Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ιδανική πρεμιέρα για Σιένα!!

Με το… δεξί ξεκίνησε η Σιένα της υποχρεώσεις της στο TOP-16, καθώς επικράτησε 79-69 στην έδρα της, της Μακάμπι Τελ Αβίβ για την πρώτη αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Ιδανική πρεμιέρα για Σιένα
Μεγάλη νίκη 79-69 για την Σιένα στην έδρα της απέναντι στην Μακάμπι για τον 6ο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, επιβάλλοντας απο την αρχή του αγώνα τον ρυθμό της και κρατώντας το προβάδισμα μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης.

Για τους φιλοξενούμενους τα στιγμιαία ξεσπάσματα που είχαν δεν τους επέτρεψαν να πάρουν τη νίκη στο παιχνίδι, ενώ παράλληλα ήταν και οι δεύτερη φορά φέτος στην διοργάνωση που πετυχαίνουν κάτω από 70 πόντους.

Για τους Ιταλούς κορυφαίος ήταν ο Τόμας Ρες με 18 πόντους, πραγματοποιώντας παράλληλα ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα.

Από την αρχή του αγώνα το παιχνίδι φαινόταν ότι θα είναι ένα ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου πόντο-πόντο. Προς το τέλος, του δεκαλέπτου, όμως, η Σιένα πήρε τα ηνία του αγώνα και έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 20-15.

Η Σιένα ήταν πάρα πολύ καλή στη δεύτερη περίοδο και συνέχισε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, με την Μακάμπι να προσπαθεί με κάποια… ξεσπάσματα να πλησιάσει, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει. Οι Ιταλοί πήγαν στο ημίχρονο με το υπέρ τους 44-35.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η Τρίτη περίοδος, με την Μακάμπι να προσπαθεί με κάποια ξεσπάσματα να μειώσει την διαφορά, με τη Σιένα, όμως, να έχει κάθε φορά τις… απαντήσεις και να φτάνει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τη διαφορά στους 10 πόντους, 63-53.

Οι Ιταλοί μπήκαν συγκεντρωμένοι και στην τέταρτη περίοδο και μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα, φτάνοντας στο τελικό 79-69 και παράλληλα στην πρώτη τους νίκη για το TOP-16 στην πρεμιέρα.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 44-35, 63-53, 79-69

Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 16, Έτζε 2, Καραρέτο 5, Ράσιτς, Κανγκούρ 11, Σανικιτζέ, Ρες 18, Όρτνερ, Λεχτάλερ, Γιάνινγκ 10, Χάκετ 4, Μος 13

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Λόγκαν 11, Τζέιμς 18, Σμιθ 6, Χίκμαν 12, Ελιγιάχου 13, Πνίνι, Οχαγιόν 8, Πλάνινιτς 1, Τόμας, Σέγκεφ, Λάντεσμπεργκ, Ζάλμανσον



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: