Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνημα με διπλό για Χίμκι!!

Με μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη 80-75 επί της Μπεσίκτας ξεκίνησε της υποχρεώσεις της για το TOP-16 η Χίμκι για τον 6ο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Ξεκίνημα με διπλό για Χίμκι
Οι Ρώσοι στην πρεμιέρα τους στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας πήραν τη νίκη 80-75 στο «Αμπντί Ιπεχτσί» απέναντι στην Μπεσίκτας για τον 6ο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Φριτζόν με 20 πόντους, με άξιους συμπαραστάτες τους Ντέιβις (17π.) και Πλάνινιτς (13π.).

Από τους γηπεδούχους και ηττημένους ξεχώρισε ο Κρίστοφερ με 20 πόντους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται… χέρι-χέρι στο σκορ, χωρίς καμία να μην μπορεί να ξεφύγει. Η Μπεσίκτας μετά το πρώτο πεντάλεπτο επέβαλε τον ρυθμό, έσφιξε την άμυνα και έφτασε στο τέλος της πρώτης περιόδου να προηγείται 20-14.

Οι Τούρκοι με το «Αμπντί Ιπεχτσί» να… φλέγεται μπήκαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και έφτασαν στα πρώτα δύο λεπτά να προηγούνται 26-14. Ωστόσο, η Χίμκι αντέδρασε άμεσα και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, περιορίζοντας τις επιθετικές επιλογές της Μπεσίκτας. Οι Ρώσοι παίζοντας εξαιρετικά μπόρεσαν να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ 45-39.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ακριβώς σταμάτησε το πρώτο, με την Χίμκι να έχει το έλεγχο και να μην επιτρέπει στην Μπεσίκτας να αντιδράσει. Οι Ρώσοι διατηρούσαν το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου και μάλιστα αύξησαν τη διαφορά τους κλείνοντας την τρίτο περίοδο μπροστά στο σκορ 67-57.

Η Μπεσίκτας προσπάθησε να στην τελευταία περίοδο να αντιδράσει και να καταφέρει να φτάσει στη νίκη. Ωστόσο, οι Ρώσοι παρά την πίεση από τους Τούρκους μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα και να φτάσουν τελικά στην πρώτη τους νίκη στο TOP-16 με σκορ 80-75.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-45, 57-67, 75-80

Μπεσίκτας (Κουντέρ): Ίγουινγκ 15, Γκουλέρ 8, Ακίν, Βιντμάρ 5, Φαλκέρ, Τσετίν 5, Μαρκότα 6, Κρίστοφερ 20, Ερσέκ, Νάλγκα, Οζέρ 4, Τζέρελς 12

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Αουγκουστίν 2, Φριτζόν 20, Κοπόνεν 2, Βιάλτσεφ, Λόντσαρ 8, Ρίβερς 9, Μονιά 9, Κχβοστόφ, Ζουκανένκο, Πλάνινιτς 13, Ντέιβις 17, Νίλσεν



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: