Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Γαϊτανάκι γύρω από τον Βιεϊρίνια

Ο Βιεϊρίνια θέλει ένα εκατ. ευρώ (καθαρά) και συν τα χρήματα που θα δοθούν στη Βόλφσμπουργκ, τότε μιλάμε για μια μεταγραφή που στο σύνολό της θα ξεπερνάει το φετινό μπάτζετ του ΠΑΟΚ!
Πριν από σχεδόν έναν μήνα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αναζητούσαν τρόπο να προσεγγίσουν τους αντίστοιχους της Βόλφσμπουργκ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιο παράθυρο αποχώρησης του 27χρονου Πορτογάλου μεσοεπιθετικού από τη γερμανική ομάδα. Πλέον, με τον τρόπο τους οι Γερμανοί προσπαθούν να... πείσουν τον ΠΑΟΚ να ασχοληθεί ζεστά με τον Βιεϊρίνια και έχουν περίπου επτά εκατομμύρια λόγους να το κάνουν.
Εδώ και λίγες μέρες τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Βόλσφμπουργκ να αναζητά διακαώς μεσοεπιθετικούς έχουν κατακλύσει τον εγχώριο Τύπο και μάλιστα το όνομα του Ιβάν Πέρισιτς είναι αυτό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του τεχνικού διευθυντή των «λύκων» Κλάους Αλοφς. Το μέλλον την υπόθεσης Πέρισιτς ίσως να είναι αυτό που θα κρίνει και αυτό του Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος Κροάτης μεσοεπιθετικός δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε στην Ντόρτμουντ εδώ και 1,5 χρόνο (έχει μεν 42 συμμετοχές αλλά οι 29 είναι ως αλλαγή).
Η τιμή του Πέρισιτς αγγίζει τα επτά εκατ. ευρώ και η Βόλσφμπουργκ δεν θέλει να τα βγάλει όλα από τα ταμεία της, καθώς θα προτιμούσε να καλύψει μέρος αυτών μέσω της πώλησης παίκτη που παίζει (και) στη θέση του. Ειδήσεις μπορεί να προκύψουν και σήμερα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου τεχνικού της Βόλφσμπουργκ, Ντίτερ Χέκινγκ. Οπως είναι φυσικό, ο Γερμανός αναμένεται να ερωτηθεί όχι μόνο για τους μεταγραφικούς στόχους αλλά και για τους υπάρχοντες παίκτες. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο Χέκινγκ έχει συναινέσει σε ενδεχόμενη απομάκρυνση του Βιεϊρίνια από το έμψυχο δυναμικό.
Ολα αυτά αφορούν τη Βόλφσμπουργκ. Οσον αφορά τον Βιεϊρίνια, ο ποδοσφαιριστής δεν... πετάει τη σκούφια του να φύγει από τη Γερμανία, όμως δείχνει διατεθειμένος να εξετάσει όλα τα δεδομένα. Οι απαιτήσεις του από τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο αγγίζουν το ένα εκατ. ευρώ (καθαρά) για τετραετές συμβόλαιο. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς τα χρήματα που θα χρειαστεί να δοθούν στους Γερμανούς, τότε μιλάμε για μια μεταγραφή που στο σύνολό της θα ξεπερνάει το φετινό μπάτζετ του «δικέφαλου» και αυτό μόνο εύκολο ως απόφαση δεν είναι, ακόμα και για τον ΠΑΟΚ της νέας εποχής, τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Στον «δικέφαλο» θέλουν τον Βιεϊρίνια, αλλά σε... λογική τιμή, καθώς αν δείξουν στους Γερμανούς ότι καίγονται για τον ποδοσφαιριστή, οι απαιτήσεις τους θα είναι ανεβασμένες.
Περιμένει τη λύση της συνεργασίας
Η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Ζέρμαν Τσιστιακόφ στην περίπτωση του Ντάνκο Λάζοβιτς δεν είναι σίγουρο ότι περιλαμβάνει επαφές με τη Ζενίτ. Το πιο πιθανό είναι ο ΠΑΟΚ να περιμένει την αποδέσμευση του Λάζοβιτς. Και αυτό διότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει κινήσει τις διαδικασίες για να μείνει ελεύθερος από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται από τον Σπαλέτι.
Βέβαια οι διαπραγματεύσεις του Λάζοβιτς με τη Ζενίτ θα επηρεάσουν και τις συζητήσεις θα έχει με τον ΠΑΟΚ, καθώς από την αποζημίωση που θα πάρει από τους Ρώσους, για το υπόλοιπο του συμβολαίου του, που λήγει στο τέλος του 2013, θα καθοριστούν και οι απαιτήσεις του.
Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον του στη Αγία Πετρούπολη είναι προδιαγεγραμμένο και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε σε ιστοσελίδα οπαδών της Ζενίτ, στις οποίες αναρωτιέται γιατί κανείς από τη διοίκηση δεν μιλά μαζί του. «Την απόφαση του προπονητή, τη σέβομαι. Από εκεί και πέρα όμως είναι δύσκολο για μένα γιατί κανείς από την ομάδα δεν μιλά μαζί μου για να μου εξηγήσεις γιατί δεν υπολογίζομαι» είπε ο Σέρβος δείχνοντας την πικρία του.
Το σίγουρο είναι ότι οι Λάζοβιτς, Βιεϊρίνια και ο Λούκας της Καρπάτι είναι αυτή τη στιγμή οι βασικοί στόχοι του «δικέφαλου» για την ενίσχυση της επίθεσης. Οι τρεις περιπτώσεις βρίσκονται σε κοινή αφετηρία και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν να δουν σε ποια από τις τρεις θα υπάρξουν συντομότερα εξελίξεις.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: