδομένο ότι δεν θα πάρει την άδεια και το έχει παρατήσει; Η εικόνα του πάντως μέσα στο γήπεδο με Φάμπρι ή... Μάμπρι ή... Σάμπρι στον πάγκο δεν αλλάζει. Πλέον, αρκείται να παίζει άμυνα να κρατήσει το μηδέν. Τι είχαμε, τι χάσαμε. Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.

Στην Τούμπα, κουλουράκια. Αν δεν είχες κοιμηθεί από το ματς στα Γιάννινα, τότε η δόση του ΠΑΟΚ-Ατρόμητος σίγουρα θα σε έστειλε για ύπνο. Ωραία διπλή δόση υπνωτικών πήραμε. Οι Περιστεριώτες το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μην φάνε γκολ. Βάλανε το πουλμαν πίσω και δεν περνούσαν τη σέντρα. Καλός ο βαθμός στη Θεσσαλονίκη. Από φιλοδοξίες όμως τι γίνεται; Με τον Κούτσι μπροστά δεν γίνεται τίποτα.

Ο Αναστόπουλος θα περιμένει πως και πως να μπει ο Μάντζιος μπας και κάνει φάση της προκοπής. Ο ΠΑΟΚ ήταν αλλού. Είχε μείνει στην Κομοτηνή. Δεν ήταν έτοιμος για να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρομήτου. Χωρίς νεύρο και φαντασία κόλλησε. Φάσεις ελάχιστες. Αν δεν περίμεναν τόσο δύσκολο ματς και τόσο συμπαγή άμυνα από τους φιλοξενούμενους τότε λάθος το είχαν διαβάσει τον αγώνα. Με εξαίρεση την τεσσάρα επί του Αρη όλα τα άλλα εντός έδρας παιχνίδια είναι... χτικιό.

Νίκες με το ζόρι και τώρα «Χ» με τον Ατρόμητο. Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό από το γκολ που ήρθε στο φινάλε αντιμετωπίσθηκε ως επιτυχία, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι τιμητικό για μια ομάδα με το μέγεθος του ΠΑΟΚ. Είναι δεύτερη στη βαθμολογία η ομάδα του Δώνη. Αυτό είναι το θετικό, αλλά ο κόσμος δεν φτιάχνεται. Καλύτερα ματς έχει κάνει εκτός έδρας κι αυτό είναι θέμα προς εξερεύνηση. Χρειάζεται καλούς ακραίους για το κάτι παραπάνω, αλλά ακόμη αυτοί αναζητούνται. Τέλος πάντων. Ολα εξαρτώνται από το τι θες και κυρίως αν μπορείς να το αποκτήσεις...


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: