Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Ξάνθη!

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ο 27χρονος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Ξάνθη, με θύμα την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο δράστης που σύμφωνα με την ομολογία του βρισκόταν σε κατάσταση μέθης περίμενε την 34χρονη στην είσοδο της πολυκατοικίας, τη χτύπησε, αποπειράθηκε να τη βιάσει και στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε, για να μην αφήσει ίχνη της αποτρόπαιας πράξης του.

Το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και ήδη σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε για την εξιχνίαση της υπόθεσης, μίλησε «τερατούργημα» και έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας.

Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι ο δράστης διατηρεί κατάστημα μαναβικής στην οδό 40 Εκκλησιών, κοντά στο σπίτι του θύματος, και στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο δράστης, ο οποίος δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα, παρά μόνο εξ αποστάσεως, προσέγγισε την 34χρονη, την οποία είχε εντοπίσει νωρίτερα να κατευθύνεται προς το σπίτι της μαζί με μία φίλη της, την ακινητοποίησε στην πυλωτή της πολυκατοικίας και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Στη συνέχεια τη χτύπησε στο κεφάλι με τα χέρια, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, αφού πρώτα αφαίρεσε από την τσάντα της διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο. Έπειτα τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη καθώς, όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης, ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος λόγω του παρελθόντος του, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε το κινητό του θύματος, που έφερε ίχνη από αίμα, δείγμα του οποίου στάλθηκε για έλεγχο ταυτοποίησης DNA.

Ο δράστης, κατά δήλωσή του, είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν από το έγκλημα, ενώ όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής σήμερα δείχνει ήρεμος και ψύχραιμος και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: