Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Άλλος για την 11άδα;

Αρκετές οι απουσίες που έχει ο Παναθηναϊκός για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ, αρκετές είναι και οι σκέψεις που κάνει ο Νίκος Νιόπλιας για το αρχικό σχήμα της ομάδας.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού καλείται να ξεπεράσει τραυματισμούς των Νίνη, Γκοβού, Λέτο, τριών βασικότατων στελεχών της 11άδας, αλλά παράλληλα, και την κούραση των διεθνών, εκ των οποίων κάποιοι έπαιξαν και δύο αγώνες με τις εθνικές τους ομάδες.

Το μεγάλο ερώτημα που θα κρίνει πολλά για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει ο Νιόπλιας είναι εάν θα επιλέξει να βασιστεί στην εμπειρία ή στην φρεσκάδα. Ανάλογα θα πάρουν θέση στην 11άδα οι διεθνείς ή οι παίκτες που είχε αυτό το διάστημα στη διάθεσή του.

Αυτοί που πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για την 11άδα είναι οι Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκαρσία, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης και Σισέ.

Έτσι οι σκέψεις που κάνει ο Νιόπλιας είναι:

Να χρησιμοποιήσει τους Ζιλμπέρτο και Σιμάο ως αμυντικά χαφ και τον Κατσουράνη μπροστά τους. Στα άκρα τους Καραγκούνη και Γκαρσία.

Να διατηρήσει την τριάδα του Παγκρητίου, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, με τους Μαρίνο και Γκαρσία να παίρνουν τις δύο θέσεις στα άκρα.

Να δώσει θέση βασικού στον Πλεσί καθώς είναι αρκετά ανεβασμένος στις τελευταίες προπονήσεις. Μαζί του οι Σιμάο, Ζιλμπέρτο και στα άκρα τους Καραγκούνη, Γκαρσία.

Την τελική απόφαση του Νίκου Νιόπλια θα ληφθεί μετά από την σημερινή προπόνηση στην οποία θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση των διεθνών.

Πρόβλημα ο Γκοβού

Λάθος έκαναν, όσοι πίστεψαν ότι ο τραυματισμός του Σίντνεϊ Γκοβού ήταν απλώς μια αντίδραση στα όσα γράφηκαν για την εξωγηπεδική συμπεριφορά του. Χθες ο Γάλλος έκανε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι έχει μια θλάση στον δικέφαλο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνει εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πλέον να προσπαθεί να προλάβει τον αγώνα με τη Ρούμπιν Καζάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: