Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Μια γροθιά για τον Άρη»

Την κρισιμότητα της κατάστασης στον Άρη τόνισε ο Γιάννης Ψηφίδης. Ο νέος πρόεδρος επισήμανε την σημασία υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 και το κλίμα ενότητας που απαιτείται στις τάξεις των «κίτρινων».

«Μια γροθιά για τον Άρη»
«Έχουμε τοποθετήσει τους δύο άμεσους στόχους. Ο πρώτος, η ένταξη στο άρθρο 99. Ο δεύτερος, η άμεση αναρρίχηση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Θα τα αντιμετωπίσομε όλα λειτουργώντας σαν μια γροθιά», είπε κατά την παρουσίαση της νέας διοίκησης, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την φορολογική ενημερότητα σημείωσε πως «με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ που δεν υπάρχει. Πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η κυβέρνηση θα έχει έτοιμο το νέο νομοσχέδιο στα μέσα του μήνα και τότε θα έχουμε φορολογική ενημερότητα. Θα είμαστε προετοιμασμένοι. Εκτός από αυτό υπάρχει μια προσπάθεια που κάνουμε ώστε να την έχουμε μέχρι την άλλη εβδομάδα, αλλά είναι δύσκολο».

Το πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα των λεγομένων του:

«Κληθήκαμε να βοηθήσουμε την ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή. Την άνοιξη σαν έκρηξη πληροφορηθήκαμε το ποσό των χρεών της ΠΑΕ. Η διοίκηση της ΠΑΕ έμοιαζε με μισοβουλιαγμένο καράβι. Στο αγωνιστικό, η συγκομιδή 13 βαθμών αναδεικνύει το χάλι που παραλαμβάνει το νέο ΔΣ.

Για την εσωτερική συνοχή, σε 15 μέρες διαπιστώσαμε ότι ο ΑΡΗΣ αποτελεί ένα σώμα διάτρητο. Δεν αρκούν τα παραπάνω αρνητικά. Βρίσκουμε τον κόσμο του ΑΡΗ διχασμένο από παλιούς παράγοντες, προέδρους, ιδιοκτήτες ραδιοφώνων που ενισχύουν τον διχασμό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Εμφάνισε μια εξαιρετική συνοχή το νέο ΔΣ και θα την επεκτείνουμε και στα υπόλοιπα τμήματα. Στο αγωνιστικό, των φιλάθλων και στα ΜΜΕ. Πρέπει να μας πιστέψετε. Δεν έχουμε χρόνο. Λειτουργούμε ήδη σε φανταστικούς ρυθμούς και εξηγώ τους λόγους. Έχουμε τοποθετήσει τους δύο άμεσους στόχους. Ο πρώτος, η ένταξη στο άρθρο 99. Ο δεύτερος, η άμεση αναρρίχηση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Θα τα αντιμετωπίσομε όλα λειτουργώντας σαν μια γροθιά.

Προέρχομαι από τον χώρο των επιχειρήσεων και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι φίλο του ΑΡΗ και με έβαλαν στη θέση του προέδρου. Είναι γνωστό σε όλους ότι το σύνολο των εταιριών που ήθελαν να μπουν στο 99 δεν τα κατάφεραν και πτώχευσαν. Αυτό συνέβη γιατί οι δύο βασικοί τομείς τους χτυπήθηκαν σημαντικά. Η κατασκευή προϊόντων και οι πωλήσεις τους.

Η ποδοσφαιρική εταιρία του ΑΡΗ, που προσπαθεί να μπει στο 99 έχει έτοιμες λύσεις για να μπει. Έναν λογικό προγραμματισμό εσόδων. Τα έσοδα από τους χορηγούς και τους πελάτες της. Το δικαστήριο πρέπει να πειστεί ότι ο ΑΡΗΣ θα είναι συνεπής στους διακανονισμούς που θα προτείνει στο κράτος.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να αναρριχηθεί όσο πιο ψηλά μπορεί. Τα έσοδα είναι ανάλογα με τη θέση. Αυτά τα δύο θα δώσουν τη δυνατότητα να υπάρχουν τα χρήματα για την εξόφληση των διακανονισμών.

Είμαστε αυτόνομοι ως προσωπικότητες και θα έχουμε διακριτούς ρόλους, όπως και υποστήριξη και αλληλοσεβασμό μεταξύ μας. Προσφέρουμε διοικητική σταθερότητα αλλά και τη διάθεση συνεργασίας με τους φορείς. Κάθε μέλος διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διοίκηση μιας ομάδας, την οποία προσφέρουμε ανιδιοτελώς. Το επταμελές συμβούλιο, όπως και των ΚΜΑ, ΚΑΕ και ΑΣ δουλεύουν μόνο για τον ΑΡΗ.

Ζητάμε την βοήθεια και τη συσπείρωση του κόσμου για οτιδήποτε θεωρηθεί σκόπιμο από τη διοίκηση. Σεβόμαστε τον κάθε Αρειανό. Τα χρέη είναι χρέη. Έχουν υπογραφές και θα αποδοθούν ευθύνες. Ηθικές και εύχομαι και νομικές.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να συμπεριφέρεται ως μια εταιρία με προοπτική. Δεν με ενδιαφέρει τι γινόταν στο παρελθόν Θα υπάρχουν πρακτικά για όλα. Θα αποφασίζουμε όλοι μαζί για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε.

Ο ΑΡΗΣ με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ που δεν υπάρχει. Πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η κυβέρνηση θα έχει έτοιμο το νέο νομοσχέδιο στα μέσα του μήνα και τότε θα έχουμε φορολογική ενημερότητα. Θα είμαστε προετοιμασμένοι. Εκτός από αυτό υπάρχει μια προσπάθεια που κάνουμε ώστε να την έχουμε μέχρι την άλλη εβδομάδα, αλλά είναι δύσκολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: