Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Αποφάσισαν απεργία

Απεργία! Αυτό αποφασίστηκε στην γενική συνέλευση του ΠΣΑΚ με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα μπάσκετ όπως είχε προγραμματιστεί. Με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά αποφασίστηκε η απεργία των καλαθοσφαιριστών. Αύριο θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων των καλαθοσφαιριστών με την ηγεσία του ΕΣΑΚΕ σε μία τελευταία προσπάθεια ώστε να τα βρούνε και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Εκτός απρόοπτου εκτός και ο Ρονάλντο

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Ρονάλντο Γκιάρο δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα και εκτός απρόοπτου τίθεται εκτός μάχης για το Κυριακάτικο παιχνίδι με την Ένωση. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει υποστεί διάστρεμμα. Ελάχιστες είναι οι ελπίγες και για τον Ρουίζ ενώ εκτός μάχης έχει τεθεί ο Σάκης Πρίττας, όπως και ο τιμωρημένος Μεντί Ναφτί.

ΠΑΟΚ: «Η Αστυνομία ευθύνεται για την απώλεια εσόδων»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για το θέμα της τιμωρίας του δικεφάλου με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην Αστυνομία. Πιο αναλυτικά: «Πολλές φορές τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πλήγηκαν στο πρόσφατο παρελθόν από απρόσεκτες και καταστροφικές συμπεριφορές της Αστυνομίας, εντός κι εκτός έδρας.
Από σήμερα η Αστυνομία ευθύνεται και για την απώλεια εσόδων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εξαιτίας της τιμωρίας έδρας που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague βασιζόμενη στην έκθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για όσα συνέβησαν (;) μετά τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής.
Οι ευθυνόφοβοι εντολείς για αλόγιστη και εντελώς αχρείαστη χρήση χημικών εναντίον μικρού αριθμού φιλάθλων που ήθελαν να αποδοκιμάσουν τη δική μας ομάδα (!) είναι οι ίδιοι που ονόμασαν στην έκθεσή τους τα αποτελέσματα της απερισκεψίας τους «επεισόδια ευρείας κλίμακας»¨.
Ευρείας κλίμακας δυστυχώς αποδεικνύεται η ανεπάρκεια της Αστυνομίας να λειτουργήσει με κοινή λογική και να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων της ομάδας, να προστατεύσει τους φιλάθλους κατά την είσοδο και την αποχώρησή τους. Εκτός κι αν είναι ευρείας κλίμακας η εμπάθειά τους απέναντι στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ.
Όπως και να έχει, θα κληθούν άμεσα να εξηγήσουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στους ανωτέρους τους, την ευρείας κλίμακας επιπολαιότητά τους.
Επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας εναντίον της απόφασης, αλλά και της Αστυνομίας».

Σερβία «Φίλαθλοι» και ακροδεξιοί στο στόχαστρο των Αρχών.



Τα επεισόδια που προκάλεσαν Σέρβοι χούλιγκαν στη Γένοβα, στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Ιταλία, απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη και προβληματίζουν τις σερβικές αρχές. Με αφορμή τα επεισόδια αυτά επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα των συλλόγων οπαδών των ομάδων και κατά πόσο η δράση τους περιορίζεται στο χώρο του αθλητισμού.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Σερβίας συνεδρίασε την Τετάρτη για να εξετάσει αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας, που κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο, με το οποίο ζητείται να απαγορευτεί η λειτουργία 14 συλλόγων φιλάθλων, τριών ποδοσφαιρικών ομάδων, του Ερυθρού Αστέρα, της Παρτιζάν και της Ραντ.

Στο αιτιολογικό του αιτήματος αναφέρεται ότι οι σύλλογοι αυτοί «παραβιάζουν το Σύνταγμα διασπείροντας εθνικό, ρατσιστικό και θρησκευτικό μίσος». Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφασίσει για το αίτημα αυτό την επόμενη εβδομάδα. Ανάλογο αίτημα υπάρχει και για την απαγόρευση των ακροδεξιών, εθνικιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων, «Obraz», «Dveri», «Nasi», «SNP 1389».

Στον κυβερνητικό συνασπισμό κυριαρχεί η άποψη ότι οι σύλλογοι φιλάθλων και οι ακροδεξιές οργανώσεις λειτουργούν από κοινού κάθε φορά που οι ηγέτες τους κρίνουν ότι κάποια κίνηση των αρχών ή κάποια εκδήλωση είναι αντιπατριωτική, θίγει τα εθνικά και θρησκευτικά συναισθήματα ή καταλύει τις ηθικές αρχές όπως αυτοί τις προσδιορίζουν.

Ετσι «φίλαθλοι» και ακροδεξιοί συχνά βγαίνουν μαζί στους δρόμους, καίνε και καταστρέφουν, υπερασπιζόμενοι, όπως διακηρύττουν οι ηγέτες τους, το τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια».

Κοινή δράση οπαδών και ακροδεξιών υπήρξε το 2001, όταν διαλύθηκε με τη βία η πορεία των ομοφυλόφιλων, ή το 2008 όταν με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου καταστράφηκαν ξένες πρεσβείες και πυρπολήθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου βρήκε τραγικό θάνατο στις φλόγες ένας νεαρός, οργανωμένος οπαδός της «Παρτιζάν».

Οι επιθέσεις σε εκθέσεις ζωγραφικής, φιλοσοφικές διαλέξεις, δημόσιες ραδιοφωνικές εκπομπές, καταυλισμούς τσιγγάνων αποτελούν επίσης «επιτεύγματα» της δράσης ακροδεξιών και οπαδών.

Την περασμένη Κυριακή ξαναβγήκαν στους δρόμους για να διαλύσουν την Πορεία των Ομοφυλόφιλων -Beldrade Pride Parade- και για ακόμη μία φορά επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

Τα επεισόδια στη Γένοβα επίσης φέρονται να έχουν σχέση με τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής.

Η πρόεδρος του σερβικού Κοινοβουλίου, Σλάβιτσα Τζούκιτς-Ντεγιάνοβιτς, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά των χούλιγκαν στη Γένοβα μίλησε «για υποκείμενα εκμετάλλευσης που εξυπηρετούν σκοπούς διαφόρων σκοτεινών πολιτικών κύκλων».
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπόζινταρ Τζέλιτς, εκτιμώντας ότι και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για ενορχηστρωμένη και καλά οργανωμένη δράση.

Η σχέση των οργανωμένων οπαδών με την ακροδεξιά φαίνεται και από το γεγονός ότι τα συνθήματά τους είναι τα ίδια. «Σκότωσε, σφάξε, Αλβανός να μη μείνει» ή «Λεπίδι, σύρμα Σρμπρενίτσα» είναι συνθήματα των ακροδεξιών που ακούγονται κάθε Κυριακή στα γήπεδα.

Τα συνθήματα αυτά ακούστηκαν και στη Γένοβα, όπου οι Σέρβοι χούλιγκαν έκαψαν και την αλβανική σημαία. Η συγγένεια των ακροδεξιών και των οργανωμένων οπαδών διαπιστώνεται και μέσα από την κοινή ιδεολογία. Το μίσος για τους ξένους, εκτός από κάποια ομόθρησκα έθνη, ο αντιευρωπαϊσμός, η επιστροφή στην πηγαία ορθοδοξία και ο ρατσισμός που εκδηλώνεται κυρίως κατά των Ρομά, αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά των οπαδών και των ακροδεξιών.

Παράδοση 20ετίας...

Η σχέση πολιτικής και γηπέδου δεν ξεκίνησε πρόσφατα, αλλά έχει παράδοση είκοσι ετών. Το 1990 όταν ο Μιλόσεβιτς άρχισε να εφαρμόζει τα εθνικά του σχέδια και προετοιμαζόταν για πόλεμο είχε την ανάγκη μιας ευρείας κοινωνικής συνοχής. Οι οργανωμένοι οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων και κυρίως αυτοί του Ερυθρού Αστέρα τού χαλούσαν τα σχέδια, αφού είχαν ταχθεί στο πλευρό του πρωτοεμφανιζόμενου, τότε, ηγέτη της αντιπολίτευσης Βουκ Ντράσκοβιτς.

Η λύση από το καθεστώς Μιλόσεβιτς βρέθηκε στο πρόσωπο του Ζέλικο Ραζνάτοβιτς-Αρκάν. Ενός νεαρού από την κοινωνία του υπόκοσμου, ο οποίος, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε σε μία δίκη του το 1991, εργαζόταν και για την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (SDB).

Ο Αρκάν κατόρθωσε να ενώσει όλους τους συλλόγους φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα δημιουργώντας ένα σύλλογο με την ονομασία «Ντέλιγιε» (Delije). Μέχρι το τέλος του 1991 στους «Ντέλιγιε» εντάχθηκαν όλοι οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας των ερυθρόλευκων. Έτσι, στα γήπεδα δεν ακούγονταν συνθήματα υπέρ του Ντράσκοβιτς, αλλά συνθήματα που εξυμνούσαν τον Μιλόσεβιτς και διέδιδαν το μίσος κατά των λαών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της πολεμικής μηχανής του Βελιγραδίου, Κροατών, μουσουλμάνων και αργότερα Αλβανών.

«Σλόμπο, Σλόμπο στείλε μας σαλάτες έχουμε κρέας θα σφάξουμε Κροάτες» ακουγόταν από τις κερκίδες των σταδίων την περίοδο του πολέμου στην Κροατία. Ο Σύλλογος «Ντέλιγιε» αποτέλεσε επίσης και ένα ανεξάντλητο φυτώριο μαχητών για τις παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Η «Εθνική Φρουρά» του Αρκάν, αλλά και άλλες παραστρατιωτικές οργανώσεις αντλούσαν ανθρώπινο δυναμικό από τους συλλόγους φιλάθλων. Τα ανταλλάγματα που πρόσφερε το καθεστώς ήταν μερίδιο στην παραοικονομία (λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών, τσιγάρων) και ανοχή των αρχών σε αξιόποινες πράξεις, όπως εμπορία ναρκωτικών και λευκής σαρκός.

Οι δε «μαχητές» είχαν και το δικαίωμα να κάνουν πλιάτσικο σε κάθε περιοχή που καταλάμβαναν. Ο Μιλόσεβιτς χρησιμοποιούσε τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων και στο εσωτερικό της Σερβίας για να διαλύει συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης και γενικά να καταπνίγει με τη βία κάθε φωνή διαμαρτυρίας.

Αυτό συνέβαινε μέχρι το 2000, όταν η ήττα στο Κόσοβο, η δολοφονία του Αρκάν, η έλλειψη εξωτερικών εχθρών και κυρίως το γεγονός ότι «έπεσαν οι δουλειές» μιας και στην οικονομικά εξαντλημένη Σερβία δεν υπήρχαν περιθώρια κέρδους, ακόμη και για τους λαθρέμπορους, ανάγκασαν τους οργανωμένους οπαδούς να γυρίσουν την πλάτη στον Μιλόσεβιτς.

Στη λαϊκή εξέγερση της 5ης Οκτωβρίου του 2000 η δράση των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για να αναγκαστεί ο Μιλόσεβιτς να παραδώσει την εξουσία. Αυτοί ήταν που κατέλαβαν δύο μεγάλα αστυνομικά τμήματα στο κέντρο του Βελιγραδίου, αυτοί εισέβαλαν πρώτοι στη Βουλή και την πυρπόλησαν και αυτοί κατέλαβαν το κτίριο της ραδιοτηλεόρασης δίνοντας τη χαριστική βολή στο καθεστώς Μιλόσεβιτς. Για το ρόλο τους στα γεγονότα της 5ης Οκτωβρίου του 2000 οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα τιμήθηκαν και από τον τότε πρωθυπουργό Ζόραν Τζίντζιτς και απέσπασαν το δημοσιογραφικό βραβείο Β92 για τη συμβολή τους στον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Μετά το 2000 οι οργανωμένοι οπαδοί άρχισαν να χάνουν την επιρροή που είχαν στην πολιτική ζωή, αλλά και τα οικονομικά προνόμια που τους παρείχε το καθεστώς Μιλόσεβιτς. Όλες οι προσπάθειες των ηγετών τους να επανέλθουν στο προσκήνιο και να επανακτήσουν το ρόλο που είχαν απέτυχαν, αφού η Σερβία πολιτικά και οικονομικά άρχισε να μπαίνει σε κάποια τάξη. Σήμερα οι σύλλογοι των οπαδών ακόμη προσπαθούν να επιβληθούν προσεγγίζοντας ακροδεξιές παρατάξεις και φλερτάροντας με κάποια κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά και κάποιους ακραίους εκκλησιαστικούς φορείς. Η δράση τους είναι κατά κανόνα βίαιη και τελευταία αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις. Πηγη Το Βημα


Βανγκέλι: "Έτοιμοι για τη νίκη με ΑΕΚ"

Η απόδοση και η νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα πρέπει να είναι οδηγός για τους παίκτες του Άρη στον αγώνα με την ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Κρίστι Βανγκέλι.Ο Αλβανός αμυντικός με δηλώσεις του στο " "ΑΡΗΣ FM 92,8", χαρακτήρισε το ματς πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία των "κίτρινων", ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι ώστε να προσθέσουν μία ακόμη μεγάλη νίκη στο ενεργητικό του. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κρίστι Βανγκέλι: Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης: "Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς. Πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν δουλέψει πάρα πολύ όλες αυτές τις ημέρες. Άπαντες θα είναι έτοιμοι για να πάρουν τους βαθμούς της νίκης".

Για την αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ: "Ο προσεχής μας αντίπαλος ξεκίνησε με πολλά προβλήματα την αγωνιστική χρονιά και για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα αυτήν την εξέλιξη. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες και ίσως να μην έχουν βρει ακόμη τη χημεία τους. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί έχει αυτήν την αγωνιστική απόδοση και δεν έχει βρει ακόμη την ταυτότητά της. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να δείξουμε ό,τι δείξαμε και στην Τούμπα. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο κόσμος μας, ο οποίος πιστεύω ότι θα εξαντλήσει τα εισιτήρια του αγώνα".

Για τη συνέχεια του Αρη σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη: "Η διακοπή του Πρωταθλήματος μας βοήθησε αρκετά, γιατί είχαμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας και συσσωρευμένη κούραση. Ας μην ξεχνάμε ότι κάναμε και ένα μακρινό ταξίδι στη Νορβηγία. Γενικότερα, πάντως, νομίζω ότι η περίοδος ξεκούρασης που προηγήθηκε, θα έχει όφελος και η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη για να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Υπάρχουν συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια από εδώ και πέρα, αλλά δείχνουμε ότι έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιονδήποτε αγώνα. Ο κόουτς είναι αυτός που θα επιλέξει τους ποδοσφαιριστές που θα παίξουν".

Για τη συμμετοχή του Μιχάλη Σηφάκη στην Εθνική Ελλάδος:
"Με τον Μιχάλη είμαστε πολύ καλοί φίλοι και το ότι παίζει βασικός στην Εθνική, με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι πολύ καλό παιδί, δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και τα δίνει όλα, γι’ αυτό εξάλλου είναι βασικό μέλος της Εθνικής. Θεωρώ ότι δικαιώνεται η δουλειά του και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσει. Του εύχομαι να είναι να είναι γερός και δυνατός".

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής του Άρη αναφέρθηκε αρχικά στην ήττα της Εθνικής Αλβανίας από τη Λευκορωσία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012: "Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για εμάς. Είχαμε απουσίες. Έγινε ένα πολύ κουραστικό παιχνίδι και χάσαμε με 2-0. Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καιρικές συνθήκες, πολύ κρύο, βροχή και οτιδήποτε θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ο καιρός στην Ελλάδα μού θύμισε καλοκαίρι όταν επέστρεψα".

Ετοιμάζουν «πριγκιπική» υποδοχή…

Την Παρασκευή αναμένεται στην Κύπρο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για να ξεκινήσει την θητεία του στον πάγκο της Ομόνοιας. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 12:10 το μεσημέρι, ενώ οι φίλοι της ομάδας επιφυλάσσουν μια θερμή υποδοχή στον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ.

Ο Μπάγεβιτς θα πιάσει αμέσως δουλειά αφού την Δευτέρα θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Η πρόσληψη του Ντούσκο έχει φέρει κύμα ενθουσιασμού στην ομάδα και πλέον οι φίλαθλοι θέλουν από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση με τον 62χρονο τεχνικό να τον βάλουν στο κλίμα.

Για αδικία μιλάει ο «Τεό»

Όσοι περίμεναν την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απόφαση της πειθαρχική επιτροπή μέσο ανακοίνωσης έπεσαν έξω. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση. Ωστόσο ο Ζαγοράκης θεωρεί την απόφαση άδικη και πέρα από κάθε λογική 

Μπορεί να μην υπάρχει, για την ώρα, επίσημη αντίδραση για την απόφαση της πειθαρχική επιτροπής ωστόσο η θέση του Θόδωρου Ζαγοράκη και των συνεργατών του είναι ότι ξεφεύγει από τα όρια της κοινής λογικής το να τιμωρείται μια ομάδα για επεισόδια οπαδών της σε βάρος της ίδιας της ομάδας τους.
Ο πρόεδρος του Δικεφάλου θεωρεί ότι είναι άδικο να εξισώνονται τα γεγονότα της Τούμπας τα οποία έγιναν εκτός Τούμπας και μετά από 40 λεπτά, μετά την λήξη του αγώνα με τον Άρη, με τα γεγονότα του αγώνα Καβάλας-Παναθηναϊκού.
Σήμερα(14/10) το μεσημέρι ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης βρέθηκε και στα γραφεία της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για να υπερασπιστεί τον Θόδωρο Ζαγοράκη, για την γραπτή δήλωσή του μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης. Ο δικηγόρος του Δικεφάλου υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε μία αξιολογική κρίση μόνο για την διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα και όχι συνολικά για την ελληνική διαιτησία.
Παράλληλα, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα στο οποίο θα εξηγεί αναλυτικά τις θέσεις του Θόδωρου Ζαγοράκη. Η απόφαση αναμένεται μετά από περίπου 15 ημέρες.

Eπένδυσε σε 11χρονο ταλέντο η Τσέλσι

Η Τσέλσι είναι μία από τις ομάδες που βλέπουν μπροστά. Τόσο μπροστά μάλιστα που σπεύδει να υπογράψει συμβόλαιο με 11χρονο, πολλά υποσχόμενο, ποδοσφαιριστή της Νορθάμπτον Τάουν.
Το τυχερό παιδί ακούει στο όνομα Μάικλ Γκιάσι ο οποίος έβαλε τα μπλε σε μία πολύ τρυφερή ηλικία, όπως κάποτε είχε κάνει για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ντέβιντ Μπέκαμ.
O επικεφαλής της διοίκησης της Νορθάμπτον Τρέβορ Γκουντ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: “Με τα χρήματα που αποκομίσαμε θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις ακαδημίες μας. Ο Μάικλ είχε προοδεύσει αρκετά χάρη στην εμπειρία των προπονητών μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Κούδας: «Είμαι πάντα δίπλα στο Ζαγοράκη»

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον ΠΑΟΚ. Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια βελτίωσης στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά δεν είχε συνέχεια».
«Νομίζω επηρέασε η προετοιμασία, η αλλαγή προπονητή και σίγουρα ήταν δύσκολο να βρουν την φόρμα τους κάποιοι βασικοί παίκτες».
«Ήταν μια τονωτική ένεση για τον Σαλπιγγίδη η εμφάνιση με την Εθνική ομάδα».
«Αν ο ΠΑΟΚ δείξει το πραγματικό του πρόσωπο με τον Παναθηναϊκό μπορεί να τα καταφέρει. Είναι δύσκολο το παιχνίδι πάντως και θέλει προσοχή».
«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον κάθε Βιολίδη και τον κάθε Ζαγοράκη σε αυτούς του δύσκολους καιρούς. Χάθηκε ένας άνθρωπος που προσέφερε και μπορούσε να προσφέρει στο μέλλον».
«Άλλο πάμε για πρωτάθλημα και άλλο έχουμε και στόχο το πρωτάθλημα, δηλαδή το διεκδικούμε».
«Όλοι είναι απογοητευμένοι από την πορεία της ομάδας, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να κριθεί το οτιδήποτε. Ένα καλό αποτέλεσμα, αλλάζει όλη την ψυχολογία».
«Είμαι πάντα δίπλα στο Ζαγοράκη, έχω δώσει και την ψυχή μου για τον ΠΑΟΚ και εγώ και οι βετεράνοι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όταν χρειαστεί».

Υπέρ της Λίβερπουλ η απόφαση του δικαστηρίου

Ευχάριστα τα νέα για τη διοίκηση της Λίβερπουλ, αφού η απόφαση του δικαστηρίου αναιρεί τα περιοριστικά μέτρα που εξασφάλισαν απο το δικαστήριο του Τέξας οι Χικς και Τζιλέτ. «Αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με το Τέξας», τόνισε ο δικαστής Φλόιντ.

Μουρίνιο: «Μας φτάνουν αυτοί που έχουμε»

Ο ισπανικός Τύπος μπορεί να επιμένει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα κινηθεί για την απόκτηση επιθετικού τον Ιανουάριο, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο, ως γνωστόν, είναι… αγύριστο κεφάλι και επιμένει ότι «έχουμε μία εξαιρετική ομάδα, δεν θέλω κανέναν άλλον».

Ο «εκλεκτός», σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της «βασίλισσας», τόνισε αρχικά ότι «στη Ρεάλ αγωνίζονται παίκτες που διακρίνονται για την αυτοπεποίθησή τους και δεν χρειάζομαι κανέναν άλλον στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο».

Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε ένα μικρό παραθυράκι, λέγοντας: «Η μεταγραφική αγορά έκλεισε για τη Ρεάλ, εκτός αν συμβεί κάτι ασυνήθιστο», και κατέληξε:

«Ίσως είναι λίγο πρόωρο να μιλάμε από τώρα για τον Ιανουάριο, αλλά είμαι βέβαιος ότι τόσο ο γενικός διευθυντής, Χόρχε Βαλντάνο, όσο και ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ, έχουν την ίδια άποψη με τη δική μου. Η ομάδα δεν χρειάζεται άλλη προσθήκη».

Τιμωρία μίας αγωνιστικής στον ΠΑΟΚ

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη. Η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας επέβαλλε και πρόστιμο 49.000 Ευρώ στον δικέφαλο που θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Δύσκολα ο «Λύμπε»

Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να αγωνιστεί εναντίον του Άρη ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο επιθετικός της ΑΕΚ ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Γεωργέας. Οριστικά εκτός ο Πατσατζόγλου. Τετ α τετ Αδαμίδη-Χιμένεθ παρουσία Γκρέταρσον στην προπόνηση. 

Φραντζέσκος: "Παίζει ρόλο ότι δεν θα υπάρχουν θεατές"

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, Κώστας Φραντζέσκος, μίλησε στον "Sentra 103,3" για την επιβολή τιμωρίας της έδρας στους "πράσινους", για την κάθε μια ομάδα ξεχωριστά και αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη στην Εθνική ομάδα...

Για την επιβολή τιμωρίας της έδρας: Μεγάλο ρόλο παίζει ότι ο αγώνας είναι κεκλεισμένων των θυρών. Πρέπει κάτι να γίνει στην Ελλάδα για να σταματήσει αυτό. Ας είναι πιο τσουχτερά τα πρόστιμα, να μην τιμωρούνται οι έδρες και να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν μπροστά στο κοινό. Είναι μια παράσταση σε εισαγωγικά γι' αυτούς. Δεν μπορεί όλη την εβδομάδα οι εφημερίδες να γράφουν προκλητικά σχόλια, ώστε όταν ο οπαδός πηγαίνει την Κυριακή στο γήπεδο να προκαλεί με τη συμπεριφορά του, αφού θα είναι φανατισμένος από τον οπαδισμό του, αλλά και τα προσωπικά του προβλήματα. Κάποια στιγμή πρέπει να προφυλάξουμε το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κράτος. Στο εξωτερικό η Αστυνομία είναι έξω από τα γήπεδα. Πρέπει οι ανώνυμες εταιρίες, οι ομάδες, να προφυλάσσουν τους φιλάθλους τους. Αυτές είναι υπεύθυνες.

Για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: "Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει τον κόσμο του αλλά και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού. Ο ΠΑΟΚ ταλανίζεται με προβλήματα από την αρχή της περιόδου. Το ματς, λοιπόν, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όποια ομάδα είναι πιο συγκεντρωμένη - σε ένα άδειο γήπεδο- θα κερδίσει και το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλές μονάδες που μπορούν να πάρουν ένα ματς και παρόλες τις απουσίες του έχει πιο πολλές λύσεις. Του λείπει, βέβαια, το σύνολο που έδειξε στις τελευταίες αγωνιστικές του περασμένου πρωταθλήματος. Αν τα ατού μιας εκ των δυο ομάδων βρεθούν στη μέρα τους, θα την βοηθήσουν να κερδίσει το παιχνίδι".

Για τον ΠΑΟΚ: "Δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Αυτό τυραννά την ομάδα πολλά χρόνια, αλλά θέλει υπομονή. Ο κόσμος έχει στηρίξει την ομάδα με τον οβολό του στις δύσκολες στιγμές και ήταν παρόν κάθε φορά που κλήθηκε να συνεισφέρει. Οι ομάδες ανήκουν στους φιλάθλους τους και σε κανέναν άλλο. Θέλει χρόνο και υπομονή για να χτιστεί μια ομάδα. Με στεναχωρεί αυτή η κατάσταση του συλλόγου γιατί πέρασα αρκετά και όμορφα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα έχουν προβλήματα. Αν δεν υπάρχει ηρεμία δεν μπορεί να σταθεί τίποτα όρθιο, εύχομαι να την βρεί και όλα να πάνε καλά. Όταν έρχονται τα προβλήματα στην επικαιρότητα δεν υπάρχει αυτή η απαιτούμενη ηρεμία".

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα παιδί εμφανίστηκε μέσα σ' ένα χρόνο. Μου έκανε εντύπωση το καλό θράσος που έχει, καθώς και πως συνδυάζει το θράσος με την ποιότητα. Είμαι αισιόδοξος για αυτό το παιδί. Είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και εύχομαι να φτάσει πολύ ψηλά. Το παιδί αυτό προσφέρει θέαμα στο κόσμο. Όταν σηκώθηκε για ζέσταμα προχθές στον αγώνα με το Ισραήλ ο κόσμος άρχισε να φωνάζει υπέρ του. Αυτό σημαίνει πως προσφέρει θέαμα στο γήπεδο. Τόσα χρόνια έλλειπε από τα γήπεδα αυτό. Αυτός ο παίχτης κάνει τη διαφορά, είναι ο πρωταγωνιστής όπως συμβαίνει και με τον ηθοποιό σε μία παράσταση. Μπορεί να την κάνει αυτή τη διαφορά για πολλά χρόνια, αρκεί να τον προσέξει η ομάδα του και η διοίκηση της".

Προς αναβολή οδεύει το Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας

Το ντέρμπι μεταξύ της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου, ενδέχεται να μη γίνει για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρουν την Πέμπτη τα σερβικά ΜΜΕ. Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως τεταμένη μετά τα επεισόδια της Γένοβας, πριν και μετά την έναρξη του αγώνα Ιταλία-Σερβία για τα προκριματικά του Euro 2012.

Στην ιταλική πόλη οι Σέρβοι οπαδοί, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποτελούσαν υποστηρικτές του Ερυθρού Αστέρα, είχαν επιτεθεί στο διεθνή Σέρβο τερματοφύλακα Βλαντιμίρ Στοϊκοβιτς, τον οποίο κατηγόρησαν για προδοσία. Ύστερα από όλα αυτά τα γεγονότα το επικείμενο ντέρμπι παρουσιάζει υψηλότατο βαθμό επικινδυνότητας, για αυτό και ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατεθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Μπαλάκι των Αμερικανών η Λίβερπουλ

Μαίνεται ο δικαστικός "πόλεμος" για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίβερπουλ. Την τετάρτη το πρωί είχε ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της πώλησης του συλλόγου, μετά την απόφαση αγγλικού δικαστηρίου, η οποία δικαίωνε το διοικητικό συμβούλιο της διάσημης αγγλικής ομάδας και του έδινε το δικαίωμα να προχωρήσει την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της.

Το βράδυ της Τετάρτης όμως, οι ιδιοκτήτες των "κόκκινων", Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστηρίζοντας ότι το Δ.Σ. δεν ήταν αρμόδιο να προχωρήσει τις διαδικασίες για την μεταβίβαση των μετοχών, και κατάφεραν να κερδίσουν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και να μπλοκάρουν, έστω προσωρινά, τις διαπραγματεύσεις.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου στο Τέξας, όμως η διοίκηση της Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το "μπλόκο" των ιδιοκτητών της, και να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών, καθώς έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αφορά την εταιρία "NESV" (New England Sports Ventures), η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και την ομάδα μπέιζμπολ Ρεντ Σοξ της Βοστόνης.

Από την πλευρά τους οι Χικς και Τζίλετ επιμένουν και θέλουν να ακυρώσουν την πώληση, θεωρώντας ότι το τίμημα των περίπου 477.2 εκατομμυρίων δολαρίων είναι μικρό.

ΒΟΛΕΙ ΗΡΑΚΛΗΣ: Αναίρεση του -3

Με σημερινή του απόφαση το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε την ομάδα βόλει του Ηρακλή και αναίρεση την ποινή που είχε επιβληθεί πέρυσι από τον επεισοδιακό αγώνα με τον Άρη. Ο Ηρακλής δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μείον τρεις βαθμούς όπως αρχικά είχε οριστεί αλλά θα μπει κανονικά στην αφετηρία με τις υπόλοιπες ομάδες.

Ουζουνίδης: «Πρέπει να κερδίσουμε»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του Ηρακλή υπογράμμισε το πόσο πολύ η ομάδα του θέλει τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, την ερχόμενη Κυριακή: «Πρέπει να κερδίσουμε τον Πανσερραϊκό. Πρέπει να τους πιέσουμε από την αρχή. Να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις. Δουλέψαμε περισσότερο στον μεσοεπιθετικό κομμάτι αυτές τις δύο εβδομάδες. Από την μέση και πίσω είμαστε καλοί. Δουλέψαμε στην μεταφορά της μπάλας από την μεσαία γραμμή στην επίθεση. Εκεί είναι το πρόβλημα μας κατά την εκτίμηση μου» είπε χαρακτηριστικά ενώ σε ότι αφορά τον Βίκτορας Γιάκομπ και την αφλογιστία του επισήμανε: «Δεν είναι θέμα του φορ κατά την άποψη μου. Είναι θέμα των χαφ, γιατί δεν μεταφέρεται σωστά η μπάλα στον φορ. Θα έρθουν τα γκολ για τον Γιάκομπ».
Για την ομάδα του Πανσερραϊκού, ο κ. Ουζουνίδης σχολίασε:» Είναι πολύ καλή ομάδα ο Πανσερραϊκός. Πάει για τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Τους έχουμε παρακολουθήσει. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας όμως έχουμε πίστη στην δουλειά μας».

Διάκριση για Ρεχάγκελ!

Ο Ότο Ρεχάγκελ έχει αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος αλλά οι υπηρεσίες του από αυτό το πόστο στάθηκαν σαν λόγος για τη βράβευση με το “ Dr. Walter Bensemann” που θα του γίνει από την Γερμανική ομοσπονδία.

Ίσως πρόκειται για το σημαντικότερο βραβείο της γερμανικής ομοσπονδίας, το οποίο φέρει το όνομα του ιδρυτή (1920) του περιοδικού Kicker, Dr. Walter Bensemann.

Η παράδοση του βραβείου θα γίνει σε συνεργασία με το δήμο της Νυρεμβέργης, από τον Δήμαρχο της πόλης και τους υπεύθυνους της ακαδημίας ποδοσφαιρικού πολιτισμού.

«Ήταν και θα είναι πάντα παιδία της Μπουντεσλίγκα, αλλά τα τελευταία χρόνια όχι μόνο με την επιτυχία του στο ελληνικό συγκρότημα απόλαυσε και διεθνείς διακρίσεις. Μπορεί να ήταν κι ο Ότο της Ελλάδας αλλά παραμένει και ο δικός μας, Konig Otto», αναφέρει το σχετικό κείμενο.

Η βράβευση συνοδεύεται από ένα μπόνους 10.000 ευρώ. Πέρσι η απονομή είχε γίνει στον Σέζαρ Λουίς Μενότι. Παλιότερα είχαν τιμηθεί οι: Φραντς Μπέκεμπαουερ, Αλφρέντο ντι Στέφανο και Φέρενς Πούσκας.

"Στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης η Ελλάδα"

Η Εθνική είναι μια νέα ομάδα που προσπαθεί να αφομοιώσει τα στοιχεία, τα οποία ζητεί ο νέος προπονητής της, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο, προϊόντος του χρόνου. Αυτό φρονεί ο αρχηγός της εθνικής ομάδας των Ανδρών, Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ...

Τον αγώνα με το Ισραήλ: «Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη. Πιστεύω πως στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού δείξαμε καλύτερα στοιχεία από το Ισραήλ, είχαμε καλύτερες φάσεις και βγήκαμε δίκαια νικητές από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια πολύ δύσκολη ομάδα».

Για τις δύο νίκες της Eθνικής σε τέσσερις ημέρες: «Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος πως, ακόμη και ενάντια σε ομάδες όπως το Λουξεμβούργο ή η Μάλτα, είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις δύο νίκες σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Πρέπει να βλέπουμε τι γίνεται και γύρω μας και πώς την πατάνε άλλες μεγάλες ομάδες, η Αγγλία και η Τουρκία χθες, η Σερβία, η Γαλλία και άλλες... Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο να παίρνεις έξι βαθμούς κόντρα σε ομάδες διόλου ευκαταφρόνητες».

Για την "ισχνή" παρουσία του κόσμου στους αγώνες της Eθνικής: «Μετά το EURO για δύο χρόνια το γήπεδο γέμιζε, αλλά το διάστημα αυτό πέρασε. Δεν αγαπάμε την εθνική, ειδικά στο λεκανοπέδιο, παρότι μάλιστα η ομάδα έχει κάνει θαύματα. Διότι μπορεί να μην έχει σε κάποιες περιπτώσεις το θέαμα, αλλά παίρνει πολύ καλά αποτελέσματα και έχει επιδείξει τρομερή συνέπεια τα τελευταία χρόνια, η οποία -αν και δεν είμαι στατιστικολόγος- θεωρώ πως την κατατάσσει στις 3-4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ακόμη, στον όμιλό μας τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Οι αντίπαλοί μας, σε αντίθεση με εμάς, δεν έχουν πάει στο Μουντιάλ. Εμείς είμαστε καινούργια ομάδα με καινούργιο προπονητή, ενώ έχουμε βελτιωθεί και στο θέαμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο για να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για τους παίκτες που αποχώρησαν: «Ήταν προσωπική απόφαση των παιδιών. Δεν μπορώ να τη σχολιάσω εγώ. Ο καθένας πράττει σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό. Αυτό θα πρέπει να το σχολιάσουν τα παιδιά που το έπραξαν».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Ο Σάντος είναι δουλευταράς, θέλει να πετύχει και είναι φιλόδοξος. Όλοι μαζί θέλουμε να βοηθήσουμε, για να πετύχει η ομάδα, και θεωρώ πως είμαστε σε ικανοποιητικό δρόμο. Ο Σάντος δεν είχε πολύ χρόνο για να προετοιμάσει μια νέα ομάδα σε πρόσωπα, αλλά και ηλικία και καμία φορά, όταν υπάρχουν αυτές οι αλλαγές, χάνεις σε απόδοση. Αλλά είδατε όλοι πως σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια τα έχουμε πάει πολύ καλά, ενώ οι οκτώ βαθμοί που έχουμε μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Τώρα έχουμε μπροστά μας τρία φιλικά μέχρι το Μάρτιο, για να δέσει ακόμη περισσότερο η ομάδα».

Για τον Φετφατζίδη: ««Μας έχει εκπλήξει όλους πολύ ευχάριστα, τόσο με το ποδοσφαιρικό του θράσος, όσο και με την ποιότητά του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί τον χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, η εθνική, αλλά και η ομάδα του. Είναι σημαντικό να συνεχίσει να είναι ταπεινός, να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, διότι αποδεικνύει πως έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Είναι πολύ καλό παιδί, έχει ενσωματωθεί στην ομάδα και έχει όλα τα στοιχεία και την ποιότητα για να κάνει μεγάλα πράγματα. Πρέπει να τον βοηθήσουν όλοι όσοι είναι γύρω του».

Τις διαπροσωπικές σχέσεις των παικτών της Eθνικής: «Στην Eθνική έχουν αλλάξει τα πράγματα. Τα παλιά χρόνια, όπου υπήρχε αντιπαλότητα μεταξύ παικτών Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, έχουν περάσει. Οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές και το κλίμα στις τάξεις της ομάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που επικρατεί απ΄ έξω. Σε συλλογικό επίπεδο είμαστε αντίπαλοι μόνο μέσα στο γήπεδο και πουθενά αλλού. Σε αυτό το κλίμα συνέβαλε πολύ ο Οτο Ρεχάγκελ, αλλά και το γεγονός ότι πολλά παιδιά πήγαν στο εξωτερικό».

Τις φήμες που ήθελαν τον Σάντος να επηρεάζεται στις επιλογές του από κάποιους παλιότερους παίκτες της Eθνικής: «Ούτε να το σχολιάσω δεν θέλω αυτό. Αυτά είναι για τα καφενεία. Έχω ακούσει πως μας ρώτησε η ΕΠΟ για το να πάρουμε αυτόν ή εκείνον. Είναι αστεία πράγματα».

Το αν θα μπορέσει να καταρρίψει το ρεκόρ διεθνών συμμετοχών που κατέχει ο Ζαγοράκης: ««Ο στόχος μου είναι να δώσω το "παρών" σε τρίτο συνεχόμενο EURO και, αν στη συνέχεια δω ότι μπορώ να παίζω στο επίπεδο που είμαι τώρα, γιατί όχι και να τον ξεπεράσω. Ή γιατί να μην ξεπεράσω το Θοδωρή σε περίπτωση που περάσουμε στα τελικά και κάνουμε πολλά παιχνίδια εκεί».

Στη Βαρκελώνη ο Ετό!

Στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Μπαρτσελόνα, βρέθηκε χθες ο Σαμουέλ Ετό.

Όχι, δεν κρύβεται κάποιο μεταγραφικό σενάριο πίσω από αυτή την επίσκεψη, ούτε ο Καμερουνέζος άσος επιθυμεί την επιστροφή του στους «μπλαουγκράνα».

Ο επιθετικός της Ίντερ ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για να παρακολουθήσει την λειτουργία του φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχει συστήσει και δεν παρέλειψε να περάσει μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις της πρώην ομάδας του.

Δεν είναι κρυφό, ότι ο Ετό δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από την Μπαρτσελόνα. Η επίσκεψη του όμως στο χώρο προπόνησης της ισπανικής ομάδας και η θερμή χειραψία που είχε με τον Πεπ Γκουαρντιόλα-που εισηγήθηκε την απομάκρυνσή του- δείχνει ότι όλα ανήκουν στο παρελθόν.

Κρκιτς, Μέσι και Άλβες ήταν οι τρεις παίκτες που μίλησαν αρκετή ώρα με τον πρώην συμπαίκτη τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα Ετό, τυγχάνει της απόλυτης συμπαράστασης και στήριξης σε διάφορα επίπεδα από την διοίκηση της Μπαρτσελόνα.

Βατή η κλήρωση για Άρη, πιο δύσκολη για ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Στα μέτρα του Άρη είναι η κλήρωση του 4ου ομίλου του Eurocup που έγινε πριν από λίγο στη Βαρκελώνη. Στον όμιλό του μετέχουν η Ουκρανική Αζοφμάς Μαριουπόλ, η ισραηλινή Χαποέλ Γκιλμπόα και η Κροατική Τεστεβίντα Ζάγκρεμπ, ενώ στον 6ο όμιλο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ιταλική Μπενετόν, την Ισπανική Εστουντιάντες και τη Γαλλική Ροάν, έχοντας σχετικά πιο δύσκολη αποστολή.
Τέλος, ο Πανελλήνιος στο 5ο όμιλο με Γαλατά Σαράι, την Ιταλική Καντού και την Ολλανδική Φλέϊμς.
Οι αγώνες αρχίζουν στις 16 Νοεμβρίου και προκρίνονται οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο.

Ζανέτι: «Δύσκολα ο Μέσι στην Ίντερ»

Δύσκολα ο Χαβιέ Ζανέτι και ο Λιονέλ Μέσι θα γίνουν συμπαίκτες στην Ίντερ, όπως δήλωσε ο πρώτος στον ιταλικό Τύπο. Το τελευταίο διάστημα φημολογείται πως οι «νερατζούρι» ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, όμως ο πολύπειρος μπακ απέκλεισε το παραπάνω ενδεχόμενο.

«Ο Μέσι αυτή την στιγμή είναι καλά στην Μπαρτσελόνα», ανέφερε αρχικά ο 37χρονος παίκτης και πρόσθεσε: «Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και όλοι τον θέλουν στην ομάδα τους. Για την ώρα δεν θα έρθει στην Ίντερ και θα μείνει στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες περί κακού κλίματος στα αποδυτήρια της Ίντερ, απάντησε: «Ως αρχηγός σας λέω πως αυτό δεν είναι αλήθεια».

«Γλυκοκοιτάζει» Γιέπες η Γιουβέντους

«Κλεφτές» ματιές στον Μάριο Γιέπες ρίχνει η Γιουβέντους.

Ο τραυματισμός του Λεάντρο Ριναούντο- ο οποίος θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους τη νέα χρονιά- έχει καταστήσει επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός αμυντικού και ο αμυντικός της Μίλαν, φαντάζει μια αξιόπιστη λύση για την άμυνα της «Γιούβε».

Η ιταλική ιστοσελίδα «Itasportpress.it» υποστηρίζει ότι η ομάδα του Τορίνο ετοιμάζει πρόταση την χειμερινή μεταγραφική περίοδο για τον πολύπειρο Κολομβιανό αμυντικό, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι μόνη.

Η προηγούμενη ομάδα του 34χρονου ποδοσφαιριστή, Κιέβο, θέλει να εντάξει τον ποδοσφαιριστή εκ νέου στο ρόστερ της, καθώς είχε συνθέσει ένα αξιόπιστο αμυντικό δίδυμο με τον Αντρεά Μαντοβάνι, όταν ο Γιέπες αγωνιζόταν στην ομάδα της Βερόνα.

Αυτό που φαντάζει πολύ πιθανό, είναι πως ο Γιέπες θα φύγει από το Μιλάνο-δεν έχει καμία συμμετοχή στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα- καθώς δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ζήτησε εισιτήρια για Καυταντζόγλειο

Σχετικό αίτημα κατέθεσε η ΠΑΕ Αρης μέσω του οποίου ζητάει το 5% των εισιτηρίων που της αναλογούν για το ντέρμπι στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή.
Οι «Κίτρινοι» ζήτησαν το συνολικό ποσό των 1.385 εισιτηρίων για το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με τον «Γηραιό». Η απάντηση των «Κυανόλευκων» αναμένεται εντός των προσεχών ημερών, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το ενδεχόμενο αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί.
Άλλωστε, και την προηγούμενη σεζόν ο Ηρακλής δεν είχε παραχωρήσει εισιτήρια στον «συμπολίτη» του ενώ παράλληλα και οι σχέσεις των δύο ομάδων δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Μπαίνουν οι υπογραφές με Χαβίτο

Ήρθε η επιβράβευση για την απόδοση του Χαβίτο με ένα καινούριο συμβόλαιο στον Άρη. Οι άνθρωποι του Άρη τον έχουν ενημερώσει για τις προθέσεις τους και έρχεται ο μάνατζέρ του για να κανονίσει τις λεπτομέρειες.
Το υπάρχον συμβόλαιο του 27χρονου Ισπανού λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και η διοίκηση του Άρη έκανε ήδη μία πρώτη συζήτηση σχετικά με την ανανέωσή του. Όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές είναι ευχαριστημένες και έτσι συμφώνησαν να κάνουν νέο συμβόλαιο.
Μάλιστα, ο ατζέντης  του Χαβίτο θα είναι στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν και επί τη ευκαιρία να κανονίσει τους όρους του νέου συμβολαίου του Ισπανου, το οποίο θα είναι,  σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τριετές και με αυξημένες αποδοχές.

Εκτός για έξι μήνες ο Μπεναγιούν

Ιδιαίτερα σοβαρός αποδείχθηκε τελικά ο τραυματισμός του Γιόσι Μπεναγιούν στον αχίλλειο τένοντα, καθώς ο Ισραηλινός μέσος θα υποβληθεί την προσεχή Δευτέρα σε εγχείρηση και αναμένεται να μείνει έξι μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο 30χρονος παίκτης είχε τραυματιστεί αρχικά στο γαστροκνήμιο στις 22 Νοεμβρίου, στην αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Νιούκαστλ για το Λιγκ καπ Αγγλίας. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, όταν εντάχθηκε στην αποστολή της εθνικής Ισραήλ για τα παιχνίδια με Κροατία και Ελλάδα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν ένα σαφώς σοβαρότερο πρόβλημα, ρήξη αχίλλειου τένοντα. Ο Μπεναγιούν επέστρεψε στο Λονδίνο, υποβλήθηκε σε νέεες εξετάσεις και σήμερα οι πρωταθλητές Αγγλίας ανακοίνωσαν το τελικό πόρισμα, που ουσιαστικά θέτει τον ποδοσφαιριστή εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Μέσι ξεκινά καριέρα (και) στις πασαρέλες

Συμφωνία με τον ιταλικό οίκο μόδας Dolce & Gabbana υπέγραψε ο αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα .
Επειτα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2009 Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να κατακτήσει και τις πασαρέλες!

Ο 23χρονος αργεντινός σουπερστάρ της Μπαρτσελόνα, εκτός από τη δική του εταιρεία ένδυσης και ανδρικών αξεσουάρ που έχει στα σκαριά, ελπίζοντας στη βοήθεια ποδοσφαιριστών παγκοσμίου φήμης όπως οι Αγγλοι Φρανκ Λάμπαρντ , Γουέιν Ρούνεϊ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ιταλός Αλεσάντρο Νέστα και άλλων, υπέγραψε συμφωνία με τον ιταλικό οίκο μόδας Dolce & Gabbana.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επιλέξει και στο παρελθόν ποδοσφαιριστές για να τη διαφημίσουν, ενώ «ντύνει» και συλλόγους όπως η Τσέλσι και η Μίλαν, καθώς και εθνικές ομάδες, όπως αυτές της Ιταλίας και της Αργεντινής.

Σύμφωνα με ιθύνοντες της εταιρείας Dolce & Gabbana, ο Μέσι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη και γι΄ αυτό τον επέλεξαν να διαφημίσει τη νεανική κολεξιόν της.

Ο ίδιος ο αργεντινός σταρ διαδέχεται τον Μπέκαμ ως κεντρικό πρόσωπο της ιταλικής εταιρείας, καθώς ο άγγλος άσος των Λος Αντζελες Γκάλαξι πήρε... μεταγραφή στη μεγάλη αντίπαλο της μόδας «ομάδα» του Giorgio Αrmani.

Εκεί όπου κάνουν... πρωταθλητισμό ο Βραζιλιάνος Κακά και ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ τα εσώρουχα Κalvin Κlein συνεχίζει να διαφημίζει ο Σουηδός Φρέντι Λιούνγκμπεργκ .

Αναφερόμενος στο νέο διαφημιστικό συμβόλαιο που υπέγραψε, ο Μέσι σημείωσε ότι «πάντα προτιμούσα το κομψό στυλ και πάντα μου άρεσε η υπέροχη εικόνα που είχε στα σχέδιά της η εταιρεία Dolce & Gabbana». «Συμπαίκτες» του στις πασαρέλες θα είναι οι ιταλοί διεθνείς Φάμπιο Καναβάρο , Αντρέα Πίρλο, Τζενάρο Γκατούζο και Τζιανλούκα Τζαμπρότα.




Ο Μπουφόν κορυφαίος τερματοφύλακας της 25ετίας, 50ος ο Νικοπολίδης .

H Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου ανέδειξε τον κορυφαίο τερματοφύλακα της τελευταίας 25ετίας, o oποίος δεν είναι άλλος από τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Στην 50η θέση ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Ο 32χρονος ιταλός γκολκίπερ της Γιουβέντους κατέλαβε την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 197 βαθμούς και άφησε πίσω του τον δανό, Πίτερ Σμάιχελ με 179 βαθμούς και τον ολλανδό, Εντβιν φαν ντερ Σαρ με 177.

Τέταρτος έμεινε ο Ικερ Κασίγιας, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Ολιβερ Καν.

Η πρώτη 20άδα:

1. Τζιανλουίτζι Μπουφόν – Ιταλία 197 βαθμοί
2. Πέτερ Σμάιχελ – Δανία 179 βαθμοί
3. Έντβιν φαν ντερ Σαρ – Ολλανδία 177 βαθμοί
4. Ίκερ Κασίγιας – Ισπανία 173 βαθμοί
5. Όλιβερ Καν – Γερμανία 162 βαθμοί
6. Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ – Παραγουάη 146 βαθμοί
7. Άντονι Θουμπιθαρέτα – Ισπανία 132 βαθμοί
8. Βάλτερ Ζένγκα – Ιταλία 132 βαθμοί
9. Ταφαρέλ – Βραζιλία 130 βαθμοί
10. Μισέλ Πρεντόμ – Βέλγιο 124 βαθμοί
11. Πετρ Τσεχ – Τσεχία 120 βαθμοί
12. Φαμπιάν Μπαρτέζ – Γαλλία 115 βαθμοί
13. Ντέιβιντ Σίμαν – Αγγλία 114 βαθμοί
14. Νέλσον Ντίντα – Βραζιλία 109 βαθμοί
15. Βίτορ Μπαΐα – Πορτογαλία 94 βαθμοί
16. Τζιανλούκα Παλιούκα – Ιταλία 90 βαθμοί
17. Φραντσέσκο Τόλντο – Ιταλία 82 βαθμοί
18. Γενς Λέμαν – Γερμανία 81 βαθμοί
19. Μπόντο Ίλγκνερ – Γερμανία 71 βαθμοί
20. Γιοχάνες φαν Μπρέκελεν – Ολλανδία 71 βαθμοί

Φωτο Ημερας

Θα χορτάσουμε... θέαμα το Σαβατοκυριακο?

Ψιθυροι..........


  • To... ψηστήρι του Γιάννη Κουράκη έπιασε τόπο και ο Μανώλης Ρουμπάκης αποφάσισε να κατέλθει στο πλευρό του δημάρχου Ηρακλείου στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

  • Εντονη φημολογία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος ετοιμάζεται σε ένα μήνα να εκδώσει - χρηματοδοτήσει μια νέα οπαδική παναθηναϊκή εφημερίδα με το όνομα "Βάζελος", σε αντιστοιχία με τον "Γαύρο" που εμφανίστηκε και αυτός λίγο πριν την αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά δρώμενα του Ολυμπιακού.

  • O Τζιμπρίλ Σισέ έδωσε παπούτσια, μπάλες, φανέλες και αθλητικό υλικό στους Σάνι και Ονάζι για να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά της ομάδας τους στη Νιγηρία.

  • "Πόρτα" στο γήπεδο που αγωνίζεται έφαγε προς στιγμή ο Βασίλης Τοροσίδης, αφού ο άνθρωπος ασφαλείας που ήταν έξω από τα επίσημα δεν τον αναγνώρισε αρχικά και του απαγόρευσε την είσοδο! Το θέμα, όμως, λύθηκε σχεδόν άμεσα και ο Τόρο, αφού πήγε στ’ αποδυτήρια για να χαιρετήσει τους συμπαίκτες του, ανέβηκε στα επίσημα και κάθησε δίπλα στους Λυμπερόπουλο, Μαλεζά που ήταν εκτός αποστολής.

  • Στους καλύτερους διατητές τού κόσμου ο Βασσάρας

    Το όνομα του Κύρου Βασσάρα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων διαιτητών τού κόσμου, την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με σχετική ψηφοφορία της IFFHS.Ο διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας τής Ομοσπονδίας, σήμερα, βρίσκεται στην 52η θέση, ενώ στις πρώτες τρεις είναι, κατά σειρά, οι Μάρκους Μερκ, Λούμπος Μίχελ και ο Πιερλουίτζι Κολίνα. Μία τιμητική διάκριση για τον άλλοτε διεθνή διαιτητή

    Ραγδαίες εξελίξεις στην Λίβερπουλ! Ξαφνικό «stop» στην πώληση

    Απρόσμενες εξελίξεις σημειώθηκαν πολύ αργά το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με την πώληση της Λίβερπουλ, η οποία φαίνεται, έστω προσωρινά, να κολλάει.Αν και για σήμερα το βράδυ υπήρχε προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο με την παρουσία όλων των μελών της διοίκησης, αλλά και του επίδοξου αγοραστή Τζον Χένρι, με σκοπό να ανακοινωθεί η πώληση του συλλόγου, προέκυψε, την τελευταία πραγματικά, στιγμή ένα απρόσμενο εμπόδιο.
    Ενώ λοιπόν, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει σε όλα και ήταν έτοιμοι για τις ανακοινώσεις, ειδοποιήθηκαν πως οι πρώην ιδιοκτήτες των «κόκκινων», οι Χικς και Τζιλέτ, κατέφυγαν σε δικαστήριο του Τέξας με σκοπό να σταματήσουν τις διαδικασίες, κατηγορώντας όλες τις υπόλοιπες πλευρές για δολοπλοκία εναντίον τους. Σημειώνουν πως υπήρξε ένα… περίεργο παιχνίδι εις βάρος τους, ώστε η ομάδα να περάσει στα χέρια του Χένρι, παρόλο που υπήρχαν καλύτερες προσφορές.

    Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό η απόφαση του δικαστή Τζιμ Τζόρνταν ήταν να απαγορεύσει την πώληση του συλλόγου μέχρι την 25η Οκτωβρίου, όταν και θα γίνει η ακροαματική διαδικασία για την εκδίκαση! Η διοίκηση της Λίβερπουλ ενημέρωσε πως θα κινηθεί και αυτή νομικά κατά της συγκεκριμένης απόφασης, ωστόσο είναι πλέον γεγονός πως θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην… σίγουρη πώληση, η οποία είχε συμφωνηθεί λίγο πριν γίνει γνωστή η είδηση από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

    Επιμένει για την παρουσία φιλάθλων ο Ολυμπιακός, κάλυψη στον Ριέρα

    Δεν το βάζει κάτω ο Ολυμπιακός στο θέμα των εισιτηρίων. Οπως φαίνεται από τις κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι "ερυθρόλευκοι" θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για να πάρουν εισιτήρια για το εκτός έδρας ματς με την Σκόντα Ξάνθη, το Σάββατο. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού έστειλε την Τετάρτη επιστολή στον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, στην οποία αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια της αστυνομίας να μεριμνήσει ώστε οπαδοί του Ολυμπιακού  από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης να δουν το ματς.

    Γίνεται λόγος στην επιστολή ότι ανάλογη απόφαση είχε πάρει η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη.

    Κάλυψη σε Ριέρα
    Αντίδραση υπήρξε από τον Ολυμπιακό στους... ψιθύρους για νυχτοπερπατήματα του Ριέρα στο Λουτράκι. Στην πειραϊκή ομάδα μιλούσαν για βόλτα του παίκτη μαζί με την γυναίκα του στο Λουτράκι, αλλά διέψευδαν ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ανεπίσημα στην πειραϊκή ομάδα έλεγαν γι' αυτές τις φήμες, ότι είναι δάκτυλος από… πράσινα παπαγαλάκια.

    Παίζει ο Αβραάμ
    Ακόμα και αν χρειαστεί να βάλει προστατευτική μάσκα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δε θα απουσιάσει από το ματς με την Σκόντα Ξάνθη, το Σάββατο. Ο διεθνής αμυντικός τραυματίστηκε στο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας με το Ισραήλ και την Τετάρτη το πρωί πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί μια μικρή ρωγμή στην μύτη, αλλά ο τραυματισμός του δεν είναι τόσο ανησυχητικός για να υπάρχουν αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι του Σαββάτου.

    Αλλαγή φυσιοθεραπευτή

    Ο Παναγιώτης Σοφιανός είναι ο νέος φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιακού στη θέση του Θόδωρου Μπαλίδη, στην συνεργασία του οποίου μπήκε μια τελεία γιατί προέκυψε διαφορά στο οικονομικό, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η διοίκηση της πειραϊκής ομάδας.

    Έξτρα δουλειά στα τελειώματα από τον Χιμένεθ

    Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ, αφιέρωσε πολύ χρόνο στις προπονήσεις προκειμένου να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.Στην προπόνηση της Τετάρτης ωστόσο άλλαξε ρότα. Μετά την ολοκλήρωση του κανονικού προγράμματος κράτησε για περίπου 45 λεπτά όλους τους ετοιμοπόλεμους μεσοεπιθετικούς (Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Λεονάρντο, Έντερ, Σκόκο) και τους νεαρούς Νικόλτση και Αμπντουραχμάνι και δούλεψε μαζί τους στα τελειώματα των φάσεων.

    Ο Ισπανός τεχνικός ζητούσε συνεχώς κίνηση, με το πρόγραμμα να εκτελείται με πολλή ένταση κάτι που άρεσε και στους ποδοσφαιριστές και αναμένεται να επαναληφθεί.

    Στο μεταξύ εξαιρετικά αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Νίκου Λυμπερόπουλου στο κυριακάτικο ντέρμπι στο "Κλ.Βικελίδης" με αντίπαλο τον Άρη καθώς ο Μεσσήνιος επιθετικός δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την κάκωση στο γόνατο που υπέστη στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

    Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Νίκος Γεωργέας που αναρρώνει ενώ κανονικά προπονήθηκε ο Γρηγόρης Μάκος. Την φαρμακευτική αγωγή, λόγω της λοίμωξης του αναπνευστικού που έχει υποστεί, συνεχίζει ο Χρήστος Πατσατζόγλου.

    Άλλος για την 11άδα;

    Αρκετές οι απουσίες που έχει ο Παναθηναϊκός για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ, αρκετές είναι και οι σκέψεις που κάνει ο Νίκος Νιόπλιας για το αρχικό σχήμα της ομάδας.

    Ο τεχνικός του τριφυλλιού καλείται να ξεπεράσει τραυματισμούς των Νίνη, Γκοβού, Λέτο, τριών βασικότατων στελεχών της 11άδας, αλλά παράλληλα, και την κούραση των διεθνών, εκ των οποίων κάποιοι έπαιξαν και δύο αγώνες με τις εθνικές τους ομάδες.

    Το μεγάλο ερώτημα που θα κρίνει πολλά για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει ο Νιόπλιας είναι εάν θα επιλέξει να βασιστεί στην εμπειρία ή στην φρεσκάδα. Ανάλογα θα πάρουν θέση στην 11άδα οι διεθνείς ή οι παίκτες που είχε αυτό το διάστημα στη διάθεσή του.

    Αυτοί που πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για την 11άδα είναι οι Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκαρσία, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης και Σισέ.

    Έτσι οι σκέψεις που κάνει ο Νιόπλιας είναι:

    Να χρησιμοποιήσει τους Ζιλμπέρτο και Σιμάο ως αμυντικά χαφ και τον Κατσουράνη μπροστά τους. Στα άκρα τους Καραγκούνη και Γκαρσία.

    Να διατηρήσει την τριάδα του Παγκρητίου, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, με τους Μαρίνο και Γκαρσία να παίρνουν τις δύο θέσεις στα άκρα.

    Να δώσει θέση βασικού στον Πλεσί καθώς είναι αρκετά ανεβασμένος στις τελευταίες προπονήσεις. Μαζί του οι Σιμάο, Ζιλμπέρτο και στα άκρα τους Καραγκούνη, Γκαρσία.

    Την τελική απόφαση του Νίκου Νιόπλια θα ληφθεί μετά από την σημερινή προπόνηση στην οποία θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση των διεθνών.

    Πρόβλημα ο Γκοβού

    Λάθος έκαναν, όσοι πίστεψαν ότι ο τραυματισμός του Σίντνεϊ Γκοβού ήταν απλώς μια αντίδραση στα όσα γράφηκαν για την εξωγηπεδική συμπεριφορά του. Χθες ο Γάλλος έκανε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι έχει μια θλάση στον δικέφαλο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνει εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πλέον να προσπαθεί να προλάβει τον αγώνα με τη Ρούμπιν Καζάν.

    «Ποιος είναι ο Βιεϊρίνια»;

    Τις φημες που θέλουν τη Βόλφσμπουργκ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια διέψευσε ο Ντίτερ Χένες. Ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    «Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα», τόνισε ο Χένες στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά». Ωστόσο, γεννιούνται εύλογα ερωτήματα για τον ποιον παίκτη «τσέκαρε» ο σκάουτερ της Βόλφσμπουργκ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτός ήταν ο Βραζιλιάνος (με κροατική υπηκοότητα) Σαμίρ, ο οποίος… χάθηκε από το μαρκάρισμα του Βιτόλο.

    Χειρουργείται ο Τζιόλης

    Σήμερα το πρωί θα χειρουργηθεί ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος εισήχθη χθες βράδυ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

    Ο 25χρονος μέσος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα κνήμης στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με τη Λετονία και η Ρασίνγκ Σανταντέρ είχε συστήσει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    Οι Ισπανοί εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία αναφέρουν πως έχουν λάβει πλήρη γνώση της κατάστασης του διεθνούς χαφ και η αποθεραπεία του υπολογίζεται στους 4-5 μήνες.

    Το «χρυσοφόρο» πλάνο του Πλατινί!

    Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών συμβολαίων και για τις εθνικές ομάδες προτείνει ο Μισέλ Πλατινί. Πρόθεση του προέδρου της UEFA είναι να δημιουργήσει ένα κοινό πακέτο, όπως συμβαίνει με το Champions League, που θα δίνει στα τηλεοπτικά κανάλια το δικαίωμα να αγοράσουν το σύνολο των αγώνων της εθνικής που τους ενδιαφέρει, τις καλύτερες στιγμές των αγώνων που γίνονται τα βράδια που αγωνίζονται οι ομάδες, τα φιλικά ματς, όπως και ένα δεύτερο παιχνίδι της αρεσκείας τους.

    Όπως γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος στη «SportDay», δεν θα είναι απαραίτητο ένα κανάλι να τα έχει όλα: στην Ελλάδα π.χ. μπορεί το Mega να αγοράσει τα ματς της Εθνικής Ελλάδας και τις καλύτερες στιγμές για τις εκπομπές του, η Νova τα ματς της εθνικής Αγγλίας και της εθνικής Ολλανδίας, ο ΣΚΑΪ τα ματς της εθνικής Ισπανίας κ.λπ. Αυτού του είδους η δυνατότητα πώλησης των δικαιωμάτων, εκτιμούν κύκλοι της ομοσπονδίας, μπορεί να ανεβάσει τα συνολικά έσοδα ακόμα και 300%!

    Μάλιστα, στην ΕΠΟ είναι ενήμεροι για το σχέδιο και ανυπομονούν να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο. Από την πλευρά τους (μπροστά τις επιφυλάξεις της Αγγλίας και της Γερμανίας), οι Γάλλοι προτείνουν να αρχίσει πειραματικά η κοινή διαχείριση ήδη από το 2013, δηλαδή από τα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

    Φετφατζίδης: «Τους ευχαριστώ, μου δίνουν δύναμη»

    Τα κολακευτικά σχόλια που ακούγονται για τον Γιάννη Φετφατζίδη δίνουν δύναμη στον 19χρονο μεσοεπιθετικό, όπως δήλωσε ο ίδιος στη «SportDay». Οι τελευταίες εμφανίσεις του άσου του Ολυμπιακού έχουν ενθουσιάσει τους Έλληνες φιλάθλους και εκείνος εξέφρασε την ελπίδα να αγωνιστούν και άλλοι νεαροί παίκτες στην Εθνική.

    «Τους ευχαριστώ πολύ για τα καλά τους λόγια. Είναι τιμή για μένα. Τέτοιες κουβέντες από τέτοιους ποδοσφαιριστές μού δίνουν δύναμη για να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι. Είναι παίκτες με μεγάλες ποδοσφαιρικές παραστάσεις κι είναι ευχάριστο να εκφράζουν τόσο κολακευτικά σχόλια για μένα. Μακάρι στο μέλλον να παίξουν κι άλλα νέα παιδιά στην Εθνική ομάδα», τόνισε ο Φετφατζίδης.

    Κοντρέρας: «Ήθελα να βάλω τα κλάματα»

    'Καρφωμένος'' στην τηλεόραση ήταν ο Πάμπλο Κοντρερας
    από χθες το πρωί. Ο Χιλιανός άσος του ΠΑΟΚ παρακολούθησε την προσπάθεια απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων συμπατριωτών του δηλώνοντας αργότερα στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά»: «Μου ήρθε να βάλω τα κλάματα»…

    «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη αυτή. Έβλεπα τον απεγκλωβισμό και ήθελα να βάλω τα κλάματα. Η συγκίνησή μου ήταν πολύ μεγάλη. Ειδικά όταν βγήκε ο τέταρτος που δεν ήταν σε καλή κατάσταση και στη συνέχει άρχισε να συνέρχεται», τόνισε ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά».

    Τίμησαν τη μνήμη του Μπαχράμη

    Τη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Μπαχράμη τίμησε σήμερα η Ενωση Επαγγελματικού ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής, με φιλικό παιχνίδι που διοργάνωσε στο Ελληνικό ανάμεσα στον Ατρόμητο και μία Μικτή ομάδα των δύο κατηγοριών. Η αναμέτρηση έληξε 1-1, με την ομάδα του Περιστερίου να προηγείται στο 55' με τον Περόνε και τη Μικτή ομάδα να ισοφαρίζει στο 75' με τον Βιδάλη.

    Πριν την έναρξη του φιλικού, η Ένωση τίμησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργο Σπανό, για την ευαισθησία που επέδειξε ο σύλλογος, αποδεχόμενος την πρόταση που του έγινε. Από τη μεριά του συλλόγου του Περιστερίου, ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Αγγελόπουλος, παρέδωσε στην οικογένεια του Μπαχράμη μία φανέλα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών.

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Αποστολόπουλος, Σαμπού, Σκόνδρας, Σφακιανάκης, Μπάλλας, Τάτος, Καραλής, Νάστος, Καραγκούνης, Σαγκανόφσκι. Στο Β' ημίχρονο έπαιξαν και οι Σάντκβιστ, Φαβάλι, Περόνε, Μελισσάς, Καμαρά, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο.

    ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ: Κοτταράς, Παπαζούδης, Τζορμπατζάκης, Πέτρου, Κολοτούρος, Καραδήμος, Κορακάκης, Στεφανίδης, Λανγκλέ, Παυλής, Κάμπας. Στο Β' ημίχρονο έπαιξαν και οι Αθανασόπουλος, Σίμος, Μελαμπιανάκης, Νικολόπουλος, Ζάρκος, Στρατάκης, Βιδάλης, Παγώνης, Μπενίσκος, Λαζανάς, Τσουκαλάς, Γανωτής, Κουτρουμάνος.