Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

"Στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης η Ελλάδα"

Η Εθνική είναι μια νέα ομάδα που προσπαθεί να αφομοιώσει τα στοιχεία, τα οποία ζητεί ο νέος προπονητής της, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο, προϊόντος του χρόνου. Αυτό φρονεί ο αρχηγός της εθνικής ομάδας των Ανδρών, Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ...

Τον αγώνα με το Ισραήλ: «Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη. Πιστεύω πως στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού δείξαμε καλύτερα στοιχεία από το Ισραήλ, είχαμε καλύτερες φάσεις και βγήκαμε δίκαια νικητές από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια πολύ δύσκολη ομάδα».

Για τις δύο νίκες της Eθνικής σε τέσσερις ημέρες: «Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος πως, ακόμη και ενάντια σε ομάδες όπως το Λουξεμβούργο ή η Μάλτα, είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις δύο νίκες σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Πρέπει να βλέπουμε τι γίνεται και γύρω μας και πώς την πατάνε άλλες μεγάλες ομάδες, η Αγγλία και η Τουρκία χθες, η Σερβία, η Γαλλία και άλλες... Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο να παίρνεις έξι βαθμούς κόντρα σε ομάδες διόλου ευκαταφρόνητες».

Για την "ισχνή" παρουσία του κόσμου στους αγώνες της Eθνικής: «Μετά το EURO για δύο χρόνια το γήπεδο γέμιζε, αλλά το διάστημα αυτό πέρασε. Δεν αγαπάμε την εθνική, ειδικά στο λεκανοπέδιο, παρότι μάλιστα η ομάδα έχει κάνει θαύματα. Διότι μπορεί να μην έχει σε κάποιες περιπτώσεις το θέαμα, αλλά παίρνει πολύ καλά αποτελέσματα και έχει επιδείξει τρομερή συνέπεια τα τελευταία χρόνια, η οποία -αν και δεν είμαι στατιστικολόγος- θεωρώ πως την κατατάσσει στις 3-4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ακόμη, στον όμιλό μας τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Οι αντίπαλοί μας, σε αντίθεση με εμάς, δεν έχουν πάει στο Μουντιάλ. Εμείς είμαστε καινούργια ομάδα με καινούργιο προπονητή, ενώ έχουμε βελτιωθεί και στο θέαμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο για να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για τους παίκτες που αποχώρησαν: «Ήταν προσωπική απόφαση των παιδιών. Δεν μπορώ να τη σχολιάσω εγώ. Ο καθένας πράττει σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό. Αυτό θα πρέπει να το σχολιάσουν τα παιδιά που το έπραξαν».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Ο Σάντος είναι δουλευταράς, θέλει να πετύχει και είναι φιλόδοξος. Όλοι μαζί θέλουμε να βοηθήσουμε, για να πετύχει η ομάδα, και θεωρώ πως είμαστε σε ικανοποιητικό δρόμο. Ο Σάντος δεν είχε πολύ χρόνο για να προετοιμάσει μια νέα ομάδα σε πρόσωπα, αλλά και ηλικία και καμία φορά, όταν υπάρχουν αυτές οι αλλαγές, χάνεις σε απόδοση. Αλλά είδατε όλοι πως σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια τα έχουμε πάει πολύ καλά, ενώ οι οκτώ βαθμοί που έχουμε μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Τώρα έχουμε μπροστά μας τρία φιλικά μέχρι το Μάρτιο, για να δέσει ακόμη περισσότερο η ομάδα».

Για τον Φετφατζίδη: ««Μας έχει εκπλήξει όλους πολύ ευχάριστα, τόσο με το ποδοσφαιρικό του θράσος, όσο και με την ποιότητά του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί τον χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, η εθνική, αλλά και η ομάδα του. Είναι σημαντικό να συνεχίσει να είναι ταπεινός, να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, διότι αποδεικνύει πως έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Είναι πολύ καλό παιδί, έχει ενσωματωθεί στην ομάδα και έχει όλα τα στοιχεία και την ποιότητα για να κάνει μεγάλα πράγματα. Πρέπει να τον βοηθήσουν όλοι όσοι είναι γύρω του».

Τις διαπροσωπικές σχέσεις των παικτών της Eθνικής: «Στην Eθνική έχουν αλλάξει τα πράγματα. Τα παλιά χρόνια, όπου υπήρχε αντιπαλότητα μεταξύ παικτών Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, έχουν περάσει. Οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές και το κλίμα στις τάξεις της ομάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που επικρατεί απ΄ έξω. Σε συλλογικό επίπεδο είμαστε αντίπαλοι μόνο μέσα στο γήπεδο και πουθενά αλλού. Σε αυτό το κλίμα συνέβαλε πολύ ο Οτο Ρεχάγκελ, αλλά και το γεγονός ότι πολλά παιδιά πήγαν στο εξωτερικό».

Τις φήμες που ήθελαν τον Σάντος να επηρεάζεται στις επιλογές του από κάποιους παλιότερους παίκτες της Eθνικής: «Ούτε να το σχολιάσω δεν θέλω αυτό. Αυτά είναι για τα καφενεία. Έχω ακούσει πως μας ρώτησε η ΕΠΟ για το να πάρουμε αυτόν ή εκείνον. Είναι αστεία πράγματα».

Το αν θα μπορέσει να καταρρίψει το ρεκόρ διεθνών συμμετοχών που κατέχει ο Ζαγοράκης: ««Ο στόχος μου είναι να δώσω το "παρών" σε τρίτο συνεχόμενο EURO και, αν στη συνέχεια δω ότι μπορώ να παίζω στο επίπεδο που είμαι τώρα, γιατί όχι και να τον ξεπεράσω. Ή γιατί να μην ξεπεράσω το Θοδωρή σε περίπτωση που περάσουμε στα τελικά και κάνουμε πολλά παιχνίδια εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: