Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Πού πήγαν τα λεφτά»;

Την αναζήτηση των χαμένων εκατομμυρίων από την «αμαρτωλή» ιστορία με την «Empire» συνεχίζει ο Γιώργος Κιντής. Στη δημοσιότητα τα ερωτήματα και οι απαντήσεις σε/από Σταύρο Αδαμίδη και Βασίλη Πουλάκο.

«Πού πήγαν τα λεφτά»;
Δύο και κάτι μήνες μετά τις μηνύσεις που κατέθεσε εναντίον του, ο Γιώργος Κιντής με αφορμή την παραδοχή του πρώην προέδρου της ΠΑΕ πως ξοδεύτηκαν 5,6 εκατ. ευρώ για αθλητικό υλικό, αναζητεί τα… χαμένα 4 εκατ. ευρώ.

Στην επιφάνεια έρχεται η αλληλογραφία των δύο ανδρών μέσω e-mail, στην οποία ο Γιώργος Κιντής αμφισβητεί ότι έγινε οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ από τον Δημήτρη Βιντιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ παραδέχεται πως υπάρχουν μέσα ενημέρωσης που οφείλουν χρήματα στην «Empire».

Το πρώτο e-mail του Κιντή προς τον Αδαμίδη (20/12/2012) αναφέρει:
«Σταύρο,

Θα ήθελα να θέσω και εγγράφως ορισμένα ερωτήματα που ανέκυψαν κατά την προχθεσινή μας συνάντηση.

1. Χρέη Empire

Ανέφερες ότι όταν ανέλαβες την Empire είχε περί τα €7 εκ. υποχρεώσεις, €6 εκ. προς την Puma και €1 εκ. προς το Δημόσιο. Όπως επιβεβαίωσες προχθές κι όπως επαιρόσουν και στον τύπο της εποχής, οι υποχρεώσεις προς την Puma ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Σύμφωνα όμως με τον ισολογισμό της Empire της 31/12/2010 (ανέλαβες και τυπικά μόλις δεκαπέντε ημέρες αργότερα) οι υποχρεώσεις της εταιρείας από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ήταν μόλις 300.000 ευρώ. Πως φτάσαμε συνεπώς στη σημερινή οικτρή κατάσταση;

2. Ισολογισμός Empire

Ο Βασίλης Πουλάκος, οικονομικός διευθυντής της Empire, μου έγραφε στις 26 Αυγούστου «συλλέγω όλα τα παραστατικά να τα ενημερώσω μέχρι και σήμερα και ακόλουθα θα αποτυπώσω την κατάσταση (υπολογίζω ένα εικοσαήμερο εργασίας)». Προφανώς θα του πήρε λίγο περισσότερο χρόνο. Ανέφερες πάντως ότι ο λόγος που δεν έχει δημοσιευθεί ο ισολογισμός είναι γιατί «δεν είχατε χρήματα για τη δημοσίευση». Βάσει όμως των άρθρων 232 και 330 του Ν. 4072/2012 καταργήθηκε από 1/7/2012 η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών, οπότε το μόνο που μένει είναι το τέλος δημοσίευσης στο ΦΕΚ-λιγότερα δηλαδή από 500 ευρώ. Μήπως θα μπορούσε να γίνει έρανος μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Empire; Αν δε συγκεντρωθεί το ποσό, μπορείς να απευθυνθείς και στους μετόχους. Με χαρά πάντως δέχθηκα τη διαβεβαίωσή σου ότι μες στην επόμενη εβδομάδα θα λάβουμε τον ισολογισμό της Empire, καθώς και ότι θα χορηγήσεις εξουσιοδότηση σε λογιστή που θα σου υποδείξει η Original προκειμένου να εξετάσει τα βιβλία και στοιχεία της Empire.

3. Το πιο ενδιαφέρον τμήμα της χθεσινής συνομιλίας μας ήταν αυτό στο οποίο αποδέχθηκες ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει από το 2007 περί τα €5,6 εκ. αθλητικό υλικό. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι τιμολογήσεις αθλητικού υλικού της Puma Hellas προς την ΠΑΕ δεν ήταν εικονικές-το υλικό όντως παραδιδόταν κι αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά δελτία αποστολής. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι το να έχει χρησιμοποιήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ €5,6 εκ. σε αθλητικό υλικό σε πέντε χρόνια δεν είναι λογικό-ούτε αν, αντί για παίκτες, είχε σαρανταποδαρούσες. Το 2006-7 η ΑΕΚ χρησιμοποίησε περί τις €277.000 σε αθλητικό υλικό, όσο περίπου κι οι υπόλοιπες μεγάλες ΠΑΕ. Εφόσον δεν εμφανίζεται απόθεμα αθλητικού υλικού στον ισολογισμό, είναι σαν να άνοιξε η γη και να το κατάπιε. Επειδή δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη διαβεβαίωσή σου ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σου «δεν έφυγε ούτε ένα ευρώ», δε φαντάζομαι να έφυγαν σορτσάκια, φανέλες κι άλλο αθλητικό υλικό αξίας εκατομμυρίων. Βάσει της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου που διέταξες, το αθλητικό υλικό της PUMA HELLAS Α.Ε. παραδιδόταν, πέραν των Θρακομακεδόνων, σε δύο αποθήκες, η μία εκ των οποίων μάλιστα μισθωνόταν από την Empire. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως πωλήθηκε (ή δόθηκε παρακαταθήκη) το υλικό αυτό από την ΠΑΕ στην Empire, με αποτέλεσμα να πωληθεί περαιτέρω από την τελευταία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (όπως σου είπα, υπάρχουν στοιχεία ότι αθλητικό υλικό με τα σήματα της ΑΕΚ και της Puma πωλείτο το καλοκαίρι στα καταστήματα TK Maxx στην Αγγλία). Σ' αυτή την περίπτωση βέβαια, με τη δημοσίευση του ισολογισμού της Empire θα δούμε τις αυξημένες πωλήσεις από τη διάθεση των προϊόντων αυτών και η Empire θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ΠΑΕ το ποσό που εισέπραξε από την πώληση του υλικού αυτού, το οποίο θα πρέπει να είχε κόστος κτήσης το λιγότερο €4 εκ (€5,6 εκ. οι συνολικές παραδόσεις μείον πέντε χρόνια επί €300.000 το χρόνο αθλητικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποίησε η ΠΑΕ). Αν η Empire πούλησε το υλικό αυτό με ένα μεικτό περιθώριο 20%, θα πρέπει να αποδώσει στην ΠΑΕ περί τα €5 εκ. Και με 50% ζημία να το πούλησε, θα πρέπει να αποδώσει €2 εκ. Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφθώ κάποια άλλη εξήγηση για την εμφανιζόμενη κατανάλωση αθλητικού υλικού από την ΠΑΕ, αλλά με χαρά θα ακούσω την άποψή σου. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ήσουν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δεν μπορείς να μην πρόσεξες τι έγινε σε ένα τόσο μεγάλο κονδύλι.

4. Οικονομικός έλεγχος ΠΑΕ από κ. Βιντιάδη

Στην ερώτησή μου αν ο κ. Βιντιάδης έχει προβεί σε οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ, αρχικά απάντησες καταφατικά, εν συνεχεία όταν σε ρώτησα μέσω ποιας εταιρείας μου είπες μέσω των ορκωτών της ΠΑΕ, κι όταν αναρωτήθηκα αν αυτό είναι δυνατόν λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, προσφερόμενος ταυτόχρονα να τηλεφωνήσω στον ορκωτό της ΠΑΕ, διευκρίνισες ότι η ομάδα Βιντιάδη θα χρησιμοποιήσει απλώς την πληροφόρηση από τον τακτικό έλεγχο της ΠΑΕ. Όταν σε ρώτησα περαιτέρω πως γίνεται ο κ. Βιντιάδης να θέλει να επενδύσει τόσα εκατομμύρια χωρίς να χρησιμοποιήσει δικής του επιλογής ελεγκτές, μου απάντησες ότι αυτό «θα έπαιρνε δώδεκα εβδομάδες» (παρότι το 2004 ο έλεγχος από την ομάδα Νικολαΐδη πήρε μόλις δύο εβδομάδες). Επειδή ο τακτικός έλεγχος της ΠΑΕ γίνεται πάντοτε τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη, ο δε κ. Βιντιάδης εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του περί τις 20 Αυγούστου, αναρωτιέμαι αν γνώριζε εξαρχής ο κ. Βιντιάδης ότι η διαδικασία εξαγοράς θα τραβήξει μέχρι το Δεκέμβριο (οπότε και θα γίνει ο τακτικός έλεγχος της ΠΑΕ) και γι αυτό δε διενήργησε δικό του οικονομικό έλεγχο. Κι αν γνώριζε ότι θα φτάσει η διαδικασία ως το Δεκέμβριο, δεν είχε άραγε επαρκή χρόνο (περισσότερο κι από τις δώδεκα εβδομάδες που λες ότι απαιτούνται) για να κάνει το δικό του έλεγχο; Μήπως ο κ. Βιντιάδης δεν προχώρησε σε οικονομικό έλεγχο γιατί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη σημερινή και στην προηγούμενη διοίκηση;

5. Seymour Pierce

Ανάφερες όμως ότι, παρόλο που ο κ. Βιντιάδης δεν ξόδεψε χρήματα για τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ, έχει καταβάλει τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για να προσλάβει τη Seymour Pierce. Επειδή τυχαίνει να έχω γνωρίσει στο παρελθόν τον Jonathan Wright, επικεφαλής του corporate finance στη Seymour Pierce, θα ήθελα να του στείλω ένα email στο οποίο να επαναλαμβάνω αυτά που μας είπες και να του μεταφέρω το ότι η εμπλοκή της εταιρείας στην οποία εργάζεται στην προσπάθεια Βιντιάδη γεμίζει με εμπιστοσύνη τους οπαδούς της ΑΕΚ για το μέλλον της ομάδας. Υποθέτω δε θα είχες κάποιο πρόβλημα μ' αυτό;

6. Hyfold Trading Limited και Motown Enterprises S.A.

Όταν σε ρώτησα για τις δύο αυτές offshore εταιρείες, ανέφερες για τη μεν πρώτη «ότι είναι τα χρήματα κάποιου μετόχου» για την δε δεύτερη ότι «φτιάχτηκε και λειτούργησε για μία μέρα» για να «περάσει κάποιο sponsoring του Νίκου (Νοτιά) για το προπονητικό». Για τη μεν πρώτη εταιρεία, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι είσαι ο μόνος μέτοχος και διευθυντής-βλ. συνημμένα. Για τη δεύτερη, είχα κάποιες πληροφορίες ότι εσύ είσαι ο πραγματικός δικαιούχος της εταιρείας αυτής. Αρκεί νομίζω μία εξουσιοδότηση προς πρόσωπο που θα υποδειχθεί από την Original να λαμβάνει αντίγραφα κάθε εγγράφου σχετικού με την εταιρεία Motown Enterprises S.A., συμπεριλαμβανομένης της κίνησης των τραπεζικών της λογαριασμών, για να αποδειχθεί στα μάτια και του πλέον κακόπιστου ότι η εταιρεία είχε όντως συσταθεί «για μία μόνο ημέρα», όπως είπες. Υποσχέθηκες ότι θα παράσχεις την εξουσιοδότηση αυτή--οπότε δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε το κείμενο. Εκτός αν η εταιρεία είχε συσταθεί από το Νίκο (Νοτιά), οπότε ίσως πρέπει να απευθυνθούμε σ' αυτόν;

Το email αυτό κοινοποιείται και σε ένα στέλεχος της Original. Ελπίζω να βρεις το χρόνο να απαντήσεις σύντομα στα ερωτήματα αυτά».

Το δεύτερο e-mail, με ημερομηνία αποστολής τις 25/12/12, αναφέρει:
«Σταύρο καλημέρα και χρόνια πολλά.

Δεν έχω λάβει απάντηση στο παρακάτω email που σου έστειλα πριν πέντε ημέρες.

Θα σε παρακαλούσα να μου πεις ως αύριο αν προτίθεσαι να απαντήσεις--κι αν ναι, ως πότε».

Αυθημερόν (25/12/12) έφτασε η απάντηση από τον Σταύρο Αδαμίδη.
«Kalispera Yorgo,

Exw pei ston Vasili ton Poulako na epikoinwnisei mazi sou gia ton isologismo k gia ta logistika stoixeia ths Empire k tha to kanei aurio/methaurio. Gia tis upoloipes erwthseis tha sou apantisw leptomerws thn epomeni evdomada afou eimai ektos Athinwn. Oso gia thn epikoinwnia sou me thn Seymour, egw den exw epafi h sxesi me thn Seymour (to engagement einai metaksi ths oikogeneias Vintiadi k ths Seymour) opote boreis na prakseis opws nomizeis».

Όσο για την απάντηση του Βασίλη Πουλάκου; (24/12/12)
«αγαπητε γιωργο,

εστειλα στον σταυρο το μετοχολογιο τηs εταιρειαs, για να προβει στην αποστολη, ειτε με mail ειτε με προσκληση, γνωστοποιησηs για την συγκληση τηs γενικηs συνελευσηs των μετοχων τηs εταιρειαs για τα τυπικα και ουσιαστικα θεματα τηs ΓΣ θα σου θυμισω,ετσι οπωs εχουν τα πραγματα σημερα,τα εξηs

A/διευθυνσειs των μετοχων δεν εχω

Β/εκθεση των ελεγκτων ,για την χρηση 2011,δεν εχω

Γ/πρακτικο γενικηs συνελευσηs δεν εχω

Δ/σε δημοσιευση του ισολογισμου δεν εχω προβει για τουs γνωστουs λογουs (ελλειψη χρηματων για την δημοσιευση και ελλειψη υπογραφηs απο τριτον -εγω και ο σταυροs τον υπογραφουμε )

και συνακολουθα σε υποβολη τηs δηλωσηs φορολογιαs εισοδηματοs δεν εχουμε προβει

ελπιζονταs οτι και μετα την δικη σου παρεμβαση θα λυθουν τα προβληματα».

Ο Γιώργος Κιντής ανταπάντησε ως εξής (24/12/12):
«Βασίλη καλημέρα και χρόνια πολλά.

Ας πιάσουμε ένα-ένα τα θέματα που θέτεις:

Α. Επειδή οι μέτοχοι είναι οι ίδιοι από ιδρύσεως της εταιρείας, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν οι διευθύνσεις τους, Επί των ημερών μου τουλάχιστον τις είχε η ΠΑΕ. Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω γιατί απαιτούνται--όπως δημοσιεύθηκαν τόσοι ισολογισμοί χωρίς να έχει η Empire τις διευθύνσεις των μετόχων, θα μπορούσε να δημοσιευθεί κι αυτός.

Β. Λες ότι δεν έχεις έκθεση των ελεγκτών. Γνωρίζεις, προφανώς, ότι μετά την τροποποίηση των άρθρων 36 και 36Α του ν. 2190/1920 από το 2007, έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές απαιτείται μόνο αν η Α.Ε. έχει κύκλο εργασιών άνω του 1.000.000 ευρώ. Να υποθέσω άρα ότι η Empire είχε κύκλο εργασιών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ;

Γ. Προφανώς. Γιατί για να έχεις πρακτικό γενικής συνέλευσης πρέπει να την συγκαλέσεις πρώτα--και για να γίνει αυτό πρέπει να δημοσιεύσεις ισολογισμό.

Δ. Για το θέμα των χρημάτων για τη δημοσίευση, έγραψα προ πέντε ημερών στο Σταύρο τα εξής: "Βάσει των άρθρων 232 και 330 του Ν. 4072/2012 καταργήθηκε από 1/7/2012 η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών, οπότε το μόνο που μένει είναι το τέλος δημοσίευσης στο ΦΕΚ-λιγότερα δηλαδή από 500 ευρώ. Μήπως θα μπορούσε να γίνει έρανος μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Empire; Αν δε συγκεντρωθεί το ποσό, μπορείς να απευθυνθείς και στους μετόχους". Νόμιζα ότι θα το γνώριζες αυτό ως οικονομικός διευθυντής, αλλά εν πάση περιπτώσει ο Σταύρος δεν έκανε καν τον κόπο να σου το μεταφέρει; Ως προς το θέμα της τρίτης υπογραφής, μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ ποια μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν παραιτηθεί, σε ποιους απευθυνθήκατε και ποιοι αρνήθηκαν να υπογράψουν;

Το πιο σημαντικό, πάντως, στο οποίο θα μπορούσες να βοηθήσεις, είναι στην απάντηση του κατωτέρω ερωτήματος που έθεσα πριν λίγες μέρες στο Σταύρο, χωρίς να λάβω ως τώρα απάντηση:

"Το πιο ενδιαφέρον τμήμα της χθεσινής συνομιλίας μας ήταν αυτό στο οποίο αποδέχθηκες ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει από το 2007 περί τα €5,6 εκ. αθλητικό υλικό. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι τιμολογήσεις αθλητικού υλικού της Puma Hellas προς την ΠΑΕ δεν ήταν εικονικές-το υλικό όντως παραδιδόταν κι αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά δελτία αποστολής. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι το να έχει χρησιμοποιήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ €5,6 εκ. σε αθλητικό υλικό σε πέντε χρόνια δεν είναι λογικό-ούτε αν, αντί για παίκτες, είχε σαρανταποδαρούσες. Το 2006-7 η ΑΕΚ χρησιμοποίησε περί τις €277.000 σε αθλητικό υλικό, όσο περίπου κι οι υπόλοιπες μεγάλες ΠΑΕ. Εφόσον δεν εμφανίζεται απόθεμα αθλητικού υλικού στον ισολογισμό, είναι σαν να άνοιξε η γη και να το κατάπιε. Επειδή δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη διαβεβαίωσή σου ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σου «δεν έφυγε ούτε ένα ευρώ», δε φαντάζομαι να έφυγαν σορτσάκια, φανέλες κι άλλο αθλητικό υλικό αξίας εκατομμυρίων. Βάσει της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου που διέταξες, το αθλητικό υλικό της PUMA HELLAS Α.Ε. παραδιδόταν, πέραν των Θρακομακεδόνων, σε δύο αποθήκες, η μία εκ των οποίων μάλιστα μισθωνόταν από την Empire. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως πωλήθηκε (ή δόθηκε παρακαταθήκη) το υλικό αυτό από την ΠΑΕ στην Empire, με αποτέλεσμα να πωληθεί περαιτέρω από την τελευταία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (όπως σου είπα, υπάρχουν στοιχεία ότι αθλητικό υλικό με τα σήματα της ΑΕΚ και της Puma πωλείτο το καλοκαίρι στα καταστήματα TK Maxx στην Αγγλία). Σ' αυτή την περίπτωση βέβαια, με τη δημοσίευση του ισολογισμού της Empire θα δούμε τις αυξημένες πωλήσεις από τη διάθεση των προϊόντων αυτών και η Empire θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ΠΑΕ το ποσό που εισέπραξε από την πώληση του υλικού αυτού, το οποίο θα πρέπει να είχε κόστος κτήσης το λιγότερο €4 εκ (€5,6 εκ. οι συνολικές παραδόσεις μείον πέντε χρόνια επί €300.000 το χρόνο αθλητικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποίησε η ΠΑΕ). Αν η Empire πούλησε το υλικό αυτό με ένα μεικτό περιθώριο 20%, θα πρέπει να αποδώσει στην ΠΑΕ περί τα €5 εκ. Και με 50% ζημία να το πούλησε, θα πρέπει να αποδώσει ?2 εκ. Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφθώ κάποια άλλη εξήγηση για την εμφανιζόμενη κατανάλωση αθλητικού υλικού από την ΠΑΕ, αλλά με χαρά θα ακούσω την άποψή σου. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ήσουν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δεν μπορείς να μην πρόσεξες τι έγινε σε ένα τόσο μεγάλο κονδύλι."

Τέλος, μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ τον ισολογισμό στη σημερινή τουλάχιστον μορφή του; Ο Σταύρος υποσχέθηκε ότι θα μας σταλεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα».

Και προσθέτει:
Βασίλη, έχω και κάποια ερωτήματα ακόμη:
Μου είχε πει κάποτε ο Σταύρος ότι συγκεκριμένη εφημερίδα χρωστούσε περί το μισό εκατομμύριο ευρώ στην Empire (υπάρχει σχετικό email το Φεβρουάριο του 2010). Το επιβεβαιώνεις αυτό; Εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η οφειλή; Υπάρχουν άλλες οφειλές ΜΜΕ ή/και δημοσιογράφων προς την Empire;

Ο Βασίλης Πουλάκος απάντησε ως εξής στις 27/12/12:
αγαπητε γιωργο ,

παρ οτι πιστευω οτι τα ερωτηματα που θετειs ειναι για λογουs εντυπωσεων και θα τα χρησιμοποιησειs για την δικη σου επικοινωνιακη τακτικη και παρ οτι ωs μηνυομενοs ? δεν ειναι σωστο και πρεπον να απαντω στον μηνυτη? μου (που με την σειρα μου σου δηλωνω ευθεωs οτι ακολουθα θα σε μηνυσω για συκοφαντικη δυσφημιση ) και οτι ολα σου τα ερωτηματα θα απαντηθουν στα αρμοδια οργανα τηs εταιρειαs ,παρα ταυτα και κατα παρεκλιση των ανωτερω...

Α/μιλαω για λογαριασμο μου .απεστειλα στον σταυρο το μετοχολογιο χωριs τιs διευθυνσειs

υπενθυμιζω εδω οτι το νομικο αρχειο τηs εταιρειαs δεν το εχω

Β/δεν μιλαω για ορκωτουs και επειδη ετσι ακριβωs εχουν τα πραγαματα και δεν εχει κυκλο εργασιων ανω του 1.000.000,00 αναφερομαι στουs δυο ελεγκτεs ,λογιστεs-φοροτεχνικουs Α ταξεωs , που ειχαμε ορισει για την χρηση 1/1/2011-31/12/2011

θα επαναλαβω παλι την ελλειψη του νομικου αρχειου τηs εταιρειαs

Δ/τα αρθρα που αναφερειs ισχυουν για τα πεπραγμενα των χρησεων 1/1/2012 και μετεπειτα

για την χρηση 1/1/2011-31/12/2011 ισχυουν τα προτερα (δημοσιευση σε πολιτικη/αθλητικη/τοπικη εφημεριδα /ΦΕΚ και σε επιπεδο νομαρχιαs η εκθεση των ελεγκτων με τιs αναγκαιεs δημοσιευσειs και τα αναλογα προστιμα εκπροθεσμηs υποβοληs) κατα συνεπεια δεν μιλαμε για "λιγοτερα δηλαδη απο 500 ευρω"

τα μελη του ΔΣ τα οποια εκλεχθηκαν με την ΓΣ τηs 30/6/2011 ηταν ΑΔΑΜΙΔΗΣ-ΠΟΥΛΑΚΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΠΟΥΛΑΚΟΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ παραιτηθηκαν αρχεs 10/2011 ετσι εμεινε μονο ο ΣΤΑΥΡΟΣ(με τα γνωστα θεματα τηs νομαρχιαs ...oτι δηλαδη η νομαρχια ουδεποτε ενεκρινε την μειωση των μελων του ΔΣ σε τρια τον αριθμο, ενεκα του καταστατικου τηs εταιρειαs,τα προτερα μελη να εχουν αποχωρησει ...) κατα συνεπεια τριτοs ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

παρα ταυτα...πασα προσφορα,απο πλευραs σταυρου και εμου,ΔΕΚΤΗ

για την συνομιλια σου με τον σταυρο το μονο που μπορω να πω ειναι οτι και κατα την γνωμη μου θα μπορουσε ,το υπερβαλλον ?αθλητικο υλικο τηs ΠΑΕ ΑΕΚ ,να παραχωρηθει στην ΕMPIRE 1924 AE προs εκμεταλλευση ,αλλα τουτο δεν εχει γινει (τουλαχιστον επι των ημερων μου -22/10/2010 μεχρι και σημερον)

ισολογισμοs 1/1/2011-31/12/2011 ειναι ετοιμos προs υποβολη και εγκριση στην επικειμενη γενικη συνελευση των μετοχων

για το μεταγενεστερο mail σου..

με τα οσα στο εντυπο ισοζυγιο του δεκεμβριου του 2011 μου εχει παραδοθει(σου θυμιζω οτι το ιστορικο -λογιστικο αρχειο τηs εταιρειαs παρακολουθειτο απο τον αρχοντα ΠΑΠΑΓΙΑΝNΟΠΟΥΛΟ ,με ετησιεs αποδοχεs ανω των 100.000,00 -επι των ημερων σου αν δεν κανω λαθοs και ακολουθα -και μετα απο ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ενεργειεs ,απο το λογιστηριο τηs παε και για την χρηση 1/1/2012 μεχρι και σημερα απο εμενα προσωπικα ,με το ποσον των 800,00 ευρω μηνιαιωs) NAI υπαρχει οφειλη υψουs 371.688,02 και ΝΑΙ υπαρχουν και αλλεs οφειλεs απο ΜΜΕ (η προελευση τουs ,για τουs λογουs που σου εξεθεσα ανωτερω,αγνοειται)

επι τη ευκαιρια .....μηπωs ,εσυ ωs μετοχοs και με φιλα προσκειμενουs δημοσιογραφουs ,γνωριζειs η οφειλεs να γνωριζειs η αποσιωπειs κατι επ αυτων ?

δεν ξερω...ρωταω...συγνωμη κιολαs».

Την ίδια μέρα (27/12/12), ο Γιώργος Κιντής ολοκληρώνει την ανταλλαγή e-mail με τον Βασίλη Πουλάκοως εξής:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί σε δύο ημέρες φτάσαμε από το «για ό,τι χρειαστείς ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ» στις απειλές για μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση. Κάνε ό,τι νομίζεις, αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι κατά πάγια νομολογία των δικαστηρίων μας (ενδεικτικά, ΑΠ 114/2010) «για τη θεμελίωση του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφημήσεως απαιτείται, [.] ισχυρισμός ή διάδοση από το δράστη για άλλον, ενώπιον τρίτου, ψευδούς γεγονότος». Θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις συγκεκριμένα τι από τα όσα έχω αναφέρει είναι ψευδές, προκειμένου να μου δώσεις την ευκαιρία το ανακαλέσω.

Σημειώνω τη διαβεβαίωσή σου ότι το αθλητικό υλικό δε μεταβιβάσθηκε ποτέ στην Empire. Επειδή δεν εμφανίζεται απόθεμα αθλητικού υλικού στον ισολογισμό της ΠΑΕ, γνωρίζεις μήπως τι απέγινε; Χρησιμοποιήθηκαν άραγε 5,6 εκ. αθλητικού υλικού σε 5 χρόνια; Αυτό θα ήταν παράλογο. Σε ρωτώ επειδή διετέλεσες και οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ από τον Οκτώβριο του 2010 ως το Μάρτιο του 2012, οπότε θα πρέπει να γνωρίζεις.

Γνώμη μου είναι ότι μετά την 1/7/2012 δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμού. Εν πάση περιπτώσει, δεν τον δημοσιεύεις τουλάχιστον στο σάιτ της Empire, πράγμα που δεν κοστίζει κάτι, και βλέπουμε;

Ως προς το θέμα Παπαγιαννόπουλου, βάσει του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε επί των ημερών σου, είχε λάβει μέχρι και την παραίτησή μου από την ΠΑΕ το 2005 το ποσό των 51.970 ευρώ. Ακόμη και τότε όμως, δεν είχα δικαίωμα υπογραφής.

Επί του προσωπικού τώρα: με κατηγορείς για «επικοινωνιακή τακτική». Θα σου θυμίσω ότι πριν μετέλθω επικοινωνιακές τακτικές, προσπαθούσα μάταια επί μήνες να λάβω απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα-τα οποία παραμένουν ως σήμερα αναπάντητα. Οπότε ναι, αν χρειάζονται επικοινωνιακές τακτικές προκειμένου να παράσχετε τη δέουσα πληροφόρηση, θα τις χρησιμοποιήσω. Δεν είναι παράνομο εξάλλου. Παράνομο είναι να μη δημοσιεύεις ισολογισμό, π.χ., ή να μοιράζεις χρήματα σε συγκεκριμένα ΜΜΕ για να σου γράφουν αγιογραφίες.

Με ρωτάς αν ως «ως μέτοχος και με φίλα προσκειμένους δημοσιογράφους γνωρίζω ή όφειλα να γνωρίζω ή αποσιωπώ κάτι επ' αυτών». Όχι, Βασίλη, δε γνωρίζω κάτι επ' αυτών, ούτε όφειλα να γνωρίζω, ούτε αποσιωπώ κάτι. Ίσως δε θυμάσαι ότι το ποσοστό μου ως μετόχου είναι 0,31% κι ότι ουδέποτε είχα δικαίωμα υπογραφής στην ΠΑΕ ή στην Empire. Σε προκαλώ πάντως αν έχεις κάτι υπόψη σου να το δώσεις στον εισαγγελέα ή στη δημοσιότητα. Θα απαντήσω, χωρίς να σε κατηγορήσω για «επικοινωνιακές τακτικές». Τα μόνα που γνωρίζω επί του θέματος είναι όσα μου είπε ο Σταύρος το Φεβρουάριο του 2010 για οφειλές συγκεκριμένης εφημερίδας προς την Empire-τα οποία επιβεβαίωσες με το email σου.

Ως προς την οφειλή των 371.688,02 από μια εφημερίδα προς την Empire, δεν έχεις παρά να δώσεις στη δημοσιότητα όλες τις οφειλές ΜΜΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι ευεργετηθέντες κι αν είναι φίλα προσκείμενοι προς εμένα. Καλό θα ήταν επίσης να μας εξηγήσει κάποιος την προέλευση των οφειλών αυτών (η οποία, όπως λες, αγνοείται). Ενδιαφέρον θα είχε επίσης η στάση των ΜΜΕ αυτών απέναντι στους κ.κ. Θανόπουλο, Κοζώνη, Αδαμίδη και Βιντιάδη. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος της ΑΕΚ ποια ΜΜΕ χύνουν δάκρυα για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, ενώ ταυτόχρονα την έχουν φεσώσει με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Θα ήθελα ακόμη να σου θέσω δύο γενικότερα ερωτήματα. Πρώτον, σε συνέντευξη σου στη Real News τον προηγούμενο Μάρτιο ανέφερες ότι οι μέτοχοι της ΠΑΕ τη χρηματοδότησαν από την ανάληψη της διοίκησής της από το Σταύρο με 19,5 εκ. Πως είναι δυνατόν κατά τη γνώμη σου να έχει φτάσει η ΠΑΕ σ' αυτό το χάλι όταν οι μέτοχοί της τη στήριξαν με τέτοια ποσά;

Ως δεύτερο ερώτημα, θα μου επιτρέψεις να επαναλάβω αυτό που έθεσα στο Σταύρο: «Ανέφερες ότι όταν ανέλαβες την Empire είχε περί τα ?7 εκ. υποχρεώσεις, €6 εκ. προς την Puma και €1 εκ. προς το Δημόσιο. Όπως επιβεβαίωσες προχθές κι όπως επαιρόσουν και στον τύπο της εποχής, οι υποχρεώσεις προς την Puma ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Σύμφωνα όμως με τον ισολογισμό της Empire της 31/12/2010 (ανέλαβες και τυπικά μόλις δεκαπέντε ημέρες αργότερα) οι υποχρεώσεις της εταιρείας από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ήταν μόλις 300.000 ευρώ. Πως φτάσαμε συνεπώς στη σημερινή οικτρή κατάσταση;»

Τέλος, θα σου πρότεινα να μη χάνεις την ψυχραιμία σου. Ακόμη κι αν έχει γίνει κάτι επιλήψιμο στην Empire ή στην ΠΑΕ, ως μη έχων δικαίωμα υπογραφής θα μπορούσες να κατηγορηθείς μόνο για συνέργεια-αν, λ.χ., υποσχέθηκες στο δράστη τη συγκάλυψη της πράξης του. Εφόσον λοιπόν δε συγκαλύπτεις κάτι, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: