Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μπαλάκι των Αμερικανών η Λίβερπουλ

Μαίνεται ο δικαστικός "πόλεμος" για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίβερπουλ. Την τετάρτη το πρωί είχε ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της πώλησης του συλλόγου, μετά την απόφαση αγγλικού δικαστηρίου, η οποία δικαίωνε το διοικητικό συμβούλιο της διάσημης αγγλικής ομάδας και του έδινε το δικαίωμα να προχωρήσει την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της.

Το βράδυ της Τετάρτης όμως, οι ιδιοκτήτες των "κόκκινων", Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστηρίζοντας ότι το Δ.Σ. δεν ήταν αρμόδιο να προχωρήσει τις διαδικασίες για την μεταβίβαση των μετοχών, και κατάφεραν να κερδίσουν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και να μπλοκάρουν, έστω προσωρινά, τις διαπραγματεύσεις.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου στο Τέξας, όμως η διοίκηση της Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το "μπλόκο" των ιδιοκτητών της, και να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών, καθώς έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αφορά την εταιρία "NESV" (New England Sports Ventures), η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και την ομάδα μπέιζμπολ Ρεντ Σοξ της Βοστόνης.

Από την πλευρά τους οι Χικς και Τζίλετ επιμένουν και θέλουν να ακυρώσουν την πώληση, θεωρώντας ότι το τίμημα των περίπου 477.2 εκατομμυρίων δολαρίων είναι μικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: