Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Το «χρυσοφόρο» πλάνο του Πλατινί!

Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών συμβολαίων και για τις εθνικές ομάδες προτείνει ο Μισέλ Πλατινί. Πρόθεση του προέδρου της UEFA είναι να δημιουργήσει ένα κοινό πακέτο, όπως συμβαίνει με το Champions League, που θα δίνει στα τηλεοπτικά κανάλια το δικαίωμα να αγοράσουν το σύνολο των αγώνων της εθνικής που τους ενδιαφέρει, τις καλύτερες στιγμές των αγώνων που γίνονται τα βράδια που αγωνίζονται οι ομάδες, τα φιλικά ματς, όπως και ένα δεύτερο παιχνίδι της αρεσκείας τους.

Όπως γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος στη «SportDay», δεν θα είναι απαραίτητο ένα κανάλι να τα έχει όλα: στην Ελλάδα π.χ. μπορεί το Mega να αγοράσει τα ματς της Εθνικής Ελλάδας και τις καλύτερες στιγμές για τις εκπομπές του, η Νova τα ματς της εθνικής Αγγλίας και της εθνικής Ολλανδίας, ο ΣΚΑΪ τα ματς της εθνικής Ισπανίας κ.λπ. Αυτού του είδους η δυνατότητα πώλησης των δικαιωμάτων, εκτιμούν κύκλοι της ομοσπονδίας, μπορεί να ανεβάσει τα συνολικά έσοδα ακόμα και 300%!

Μάλιστα, στην ΕΠΟ είναι ενήμεροι για το σχέδιο και ανυπομονούν να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο. Από την πλευρά τους (μπροστά τις επιφυλάξεις της Αγγλίας και της Γερμανίας), οι Γάλλοι προτείνουν να αρχίσει πειραματικά η κοινή διαχείριση ήδη από το 2013, δηλαδή από τα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: