Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σισέ και βλέπουμε!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Παναθηναϊκό των “Ζωσιμάδων”, προσθέτει τον Γάλλο στην κουβέντα, και θαυμάζει τον ΠΑΣ.
Ανεξάρτητα από τη φήμη και τα όποια σχόλια τον συνοδεύουν από την Ισπανία, ο Φάμπρι δεν θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα στη διαχείριση του ματς στους “Ζωσιμάδες”. Χρόνο δεν είχε για να ζητήσει και να δείξει πολύ περισσότερα στους ποδοσφαιριστές του, από όσα τους έδειχνε και τους έλεγε καθ' όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών. Βασική αρχή για κάποιον που παραλαμβάνει στα μισά της σεζόν μια ομάδα είναι η “δεν πρέπει να τρώμε γκολ”. Δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό τον δρόμο ένας συντηρητικός, μεγάλης ηλικίας προπονητής στην πρώτη του φορά μακριά από την πατρίδα του και μάλιστα για χάρη ενός πάγκου μεγάλου συλλόγου. Και δεν είναι πολλά τα παραπάνω που θα προλάβαινε να διδάξει και θα προλάβαιναν να αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές του, ακόμη και αν ο Ισπανός το επιχειρούσε.
Ο Παναθηναϊκός ήταν βαρετά κακός και ακίνδυνος για τον αντίπαλό του. Κι αν μια εξήγηση είναι το κακό τερέν, υπάρχει και η ακριβώς αντίθετη ανάγνωση: πιθανότατα στάθηκε τυχερός ο ΠΑΟ που ήταν τόσο ακατάλληλο για την ανάπτυξη του ΠΑΣ, μιας εκ των πιο καλά δουλεμένων ομάδων της Superleague, διότι διαφορετικά ο Καρνέζης και η τύχη θα είχε χρειαστεί να επιστρατευτούν πολλές ακόμη φορές για να μείνει αήττητος. Μάλιστα αποδείχθηκε σοφό από την πλευρά του Φάμπρι να μη πάρει ρίσκα και να μην αφήσει ανοιχτούς χώρους στον ΠΑΣ στη διάρκεια του β΄ημιχρόνου, διότι η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έχει αποδείξει ότι ξέρει να χτυπά και να τιμωρεί τα ρίσκα.
Είναι ολοφάνερο ότι ο Παναθηναϊκός, που είχε αποδομηθεί ή δεν είχε καν δομηθεί στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, θα χρειαστεί χρόνο για να αρχίσει να βγάζει στο τερέν δουλειά προπονητή. Κι είναι πλέον αμφίβολο αν είναι αρκετά τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο Ισπανός ώστε να προλάβει τα πλέι οφ. Είναι όμως βέβαιο ότι, αν συμβεί, η άφιξη του Τζιμπρίλ Σισέ θα αλλάξει την αύρα. Κι αυτό δεν θα είναι λίγο. Μόνο που δεν αρκεί. Αν στον Παναθηναϊκό των Ζωσιμάδων προσέθετε κανείς τον Σισέ, το άθροισμα πιθανόν να έβγαζε μια πιο επικίνδυνη ενδεκάδα, αλλά όχι μια ομάδα. Διότι ο ΠΑΟ δεν είναι ομάδα και θα χρειαστεί χρόνο για να γίνει. Χρόνο που δεν έχει ο Παναθηναϊκός που θέλει να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν.
Αντίθετα, ομάδα ήταν ο αντίπαλός του. Με μεγάλη συνέπεια πλέον, ο ΠΑΣ προσπαθεί, ακόμη και στο βοσκοτόπι των Ιωαννίνων, να παίξει ποδόσφαιρο κανονικό, όχι στατικό, γεμάτο από ιδέες και εκπλήξεις, με ποικιλία στην ανάπτυξη από άξονα και πλάι. Αν αυτή η ομάδα είχε πιο “εύκολο” γκολ σήμερα θα ήταν ψηλότερα, θα σε έπειθε για να ποντάρεις πάνω της ότι θα κάνει την έκπληξη και θα μπει στην 5αδα.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: