Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Καίει» τον Παπακωνσταντίνου η νέα λίστα Λαγκάρντ!!

Μία σημαντική διαφοροποίηση πρoέκυψε από τη σύγκριση των στοιχείων της νέας λίστας Λαγκάρντ και του αρχείου που είχε έως πρότινος στη διάθεσή της η ελληνική Δικαιοσύνη.

Αφορά τρία πρόσωπα -κι ένα ακόμη που προκύπτει από τη διασταύρωση με στοιχεία από το Taxis- που συνδέονται με δύο λογαριασμούς. Τα στοιχεία αυτά «δείχνουν» σύμφωνα με πληροφορίες τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Την αλλοίωση της λίστας φέρεται να έκανε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, καθώς τα τρία ονόματα που σβήστηκαν αφορούν συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ο ίδιος είχε παραλάβει τον κατάλογο από την Γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ.

Τα τέσσερα ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς -έναν κλειστό και έναν με 1.222.000 δολάρια. Και οι δύο λογαριασμοί φέρονται να ανήκουν στη σύζυγο συγγενικού προσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εντός της ημέρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο-φωτιά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το παραδώσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: