Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτό το θέμα Βιεϊρίνια από τη σημερινή παρουσίαση του Χέκινγκ!!

Δεν απάντησε ευθέως και άφησε και πάλι ανοιχτό το "παράθυρο" για την επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, ο Κλάους Άλοφς, ερωτώμενος για το συγκεκριμένο θέμα στη σημερινή παρουσίαση του νέου τεχνικού της Βόλφσμπουργκ, Ντίτερ Χέκινγκ.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα που τέθηκε για τον Πορτογάλο παίκτη, αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές που φέρεται να μην υπολογίζονται, δεν απάντησε ο νέος προπονητής, αλλά ο γενικός διευθυντής των "λύκων", κ. Άλοφς, τονίζοντας πως είναι κάτι που θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα και αφού ο κ. Χέκινγκ δει όλο το ρόστερ στη μίνι προετοιμασία της ομάδας μέχρι την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος.

Άρα, το θέμα αποχώρησης του Βιεϊρίνια παραμένει ανοιχτό, ενώ ένα στοιχείο που ίσως οδηγήσει στην αποδέσμευση του παίκτη είναι και η απόκτηση του Ιβάν Πέρισιτς από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.


πηγή: metrosport.gr
 


Ψηφοφορία για το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στο 2012!! (video)

Σε ακόμη μια πρωτοποριακή κίνηση προέβη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της να ψηφίσουν το καλύτερο γκολ της ομάδας για το 2012.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ακακοίνωσή της:

"Ένας χρόνος, 47 αγώνες διοργανώσεις, 63 γκολ! Ποιο ήταν κατά τη γνώμη σας το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ μέσα στο 2012; Επιλέξαμε για σας 10 από τα 63 γκολ για να ψηφίσετε και να αναδείξετε το καλύτερο ασπρόμαυρο γκολ του 2012.

Μπορείτε να ψηφίσετε το καλύτερο γκολ στην επίσημη σελίδα του ΠΑΟΚ στο Facebook!

Ψηφίστε τώρα!

1. 29.01.2012 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2, Γιώργος Γεωργιάδης

2. 10.03.2012 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-3, Στέφανος Αθανασιάδης

3. 25.03.2012 Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-4, Pablo Garcia

4. 07.05.2012 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1, Δημήτρης Σαλπιγγίδης

5. 09.08.2012 ΠΑΟΚ - Bnei Yehuda 4-1, Στέφανος Αθανασιάδης

6. 23.08.2012 ΠΑΟΚ - Rapid Wien 2-1, Γιώργος Κατσικάς

7. 30.09.2012 ΠΑΟΚ - Άρης 4-1, Liam Lawrence

8. 30.09.2012 ΠΑΟΚ - Άρης 4-1, Στέφανος Αθανασιάδης

9. 08.12.2012 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 1-0, Lino

10. 13.12.2012 Αιγινιακός - ΠΑΟΚ 1-3, Απόστολος Γιάννου

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του « 2012 Best Goal» θα διαρκέσει μέχρι τις 06.01.2013 στις 12 το μεσημέρι. Όλοι όσοι λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα μπουν στην κλήρωση και θα κερδίσουν μια φανέλα υπογεγραμμένη από τον σκόρερ του καλύτερου γκολ!".

Δείτε το βίντεο με τα 10 καλύτερα γκολ του 2012





πηγή: metrosport.gr
 


Γκουγκουλιάς: «Να καταλάβουν οι παίκτες του Άρη σε ποια ομάδα βρίσκονται»

Για τον φετινό Άρη μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Στη σέντρα", ο πρώην παίκτης των "κιτρίνων" και νυν του Πανσερραϊκού, Γιώργος Γκουγκουλιάς.

Για την μέχρι τώρα πορεία του Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος: «Δεν μπορώ να μην ασχολούμαι με τον Άρη, όπου και να είμαι. Πάντα τον παρακολουθώ. Είναι μία δύσκολη χρονιά η φετινή, με αρκετά νέα πρόσωπα. Φέτος έχει και καλά παιχνίδια, αλλά και παιχνίδια που έχει δείξει ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και να τα δώσουν όλα για την ομάδα. Θα είναι δύσκολη η χρονιά θέλει πολύ αγώνα, αλλά ελπίζω πως στο τέλος θα τα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία.

Ενώ για την φετινή πορεία του Πανσερραϊκού: «Έχουμε βελτιωθεί αρκετά στα τελευταία παιχνίδια και ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο».



πηγή: metrosport.gr
 


Κολομπούρδας: «Ακατάλληλες οι εγκαταστάσεις για μία μεγάλη ομάδα»

Για τις εγκαταστάσεις της Ν. Μεσήμβριας μίλησε ο Νίκος Κολομπούρδας, στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Στη σέντρα".

Για το προπονητικό κέντρο του "δικεφάλου" τόνισε: «Ακατάλληλες εγκαταστάσεις για μία μεγάλη ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, κυρίως λόγω του αέρα. Θα έπρεπε να είναι σε διαφορετικό σημείο. Πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, για τις ακαδημίες είναι ότι καλύτερο, αλλά για μία επαγγελματική ομάδα είναι ακατάλληλη η τοποθεσία. Και τα γήπεδα δεν είναι αυτά που θα έπρεπε. Είναι πολύ σκληρά».

Ενώ για τους ενδεχόμενους τραυματισμούς, λόγω ακατάλληλου γηπέδου, ανέλυσε: «Σίγουρα μπορεί στους τραυματισμούς να παίζει ρόλο και το προπονητικό κέντρο, αλλά δεν είναι η μόνη αιτία. Άλλο βέβαια να είσαι μεγαλύτερης ηλικίας παίκτης και άλλο να είσαι πιτσιρικάς. Μακροπρόθεσμα μπορεί να επηρεάσει. Ο Ιβάν Σαββίδης μπαίνει στο κλίμα και θα βοηθήσει».


πηγή: metrosport.gr
 


Οι ευχές του Σαββίδη!!

Τις ευχές του για το 2013 έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.


Αναλυτικά:

«Αγαπητοί φίλοι,

Σας εύχομαι από καρδιάς για το 2013!

Η πρωτοχρονιά είναι μια αργία με πολλές ελπίδες και λαμπρές προσδοκίες. Μοιραζόμαστε ο ένας με τον άλλο ζεστασιά και χαρά, ενθυμούμενοι τα γεγονότα που έχουν μια πολύτιμη εμπειρία. Παίρνοντας μαθήματα από το παρελθόν, θυμόμαστε τις ευτυχισμένες στιγμές, ας πολλαπλασιάσουμε τη νέα χρονιά την καλοσύνη, την ευσπλαχνία και την αγάπη.

Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας, ειρήνη και έμπνευση στις δουλειές σας. Να εκτιμάτε κάθε μέρα της νέας χρονιάς και στοχεύετε σε νέα ύψη.

Ειλικρινά,
Ιβάν Σαββίδης».

Παπαδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ κάνει την ευχάριστη έκπληξη»

Για τον φετινό ΠΑΟΚ και πολλά άλλα μίλησε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, που τόνισε πως ο 'δικέφαλος" είναι ικανός να νικήσει όλες τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά η συνέντευξη που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Τελικά, αυτή η παρέα που έχετε δημιουργήσει εκεί στην Πυλαία και που βγάζει εικόνα εξαιρετικού κλίματος στο γήπεδο, είναι κάτι που σε ξεκουράζει και σου δίνει έξτρα κίνητρο στο παιχνίδι σου ;

"Ναι. Δεν ξεχνάμε ότι πάντα το ομαδικό παιχνίδι είναι και παρέα και οι ώρες που περνάς όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και εκτός γηπέδου, πριν από το παιχνίδι στα αποδυτήρια, στις αποστολές, στα ξενοδοχεία. Όλα αυτά είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα, το οποίο είναι τυχερός όποιος αθλητής το ζει".

Κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ ξεκινάει με εξαιρετικό υλικό και στα μέσα της σεζόν, αλλάζει τη μισή του ομάδα, όπως είχε συμβεί και το 2011 όταν έπαιζες σε αυτόν κι έφυγες για την Κίμκι. Φέτος θα αλλάξει αυτό το σκηνικό, βλέπεις ότι το χτίσιμο της ομάδας έγινε πιο ορθολογιστικά;

"Κάθε χρόνο αλλάζουν όλες οι ομάδες και το ίδιο γίνεται και φέτος. Ο ΠΑΟΚ κάνει την ευχάριστη έκπληξη και ξεκινά τη νέα χρονιά χωρίς καμία αλλαγή, χωρίς να φύγει κάποιος παίκτης και αυτή την λογική πιστεύω ότι πρέπει να έχουν και όλες οι ομάδες".

Λόγω της εμπειρίας που έχεις θεωρείς τον εαυτό σου και προπονητή εντός παρκέ;

"Ναι, κατά κάποιο τρόπο. Μου αρέσει η προπονητική πάρα πολύ, ασχολούμαι με την προπονητική στην ακαδημία μας την GBA, κάνω προπόνηση στα παιδάκια και είναι κάτι που με εξιτάρει πάρα πολύ".

Δεν είσαι μεγάλος, αλλά στα 32 σου έχεις πολλά χιλιόμετρα πίσω σου. Ποιο είναι το κίνητρο, που σε ωθεί κάθε μέρα στο παρκέ;

"Κίνητρο είναι η αγάπη για τον αθλητισμό, η αγάπη για το μπάσκετ. Ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία και ο καλύτερος τρόπος για να περνάς τις ώρες σου. Δεν υπάρχει πιο ευχάριστος τρόπος από το να αθλείσαι και να έχεις μία παρέα μέσα στο γήπεδο".

Εχεις αγωνιστεί σε όλες τις "μεγάλες" Ελληνικές ομάδες». Ποια θεωρείς διαχρονικά την καλύτερη από αυτές και ποια πιστεύεις ότι ήταν η μεγαλύτερη, σε συλλογικό επίπεδο επιτυχία σου;

"Όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Παναθηναϊκός, όταν πήγα στον Ολυμπιακό έγινε ο Ολυμπιακός, τώρα που είμαι στον ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Σε συλλογικό επίπεδο, η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε με το εφηβικό του Ηρακλή".

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να νικήσει κάποιον από τους "αιώνιους" στην έδρα του;

"Όλους…"

Στο πέρασμα των χρόνων σε έχουμε δει κοντοκουρεμένο, με μπούκλα, με κορδέλα, με πιασμένο μαλλί, με look α λά Τομ Χανκς στο Cast Away, με μουστάκι. Koιτώντας πίσω, ποια θα χαρακτήριζες ως πιο... tragic επιλογή;

"Είχα και καλές, είχα μερικές όχι και τόσο επιτυχημένες επιλογές. Το μουστάκι το άφησα για να μοιάσω στον πατέρα μου, που έχει μουστάκι από τα 18 του. Μάλλον δεν μου πάει και τόσο πολύ, ίσως όταν μεγαλώσω λίγο ακόμη, να φουντώσει περισσότερο και να το αφήσω ξανά".

Ποιο είναι το look που ετοιμάζεις για το 2013;

"Θα ρωτήσω τις κόρες μου και ό,τι μου πουν…"

Θα το καταφέρεις το triple double φέτος;

"Αν έρθει μέσα από ομαδική δουλειά, καλώς… Δεν με ενδιαφέρουν πάντως τα προσωπικά στατιστικά".

Τελικά τι… μέρος του λόγου είναι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος;

"Αυτό ας το κρίνουν οι άλλοι…"

Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2003 που φεύγεις από έναν "αιώνιο" του λεκανοπεδίου, επιστρέφεις στη Θεσσαλονίκη και κάνεις εξαιρετική σεζόν. Υπάρχουν κοινά σημεία τόσο στην απόφασή σου, όσο και στους λόγους της "αναγέννησης";

"Στην απόφαση υπάρχουν κοινά στοιχεία, γιατί την πρώτη φορά επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη επειδή τότε έκανα το πρώτο μου παιδί και ήθελα να είμαι εδώ, τώρα τα παιδιά μεγάλωσαν και θέλω να είναι κι αυτά μαζί μου".

Η παρουσία σου και φέτος στον ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχεις μία ιδιαίτερη σχέση με τον κόουτς Μαρκόπουλο. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις επάνω του;

"Ξεχωρίζει ο τρόπος παιχνιδιού. Είναι από τους λίγους προπονητές που επιμένουν στο κλασικό τρόπο παιχνιδιού και είμαι πολύ χαρούμενος που δικαιώνεται. Εγώ είμαι θαυμαστής αυτού του τρόπου παιχνιδιού κι αυτό που θαυμάζω πάνω του είναι ότι επιμένει σε όλες τις συνθήκες".

Οδήγησες τους παίκτες σε δύο απεργίες. Ποιο ήταν το ουσιαστικό κέρδος;

"Αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν, κάποια από αυτά λύθηκαν, κάποια έγιναν τόσο φανερά ώστε ήρθε η ώρα να αναλάβει η νέα γενιά και να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Ο δρόμος έγινε πιο ξεκάθαρος".

Πόσο διαφορετικός είναι ο ΠΑΟΚ που άφησες με τον ΠΑΟΚ που βρήκες;

"Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλές διαφορές. Πιστεύω ότι τώρα υπάρχει περισσότερο ελληνικό στοιχείο και είναι και το κλειδί για την επιτυχία αυτή την σεζόν".

Πολλές οι προτάσεις, "αλμυρά" τα κασέ!!

Με την ανάγκη για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση να είναι δεδομένη, στον Ηρακλή εντείνουν καθημερινά τις προσπάθειές τους για την απόκτηση και άλλων ποδοσφαιριστών, μετά από αυτή που προηγήθηκε με τη μεταγραφή του Τσερκέζου. Οι προτάσεις που υπάρχουν στα χέρια των "κυανόλευκων" είναι αρκετές, τόσο για Ελληνες ποδοσφαιριστές- αποτελούν και την πλειοψηφία- όσο και για ξένους, με αρκετές εξ αυτών ωστόσο να είναι απαγορευτικές για τον Ηρακλή, αφού το κασέ τους είναι αρκετά υψηλό και έχουν ήδη απορριφθεί. Όπως δείχνουν τα πράγματα οριακά προλαβαίνουν οι "κυανόλευκοι" να ανακοινώσουν νέο ή νέα μεταγραφικά αποκτήματα πριν την Πρωτοχρονιά, με τη συνάντηση μεταξύ της διοίκησης και του Γιώργου Στράντζαλη να οριστικοποιεί τις κινήσεις που θα γίνουν. Επιπλέον υπάρχει στην... ατζέντα και το θέμα των αποδεσμεύσεων των Λιαπάκη, Κωνσταντινίδη και Βουτσιά όπως και αυτών που θα δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και περισσότερες εμπειρίες.


πηγή: metrosport.gr