Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»

Στις αλλαγές που έχει φέρει η παρουσία του στον Πανθρακικό αναφέρθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης, ερμηνεύοντας τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας από τότε που ανέλαβε εκείνος την τεχνική ηγεσία της.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»
Ο Έλληνας προπονητής, σε συνέντευξή του Ράδιο "Δίαυλος 92,4", μίλησε για τις μεταγραφικές κινήσεις που πρόκειται να κάνουν οι Θρακιώτες, έπλεξε το εγκώμιο της διοίκησης και του κόσμου και οριοθέτησε τους στόχους για τη φετινή περίοδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης:

Για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας:

«Καταρχήν πριν ακόμα αναλάβω είχα παρακολουθήσει την ομάδα και είχα διακρίνει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Όταν ανέλαβα ήθελα να δω δύο ματς στα οποία η ομάδα έπιασε το μίνιμουμ και το μάξιμουμ απόδοσης. Παρακολούθησα λοιπόν τα παιχνίδια με τον Πλατανιά και με το Λεβαδειακό αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα προσπάθησα με τους συνεργάτες μου να φτιάξουμε μια τακτική στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών. Καταφέραμε λοιπόν να κρατήσουμε ισορροπίες στη φάση άμυνας και στη φάση επίθεσης.

Επίσης μπορέσαμε να βελτιωθούμε στο κομμάτι της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο και να δημιουργήσουμε προβληματισμό στον αντίπαλο. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όχι μόνο δε δεχόμαστε εύκολα γκολ αλλά οι αντίπαλοι δε μας κάνουν και ευκαιρίες.

Επίσης στην επίθεση δημιουργούμε περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ. Το γεγονός ότι τα γκολ που πετυχαίνουμε προέρχονται από συνδυασμένες προσπάθειες είναι θέμα τακτικής αλλά και ποιότητας παικτών. Θεωρώ ότι μεσοεπιθετικά έχουμε παίκτες που κάνουν τη διαφορά».

Για τη συνεργασία με τους παίκτες του:

«Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και πολύ καλοί χαρακτήρες. Ο ένας παλεύει για τον άλλον. Όντως έμαθαν γρήγορα αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πιστεύουν στο πλάνο και θεωρώ ότι είναι σημαντικό όταν ένας παίκτης πιστεύει στο πλάνο του προπονητή και ο προπονητής αντίστοιχα στο πλάνο της διοίκησης».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια:


«Τα αποδυτήρια είναι το "α και το ω" σε μια ομάδα. Δεν είναι μόνο οι παίκτες που παίζουν αλλά κι αυτοί που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Αυτούς τους παίκτες πρέπει να τους έχεις ψυχολογικά καλά έτσι ώστε να περιμένουν την ευκαιρία τους κι όταν την πάρουν να επιδείξουν αγωνιστικότητα. Σ' αυτό το θέμα η ομάδα μας είναι σε πολύ καλό δρόμο».

Για τη σχέση του με τη διοίκηση:

«Η διοίκηση προσπαθεί πάντα ώστε να μη λείπει τίποτα από τον προπονητή και τους παίκτες. Έχει δημιουργήσει ένα αθλητικό κέντρο όπου η ομάδα προπονείται σε υψηλό επίπεδο. Όταν ανέλαβα ήμουν απαιτητικός ακριβώς γιατί ήθελα να ανεβούμε επίπεδο ως ομάδα. Οφείλω να πω ότι η διοίκηση δε μου είπε όχι σε τίποτα. Εκτός αυτού η ομάδα δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες και ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό στις μέρες μας».

Για τους φιλάθλους της ομάδας:

«Ο κόσμος στην Κομοτηνή είναι αγνός και αγαπάει την ομάδα. Δε δημιουργεί πρόβλημα και πίεση στους παίκτες. Θεωρώ ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα πρέπει να "πατήσουμε" στη Σούπερ Λιγκ έτσι ώστε να πάμε σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο».

Για το πώς επέστρεψε στον Πανθρακικό:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να αρνηθώ αφού ήξερα την πόλη, την ομάδα, τους ανθρώπους της. Πίστευα και πιστεύω ότι θα βγει κάτι πολύ καλό. Ο Πανθρακικός εκπροσωπεί μια πόλη, ένα νομό γι' αυτό και όταν δημιουργεί, ανεβαίνει το επίπεδο όλου του νομού. Θυμάμαι από την πρώτη παρουσία μου στην ομάδα ότι όταν κερδίζαμε, έβγαινε ς την επόμενη μέρα στην πόλη και έβλεπες κόσμο με ευχάριστη διάθεση».

Για τους φετινούς στόχους:


«Για μένα ο πήχης ανεβαίνει με την εικόνα που δείχνεις κι όχι με τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή δείχνουμε μια εικόνα που με ικανοποιεί. Ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Είπα και στα παιδιά ότι υπάρχουν παραδείγματα στο παρελθόν από ομάδες που είχαν τους ίδιους βαθμούς με μας στο τέλος του πρώτου γύρου και τελικά υποβιβάστηκαν. Ο πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η εξασφάλιση της παραμονής».

Για το θεσμό του Κυπέλλου:


«Οι 20 βαθμοί και το γεγονός ότι έχουμε ένα βάθος στο ρόστερ μάς δίνουν την άνεση να ασχοληθούμε και με το κύπελλο. Στόχος μας είναι η πρόκριση στους 8 που αν επιτευχθεί θα είναι η παρθενική στην ιστορία της ομάδας. Από εκεί και πέρα βλέπουμε».

Για τη διαχείριση του ρόστερ:

«Πολλά παιδιά χρειάστηκε να αγωνιστούν και έδειξαν ετοιμοπόλεμα. Για παράδειγμα ο Μακρυδημήτρης κλήθηκε να παίξει στόπερ και τα πήγε πολύ καλά. Ο Κουτσόπουλος επανήλθε μετά από ένα μήνα και στα τελευταία έξι ματς δέχτηκε μόλις ένα γκολ.

Ο Μπαϊκαρά παίζει στα τελευταία ματς δεξί μπακ και τόσο αυτός όσο και οι άλλοι ακραίοι ακολουθούν τις εντολές που τους έχω δώσει. Ο Σκλιοπίδης αγωνίστηκε κάποια στιγμή ως αριστερό μπακ. Επίσης ο Μίνγκας και ο Κάσελαν τα πήγαν πολύ καλά. Θεωρώ ότι η τριάδα στα χαφ με Λαδάκη, Μουνάφο και Κάσελαν είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει στη Σούπερ Λιγκ».

Για τη μεταγραφική περίοδο και την αποχώρηση του Πρίττα:

«Σε κάθε μεταγραφική περίοδο ο κόσμος θέλει μεταγραφές. Η αλήθεια είναι ότι μεταγραφές χρειάζονται πάντα. Θα έχω μια συνάντηση με τη διοίκηση αλλά δε θέλω να χαλάσω αυτό το ωραίο που έχουμε δημιουργήσει. Θα πάρουμε παίκτες μόνο αν βρούμε κάτι το εξαιρετικό.

Κι αυτό ξέρετε δεν είναι εύκολο να το βρεις το χειμώνα. Αν το βρούμε θα το πάρουμε. Ο Σάκης έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του. Αυτό έγινε κατόπιν επιθυμίας του στην οποία συναινέσαμε εγώ και η διοίκηση. Είναι παίκτης με φιλοδοξίες, έβλεπε ότι τα παιδιά που έπαιζαν στη θέση του πήγαιναν καλά και θεώρησε καλό να πάει κάπου όπου θα είχε χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι θεμιτό.

Επειδή είχα μια συζήτηση μαζί του μού είπε ότι όταν ήρθε είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Τον προγραμμάτισαν για να επανέλθει σ' ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο αλλά λόγω των απουσιών αναγκάστηκε να παίξει νωρίτερα και ως εκ τούτου δεν είχε την απόδοση που θα μπορούσε βάσει της αξίας του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τον εκμεταλλευτήκαμε τον Σάκη. Ωστόσο πρέπει να πω ότι είναι ένα παιδί-διαμάντι και ότι η παρουσία του επηρέασε θετικά τα αποδυτήρια».

Για τους τραυματίες:

«Πρώτα ο Θεός ο Μιχαλόπουλος θα επιστρέψει στα τέλη Ιανουαρίου. Τότε αναμένεται να γυρίσει και ο Μακρυδημήτρης ενώ πιο σύντομα θα επανέλθει ο Μελίσσης. Ο Κάσελαν είναι καλά και μάλιστα ήταν στην αποστολή στο Βόλο ενώ ο Στάθης και ο Σκλιοπίδης θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα».

Για το προσεχές ματς με τον ΠΑΟΚ:


«Είναι μια ομάδα με υψηλές βλέψεις και καλή φόρμα.Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες ώστε να δείξουν τις δυνατότητές τους».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Βρισκόμαστε σ' ένα μεταβατικό στάδιο με μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Αρης να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Πιστεύω όμως ότι μέσα απ' αυτό μπορεί να βγει κάτι καλό. Το θετικό είναι παίζουν νέα παιδιά στις ομάδες. Βέβαια καλό θα ήταν αυτό να μη γίνεται αναγκαστικά αλλά να είναι προϊόν της φιλοσοφίας των ομάδων. Έστω κι έτσι όμως είναι θετικό αρκεί να υπάρχει υπομονή από τον κόσμο με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΑΕΚ».

Για την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ σε 18 και την αναδιάρθρωση στις χαμηλότερες κατηγορίες:

«Τα όσα γίνονται κάθε χρόνο δείχνουν το κατά πόσο υπάρχει σοβαρότητα στους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σε Β' και Γ' Εθνική απ' όπου και ξεκινήσαμε όλοι.

Θα πρέπει να υπάρχει κάτι σταθερό για να μπορούν να κάνουν σωστό προγραμματισμό οι ομάδες. Από εκεί και πέρα είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Θα πρέπει να υπάρχουν δύο επαγγελματικές και οι υπόλοιπες να είναι ερασιτεχνικές αλλά με τη στήριξη της πολιτείας αφού δεν υπάρχουν πλέον οικονομικές δυνατότητες».

Τέλος έστειλε τις ευχές του για τις γιορτές:

«Πάνω απ' όλα υγεία σ' όλο τον κόσμο. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: