Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν καλύπτεται η διαφορά με μεταγραφές»

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά της Γιουβέντους από τις άλλες ομάδες, εκτιμά ο Λουτσιάνο Μότζι.

«Δεν καλύπτεται η διαφορά με μεταγραφές»
Ήταν ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες του ιταλικού ποδοσφαίρου. Για χρόνια βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αφού οι ομάδες στις οποίες εργάστηκε, κατάφερναν να πρωταγωνιστούν. Ο Λουτσιάνο Μότζι, μετά το σκάνδαλο «Calciopolis» τιμωρήθηκε και, ουσιαστικά, αποχώρησε από το ποδόσφαιρο, αν και η γνώμη του εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι γνώσεις του και οι γνωριμίες του, εξάλλου, παραμένουν σημαντικές.

Ο Μότζι κλήθηκε από αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή να σχολιάσει τις επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις των… μεγάλων ομάδων και να κρίνει αν αυτές θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί. «Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν προσφέρονται για σπουδαίες αλλαγές και βελτιώσεις. Ποτέ ομάδα δεν άλλαξε τόσο πολύ στη χειμωνιάτικη μεταγραφική περίοδο. Οι μεγάλες επενδύσεις γίνονται το καλοκαίρι, τώρα μόνο κάποιες διορθώσεις μπορείς να κάνεις», εκτιμά ο Μότζι.

Δηλαδή η διαφορά που έχει η Γιουβέντους από τους διώκτες της δεν καλύπτεται; «Δεν καλύπτεται με μεταγραφές. Νομίζω πως μόνο μέσα από το παιχνίδι και την τακτική μπορεί κάποια ομάδα να καλύψει το χάσμα που τη χωρίζει από τους Τορινέζους. Η Γιουβέντους έχει την ικανότητα να σκοράρει με πολλούς παίκτες, κάτι που δεν έχει, για παράδειγμα, ούτε η Ίντερ, ούτε η Νάπολι. Πώς θα μπορούσαν αυτές οι δύο ομάδες να καλύψουν αυτό το κενό; Με μεταγραφές; Πότε θα προλάβαιναν οι νέοι παίκτες να προσαρμοστούν, πότε θα μπορούσαν να αποδώσουν; Για αυτό σας λέω, μόνο αν αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο παίζουν, μπορούν να καλύψουν τη διαφορά τους από τους πρωτοπόρους», ήταν η ανάλυση του Λουτσιάνο Μότζι.

Κλείνοντας, ο Μότζι αποκάλυψε πως θα ήθελε να δουλέψει στη Νάπολι. «Ζω στην πόλη και… αναπνέω το πάθος των οπαδών της. Θα ήθελα να δουλέψω με τον Ντε Λαουρέντις, είναι ένας άνθρωπος που έχει θάρρος και δεν διστάζει να κοντράρει το κατεστημένο. Θα ήθελα να αφιερώσω τη ζωή μου στην ομάδα, όπως την αφιέρωσα στην πόλη», αποκάλυψε ο Μότζι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: