Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τα 11 πιο hot ταλέντα...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος, μέρες που είναι, σας παρουσιάζει τις 11 περιπτώσεις παικτών που αξίζει να πάρετε στην ομάδα σας στο football manager, αλλά και στην πραγματικότητα...

Λίγο πολύ όσοι είστε εξοικειωμένοι με το... σπορ που λέγεται football manager την ξέρετε την αλήθεια του. Και είναι τόσο μεγάλη και τόσο πραγματική η αλήθεια αυτού του “παιχνιδιού” που πλέον πολλές είναι οι πραγματικές ομάδες (ανάμεσά τους η Εβερτον) που πληρώνουν πολλά λεφτά ώστε να παίρνουν πρώτες στα χέρια τους τις πληροφορίες και τα scouting report.
Μέσα στις γιορτές λοιπόν πρόλαβα και ασχολήθηκα λιγάκι με το θέμα και είπα να μοιραστώ μαζί σας τις περιπτώσεις παικτών που βγάζουν μάτια. Αλλωστε όσοι παίζουν χρόνια ξέρουν ότι έμαθαν πολύ πριν μάθει ακόμη και η ίδια η Μπαρτσελόνα τον Μέσι, ή για να έρθω στα πιο πρόσφατα, ξέρουν πολύ πριν πάρει η Μάλαγα τον Ισκο, τι εστί Ισκο και τι θα έκανε σε μερικά χρόνια, ή τι σήμαινε Λεβαντόβσκι πολύ πριν γίνει όνομα όχι στην Ντόρτμουντ, αλλά στην πατρίδα του την Πολωνία.
Πάμε να δούμε λοιπόν ορισμένες ψαγμένες περιπτώσεις παικτών που κάνουν θραύση στη φετινή έκδοση και δεν είναι πανάκριβοι...
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ:
Η καλύτερη περίπτωση είναι ο 20χρονος γκολκίπερ της Τουλούζ Ali Ahamada. Παίκτης που παίζει βασικός από την πρώτη κιόλας μέρα, όποια ομάδα κι' αν έχετε πάρει. Κομματάκι ακριβός για Ελλάδα, αλλά φθηνός για όλες τις μέτριες ή καλές ευρωπαϊκές ομάδες. Αν θέλετε κάτι πολύ φθηνό για Ελλάδα, τότε καλή επιλογή είναι ο Τσέχος Tomáš Koubek.
ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ:
Αν είστε σε ομάδα που έχει πολλά λεφτά για μεταγραφές ο άνθρωπός σας είναι ο Sebastien Corchia που παίζει στη Σοσό. Πολλά λεφτά, αλλά σίγουρη λύση. Παίζει βασικός αύριο το πρωί παντού και όσο περνούν τα χρόνια θα γίνεται ένα από τα καλύτερα μπακ του παιχνιδιού, αφού είναι μόλις 21. Αν πάλι τα λεφτά δεν φτάνουν η λύση είναι ο 18χρονος Βραζιλιάνος Romario από την Vitoria.
ΣΤΟΠΕΡ:
Εδώ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Θα έλεγα ότι must buy είναι ο Δανός Jores Okore της Νόρτζελαντ. Με περίπου 1 εκατ. ευρώ έχετε ένα εξαιρετικό στόπερ για τα επόμενα 10 χρόνια. Για την ποιότητα του είναι τσάμπα. Και στη φετινή έκδοση ο καλύτερος στόπερ είναι πάντως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αλλά θέλετε 20 εκατ. ευρώ για να τον πάρετε. Αν ψάχνετε τελείως τσάμπα περίπτωση, η λύση είναι ο Κροάτης Igor Bubnjic της Σλάβεν Μπελούπο. Κι' αν αγοράζετε πολύ πιτσιρικάδες τότε μία είναι η επιλογή. Ο Kurt Zouma της Σεντ Ετιέν. Σε τρία χρόνια γίνεται με διαφορά ο καλύτερος στόπερ στον κόσμο.
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ:
Κανονικά για αυτή τη θέση πάτε στις μικρές Εθνικές ομάδες της Γαλλίας και παίρνετε με κλειστά τα μάτια έναν από αυτούς. Ολοι τους (Lucas Digne, Benjamin Mendy, Massadio Haidara, Faouzi Ghoulam, Jerome Roussillon) είναι καταπληκτικοί. Ο καλύτερος φυσικά είναι ο Alaba της Μπάγερν, αλλά ο πιο ταλαντούχος ο Ολλανδός Jetro Willems της PSV. Αν ψάχνεται για πολύ φθηνό δείτε τον Νορβηγό Joakim Vage Nilsen.


ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ
Οπως και στην έκδοση του 2012, έτσι και στην φετινή ο Σενγαλέζος Kara της Τρόμσο τα σπάει σε σχέση με την τιμή του. Ανάλογη περίπτωση ο Αργεντινός Ezequiel Cirigliano της Ρίβερ. Για τις ομάδες που δεν υπάρχει σάλιο, καλή περίπτωση είναι ο Ondrej Petrak της Σλάβια Πράγας.


ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ
Και εδώ οι λύσεις πάρα πολλές. Ξεχώρισα τρεις που δεν είναι top class, (αν παίζεται με Ρεάλ, Μπάρτσα, Μάντσεστερ δεν κάνουν την διαφορά), αλλά για την ποιότητά τους είναι πάρα πολύ φθηνοί. Ο Σουηδός Oskar Hiljemark, ο Νορβηγός Ole Kristian Selnaes και ο Τσέχος Vladimir Darida τα σπάνε. Αν παίζεται Αγγλία ο James McCarthy της Wigan είναι τρομερή περίπτωση, ενώ ο καλύτερος και πιο ακριβός φυσικά είναι ο Lewis Holtby της Σάλκε. Από Ελλάδα αξίζει τον κόπο στα τέλη Αυγούστου ο ελεύθερος (αν έχει μείνει ως τότε) Κατσουράνης που έχει ρίξει το κασέ του και φυσικά ο Φούντας της ΑΕΚ, αν έχετε υπομονή...


ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ
Αν τα λεφτά σας τρέχουν από τα μπατζάκια πάρτε έναν από τους δύο Γερμανούς Julian Draxler, ή Andre Schurrle και λύσατε το πρόβλημα σας. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο προσιτό ο Tabanou από την Τουλούζ είναι μία χαρά. Αν θέλετε να την βγάλετε στο τσάμπα τότε ο Ολλανδός Bob Schepers από την Ουτρέχτη σας κάνει την δουλειά.


ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ
Ενα είναι το όνομα: Nicusor Stanciu. Για τα λεφτά του ο Ρουμάνος είναι παικτάρα. Αν πάλι θέλετε κάτι πολύ πιο λαμπερό ο Douglas Costa από την Σαχτάρ είναι ιδανικός. Για αυτούς που το μπάτζετ δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, ο Νορβηγός Daniel Berntsen της Ρόζενμποργκ είναι καλή περίπτωση...


ΔΕΚΑΡΙ
Isco και πάλι Isco για τα γερά πορτοφόλια. Για τα τεράστια που δεν διστάζουν να δώσουν 40-50 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη φυσικά ο Mario Gotze. Για τους ψαγμένους ο Κροάτης Mateo Kovacic και για αυτούς που πιστεύουν ότι ο τσάμπας ζει ο Ρουμάνος Gabriel Iancu. Πολύ καλή περίπτωση ο δικός μας Φορτούνης. Εγώ πάντως προτιμώ τον Βούλγαρο Georgi Milanov για νορμάλ ομάδες.


ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ:
Εδώ να δεις επιλογές. Για όσους έχουν υπομονή και δεν θέλουν αύριο το πρωί έναν βασικό φορ, ο Γάλλος Yassine Benzia είναι τρομερός, αλλά μόλις 17 ετών. Για όσους πετάνε τα λεφτά από το παράθυρο προφανώς ο Jovetic από την Φιορεντίνα. Για όσους ψάχνουν νορμάλ λύσεις ξεχωρίζουν δύο Δανοί. Ο Andreas Cornelius και ο Nicklas Helenius είναι δύο περιπτώσεις που αξίζουν τα όχι πολλά λεφτά τους και με το παραπάνω.


Αυτά και ελπίζω να βοήθησα όσους παίζουν και όχι μόνο... Διότι σχεδόν όλες οι περιπτώσεις που ανέφερα είναι εξίσου καλές και στην πραγματικότητα...
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: