Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αλλοιωμένη η λίστα Λαγκάρντ!!

Κλιμακώνεται η υπόθεση της "νέας λίστας Λαγκάρντ" καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλα δείχνουν πως υπήρξε παραποίηση και αλλοίωση, υπέρ "τρανταχτών" ονομάτων

Αλλοιωμένη η λίστα Λαγκάρντ
Κλιμακώνεται η υπόθεση της νέας "λίστας Λαγκάρντ" καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων και των έξι ειδικών επιστημονικών συνεργατών του ΣΔΟΕ, που τα τελευταία 24ωρα ανέλυσαν το περιεχόμενο της λίστας και το αντιπαρέβαλλαν με αυτό της "πρώτης" λίστας Λαγκάρντ που είχε έρθει στη δημοσιότητα, καταλήγει στο ότι υπήρξε σαφής παραποίηση και αλλοίωση, υπέρ "τρανταχτών" ονομάτων!

Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είναι θέμα χρόνου η αποστολή του και στη Βουλή. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για παραποίηση του περιεχομένου και για σαφείς ευθύνες, για "βαριές συνέπειες", για όσους έχουν εμπλακεί στον χειρισμό της υπόθεσης.

Ήδη πάντως, νωρίτερα την Πέμπτη, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες που έλεγαν πως ... ενδεχομένως να υπάρχουν στην επίσημη λίστα που έφτασε πρόσφατα δυο ή τρία αρχεία παραπάνω από τα αρχικά.

Οι πληροφορίες για διαφορές στη επίσημη λίστα από εκείνη που είχε δημοσιοποιηθεί και που είχε παλαιότερα ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος δημιουργεί σκιές για τον βασικό εταίρο της κυβέρνησης, ενώ το ότι η παρουσίασή της καθυστερεί παρότι έχει παραληφθεί επισήμως εντείνει τον προβληματισμό και τη νευρικότητα και στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.

Το υλικό είχε φτάσει στη χώρα μας από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών , που ταξίδεψαν κάτω από άκρα μυστικότητα στο Παρίσι και είναι υπό μορφή αρχείων, τα οποία περιέχουν στις πιο πολλές περιπτώσεις περισσότερα του ενός ονόματα που είναι οι δικαιούχοι των καταθέσεων της λίστας Λαγκάρντ στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.

Σε πολλές περιπτώσεις δηλαδή ως δικαιούχοι ενός λογαριασμού εμφανίζονται όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάθε αρχείο εκτός από τα προσωπικά δεδομένα (ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση) περιέχεται και το φορολογικό προφίλ καθενός από τους καταθέτες.

Προτού παραδοθεί το υλικό έγινε επίδειξη από υπαλλήλους του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών ότι τα αρχεία περιέχουν πράγματι τις πρωτότυπες λίστες της HSBC Γενεύης.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: