Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Φραντζέσκος: "Παίζει ρόλο ότι δεν θα υπάρχουν θεατές"

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, Κώστας Φραντζέσκος, μίλησε στον "Sentra 103,3" για την επιβολή τιμωρίας της έδρας στους "πράσινους", για την κάθε μια ομάδα ξεχωριστά και αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη στην Εθνική ομάδα...

Για την επιβολή τιμωρίας της έδρας: Μεγάλο ρόλο παίζει ότι ο αγώνας είναι κεκλεισμένων των θυρών. Πρέπει κάτι να γίνει στην Ελλάδα για να σταματήσει αυτό. Ας είναι πιο τσουχτερά τα πρόστιμα, να μην τιμωρούνται οι έδρες και να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν μπροστά στο κοινό. Είναι μια παράσταση σε εισαγωγικά γι' αυτούς. Δεν μπορεί όλη την εβδομάδα οι εφημερίδες να γράφουν προκλητικά σχόλια, ώστε όταν ο οπαδός πηγαίνει την Κυριακή στο γήπεδο να προκαλεί με τη συμπεριφορά του, αφού θα είναι φανατισμένος από τον οπαδισμό του, αλλά και τα προσωπικά του προβλήματα. Κάποια στιγμή πρέπει να προφυλάξουμε το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κράτος. Στο εξωτερικό η Αστυνομία είναι έξω από τα γήπεδα. Πρέπει οι ανώνυμες εταιρίες, οι ομάδες, να προφυλάσσουν τους φιλάθλους τους. Αυτές είναι υπεύθυνες.

Για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: "Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει τον κόσμο του αλλά και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού. Ο ΠΑΟΚ ταλανίζεται με προβλήματα από την αρχή της περιόδου. Το ματς, λοιπόν, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όποια ομάδα είναι πιο συγκεντρωμένη - σε ένα άδειο γήπεδο- θα κερδίσει και το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλές μονάδες που μπορούν να πάρουν ένα ματς και παρόλες τις απουσίες του έχει πιο πολλές λύσεις. Του λείπει, βέβαια, το σύνολο που έδειξε στις τελευταίες αγωνιστικές του περασμένου πρωταθλήματος. Αν τα ατού μιας εκ των δυο ομάδων βρεθούν στη μέρα τους, θα την βοηθήσουν να κερδίσει το παιχνίδι".

Για τον ΠΑΟΚ: "Δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Αυτό τυραννά την ομάδα πολλά χρόνια, αλλά θέλει υπομονή. Ο κόσμος έχει στηρίξει την ομάδα με τον οβολό του στις δύσκολες στιγμές και ήταν παρόν κάθε φορά που κλήθηκε να συνεισφέρει. Οι ομάδες ανήκουν στους φιλάθλους τους και σε κανέναν άλλο. Θέλει χρόνο και υπομονή για να χτιστεί μια ομάδα. Με στεναχωρεί αυτή η κατάσταση του συλλόγου γιατί πέρασα αρκετά και όμορφα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα έχουν προβλήματα. Αν δεν υπάρχει ηρεμία δεν μπορεί να σταθεί τίποτα όρθιο, εύχομαι να την βρεί και όλα να πάνε καλά. Όταν έρχονται τα προβλήματα στην επικαιρότητα δεν υπάρχει αυτή η απαιτούμενη ηρεμία".

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα παιδί εμφανίστηκε μέσα σ' ένα χρόνο. Μου έκανε εντύπωση το καλό θράσος που έχει, καθώς και πως συνδυάζει το θράσος με την ποιότητα. Είμαι αισιόδοξος για αυτό το παιδί. Είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και εύχομαι να φτάσει πολύ ψηλά. Το παιδί αυτό προσφέρει θέαμα στο κόσμο. Όταν σηκώθηκε για ζέσταμα προχθές στον αγώνα με το Ισραήλ ο κόσμος άρχισε να φωνάζει υπέρ του. Αυτό σημαίνει πως προσφέρει θέαμα στο γήπεδο. Τόσα χρόνια έλλειπε από τα γήπεδα αυτό. Αυτός ο παίχτης κάνει τη διαφορά, είναι ο πρωταγωνιστής όπως συμβαίνει και με τον ηθοποιό σε μία παράσταση. Μπορεί να την κάνει αυτή τη διαφορά για πολλά χρόνια, αρκεί να τον προσέξει η ομάδα του και η διοίκηση της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: