Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αρέσουν άραγε, οι παρατηρήσεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

Αλλάζει εποχή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Δε χωρά αμφιβολία επ’ αυτού. Είναι δε, ηλίου φαεινότερες οι ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Όταν λέμε όλους βέβαια, δεν εννοούμε και τον αγωνιστικό. Εκεί θα αλλάξει … του χρόνου. Τότε – βλέπετε – θα ανατείλει η εποχή Ιβάν Σαββίδη κι αγωνιστικά.
Στις ήδη επελθούσες εντυπωσιακές αλλαγές ξεχωρίζουμε σήμερα την ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Ζωντάνεψε»! Δεν ήταν – προς Θεού, δηλαδή – «πεθαμένη» αλλά… Δεν ήταν τόσο «ζωντανή». Είναι πλέον, θελκτική.
Παράδειγμα η συνέντευξη του Γιώργου Δώνη ήταν μια κορυφαία της (κι αποκλειστική, κι αποκλειστική …) επιτυχία. Ανάλογη ήταν και η αναφορά στην ιστορία του Γιώργου Κούδα. Ως εκ τούτων επιμένουμε: Οι βελτιωτικές αλλαγές επί Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν και στο διαδίκτυο αλλά…
Πάντα χωρά ένα «αλλά» σε κάθε μας αναφορά ! Αυτός ο παρατατικός (αντιθετικός) σύνδεσμος αφήνει περιθώρια για ορισμένες παρατηρήσεις στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Καλοπροαίρετες παρατηρήσεις βεβαίως. Βεβαίως. Εμάς πάντως, μας αρέσουν οι παρατηρήσεις. Διορθωνόμαστε. Εάν δεν αρέσουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Όξος !
Κατ αρχήν από την πρώτη της σελίδα λείπει το βαθύ χρώμα … Της κερκίδας! Της ψυχής των φίλων του «δικέφαλου». Μέγα λάθος τούτη η έλλειψη. Ο ΠΑΟΚ είναι αετός κι ο κόσμος τα φτερά του. Λείπει μία συγκλονιστική σύνθεση…
Ε, δεν είναι δυνατόν να μην απεικονίζεται η δυναμική του κόσμου στην πρώτη σελίδα του www.paocfc.gr . Είναι ιερή υποχρέωση η (έστω διακριτική) παρουσία της ψυχής του ΠΑΟΚ – της κερκίδας του - σε αυτήν. Σε μία μάλιστα, από τις εκρηκτικότερες στιγμές της.
Στη συνέχεια, διακρίνουμε στο logo της ιστοσελίδας σταρ του ΠΑΟΚ οι οποίοι κατά κανόνα δεν είναι σούπερ σταρ. Δεν εμπνέουν κατά κανόνα ως άτομα. Αν κι είναι πολύτιμα για την έμπνευση του συνόλου. Εξαίρεση ο Στέφανος Αθανασιάδης!
Με άλλα λόγια; Λείπει ο Πάμπλο Γκαρσία, για παράδειγμα. Το ίνδαλμα της κερκίδας της Τούμπας. Ο κύριος εκφραστής της δυναμικής του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου. Λείπει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Κι ως διεθνής ο «φορ» του ΠΑΟΚ προκαλεί σεβασμό και θαυμασμό όχι μόνον σε φίλους αλλά και σε αντιπάλους. Έτσι για παράδειγμα αυτοί οι σούπερ σταρ.
Μετά είναι τα wallpaper … Πολύ καλή δουλειά. Ευρωπαϊκής σκέψης και πράξης. Ναι, δε λέμε αλλά … Όταν ο φίλος του «δικέφαλου» στο wallpaper δεν βρίσκει την έμπνευση, την φλόγα, την δύναμη και το πάθος της κερκίδας του, δεν «φτιάχνεται» από τον ορισμό του ως φόντου επιφάνειας (ταπετσαρίας)! Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Εξαιρετική σύλληψη και γραφιστική δουλειά. Χωρίς πάντως, έξαψη.
Κατά τα άλλα; Ε, μία εκκαθάριση αναφορών όπως στον τρόπο εισόδου των media στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ραπίντι . Και μία ενημέρωση για το πρόγραμμα των προπονήσεων μετά τις 23.12.12 δεν θα ήταν κακές.
Να εξηγηθούμε όμως, για να μην παρεξηγηθούμε...

Οι (καλοπροαίρετες) παρατηρήσεις μας έχουν ως αφετηρία δικές μας απόψεις. Δε σημαίνουν φυσικά, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει, να συμφωνήσει μαζί μας. Δεν οφείλουμε κι εμείς να συμφωνήσουμε μαζί της επί των προκειμένων.
Συν τοις άλλοις εξαίρουμε κι επαινούμε το σημαντικό επιτελούμενο έργο. Ήδη είναι μακράν όλων των άλλων ιστοσελίδων ΠΑΕ του Πρωταθλήματος. Η εντυπωσιακή κι ουσιαστική αλλαγή στην ιστοσελίδα της πιστώνεται στην γενική τιτάνια προσπάθεια επί Ιβάν Σαββίδη - η οποία ήδη εξελίσσεται - για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εικόνας του ΠΑΟΚ.
Απλά, κατά την ταπεινή μας άποψη σε κάθε εικόνα του ΠΑΟΚ – στο μυαλό και στην ψυχή – είναι απαραίτητο το χρώμα της κερκίδας του. Αυτό το οποίο πάθος του κόσμου του. Αυτό το οποίο εκφράζει διαχρονικά τον ΠΑΟΚ…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: