Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γυρίζει η ΑΕΚ κι ο… τροχός!!

Όχι μόνο έρχεται, αλλά το κάνει τακτοποιώντας και παλιούς… λογαριασμούς! Η αγριεμένη ΑΕΚ ξεπλήρωσε στον Ατρόμητο το μαύρο απόγευμα του υποβιβασμού και προκρίθηκε με επίδειξη δύναμης στο Κύπελλο (3-0).

Γυρίζει η ΑΕΚ κι ο… τροχός!
Πιο δυνατά από ποτέ έστειλε το μήνυμα της αντεπίθεσής της η ΑΕΚ!

Διψασμένη ν’ αποδείξει πως έχει ήδη επιστρέψει σε τοπ επίπεδο, η «Ένωση» διέλυσε 3-0 τον Ατρόμητο και πέρασε αγριεμένη στους «16» του Κυπέλλου.

Με μαέστρο τον εκπληκτικό Μάνταλο (που είχε δυο ασίστ κι ένα δοκάρι) κι εκτελεστές τους Αραβίδη (6’), Λαμπρόπουλο (30’) και Τζανετόπουλο (58’), η «Ένωση» πήρε μίνι-εκδίκηση για την ταφόπλακα που της είχε βάλει ο Ατρόμητος κι άφησε τον κόσμο της να παραληρεί και ν’ αναρωτιέται στα πόσα θα σταματούσε, αν δεν τραβούσε χειρόφρενο ή δεν αγωνιζόταν με σημαντικές απουσίες.

Η άδικη αποβολή του Πίτου Γκαρσία αποτελείωσε τους τραγικούς Περιστεριώτες, που έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των «κιτρινόμαυρων» και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το τελικό σκορ.


Τα σημερινά αποτελέσματα

ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0
(6’ Αραβίδης, 30’ Λαμπρόπουλος, 58’ Τζανετόπουλος)

Πανθρακικός-Ηρακλής Ψαχνών 2-1
(42’ Χασομέρης, 60’ Αράμπα - 67’ Τσιμόντζι)

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΕΚ 7 (6-0)
Πανθρακικός 5 (3-2)
Ατρόμητος 4 (2-3)
Ηρακλής Ψαχνών 0 (1-6)


Το ματς

Ένας πόντος ήταν αρκετός. Μια ισοπαλία θα έφτανε. Για την… παλιά ΑΕΚ ίσως. Γιατί αυτή που φωνάζει πως «έρχεται» (απέδειξε ότι) δεν έχει καμία διάθεση για εκπτώσεις. Με πλήρη συναίσθηση της σημασίας που είχε το παιχνίδι για τον κόσμο της και αξιοποιώντας τη φοβερή ώθησή του απ’ την εξέδρα, η «Ένωση» βούτηξε απ’ το λαιμό τον Ατρόμητο. Και δεν τον άφησε, πριν του δώσει να καταλάβει ποιος θα ήταν το αφεντικό.

Με ατέλειωτο πρέσινγκ. Φοβερό πάθος. Και πίεση που δε χρειάστηκε πάνω από έξι λεπτά για ν’ αποδώσει. Γιατί ο Γκορμπούνοφ δεν υπολόγισε το πείσμα του Αραβίδη -κι εκείνος του πήρε το πορτοφόλι. Όλα τα… λεφτά όμως ήταν η φούρια της ΑΕΚ να βάλει κι άλλα γκολ. Μπορεί λοιπόν να μην το πέτυχε ο ίδιος ο Μάνταλος (με κοντινή κεφαλιά). Το κέρασε όμως -με φαρμακερό φάουλ- στο Λαμπρόπουλο. Και πριν καν βγει το ημίχρονο, είχε ήδη βγει η ψυχή του Ατρομήτου.

Διότι δεν έφτανε το σφυροκόπημα που δεχόταν, θα ‘πρεπε πλέον να το υποστεί και με αριθμητικό μειονέκτημα (εξαιτίας πολύ αυστηρής αποβολής του Πίτου Γκαρσία). Βέβαια έτσι που έπαιζε η ΑΕΚ και περισσότερους -αντί για λιγότερους- αντιπάλους να ‘χε απέναντί της, δεν θα σταματούσε. Άλλωστε, η ανάμνηση του θλιμμένου απογεύματος στο Περιστέρι, όταν ο Ατρόμητος σφράγιζε τον υποβιβασμό της, ήταν από μόνος του λόγος για τον κόσμο, ώστε να περιμένει περισσότερα γκολ.

Κάτι που περισσότερο απ’ όλους είχε συνειδητοποιήσει (ξανά) ο Μάνταλος. Γιατί επανέλαβε ξανά την τακτική του πρώτου μέρους: Το γκολ που δεν μπορούσε να βάλει ο ίδιος (επειδή το δοκάρι σταματούσε το φοβερό του σουτ) να το… μεταβιβάσει σε άλλον. Και όχι οποιονδήποτε άλλον, αλλά την «αποκάλυψη» της φετινής ΑΕΚ: Τον Άνταμ Τζανετόπουλο, που υπέγραψε άψογα τη νέα εξαιρετική του εμφάνιση και το σκορ που φώναξε πιο δυνατά από ποτέ ότι η «Ένωση» έχει ήδη επιστρέψει.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ρόβας, Τζανετόπουλος (80’ Μπαρμπόσα), Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (67’ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74’ Γιόχανσον)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Γροντής, Ζόριτς, Σαρρής

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές, Αγκουαζί, Γκαρσία, Ούμπιντες, Τάτος (46’ Δημούτσος), Μπρίτο (63’ Γεωργίου), Ναπολεόνι

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάρκας, Φυτανίδης, Παπάζογλου, Κιβρακίδης, Παπασπύρος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή Σανιά στον Άρη!!

Με τη φανέλα του Άρη θα αγωνίζεται ο Σίντι Σανιά και θα ξεκινήσει από την Παρασκευή (8/1) τις προπονήσεις με τους «κιτρινόμαυρους», όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Επιστροφή Σανιά στον Άρη
Στην ομάδα του Άρη επέστρεψε ο Σίντι Σανιά που έφτασε την Πέμπτη (7/1) στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ. Στο ρυθμό των προπονήσεων πρόκειται να μπει από την Παρασκευή (8/1), προκειμένου να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Πάουλο Κάμπος.

Η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ:

«Ο Σίντι Σανιά επέστρεψε στον ΑΡΗ. Ο 24χρονος Σενεγαλέζος μέσος, που έφτασε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", μετέβη στα γραφεία του Ποδοσφαιρικού Τμήματος και, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, συμφώνησε να επανενταχθεί στις τάξεις της ομάδας μας. Ο Σίντι Σάνια θα ξεκινήσει αύριο προπονήσεις, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση του δελτίου του».

«Άκυρη η δίωξη σε Αγγελίδη»

Την έντονη αντίδραση της για τη δίωξη στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη, εξέφρασε η πλευρά του ΠΑΟΚ στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

«Άκυρη η δίωξη σε Αγγελίδη»
Και πάλι στα χαρακώματα ΠΑΟΚ και ΕΠΟ. Η πλευρά του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέφρασε ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ομοσπονδίας την έντονη αντίδρασή της στην πειθαρχική δίωξη του προέδρου της ΠΑΕ, Ιάκωβου Αγγελίδη, από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά.

Οι δύο νομικοί του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας, επικαλέστηκαν διάταξη του Εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ο κ. Καρράς παραδέχεται ότι δεν έχει δικαίωμα να ασκεί διώξεις σε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, όπως είναι ο Ιάκωβος Αγγελίδης. Η πλευρά του ΠΑΟΚ έκανε λόγο για κακοδικία ανεβάζοντας τους τόνους ζητώντας εξηγήσεις και το σκεπτικό της δίωξης από τον εισαγγελέα.

Μάλιστα οι δικηγόροι της ΠΑΕ τόνισαν πως ο κ. Αγγελίδης απλώς ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες κάθαρσης και απόδοσης ευθυνών σε φυσικά πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση σαφώς και ενοχλεί κάποιους. Είναι απορίας άξιο πώς ο εισαγγελέας καλεί τον κ. Αγγελίδη, την ώρα που άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν δηλώσει πως δεν θέλουν να είναι σε ένα ποδόσφαιρο όμηρο των εισαγγελέων ή έχουν χαρακτηρίσει σκουπίδια άλλους παράγοντες», αναφέρθηκε.

Παράλληλα, εκφράστηκαν παράπονα για τη μη παρέμβαση του εισαγγελέα για τη μείωση της ποινής δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Γιώργο Τζαβέλλα για την αποβολή του στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα σενάρια για ΠΑΟΚ-Σίβοκ στην Τουρκία!!

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ΠΑΟΚ ίσως είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Τόμας Σίβοκ μετά την επικείμενη αποχώρησή του από την Μπεσίκτας.

Νέα σενάρια για ΠΑΟΚ-Σίβοκ στην Τουρκία
Ο Τόμας Σίβοκ αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του με την Μπεσίκτας, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ αναφέρουν τον ΠΑΟΚ ως πιθανό προορισμό για τον Τσέχο στόπερ.

Ο Σίβοκ, που έχει περάσει επίσης από Σπάρτα Πράγας και Ουντινέζε, έχει φέτος δώδεκα εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με την τουρκική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται από το 2008. Συνολικά με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης είχε 194 εμφανίσεις και 19 γκολ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ήταν για τα… κυβικά της!!

Ανώτερη από τη Ζάκυνθο, η SKODA Ξάνθη πάτησε… γκάζι και επικρατώντας με σκορ 3-1 στα Πηγάδια, πήρε εκείνη το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν ήταν για τα… κυβικά της
Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η SKODA Ξάνθη μετά τη νίκη της 3-1 κόντρα στη Ζάκυνθο που χρειαζόταν την ισοπαλία για να βρεθεί στη θέση της.

Σε ένα ματς στο οποίο οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι (μην ξεχνάμε πως τις χωρίζει μια κατηγορία) και κατάφεραν μέσα σε μισή ώρα να καθαρίσουν το παιχνίδι.

Στο 27’ ο Γουάλας με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και λίγα λεπτά αργότερα ο Παπαστεριανός διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Πάντως, λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, οι νησιώτες έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και αφού προειδοποίησαν με τον Παπαδημητρίου, μείωσαν στο γκολ με καταπληκτικό σουτ του Ευθυμιάδη.

Η όποια αντεπίθεση πάντως, σταμάτησε εκεί, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής κι εκφράστηκε στο δεύτερο μέρος με ακόμη ένα γκολ (58’ Σολτάνι), δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους που έφτασαν στους 6 βαθμούς και προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον 3ο όμιλο.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΟΦΗ, που πήρε άνευ αγώνος το ματς με τη Νίκη Βόλου και έφτασε τους 7 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Γούτας, Λισγάρας, Κομεσίδης, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Κλέιτον (64’ Καπετάνος), Βάλτερ, Λουσέρο (75’ Βασιλακάκης), Σολτάνι (84’ Ορφανίδης).

Ζάκυνθος: Πολίτης, Τσόπελας, Τσορμπατζίδης, Νόνης, Φώτιος, Κρισμάρεβιτς, Μπλέτσας, Οικονόμου (69’ Πέττας), Βαρέλα (63’ Λέκας), Ευθυμιάδης, Παπαδημητρίου (63’ Χατζησάββας).

Τα αποτελέσματα:

Νίκη Βόλου – ΟΦΗ 0-3 (άνευ αγώνος)
SKODA Ξάνθη – Ζάκυνθος 3-1

Η βαθμολογία

ΟΦΗ 7
Skoda Ξάνθη 6
Ζάκυνθος 4
Νίκη Βόλου 0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ο Νομπόα για τον ΠΑΟΚ!

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται ο Κριστιάν Νομπόα εντός των προσεχών ημερών για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, όπως επιβεβαίωσε ο 29χρονος μέσος στον Τύπο του Εκουαδόρ.

Έρχεται ο Νομπόα για τον ΠΑΟΚ
Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει από τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Κρίστιαν Νομπόα. Όπως αποκάλυψε ο 29χρονος μέσος στην εφημερίδα «Diario EL UNIVERSO», έχει ήδη απορρίψει την πρόταση της Έμελεκ για λογαριασμό του «Δικεφάλου του Βορρά» και μάλιστα αναμένεται στην Ελλάδα την Πέμπτη (8/1).

Ο Νομπόα, ο οποίος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ντινάμο Μόσχας, τόνισε πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη, παρά να επιστρέψει στην πατρίδα του: «Νομίζω πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να επιστρέψω. Ήταν δύσκολο που είπα “όχι” στην Έμελεκ, γιατί πιστεύω δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω, ενώ η ομάδα αποτελείται από καλούς παίκτες. Τώρα, μπορώ να παίξω ακόμα στην Ευρώπη και θα το κάνω για όσο χρειαστεί, προτού επιστρέψω».

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη φέρεται να έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με τον Νομπόα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τους Θεσσαλονικείς, ενώ σήμερα έγινε γνωστό από την Τουρκία, πως και η Τραμπζονσπόρ έχει μπει στο «παιχνίδι» για την απόκτησή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντεμπουτάρει ο Κοτσάρης!!

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα κάνει απόψε ο Κωνσταντίνος Κοτσάρης, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Χανιά στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ντεμπουτάρει ο Κοτσάρης
Την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετούς από τους «βασικούς» παίκτες του έχει ο Γιάννης Αναστασίου στη σημερινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΑΟ Χανίων, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας (19:30, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Έλληνας τεχνικός έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τρεις ξένους (Μπαϊράμι, Μπούι και Νάνο) και από εκεί και πέρα θα δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές της ομάδας, καθώς έχει αποκλείσει τους Πέτριτς, Μπερίσα, αλλά και τους Μπεργκ, Ζέκα, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Μέντες.

Ένας από αυτούς είναι και ο Κωνσταντίνος Κοτσάρης, ο οποίος αναμένεται σήμερα να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Η πιθανότερη ενδεκάδα: Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Σταματάκης, Δώνης, Νίνης, Μπαϊράμι ή Ντίνας, Κλωναρίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Λαγός, Στάικος, Μπούι και Καρέλης. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τα σκάει» για Μέσι η Τσέλσι!

Έτοιμη να προσφέρει το ποσό των 250 εκατ. ευρώ, όσα προβλέπει δηλαδή η ρήτρα αποδέσμευση του Λιονέλ Μέσι, παρουσιάζεται η Τσέλσι στην Μπαρτσελόνα.

«Τα σκάει» για Μέσι η Τσέλσι!

Μάλιστα, προχωρούν ένα βήμα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι η Τσέλσι είναι διατεθειμένη να δαπανήσει το αστρονομικό ποσό των 250 εκατ. ευρώ στον διεθνή άσο, στον οποίο θα προσφέρει εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η εφημερίδα «Daily Star» υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τις απολαβές του 28χρονου άσου, ο οποίος αποτελεί τον διακαή πόθο του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σημαντικό ρόλο στις όποιες επαφές θα παίξει και η παρουσία του Σεσκ Φάμπρεγας στους Λονδρέζους, καθώς ο Ισπανός χαφ διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τον πρώην συμπαίκτη τους στους Καταλανούς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχονται ενισχύσεις!!

Τις επαφές για την ενίσχυση του Άρη έχουν αρχίσει οι ιθύνοντες της ομάδας, με στόχο την επιστροφή των Σανιά και Νλουντούλου. Περιμένει ο Δάρλας. Τι γίνεται με Σερεμέτ, Γεωργιάδη.

Έρχονται ενισχύσεις
Εκτός από τις καθαρά διοικητικού χαρακτήρα επαφές που αφορούν τον Άρη, ο Άλεξ Κάλας συζητά με τους στενούς του συνεργάτες και για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σήμερα οι Σιντί Σανιά και Γκαέλ Νλουντούλου, οι οποίοι μετά την... περιπέτεια που έζησαν με τον Γιώργο Γαλανό, επιστρέφουν στους «κίτρινους» για να δώσει περισσότερες λύσεις στον Πάουλο Κάμπος.

Χθες υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την έκδοση βίζας του Σανιά, όμως εκτιμάται ότι αυτό θα ξεπεραστεί μετά τις επαφές που έκαναν οι άνθρωποι του Αρη με την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Από εκεί και πέρα, ο Φίλιππος Δάρλας περιμένει να ενημερωθεί από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, σχετικά με το αν θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία που είχε επιτευχθεί με την προηγούμενη διοίκηση.

Τέλος, μετά την επικείμενη απόσυρση του Δημήτρη Καρατζιοβαλή, στο προσκήνιο έχει έρθει η περίπτωση του Ντίνο Σέρεμετ. Επίσης, μπορεί να καλυφθεί το κενό που έχει παρατηρηθεί στο δεξί άκρο της άμυνας με την απόκτηση του Νίκου Γεωργιάδη του Λεβαδειακού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Να’ τοι, πετιούνται!!

Χοκς και Πίστονς νίκησαν Γκρίζλις και Μάβερικς αντίστοιχα και δείχνουν να… ξεπροβάλουν στο προσκήνιο. Πέρασαν από το Κλίβελαντ οι Ρόκετς, πήραν το ντέρμπι του LA οι Κλίπερς. Λίγα πράγματα οι Έλληνες.

Να’ τοι, πετιούνται!
Νέες «δυνάμεις» αναδεικνύονται στη διάρκεια της σεζόν στο ΝΒΑ. Μια μέρα μετά τη νίκη τους στο Σαν Αντόνιο, οι Πίστονς «τακτοποίησαν» μία ακόμη ομάδα του Τέξας, τους Μάβερικς, νικώντας τους στο Ντάλας με 108-95 και φτάνοντας τις επτά σερί νίκες με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκρεγκ Μονρό που είχε 27 πόντους και 18 ριμπάουντ.

Δεν πάνε πίσω οι Χοκς, που επικράτησαν 96-86 των Γκρίζλις και έχουν πλέον έξι σερί επιτυχίες και εννιά ματς αήττητοι απέναντι σε ομάδες της Δύσης. Ο Τζεφ Τιγκ με 25 πόντους ηγήθηκε των «γερακιών», ενώ για τους ηττημένους, ο μεν Νικ Καλάθης σε 13:01 είχε 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ, ο δε Κώστας Κουφός σε 17:37 είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα) και 7 ριμπάουντ.

Οι Ρόκετς εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Λεμπρόν Τζέιμς και πέρασαν με 105-93 από το Κλίβελαντ με 21 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ του Τζέιμς Χάρντεν. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 6:03 είχε 3 πόντους με 1/1 τρίποντο.

Οι Μπακς νίκησαν άνετα με 97-77 στη Φιλαδέλφεια, αν κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά δεν «έλαμψε» και τελείωσε το παιχνίδι με 7 πόντους (1/2 βολές, 3/9 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Οι Κλίπερς σάρωσαν με 114-89 τους Λέικερς στο ντέρμπι του LA με 27 πόντους του Μπλέικ Γκρίφιν και αυτή ήταν η ένατη νίκη τους στα τελευταία δέκα ματς κόντρα στους συμπολίτες τους. Ο Κόμπι Μπράιαντ έμεινε στους 4 πόντους με 2/12 σουτ και 6 λάθη.

Ο Κλέι Τόμπσον με 40 πόντους βοήθησε τους ασταμάτητους Ουόριορς να νικήσουν άνετα και τους Πέισερς, 117-102, ενώ οι Κινγκς μετά από δώδεκα συνεχείς ήττες κόντρα στη Θάντερ επικράτησαν με 104-83, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 3/19 σουτ και 7 λάθη.

Ουίζαρντς και Σανς υποχρέωσαν Νικς και Τίμπεργουλβς στη 13η συνεχή τους ήττα, ενώ τη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς έκαναν οι Τζαζ που πέρασαν με 97-77 από το Σικάγο απέναντι στους Μπουλς που είχαν 28/84 σουτ.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 98-94 Γουόκερ 31, Χέντερσον 16, Κιντ-Τζίλκριστ 13 (12 ριμπ.), Ρόμπερτς 10-Ντέιβις 32 (12 ριμπ.), Χόλιντεϊ 16, Γκόρντον 14, Έβανς 10.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Χιούστον Ρόκετς 93-105 Ίρβινγκ 38, Λοβ 17 (16 ριμπ.), Τόμπσον 11-Χάρντεν 21, Χάουαρντ 17 (19 ριμπ.), Σμιθ 16, Αρίζα 13, Μπρούερ 12, Μοτιεγιούνας 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μιλγουόκι Μπακς 77-97 ΜακΝτάνιελς 14, Νόελ 13, Ρότεν 12, Σάμπσον 11-Μίντλετον 18, Νάιτ 18, Μέιο 15, Μπέιλες 12, Πατσούλια 11 (12 ριμπ.).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Νιου Γιορκ Νικς 101-91 Νενέ 20, Γουόλ 18, Μπάτλερ 14, Γκορτάτ 12 (11 ριμπ.), Μπιλ 12-Καλντερόν 17, Σμιθ 13, Όλντριτς 11, Γουέρ 11, Λάρκιν 10.

Ατλάντα Χοκς-Μέμφις Γκρίζλις 96-86 Τιγκ 25, Κόρβερ 14, Άντιτς 13, Χόρφορντ 12, Μίλσαπ 11-Κόνλεϊ 17, Γκασόλ 16, Πρινς 12.

Μπρούκλιν Νετς-Μπόστον Σέλτικς 81-89 Τζόνσον 17, Πλάμλι 16 (12 ριμπ.), Τζακ 15, Γκαρνέτ 10-Μπράντλεϊ 21, Ζέλερ 18, Μπας 9, Γκριν 8, Σμαρτ 8.

Σικάγο Μπουλς-Γιούτα Τζαζ 77-97 Μπάτλερ 16 (11 ριμπ.), Γκίμπσον 15, Γκασόλ 13, Μπρουκς 12-Φέιβορς 20 (11 ριμπ.), Χέιγουορντ 18, Μπερκ 17, Μπούκερ 15, Γκομπέρ 11 (14 ριμπ., 5 τάπες).

Ντάλας Μάβερικς-Ντιτρόιτ Πίστονς 95-108 Νοβίτσκι 19, Έλις 16, Πάρσονς 15, Χάρις 14, Τσάντλερ 9 (15 ριμπ.)-Μονρό 27 (18 ριμπ.), Όγκουστιν 26, Τζένινγκς 14, Μικς 11, Ντράμοντ 6 (19 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Ορλάντο Μάτζικ 93-90 Λόσον 23, Αφλάλο 17, Ρόμπινσον 13, Τσάντλερ 12, Χίκσον 11 (10 ριμπ.)-Βούτσεβιτς 20 (11 ριμπ.), Ολαντίπο 17, Φουρνιέ 14, Χάρις 12, Νίκολσον 11.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Φίνιξ Σανς 111-113 Ουίγκινς 25, Ουίλιαμς 23 (11 ασίστ), Μπένετ 14 (10 ριμπ.), Γιανγκ 13, Μουχάμαντ 12, Μπάντιντζερ 10-Ντράγκιτς 25, Γκριν 21, Μπλέντσο 17, Τόμας 17, Μαρκίφ Μόρις 14.

Σακραμέντο Κινγκς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 104-83 Γκέι 28, Κόλισον 24, Κάζινς 23 (15 ριμπ.), ΜάκΛεμορ 11, Λάντρι 10-Ντουράντ 24, Τζάκσον 14, Ιμπάκα 11 (10 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ιντιάνα Πέισερς 117-102 Τόμπσον 40, Κάρι 21 (15 ασίστ), Σπέιτς 18, Λι 13-Χιλ 21, Γουέστ 16, Σκόλα 14, Σλόαν 14, Μάιλς 13, Άλεν 12.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Λος Άντζελες Λέικερς 114-89 Γκρίφιν 27, Πολ 24 (11 ασίστ), Μπαρνς 19, Τζόρνταν 10 (13 ριμπ.), Ρέντικ 10-Κλάρκσον 14, Χιλ 13, Έλινγκτον 13, Λιν 12, Γιανγκ 11, Μπούζερ 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκινάει τον… έλεγχο ο Κάλας!

Ορκωτούς λογιστές για να ελέγξει τι έγινε στον Άρη με τον Γιώργο Γαλανό στη διοίκηση βάζει ο Άλεξ Κάλας, ώστε και ο ίδιος να γνωρίζει τα πάντα όσον αφορά τα οικονομικά της ομάδας.

Ξεκινάει τον… έλεγχο ο Κάλας
Την υπόσχεση ότι θα καλύψει την οικονομική ασυνέπεια του Γιώργου Γαλανού για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο έδωσε ο Αλεξ Κάλας.

Ωστόσο, νέος διοικητικός ηγέτης του Άρη δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και αυτό φαίνεται από την απόφασή του να βάλει ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα οικονομικά της ομάδας τούς τελευταίους 3,5 μήνες, κατά τους οποίους ο πρώην υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος είχε τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας.

Πρώτον, θα ξεκαθαρίσει αν ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις ή όχι και δεύτερον, ο ομογενής παράγοντας θα αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παίζεται» ακόμη του στόπερ!

Αρνητική κατάληξη είχε τελικά η υπόθεση του Γκιγέρμο Ροντρίγκες για τον Παναθηναϊκό, με την απόκτηση κεντρικού αμυντικού να παραμένει ανοιχτή. Ποια η άποψη του Γιάννη Αναστασίου επί του θέματος.

«Παίζεται» ακόμη του στόπερ
Τέλος στο… σίριαλ της υπόθεσης του Γκιγέρμο Ροντρίγκες έβαλε χθες το απόγευμα ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» ενημέρωσαν την Ελλάς Βερόνα ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του Ουρουγουανού στόπερ και εκτός απροόπτου δεν θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το «τριφύλλι», μέσω του Λεωνίδα Βόκολου, πίεσε ασφυκτικά τον ιταλικό σύλλογο, ώστε να τελειώσει άμεσα η υπόθεση, αλλά παρατηρήθηκε ότι οι συζητήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο λόγος για τον οποίο υπήρξε η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι το οικονομικό, αλλά το γεγονός ότι η διοίκηση της Ελλάς Βερόνα έδειχνε αναποφάσιστη για το αν παραχωρεί τον 30χρονο στόπερ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Γιάννης Αναστασίου ρωτήθηκε από στελέχη του συλλόγου για το αν θα πρέπει να επιμείνουν για την απόκτηση του Ροντρίγκες και παρατηρήθηκε ταύτιση απόψεων: ότι πρόκειται για μία χρονοβόρα υπόθεση που δεν αξίζει να δώσει συνέχεια ο Παναθηναϊκός, αφού είναι αβέβαιη η κατάληξή της.

Δεν αποκλείεται όμως οι Ιταλοί να επανέλθουν για την παραχώρηση του Ουρουγουανού και να δείξουν ότι επιθυμούν να δώσουν τον παίκτη στο «τριφύλλι». Αυτή τη στιγμή, όμως, η μεταγραφή έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει μεταγραφική σύσκεψη για να εξεταστούν οι διαθέσιμες λύσεις στην αγορά. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, αν δεν βρει τον παίκτη που ψάχνει στην αγορά, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δεύτερη (μετά τον Στάθη Ταυλαρίδη) προσθήκη στόπερ και θα πορευτεί ως έχει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα ενίσχυση!!

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει σήμερα τον Βίτορ Περέιρα, με την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ να μπαίνει στην τελική ευθεία. Προχωρούν για τρεις προσθήκες οι Πειραιώτες: στόπερ, εξτρέμ και μεσοεπιθετικό.

Και τώρα ενίσχυση!
Προπονητής του Ολυμπιακού είναι επίσημα από χθες ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος θα παρουσιαστεί από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ σήμερα το μεσημέρι και οι ιθύνοντες του συλλόγου ετοιμάζονται να προχωρήσουν όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις.

Αν και αναμένεται ο Πορτογάλος τεχνικός να έχει την τελική απόφαση για τους παίκτες που θα αποκτηθούν, το αρχικό πλάνο για τρεις μεταγραφές δεν αλλάζει. Οπότε οι πρωταθλητές Ελλάδας κινούνται για την απόκτηση ενός στόπερ, ενός εξτρέμ και ενός μεσοεπιθετικού.

Για τον μεσοεπιθετικό, το «μεγάλο» όνομα που έχει ακουστεί είναι εκείνο του Τόμας Ροσίτσκι για τον οποίο ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να κάνει λίγες ημέρες υπομονή, εφόσον διαπιστωθεί πως θα αποχωρήσει από την Άρσεναλ. Ο Τσέχος άσος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να παίξει στον Ολυμπιακό, αλλά θα πρέπει πρώτα να δώσει την έγκρισή του ο Αρσέν Βενγκέρ.

Όσον αφορά τον Τζόελ Κάμπελ, η δική του περίπτωση είναι περισσότερο δύσκολη από εκείνη του Ροσίτσκι. Πριν από μερικές ημέρες οι Πειραιώτες είχαν προσεγγίσει τους Λονδρέζους και ενημερώθηκαν πως παραχωρείται έναντι 7-8 εκατ. ευρώ, αλλά «παίζει» πάλι να δοθεί δανεικός σε κάποιον σύλλογο.

Για τη θέση του στόπερ έχει προταθεί ο νεαρός Ρέγες, που ανήκει στην Πόρτο ή και ο πολύ πιο δύσκολος Ρολάντο, που είναι σε συζητήσεις με τη Γιουβέντους.

Τέλος, για τον εξτρέμ υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα στην Ιταλία για τον Νιάνγκ της Μίλαν, με την περίπτωσή του να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, ενώ χθες ακούστηκε εκ νέου το όνομα του Κρίστιαν Τέγιο (πρόκειται για άλλη μία δύσκολη υπόθεση).

Από εκεί και πέρα, για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής θεωρείται κλεισμένος ο Ντιντιέ Ντιγκάρ και απομένει το τελικό «Ο.Κ.» για να τελειώσει η μεταγραφή. Μία από τις περιπτώσεις, όμως, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες είναι και ο Σεμπαστιάν Μπλάνκο, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να αρέσει και στον ΠΑΟΚ και παραχωρείται ως δανεικός από τη Γουέστ Μπρομ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θρύλε, εκδικήσου!!

Πέρσι τον συνέτριψε στο Μιλάνο και τον νίκησε στο ΣΕΦ. Απόψε ο Ολυμπιακός θέλει ρεβάνς απέναντι στην Αρμάνι και παράλληλα να κάνει το 2/2 στο Top 16. Αμφίβολος ο Πέτγουεϊ. Τι λένε αριθμοί-παράδοση.

Θρύλε, εκδικήσου!
Κανείς δεν έχει ξεχάσει το περσινό 81-51. Ούτε την ήττα στο ΣΕΦ, που ήταν και η πιο πρόσφατη της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Γι’ αυτό κι απόψε ο Ολυμπιακός έχει έναν επιπλέον λόγο για να νικήσει την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και να κάνει το 2/2 στο Top 16 της Ευρωλίγκας (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) «χτίζοντας» πάνω στη μεγάλη νίκη της περασμένης εβδομάδας στη Μάλαγα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή να δει αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Μπρεντ Πέτγουεϊ, που έχει ενοχλήσεις στη μέση. Αν δεν τα καταφέρει, ο Ολυμπιακός θα απομείνει μόνο με τον Πρίντεζη στο «4» και θα καταφύγει αναγκαστικά σε σχήμα με δύο ψηλούς ή με κάποιον εκ των Λοτζέσκι ή Ντάρντεν στο «4».

Οι πρωταθλητές Ιταλίας έρχονται μεν σαν πρωτοπόροι στην ιταλική λίγκα και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο η συντριβή στην πρεμιέρα από τη Νίζνι έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ομάδα, που στον πρώτο γύρο νίκησε μακριά από την έδρα της μόνο την Μπάγερν και την Τουρόβ, αλλά έχασε στο νήμα από Μπαρτσελόνα και «Φενέρ» (όμως διασύρθηκε με 90-63 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Έντι Βιατόρ (Γαλλία) και Κάρλος Κορτές (Ισπανία).

Η σύγκριση των δύο ομάδων (Ολυμπιακός-Αρμάνι)

74.3 - Επίθεση - 75.8
70.2 - Άμυνα – 79.5
68.3 % - Ευστοχία στις βολές - 73.2 %
52.4 % - Ευστοχία στα δίποντα - 47.7 %
31.6 % - Ευστοχία στα τρίποντα - 32.6 %
36.1 - Ριμπάουντ - 34.1
10.6 - Επιθετικά Ριμπάουντ - 11.9
25.5 - Αμυντικά Ριμπάουντ - 22.2
17.1 - Ασίστ - 14.5
6.9 - Κλεψίματα - 5.4
3.9 - Τάπες - 2.5
11.7 – Λάθη - 9.5
81.0 – Αξιολόγηση - 75.8

Ναι μεν, αλλά…

Ο Ολυμπιακός έχει ελαφρώς το πάνω χέρι στην παράδοση με έξι νίκες σε δέκα παιχνίδια, ωστόσο πέρσι στην ίδια φάση γνώρισε δύο ήττες από την Αρμάνι, τη συντριβή με 81-51 στο Μιλάνο ενώ έχασε στο καλάθι, 88-86, στο Φάληρο. Στο ΣΕΦ μετρά τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. Αναλυτικά:

1996-97 (Δεύτερη Φάση): Αρμάνι-Ολυμπιακός 73-71
1996-97 (Δεύτερη Φάση): Ολυμπιακός-Αρμάνι 87-84
2005/06 (Κανονική Περίοδος): Ολυμπιακός-Αρμάνι 89-67
2005/06 (Κανονική Περίοδος): Αρμάνι-Ολυμπιακός 75-84
2008/09 (Top 16): Αρμάνι-Ολυμπιακός 76-74
2008/09 (Top 16): Ολυμπιακός-Αρμάνι 84-81
2012/13 (Κανονική Περίοδος): Αρμάνι-Ολυμπιακός 71-84
2012/13 (Κανονική Περίοδος): Ολυμπιακός-Αρμάνι 82-81
2013/14 (Top 16): Αρμάνι-Ολυμπιακός 81-51
2013/14 (Top 16): Ολυμπιακός-Αρμάνι 86-88

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ερυθρός Αστέρας 21:05
Ρεάλ Μαδρίτης-Γαλατάσαραϊ 21:45
Ζαλγκίρις Κάουνας-Άλμπα Βερολίνου (9/1, 19:45)
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός (9/1, 21:45)

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λαμποράλ Κούτσα 19:00
Ολυμπιακός-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 21:45
Νίζνι-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (9/1, 18:30)
Αναντολού Εφές-Ουνικάχα Μάλαγα (9/1, 20:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλο ένα «τεστ» και πρόκριση!

Στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν ως ιδιαίτερα σημαντικό «τεστ» τη σημερινή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, αν και η «Ένωση» βολεύεται και με την ισοπαλία για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Άλλο ένα «τεστ» και πρόκριση
Τον πιο δύσκολο, από τους μέχρι τώρα επίσημους αγώνες που έχει δώσει, δίνει το απόγευμα η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας (17:15, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το σύνθημα στην προχθεσινή προπόνηση της «Ένωσης», η οποία – αν και βολεύεται και με την ισοπαλία – θα παλέψει για τη νίκη.

Άλλωστε, η σημερινή αναμέτρηση με Περιστεριώτες (που «καίγονται» για τη νίκη) αποτελεί ένα ακόμη «τεστ» για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα εν όψει της επιστροφής της στη Σούπερ Λίγκα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές του 38χρονου προπονητή, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ανέστης. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Ρόβας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Πεταυράκης.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι ο νεοαποκτηθείς Γιόχανσον και ο Ανάκογλου, με τους Μπαρμπόσα και Πλατέλλα στα πλάγια. Ο Μάνταλος θα είναι πίσω από τον Αραβίδη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βούρας, Γεωργέας, Γροντής, Ντούνης Μ, Σαρρής, Τζανετόπουλος, Μπρέσεβιτς, Ζόριτς, Φαγέ και Τσεβάς. Εκτός έμειναν ο Σοϊλέδης και ο Κορδέρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι επόμενοι «ασπρόμαυροι» στόχοι!

Ο Κριστιάν Νομπόα αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει και επίσημα παίκτης του ΠΑΟΚ. Πώς θα κινηθεί στη συνέχεια ο «Δικέφαλος του Βορρά» για ενίσχυση του ρόστερ του.

Οι επόμενοι «ασπρόμαυροι» στόχοι
Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κριστιάν Νομπόα στον ΠΑΟΚ, καθώς ο διεθνής μέσος από το Εκουαδόρ συμφώνησε σε όλα με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ και σήμερα θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει.

Ο 29χρονος χαφ θα υπογράψει για τα επόμενα 2,5 χρόνια με τους Θεσσαλονικείς, με ετήσιες αποδοχές που θα πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ (χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται τα μεγάλα μπόνους επίτευξης στόχων που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές).

Μετά από αυτή τη σπουδαία προσθήκη για τον ΠΑΟΚ, οι ιθύνοντες του συλλόγου προχωρούν τις συζητήσεις για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ενός ακραίου επιθετικού, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δύσκολα θα προχωρήσει η υπόθεση του Φερνάντο Ουσέρο μετά την απόκτηση του Νομπόα.

Σε πρώτο πλάνο για τους Θεσσαλονικείς είναι η περίπτωση του Σεμπαστιάν Μπλάνκο, τον οποίο αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού από τη Γουέστ Μπρομ.

Όσον αφορά τον στόπερ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» φέρεται να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με παίκτη, ο οποίος είναι Λατίνος και νεαρός σε ηλικία. Στα υπ’ όψιν, όμως, είναι και ένας πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής, με περισσότερες παραστάσεις από τον προαναφερθέντα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει… ντέρμπι σήμερα!!

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ξεχωρίζει από εκείνα που διεξάγονται σήμερα για το Κύπελλο της Ελλάδος.

Έχει… ντέρμπι σήμερα!
Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ξεχωρίζει από εκείνα που διεξάγονται σήμερα για το Κύπελλο της Ελλάδος.

Η Ένωση υποδέχεται τους Περιστεριώτες σε ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον 5ο όμιλο το οποίο θα κρίνει πολλά στη βαθμολογία…

Η ομάδα που θα νικήσει θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η άλλη θα περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα για να διαπιστώσει εάν θα… προχωρήσει ή όχι. Σε αυτόν ο Πανθρακικός θέλει νίκη απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών για να περάσει.

Στον 3ο όμιλο το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο παιχνίδι της Skoda Ξάνθης με την Ζάκυνθο. Η ακριτική ομάδα θέλει μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τέλος, στον 8ο όμιλο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τα Χανιά στην Κρήτη με τον Νίνη να κάνει την επανεμφάνισή του με τα πράσινα. Οι πράσινοι έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Όχι όμως και οι κρητικοί που βολεύονται με μια ισοπαλία για να τσεκάρουν το εισιτήριο.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων

3ος όμιλος
Νίκη Βόλου – ΟΦΗ
SKODA Ξάνθη – Ζάκυνθος (15:00)

Η βαθμολογία
Ζάκυνθος 4 (+3)
ΟΦΗ 4 (+1)
Skoda Ξάνθη 3 (0)
Νίκη Βόλου 0 (-4)

5ος όμιλος
ΑΕΚ – Ατρόμητος (17:15)
Πανθρακικός – Ηρακλής Ψαχνών (17:15)

Η βαθμολογία
ΑΕΚ 4 (+3)
Ατρόμητος 4 (+1)
Πανθρακικός 2 (0)
Ηρακλής Ψαχνών 0 (-4)

8ος όμιλος
Χανιά – Παναθηναϊκός (19:30)
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου (19:30)

Η βαθμολογία
Παναθηναϊκός 6 (+3)
Χανιά 4 (+1)
Ολυμπιακός Βόλου 1 (+1)
Παναιτωλικός 0 (-3)*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήγε Ρέντη ο Περέιρα!

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη βρέθηκε ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος μίλησε με τα υπάρχοντα μέλη του προπονητικού επιτελείου της ομάδας.

Πήγε Ρέντη ο Περέιρα
Συνάντηση με αρκετά από τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού είχε ο Βίτορ Περέιρα το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν από την παρουσίασή του από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός πήγε στις αθλητικές εγκαταστάσεις στου Ρέντη και μίλησε με αρκετούς από τους ανθρώπους που είναι στην ομάδα.

Μεταξύ άλλων ο 46χρονος προπονητής φέρεται να συνομίλησε με τους Νικοπολίδη, Μουρίκη, γιατρούς και τον Αλέκο Ράντο. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση των πρωταθλητών Ελλάδας υπό τις οδηγίες του Περέιρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στους 100 κορυφαίους Κεντέρης, Γκούσης!!

Οι Κώστας Κεντέρης και Τάσος Γκούσης συμπεριλαμβάνονται στους 100 κορυφαίους σπρίντερ όλων των εποχών.

Στους 100 κορυφαίους Κεντέρης, Γκούσης
Αυτό προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε το γνωστό περιοδικό «Track and Field News», που κατάρτισε τη σχετική λίστα σε 100, 200 και 400 μέτρα, όπου ο πρώτος βρίσκεται στην 34η θέση και ο δεύτερος στην 76η θέση.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στα 200 μέτρα, μάλιστα, βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην Ευρώπη, πίσω από Φράνσις Ομπικβέλου, Πιέτρο Μενέα, Τσουράντι Μαρτίνα και Τζον Ρέτζις.

Στην κορυφή βρίσκεται, όπως είναι λογικό, ο Γιουσέιν Μπολτ.


Η πρώτη δεκάδα:

1 3867 Γιουσέιν Μπολτ JAM 9.58 (1356) 19.19 (1351) 45.28 (1160)
2 3815 Μάικλ Τζόνσον USA 10.09 (1176) 19.32 (1329) 43.18 (1310)
3 3790 Τάισον Γκέι USA 9.69 (1316) 19.58 (1287) 44.89 (1187)
4 3745 Γιόχαν Μπλέικ JAM 9.69 (1316) 19.26 (1339) 46.32 (1090)
5 3698 Εξέιβιερ Κάρτερ USA 10.00 (1206) 19.63 (1279) 44.53 (1213)
6 3668 Μάικ Μαρς USA 9.93 (1231) 19.73 (1263) 45.08 (1174)
7 3661 Γουάλας Σπίρμον USA 9.96 (1220) 19.65 (1276) 45.22 (1165)
8 3656 Ασάφα Πάουελ JAM 9.72 (1305) 19.90 (1236) 45.94 (1115)
9 3631 Ομπαντέλε Τόμπσον BAR 9.87 (1252) 19.97 (1225) 45.38 (1154)
10 3619 Φράνκι Φρέντερικς NAM 9.86 (1255) 19.68 (1271)

34 3537 Κώστας Κεντέρης GRE 10.15 (1155) 19.85 (1244) 45.60 (1138)

76 3460 Αναστάσιος Γκούσης GRE 10.27 (1115) 20.11 (1203) 45.55 (1142)*Πηγή: sport-fm.gr*

Αντσελότι: «Ήταν κουρασμένος ο Κριστιάνο»

Στους λόγους που άφησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο κόντρα στην Ατλέτικο, ξεκαθάρισε ο Κάρλος Αντσελότι, τονίζοντας πως ο Πορτογάλος ήταν κουρασμένος.

Να ξεκουράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ήθελε ο Κάρλος Αντσελότι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και γι' αυτό το λόγο τον άφησε στον πάγκο, κάτι που φάνηκε να ενοχλεί τον Πορτογάλο.
«Ο Κριστιάνο ήταν κουρασμένος και γι΄ αυτό δεν ξεκίνησε. Ελέγχαμε το παιχνίδι μέχρι το πέναλτι. Εμείς δεν είχαμε βάθος και έτσι είναι πολύ δύσκολο να παίξεις την Ατλέτικο», ήταν η απάντηση του τεχνικού της Ρεάλ, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν χρησιμοποίησε από την αρχή τον Κριστιάνο...
Σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι, ο Αντσελότι τόνισε: «Ήταν δύσκολο να κάνουμε ευκαιρίες. Ο Μπενζεμά και ο Μπέιλ προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν. Το να μιλάμε για κρίση είναι υπερβολή, καθώς για την πρόκριση υπάρχουν ακόμα 90λεπτά. Δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για την πρόκριση, αλλά εμείς θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ομάδα μοντέλο, την έκαναν…!!

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει έργα και ημέρες της τετραετίας του Αντονι Θουμπιθαρέτα ως αθλητικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, αλλά και τις ευθύνες Ροσέλ-Μπαρτομέου.
Πάει καιρός που οι... υποψιασμένοι στη Βαρκελώνη ανέμεναν ότι θα συνέβαινε. Οι αιτίες ήταν πολλές, μα αυτό που έλειπε ήταν η αφορμή. Με το τεταμένο κλίμα όμως που τους έχει διαρκώς όλους στην τσίτα στη Μπαρτσελόνα, ήταν θέμα χρόνου να έρθει και αυτή. Φρόντισε μάλιστα να τη δώσει ο ίδιος ο Αντονι Θουμπιθαρέτα που δεν ήταν διατεθειμένος να χρεωθεί και την τιμωρία με την απαγόρευση μεταγραφών από τη FIFA. «Ρωτήστε τον Μπαρτομέου. Εκείνος ήταν αντιπρόεδρος όταν αποκτήθηκαν οι παίκτες και πρόεδρος όταν ήρθε η τιμωρία και η απόφαση του CAS», ήταν η απάντηση του, καθώς ρωτήθηκε αμέσως μετά την ήττα της Κυριακής από τη Σοσιεδάδ. Ηταν ένα αυτογκόλ χειρότερο ακόμα και από εκείνο που είχε βάλει στο Μουντιάλ του 1998 κόντρα στη Νιγηρία και σήμανε τον αποκλεισμό της Ισπανίας στον όμιλο.
Οι δημοσιογράφοι δεν ήθελαν άλλο για να τρέξουν στον Μπαρτομέου που όμως προτίμησε να μην κάνει κανένα σχόλιο. Ουσιαστικά απάντησε με τη σειρά του την Τρίτη το μεσημέρι, όταν βγήκε η λιτή επίσημη ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου αποφάσισε τη λύση της συνεργασία με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Αντονι Θουμπιθαρέτα και τον ευχαριστεί για όσα προσέφερε στο σύλλογο, για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του». Ηταν δηλαδή ξεκάθαρη απόλυση! Τι έκανε όμως ο 51χρονος πρώην τερματοφύλακας της ομάδας, ώστε να απολυθεί; Τι του χρεώνεται και ποιες είναι οι πραγματικά δικές του ευθύνες;
Στην ουσία πρόκειται για μία εξ ολοκλήρου λανθασμένη περίοδο που ξεκίνησε, όταν του έδωσαν τη δουλειά το 2010. Εκτοτε, ο Θουμπιθαρέτα φαίνεται να τα έχει κάνει όλα λάθος. Στα μεταγραφικά θέματα έπειτα από πέντε σχετικές περιόδους (εννέα μαζί με τις χειμερινές) δεν μπόρεσε να βρει τον κεντρικό αμυντικό που θα κάλυπτε το κενό, το οποίο ήταν δεδομένο πως θα άφηνε ο Κάρλες Πουγιόλ. Και όταν φέτος αποφάσισε να κινηθεί δυναμικά, πλήρωσε ένα σωρό χρήματα για τον 31χρονο Ματιέ και τον «κουτσό» Βερμάελεν. Το ίδιο συνέβη και με τον αντικαταστάτη του Ντάνι Αλβες, με τον Ντάγκλας να είναι απίστευτα ανεπαρκής για μια τόσο μεγάλη ομάδα.

Το 2011, ακόμα υπό την επήρεια του Πεπ Γκουαρδιόλα, η Μπάρτσα βίωνε τις τελευταίες πραγματικά μεγάλες στιγμές της
Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά που έχουν να κάνουν με το πάρε δώσε του. Στη διοίκηση χαλάστηκαν εντελώς μαζί του, βλέποντας το πως παίζει στη Ρεάλ ο Κρόος και πως ο Ράκιτιτς. Ενώ μπορούσαν να αποκτήσουν τον Γερμανό, ο Θουμπιθαρέτα επέμεινε να πάνε για τον Κροάτη. Γενικότερα επί των ημερών του στο πόστο ξοδεύτηκαν 345 εκατ. ευρώ (εισπράχτηκαν 143 εκατ.) και η ομάδα είναι χειρότερη. Σίγουρα λοιπόν δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν είχε στη διάθεση του όσα ήθελε, για να κλείσει τις τρύπες σωστά. Κατά συνέπεια φταίει!
Επίσης, του έχει χρεωθεί αδιαφορία για την προώθηση πιτσιρικάδων από τη «Μασία», αλλά και το ότι έστησε ένα δίκτυο συνεργατών, δούλεψε αποκλειστικά μαζί τους, απέρριψε κάθε καλή πρόταση που ήρθε έξω από αυτό το team, με όλα τα μέλη του και κυρίως τους δύο άμεσους συνεργάτες του, Ναρσίς Τζουλιά, Αλμπέρτ Βαλεντί να απολύονται μαζί του. Πάνω απ' όλα όμως ο Θούμπι βρέθηκε κατηγορούμενος για το ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στη φυγή του. Ακόμα και η απόκτηση Νεϊμάρ εμφανίζεται ως δικό του σφάλμα και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, μα και στο ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός δημιούργησε περισσότερα προβλήματα απ' όσα έλυσε σε τακτικό, ψυχολογικό και σε επίπεδο ατμόσφαιρας στα αποδυτήρια.
Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο που έκανε και που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η βασική αιτία της απώλειας του περσινού πρωταθλήματος. Από τον Απρίλιο μάλιστα και ενώ ο τίτλος παιζόταν ακόμα, με τις Ρεάλ, Ατλέτικο να κάνουν τα στραβοπατήματα τους, ο Θουμπιθαρέτα δημιούργησε ένα κλίμα ηττοπάθειας. Το μέγα σφάλμα του ήταν πως σε εκείνη τη σημαντική στιγμή, αντί να προσφέρει σιγουριά στην ομάδα, εκείνος συναντήθηκε και τα κανόνισε με τον Λουίς Ενρίκε, αδειάζοντας τον Τάτα Μαρτίνο. Στη Βαρκελώνη του χρεώνουν όλα τα παραπάνω και ακόμα τόσα...

Στην πραγματικότητα όμως το μεγάλο λάθος το έκανε ο Σάντρο Ροσέλ, όταν τον κάλεσε να αντικαταστήσει τον σούπερ επιτυχημένο και αλλοτινό συμπαίκτη του, Τσίκι Μπεγκιριστάιν. Τι στο καλό είδε ο τότε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα στο βιογραφικό του Θουμπιθαρέτα, ώστε να του δώσει τα κλειδιά της -για εκείνη την περίοδο- πιο επιτυχημένης ομάδας του κόσμου; Επί της ουσίας ο Βάσκος παράγοντας είχε εργαστεί σε αυτό το πόστο για λίγο καιρό και με ιδιαίτερη ΑΠΟΤΥΧΙΑ στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, απ' όπου επίσης είχε απολυθεί κακήν κακώς από την τότε διοίκηση του Φερνάντο Λαμικίθ.
Κάποιοι λένε πως έχει να κάνει με αυτόν τον φανταχτερό τίτλο που είχε η θέση του κλήθηκε να καλύψει ο Θούμπι: εκείνη του «αθλητικού διευθυντή». Η αλήθεια είναι πως συνήθως και με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι που κάνουν αυτή τη δουλειά, δεν είναι ούτε «αθλητικοί», ούτε «διευθυντές». Είναι μάλλον κάποιοι που πληρώνονται πλουσιοπάροχα, ώστε να αποτελούν τους... μπροστινούς των προέδρων που θέλουν να παίζουν τους προπονητές. Προφανώς ο Θουμπιθαρέτα να έχει κάνει ένα σωρό λάθη. Υπάρχει όμως κανείς που να πιστεύει ότι του είχαν δώσει εν λευκώ επιταγή και ότι δεν εκτελούσε εντολές;
Ηρθε λοιπόν η στιγμή που κάποιος έπρεπε να την πληρώσει και ο Βάσκος ήταν ο εύκολος στόχος του Μπαρτομέου ή καλύτερα του Ροσέλ που προφανώς εξακολουθεί να... κυβερνάει και να τα κάνει μαντάρα από το παρασκήνιο. Και κάπως έτσι έφτασε η στιγμή της δεύτερης σκληρής απομάκρυνσης του Θουμπιθαρέτα από τη Μπάρτσα. Οπως τότε που μετά την ασήκωτη ήττα από τη Μίλαν στον τελικό του Champions League στο ΟΑΚΑ to 1994, είχε εισβάλει στο πούλμαν μαινόμενος ο αντιπρόεδρος, Τζουάν Γκασπάρτ και τον είχε τελειώσει μπροστά στους συμπαίκτες του και τον Γιόχαν Κρόιφ. Είπαμε όμως, δεν είναι δικά του τα λάθη που έχουν οδηγήσει τον οργανισμό της Μπαρτσελόνα στο να νοσεί. Είναι ευρύτερα διοικητικό το ζήτημα και γι αυτό θα γράψουμε πολύ, πολύ σύντομα...
ΥΓ.: Ο βασικός στόχος για την κενή θέση που προσωρινά θα καλυφτεί με λύση τύπου Εδουάρδο Μαθία ή κάποιου άλλου, παραμένει ο εκπληκτικός και πραγματικός αθλητικός διευθυντής με τα όλα του, ο Μόντσι της Σεβίλλης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Λάμψη χωρίς... Αγγλους!!

Η Πρέμιερ Λιγκ το κορυφαίο πρωτάθλημα, αλλά οι Αγγλοι δεν συμπεριλαμβάνονται στους καλύτερους του Πλανήτη. Το... ναυάγιο στο Νησί και η μοναδική εξαίρεση! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Αποκλεισμός από το Μουντιάλ για την Αγγλία και ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Τραγική εικόνα και οι ελπίδες διάκρισης ακόμα μια φορά στον κουβά. Το Νησί σε κρίση και οι φίλοι της ομάδας δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους που η Αγγλία βρέθηκε ακόμα μια φορά σε αδιέξοδο. Ποιες ήταν οι αιτίες της καταστροφής;
Κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει πως το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, η Πρέμιερ Λιγκ «χρωστά» πολλά στους παίκτες - αστέρια που κοσμούν τη Λίγκα και φυσικά δεν προέρχονται από την Αγγλία. Αγουέρο, Φαλκάο, Σάντσες, Κόστα, Αζάρ έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές του πρωταθλήματος, αλλά στερούν από τους Βρετανους μια ευκαιρία για διάκριση.
Η «εισαγωγή» παικτών, οι ευκαιρίες που δεν δίνονται στους νεαρούς βρετανούς και οι λιγοστές ευκαιρίες έχουν αλλοιώσει την παλιά πετυχημένη συνταγή. Κορυφαία η Πρέμιερ Λιγκ, αλλά αναλογιστείτε από που προέρχονται οι πρωταγωνιστές των ομάδων... Αργεντινή, Βέλγιο, Ισπανία, Κολομβία, Χιλή και σε ελάχιστες περιπτώσεις από την Αγγλία.

Το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο «football-observatory» και ο ειδικός αλγόριθμος που χρησιμοποιήθηκε έβγαλε τη λίστα με τους πολυτιμότερους παίκτες στον Πλανήτη. Στο «μίξερ» μπήκαν παραστάσεις παικτών (αγώνες, γκολ, απόδοση), τα χαρακτηριστικά τους (ηλικία, θέση, συμβόλαιο) και επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά και τα αποτελέσματα των ομάδων του (σύλλογοι και εθνικές ομάδες), όλα αυτά... ανακατεύτηκαν καλά και έβγαλαν αποτέλεσμα που προκαλεί απογοήτευση στους Άγγλους.

Μόλις ένας παίκτης στην πρώτην δεκάδα! Ο ποδοσφαιριστής που διασώθηκε από το «ναυάγιο» στη Βραζιλία, ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι στις πρώτες θέσεις με την αξία του να είναι στα 63 εκατ. ευρώ. Πρέπει να φτάσουμε στην... 27η θέση για να βρούμε τον επόμενο Αγγλο, με την αξία του Γουέιν Ρούνεϊ να είναι στα 37 εκατ. ευρώ. Κι όμως η 50αδα συμπληρώνεται με μόλις.... δυο ακόμα Αγγλους, τον Μπάρκλεϊ της Εβερτον (33 εκατ. ) και τον Τζακ Γουίλσιρ της Αρσεναλ (στα 32 εκατ. η αξία του). Στοιχεία σοκ που προκαλούν τεράστια ανησυχία στο Νησί, αφού η Πρέμιερ «καλπάζει», αλλά οι Βρετανοί αδυνατούν να βρουν το φως της επιτυχίας.


Στην κορυφή είναι ο Μέσι με την αξία του να είναι στα 220 εκατ., ενώ ο Ρονάλντο ακολουθεί με 133 εκατ. Κι αυτό που προαναφέραμε απεικονίζεται περίτρανα στην πρώτη δεκάδα της λίστας. Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά έξι ποδοσφαιριστές παίζουν στην Αγγλία και πρωταγωνιστούν.
Ο Αζάρ (99 εκατ.), ο Κόστα (84 εκατ.) και ο Φάμπρεγας (62 εκατ.) της Τσέλσι, ο Σέρχιο Αγουέρο της Σίτι (65 εκατ. ) και ο Αλέξις Σάντσες (61 εκατ. ) της Αρσεναλ συμπληρώνουν μαζί με τους Πογμπά (72 εκατ.), Μπέιλ (60 εκατ. ) την πολυτιμότερη δεκάδα του Πλανήτη! Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Γκέτσε, Χάμες, Οσκαρ, Σουάρες, Κουρτουά, Ισκο, Λεβεντόφσκι και Κόκε απαρτίζουν την πρώτη 20αδα!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο «πρωτάρης» Νίνης, ο Μπέργκ και ο... Στάικος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Σωτήρη Νίνη , που έχει την δίψα του... πρωτάρη, τον Μπέργκ, που τον περιμένει και τον 19χρονο Πασχάλη Στάικο.
O Σωτήρης Νίνης επιστρέφει με την φανέλα του Παναθηναϊκού μετά από δυόμισι χρόνια και αυτό είναι το καλό νέο. Ο Νίνης θα παίξει αύριο στα Χανιά και από αυτά, που μας λένε οι συμπαίκτες του καταλαβαίνουμε, ότι ο Σωτήρης έχει την κάψα και το κίνητρο να παίξει, όπως και τότε όταν άρχισε την καριέρα του. Τότε στο ματς με το Αιγάλεω, που είχε εντυπωσιάσει στην πρώτη του εμφάνιση. Αυτό για μένα είναι και το πιο ευχάριστο για τον Νίνη. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τα ξέρουμε. Το αν μπορεί να δώσει κάθετη πάσα, η ασίστ για γκολ τα ξέρουμε.
Επίσης και αν μπορεί να σκοράρει σαν μέσος το ξέρουμε. Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια -κυρίως λόγω δικών του λαθών και λιγότερο λόγω λαθών, που έκαναν οι προπονητές του- έκανε βήματα πίσω. Ο ίδιος ο Σωτήρης ξέρει, ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία, για να την πιάσει από τα μαλλιά και να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Αυτό του έχει δώσει μεγάλο κίνητρο, για να δουλέψει και να παίξει όσο καλά μπορεί. Δεν περιμένω να δω τίποτα σπουδαίο από τον Νίνη στο ματς με τα Χανιά. Εξάλλου πρόκειται για ένα παιχνίδι, που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Παναθηναϊκό, που παίζει μόνο την πρώτη θέση και όχι την πρόκριση, που έχει πάρει στο κύπελλο.
Η διάρκεια μετράει για μένα και αν ο Νίνης σε αυτό το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα δώσει την ποιότητα, που λείπει από την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και νομίζω ότι είναι φανερό. Έχω την αίσθηση και την πληροφόρηση , ότι ο Νίνης επιστρέφει με την δίψα του... πρωτάρη και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα στη συνέχεια. Και θυμηθείτε, ότι μεγαλύτερο κέρδος από την παρουσία του Νίνη στη συνέχεια θα έχει ο Μπέργκ, που λέει τα καλύτερα λόγια για τον Σωτήρη από αυτά, που βλέπει στις προπονήσεις και από αυτά που είδε στο φιλικό με την ΑΕΚ, που έπαιξαν μαζί.
ΥΓ: Στην αποστολή της ομάδας, που παίζει αύριο στα Χανιά είναι και ο Πασχάλης Στάικος. 19 χρονών αμυντικό χαφ από τις Ακαδημίες. Ξεπέρασε πλήρως ένα προβληματάκι που είχε και είναι πλέον έτοιμος να μπει σιγά-σιγά στην πρώτη ομάδα. Πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη, αμυντικό χαφ. Θυμηθείτε το όνομά του, θα μας απασχολήσει…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι συνεργάτες του Περέιρα στον Ολυμπιακό!!

Ο Βίτορ Περέιρα ήταν στον Ταύρο μαζί με έναν εκ των συνεργατών του. Ποιά θα είναι η τριάδα που θα τον πλαισιώσει.
Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα μείνει λογικά στο τιμ του Ολυμπιακού όμως ο Περέιρα θα βάλει τις δικές του... πινελιές, όπως είναι φυσιολογικό. Οι χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις συνεργάτες του. Έναν βοηθό, έναν γυμναστή και έναν αναλυτή αγώνων. Πάντως ο Πορτογάλος στο γήπεδο του Ταύρου έδωσε το παρών μαζί με τουλάχιστον έναν συνεργάτη του, ο οποίος θα κλείσει επίσης στον πειραϊκό σύλλογο.
Το τιμ του Βίτορ Περέιρα θα αποτελείται από τους εξής τρεις: Λουίς Μιγκέλ (βοηθός), Φελίπε Αλμέιδα (γυμναστής) και Πέδρο Ριμπέιρο (αναλυτής). Είναι η ίδια ακριβώς ομάδα ανθρώπων που είχε αρχικά μαζί του στην Αλ Αχλί. Τότε ο Περέιρα είχε προτιμήσει τον Λουίς Μιγκέλ από τον Ρούι Κουίντα, έναν άλλο στενό του συνεργάτη. Ο Μιγκέλ που θήτευσε για τρία χρόνια στην ομάδα της Σάντα Μαρία Ντα Φέιρα, έχει δουλέψει στην ομάδα U-15 της Πόρτο αλλά και στην Πάκος Φερέιρα. Μάλιστα στο παρελθόν οι Περέιρα και Μιγκέλ έχουν τεθεί αντιμέτωποι.
Ο Μιγκέλ επί σειρά ετών είχε μεγάλο θαυμασμό για τον Περέιρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν αν όχι ο μόνος ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους με τους οποίους μπορούσε να μιλήσει για ποδόσφαιρο. O Φελίπε Αλμέιδα από την πλευρά του ήταν συνεργάτης του στην Πόρτο προερχόμενος από την ομάδα της Σάντα Κλάρα. O Ριμπέιρο από την άλλη μπήκε σε αρκετά μικρή ηλικία στον χώρο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου χάρις στον προπονητή Κιμ Μασάδο. Δούλεψε σε Τιρσένσε και Φερέινσε προτού γνωρίσει τον Περέιρα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξανά για Τζιοβίνκο οι Ιταλοί!!

Το όνομα του Ολυμπικού αναμιγνυόμουν και πάλι σε σενάριο για τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο οι Ιταλοί...
Νέα σενάρια που θέλουν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον Τζιοβίνκο έκαναν την εμφάνισή τους στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, το «calcionews24», έχει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο Ολυμπιακός και Μονακό είναι οι δύο νέοι ενδιαφερόμενοι για τον ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους.
Εκτός από τους «ερυθρόλευκους», ήδη ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι Άρσεναλ και Τότεναμ, μιας και ο ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, η επίσκεψη του μάνατζερ του Κασάμι στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με κάποια μεταγραφή ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς ο Ραϊόλα, πήγε στο Τορίνο για την υπόθεση του Πολ Πογκμπά...

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Δική του η μπάλα, δεν είναι Μουρίνιο!»

Ο Σέρτζιο Κριθίνας αρθρογραφεί στο gazzetta.gr για τον Βίτορ Περέιρα, μιλά για τη διατριβή του στην dream team του Κρόιφ και τονίζει πως μπορεί να μην είναι Μουρίνιο, αλλά έχει το δικό του μοναδικό στυλ. 
Πήρε δυο τίτλους, έκανε απίστευτο ρεκόρ με την Πόρτο, αλλά έφυγε... παρεξηγημένος. Για κάποιους το ποδόσφαιρο των Δράκων ήταν... βαρετό, όπως άσχημες εντυπώσεις άφησε και η παρουσία του στην Αλ Αχλί! Ο Σέρτζιο Κριθίνας, συντάκτης της Record αρθρογραφεί στο gazzetta.gr και παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Βίτορ Περέιρα. 
Οταν ο Αντρέ Βίλας Μπόας άφηνε την Πόρτο έπειτα από μια τέλεια σεζόν (2010-2011), ο πρόεδρος Πίντο Ντα Κόστα δεν χρειάστηκε παρά λίγες ώρες για να παρουσιάσει τον νέο προπονητή. Βίτορ Περέιρα, άγνωστος στους περισσότερους στην Πορτογαλία, βοηθός του Βίλας Μπόας. «Ο ένας με κόκκινα μαλλιά, ο άλλος με σκούρα. Εκτός από αυτό δεν θα υπάρχουν διαφορές στην προπόνηση. Και το ξέρω αυτό γιατί ο Βίτορ Περέιρα έκανε τις προπονήσεις» εξήγησε ο πρόεδρος με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τα επόμενα δυο χρόνια ο Περέιρα κέρδισε δυο τίτλους και έχασε μόλις ένα ματς στα 60 που έδωσε. Ωστόσο, ποτέ δεν έπεισε τους οπαδούς της Πόρτο και ποτέ δεν πήρε τα εύσημα για το σχεδόν τέλειο εγχώριο ρεκόρ! Το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Πόρτο το αποκάλεσαν «εξαιρετικά βαρετό» από κάποιους με βάση την κατοχή και τον έλεγχο...
Βρέθηκε κοντά στην Εβερτον, αλλά τα κακά του αγγλικά τον έκαναν να χάσει την θέση από τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ετσι, έφυγε για την Αλ Αχλί και τη Σαουδική Αραβία, κάτι που άλλαξε την εικόνα που είχαν σχηματίσει γι αυτόν οι Πορτογάλοι. Στην επιστροφή του ασχολήθηκαν αρκετοί με τις... αστείες συνεντεύξεις Τύπου. Εγινε μέλος σε πάνελ του τηλεοπτικού καναλιού RTP. Εκεί έδειξε πραγματικά ποιος είναι, ένας εθισμένος στο ποδόσφαιρο, με σαφείς απαντήσεις και βαθιά γνώση του παιχνιδιού. Προκάλεσε αίσθηση ο τρόπος που εξέφρασε τις ιδέες του «Ισως πολλοί άνθρωποι κατάλαβαν γιατί αυτός ο άνθρωπος κέρδιζε διαρκώς. Ρώτησε με για το ποδόσφαιρο και θα με καταλάβεις» εξήγησε πρόσφατα.
Μεγάλος οπαδός του Γκουαρδιόλα, έκανε την πανεπιστημιακή διατριβή του το 1992 πάνω στη Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ. Μάλιστα πέρασε εκεί μία βδομάδα μελετώντας τις μεθόδους και το αγωνιστικό στιλ της ομάδας. «Φυσικά και έχω επιρροές ως προπονητής, καθώς ανέπτυξα τη φιλοσοφία μου μέσα από άλλους προπονητές», έχει εξηγήσει. Βέβαια, είναι ξεκάθαρο ότι του αρέσει η ομάδα του να έχει εκείνη τη μπάλα. «Ορισμένοι προπονητές προτιμούν το στιλ... επιτίθεμαι εγώ και μετά επιτίθεσαι εσύ, αλλά για μένα αυτό σημαίνει ένα ματς εκτός ελέγχου. Προτιμώ να έχω τα πάντα υπό τον έλεγχο μου. Θέλω να περνάω στις ομάδες μου τη δική μου λογική για το παιχνίδι. Εάν μπορείς να το πετύχεις αυτό, τότε προκαλείς φόβο στον αντίπαλο και τον υποχρεώνεις να κυνηγάει τη μπάλα. Αλλωστε σε κάθε παίκτη αρέσει να έχει τη μπάλα. Ολοι οι κορυφαίοι αυτό θέλουν... », προσθέτει.
Κατά συνέπεια δεν είναι Μουρίνιο. Για την ακρίβεια, απέχει πολύ από το να είναι Μουρίνιο. Δεν είναι καθόλου καλός στο να χρησιμοποιεί τον Τύπο για mind games, να προκαλεί πίεση στους αντιπάλους και να παίρνει ακόμα περισσότερα από τους δικούς του παίκτες. Πρόκειται πιο πολύ για έναν ποδοσφαιράνθρωπο που είναι πολύ δυνατός στη δουλειά μέσα στο γήπεδο, που δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες και που είναι πολύ δύσκολο να τον νικήσεις. Είναι όμως αυτά αρκετά για τον Ολυμπιακό; Θα πρέπει να είναι. Ειδικά εάν έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης. Η μεγαλύτερη πρόκληση του Περέιρα, θα είναι το πως θα διαχειριστεί τον Τύπο και τον πως θα αποτανθεί στους οπαδούς. 
Εάν καταφέρει να δείξει έστω ένα μέρος από τον τρόπο με τον οποίο έχει μιλήσει κατά καιρούς για ποδόσφαιρο στην πορτογαλική τηλεόραση, τότε τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα για εκείνον. Ο κόσμος θα κατανοήσει τις αποφάσεις και τις επιλογές του. Μην περιμένετε τα ματς να τελειώνουν με σκορ 3-2, 4-3 ή κάτι τέτοιο και φυσικά μην περιμένετε να υπάρχουν αγώνες θρίλερ κάθε βδομάδα. Περισσότερο να αναμένετε τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό σε κάθε αναμέτρηση και μερικές φορές να δυσκολεύεται να σκοράρει. Ωστόσο, ακόμα και όταν δεν θα υπάρχει θέαμα, κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάει, ότι κάποιος που γνώρισε μόλις μία ήττα σε 60 αγώνες του πορτογαλικού πρωταθλήματος, είναι αναμφίβολα ένας σπουδαίος προπονητής!
*Ο Σέρτζιο Κριθίνας είναι αρθρογράφος στην Record.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Έφυγε αυτός κι η Πόρτο...!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό και την αναζήτηση της…ισορροπίας στο πρόσωπο του Περέϊρα!
Όποιος με διαβάζει τακτικά, προφανώς θα έχει καταλάβει ότι δεν είμαι υπέρ της άποψης της αλλαγής προπονητών μεσούσης της σεζόν, παρά μόνο αν υπάρχουν πάρα πολλοί σοβαροί λόγοι που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την πορεία της ομάδας. Όπως και με τον Ζαρντίμ, πάλι τέτοια εποχή, έτσι και τώρα, το ίδιο λέω.
Όμως, ξέρω πολύ καλά ότι η διοίκηση έχει πολύ πιο ολοκληρωμένο το κάδρο της κατάστασης της ομάδας κι έτσι έχει πιο ασφαλή κριτήρια λήψης αποφάσεων-και σίγουρα «καίγεται» περισσότερο από τον καθένα για να επιτύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους του. Είναι ξεκάθαρο ότι στον Ολυμπιακό δημιουργήθηκε ανησυχία ότι κινδυνεύει να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα, αν δεν άλλαζε η εικόνα της ομάδας. Και θεωρήθηκε ότι η «επέμβαση» που έπρεπε να γίνει, ήταν η αλλαγή του πιο καίριου προσώπου στην ομάδα, του προπονητή. Το πράγμα είναι απλό: η πορεία θα δείξει.
Ο Μίτσελ δεν ήταν ένας μετρ της τακτικής, ούτε καν της φυσικής κατάστασης. Όμως, είχε τον τρόπο του να παίρνει από τους παίκτες τους οποίους εμπιστεύονταν το 100%. Κι αυτό έδινε ώθηση και λύσεις στην ομάδα-και σε συνδυασμό με την ψυχολογία του ποδοσφαιράνθρωπου που δεν φοβήθηκε ποτέ, ήρθαν ευρωπαϊκές νίκες με τις οποίες γράφτηκε ιστορία και που θα ήταν πολύ ωραίο να τις ξαναζήσει ο σύλλογος. Όμως στα (σημαντικά) παιχνίδια που του στράβωναν δεν είχε τις κατάλληλες απαντήσεις.
Σίγουρα με ακόμη καλύτερο υλικό ο Ισπανός θα μπορούσε να έχει και ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά εξίσου σίγουρο είναι ότι πρώτον επί δύο χρόνια δεν είχε βρει τον τρόπο να ξεκλειδώνει τις καλά οργανωμένες και κλειστές άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα και ότι δεύτερον η πολύ ισχυρή προσωπικότητά του (Μίτσελ είναι αυτός, Ρεάλ Μαδρίτης…) τον έφερε σε κατάσταση σύγκρουσης με ουκ ολίγους παίκτες: όταν έβλεπε κάτι στραβό, τον έκανε πέρα τον άλλο, τον τελείωνε. Από τη μία καλό, από την άλλη στερούνταν ο ίδιος κι η ομάδα εξτρά επιλογές.
Η ουσία είναι ότι είχε προσφορά μεγάλη στον Ολυμπιακό κι αυτό μένει στο τέλος.
Η επόμενη επιλογή του προέδρου του Ολυμπιακού, ασφαλώς κι έχει ενδιαφέρον. Και δεν ήταν τυχαία η κίνηση του Β. Μαρινάκη προς το πρόσωπο του Πορτογάλου.
Ξεκινάμε από το βασικό: Δεν μπορεί παρά να είναι ένας καλός προπονητής ο Βίτορ Περέϊρα.
Διότι λένε κάποιοι, «μα με την Πόρτο όλοι παίρνουν πρωταθλήματα». Εγώ ξέρω ότι από τότε που έφυγε αυτός από την Πόρτο, με δύο τίτλους σε δύο σεζόν στις οποίες είχε μία ήττα (!) σε 60 αγωνιστικές, η Πόρτο βλέπει την πλάτη της Μπενφίκα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Και πέρσι και φέτος…
Κι αν μη τι άλλο ξέρει από «διαχείριση». Ας σκεφθούμε ότι στη διετία του στην Πόρτο συνεργάστηκε με αστέρια όπως ο Τζέϊμς Ροντρίγκες (τώρα Ρεάλ), Φερνάντο και Μανγκαλά (Μάντσεστερ Σίτι), Μουτίνιο (Μονακό), Γκουαρίν, Ρολάντο και Άλβαρο Περέϊρα (Ίντερ), Οταμέντι (Βαλένθια), αλλά κι οι Λούτσο Γκονζάλες, Χουλκ, Τζάκσον Μαρτίνες!
Ο Βίτορ Περέϊρα μοιάζει με επιλογή που μπορεί να βγει καλή για τον Ολυμπιακό. Με την κατάλληλη φυσικά στήριξη μέσα από την άμεση ενίσχυση του ρόστερ, αλλά και μέσα από τη συμπαράσταση της πάντα πολύ απαιτητικής εξέδρας του Καραϊσκάκη. Και πρώτα απ΄όλους, βέβαια, με τη βοήθεια από τα πάντοτε καλομαθημένα παιδιά του Ρέντη…
Ίσως αποδειχθεί αυτός ο προπονητής, η ισορροπία που ψάχνει κάποια χρόνια ο Ολυμπιακός. Όχι τόσο συντηρητικός κι ολίγο αμυντικογενής όσο ο Ζαρντίμ, όχι τόσο επιθετικογενής κι ολίγο άναρχος όσο ο Μίτσελ…

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Στα χέρια του Καρεμπέ η πρόταση για Μπαλοτέλι»

Το «tuttomercato» με δημοσίευμά του «ανάβει φωτιές» στο σενάριο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Μάριο Μπαλοτέλι. Τι μετέφεραν οι Ιταλοί για το αποκλειστικό τους θέμα στο gazzetta.gr.
Πριν λίγες μέρες η «bleacherreport» είχε στη νούμερο 1 θέση των προβλέψεων της τη μετακίνηση του Μάριο Μπαλοτέλι στον Ολυμπιακό.
Το συγκεκριμένο άρθρο, εν τέλει, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα - αν πιστέψουμε τα νέα σενάρια που επικαλούνται οι Ιταλοί και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «tuttomercatoweb.com».
Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται το γεγονός ότι ο παίκτης έχει σκοράρει με τη Λίβερπουλ μόλις 2 τέρματα από το καλοκαίρι όπου και μετακόμισε στο Μέρσισαϊντ από το Μιλάνο. Η κριτική που του ασκείται είναι αφόρητη και έτσι ο μάνατζερ του, Μίνο Ραϊλόλα, ψάχνει να του βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οι Ιταλοί,προχωρούν το θέμα γράφοντας ότι με 2.500.000 ευρώ μέχρι το καλοκαίρι και οψιόν αγοράς, ο «Super Mario» μπορεί να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τους δημοσιογράφους που έχουν επιμεληθεί του θέματος, Μάρκο Κοντέριο και Γκαετάνο Μοτσιάρο, ζητώντας τους από που απορρέει το εν λόγω ρεπορτάζ τους.
Στην απάντησή τους δήλωσαν σίγουροι ότι ο Κριστιάν Καρεμπέ είναι ήδη ενήμερος για την πρόθεση να αποχωρήσει ο παίκτης από τους «κόκκινους», επισημαίνοντας την πολύ καλή σχέση που έχει ο περίφημος ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα με τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας. Παρόλα αυτά, οι πιθανότητες να πάρει «σάρκα και οστά» αυτό το σενάριο είναι ελάχιστες και το πιο πιθανό είναι ο Ολυμπιακός να μην ασχοληθεί με το θέμα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

O Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας δεν θέλει γήπεδο στον ιστορικό χώρο!!

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας κατέθεσε προσφυγή για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και o Δήμος Μπουλούκος παρουσιάζει τα σημεία που δείχνουν ότι δεν επιθυμεί την κατασκευή στο χώρο που ήταν το παλιό.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr o Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας εναντίον του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας – Αττικής (Ν. 4277/2014), που αποχαρακτηρίζει δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας και την παραχωρεί για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Η προσφυγή που έφερε στην δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών αποτελείται από 35 σελίδες μέσα στις οποίες αναλύεται το σκεπτικό της διαφωνίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας με το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να διαφωνούν και εν τέλει να μην τον ψηφίζουν.
Και μπορεί ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Αρης Βασιλόπουλος να δηλώνει ότι θέλει να γίνει το γήπεδο και μάλιστα στον χώρο που ήταν το παλιό, αλλά με μια απλή ανάγνωση της προσφυγής του Δήμου, διαφαίνεται καθαρά ότι η δημοτική αρχή ρίχνει στο τραπέζι τις εναλλακτικές λύσεις.
Στο ιστορικό της προσφυγής και στην παράγραφο 15 αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Άλλωστε, η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου του Δήμου μας, όπου θα κατασκευασθεί το νέο αθλητικό και πολυλειτουργικό κέντρο, ο οποίος καταλαμβάνει, μάλιστα, και σημαντικό μέρος του παρακειμένου Δημοτικού άλσους, γίνεται από το νομοθέτη κατά τρόπο οριστικό και, επομένως, δεσμευτικό για τη Διοίκηση, με αποτέλεσμα να μην καταλείπεται, πλέον, σε αυτήν στάδιο αναζητήσεως εναλλακτικών λύσεων, (εδώ η υπογράμμιση έχει γίνει από τον συντάκτη της προσφυγής) ως προς το χώρο κατασκευής του εν λόγω έργου, καθώς και ως προς τον τρόπο κατασκευής του και τις προβλεπόμενες χρήσεις.»
Με απλά ελληνικά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, ήθελε εναλλακτικές λύσεις ως προς το χώρο κατασκευής του και στην παραπάνω παράγραφο το λέει και επίσημα. Το ίδιο διαπιστώνεται και στην επόμενη παράγραφο, την 16, της προσφυγής που λέει:
«Για το λόγο αυτό δε, ουδόλως προκύπτει ότι, πριν από την τροποποίηση του σχεδίου και τον καθορισμό, κατά τρόπο οριστικό και δεσμευτικό για τη Διοίκηση, του χώρου, όπου θα εκτελεσθεί το επίμαχο έργο, είχαν αναζητηθεί οι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, ούτε, βέβαια, ότι ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διατυπώσεις δημοσιότητας και ενημερώθηκαν οι αρχές και το κοινό, ώστε να διατυπώσουν τις απόψεις τους ως προς την επίμαχη ρύθμιση που αφορά την ποιότητα της ζωής των Δημοτών μας και τη δυνατότητα νόμιμης χρήσης και απόλαυσης ενός ουσιώδους κοινόχρηστου αγαθού, όπως είναι το Δημοτικό μας Άλσος.»
Κι εδώ η υπογράμμιση έγινε από τον συντάκτη, τονίζοντας δηλαδή και πάλι το θέμα των εναλλακτικών λύσεων για τον χώρο. Την σκέψη να γίνει αλλού το γήπεδο, την είχε καταθέσει παλιότερα σε συνέντευξη του και ο Δήμαρχος, ρίχνοντας στο τραπέζι τον χώρο της παλιάς Ρενώ στη Νέα Φιλαδέλδεια, αλλά είναι η πρώτη φορά που αποτυπώνεται αυτή η πρόθεση του Δήμου και σε επίσημο χαρτί!
Το θέμα πλέον είναι, ότι όλες οι τελευταίες εξελίξεις περιπλέκουν το θέμα της κατασκευής της Αγιάς Σοφιάς και το μόνο σίγουρο είναι, ότι ανεξαρτήτως των εξελίξεων, καθυστερεί το έργο που θέλουν οι φίλοι της ομάδας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πράξεις...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την εποχή Κάλας στον ΑΡΗ και την ανάγκη να φύγουν μακριά τα σύννεφα της αναξιοπιστίας
Στις τελευταίες μας επικοινωνίες πριν την αλλαγή του χρόνου και την πρώτη του νέου έτους είχαμε σημειώσει και την ανάγκη και την προοπτική της νέας κατάστασης στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ.
Η...εποχή Κάλας στην ουσία ξεκίνησε από χθες στον σύλλογο και έχω την αίσθηση ότι άπαντες πολύ γρήγορα θα αντιληφθούμε τις διαφορές ή αν θέλετε θα καταλάβουμε για την ορθότητα ή όχι της επιλογής. Πολύ απλά ως θέση απέναντι στην περίπτωση του Άλεξ Κάλας θα πω ακριβώς το ίδιο που είπα και στην περίπτωση του Γιώργου Γαλανού. ΠΡΑΞΕΙΣ!
Αν ο Άλεξ Κάλας και οι συνεργάτες του κάνουν αυτό το οποίο υποσχέθηκαν ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την άνοδο στην Β εθνική αρχικά. Στην συνέχεια η ιστορία αλλάζει και φυσικά θα έχουμε πολλά να πούμε, να γράψουμε, αλλά και να απαιτήσουμε.
Την δεδομένη χρονική στιγμή ο κόσμος του ΑΡΗ θέλει να δει πράξεις και είναι αλήθεια ότι ήδη έχει πάρει ένα πρώτο δείγμα. Χθες ήταν αργία, αλλά η πλευρά Καλαιτζίδη είχε φροντίσει να έχει διαθέσιμα χρήματα για τους παίκτες. Να μην...χαθεί άλλη μία μέρα. Έτσι χθες πληρώθηκαν τον Δεκέμβριο. Πήραν δηλαδή χρήματα που οφείλονταν στην χρήση της προηγούμενης διοίκησης. Πληρώθηκαν χωρίς γκρίνιες, χωρίς ψαλίδια και έναντι. Δεν θα σταθώ στις αλλαγές σε επίπεδο γυμναστών, φυσιοθεραπευτών και ανάλογων θέσεων γιατί πολύ απλά ο καθένας επιλέγει τους συνεργάτες του. Ακριβώς το ίδιο (ή μάλλον το αντιστρόφως ανάλογο) είχε γίνει όταν έφυγε ο Καλαιτζίδης.
Για μένα πολύ σημαντικό είναι το γεγονός της στελέχωσης των γραφείων. 3,5 μήνες επί Γαλανού είχε γίνει συζήτηση για την θέση με έναν άνθρωπο που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος! Πλέον ανέλαβε ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στον χώρο συν ένα ακόμα στέλεχος απαραίτητο για πολλά μικρά, αλλά πολύ ουσιαστικά ζητήματα των παικτών, όπως πχ η βίζα του Σανιά.
Ολοκληρώθηκαν δυο μεταγραφές, αυτές του Σανιά, Νλουντούλου που επιστρέφουν και πλέον θα παίξουν με την φανέλα του ΑΡΗ. Έγινε προεργασία για συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις. Μπήκε πετρέλαιο στο Ρύσιο (ήμαρτον!!!) και αποκαταστάθηκαν πολλά μικρά και διάφορα σημαντικά κομμάτια της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος που ήταν στην κυριολεξία σε...κώμα!
Έγινε κάποιο μεγάλο κατόρθωμα θα πει κάποιος; Όχι βέβαια! ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ λίγες μέρες. Η αρχή σου δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξείς, αλλά επαναλαμβάνω και ο Κάλας θα κριθεί από τις πράξεις του. Μακάρι πλέον να μην ασχολούμαστε με τις γελοιότητες για το πετρέλαιο, τα τέιπ και τις μπανάνες.
Είναι πολύ σημαντικό στις 15 του μήνα να τρέξει η εκκαθάριση. Είναι το δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι που ανέλαβε η διοίκηση Κάλας. Δεν υπάρχει πλέον καμία άλλη ανοχή για πιθανή καθυστέρηση. Εφόσον δρομολογηθούν όλα αυτά, να μπορεί επιτέλους ο Αρειανός να μιλάει για μπάλα, μεταγραφές και φυσικά δυναμική επάνοδο που σε κάθε περίπτωση θα είναι ακόμα πιο ουσιαστική αν συμπαίκτες του κ. Κάλας αποδειχθούν και στην πράξη προσωπικότητες όπως ο Ντίτερ Χένες. Αλλά για αυτά έχουμε ακόμα χρόνο. Σε πρώτη φάση πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του συλλόγου. Και δεν εννοώ στα μάτια των φιλάθλων. Στον ίδιο τον χωρο του ποδοσφαίρου, εκτός αν θεωρούν ορισμένοι ότι το συνάφι του αθλήματος (παίκτες, προπονητές κτλ) περιμένει να διαβάσει από τα ΜΜΕ το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα της κάθε ομάδας...
ΥΓ1 Η ενίσχυση με Σανιά, Νλουντούλου είναι πάρα πολύ σημαντική με βάση και όλα όσα ακούμε από τους (ξανά) συμπαίκτες τους. Το θέμα είναι να βρουν σύντομα πατήματα μετά την αποχή.
ΥΓ2 Το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ δύσκολο και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο λόγω της απουσίας του Πόι και της λανθασμένης για μένα φυγής του Ατματζίδη. Σε κάτι τέτοια ματς η πίεση που θα ασκήσει ο κόσμος μπορεί να είναι καθοριστική. Οπότε;
ΥΓ3 Είναι δεδομένο ότι διάφορα παιχνίδια θα αρχίσουν να παίζονται για μία ακόμα φορά στην πλάτη του ΑΡΗ. Κάποιοι είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πολύ καλή παρουσία του Κάμπος και να τον βάλουν...μπροστά στις μηχανορραφίες τους. Ο Βραζιλιάνος όμως επειδή είναι και γάτα θα τους την φέρει από...πίσω!
ΥΓ4 Αν έρθει ο Γεωργιάδης θα το αναλύσουμε από κάθε άποψη...
ΥΓ5 Σήμερα που γιορτάζουν οι Γιάννηδες και η μισή Ελλάδα έχει γενέθλια και ο Ντίτερ Χένες!
ΥΓ6 Για να μην ξευτιλιστούν και πάλι τα παιδιά, είπαν να βγουν τελευταίοι στον όμιλό τους πίσω από Γιάννενα, Κέρκυρα και Καλαμαριά. Ο Μανιάς τους έδινε την πρόκριση με το γκολ του, αλλά χωρίς βουτιά για πέναλτι πώς να κερδίσεις; Και φυσικά αύριο μην ξεχάσετε να δουλέψει ο μηχανισμός! Πρώτο θέμα καμιά μεταγραφή και πνιγμένος ο αποκλεισμός!
ΥΓ7 Μου το έστειλε Ηρακλειδέας στο ραδιόφωνο και με το δίκιο του. Μετά τα αποτελέσματα στο κύπελλο, Μία ομάδα, μία πόλη μου έγραψε και στο καπάκι, ερώτηση συμπολίτη (επίσης πετυχημένο). Αποκλείστηκαν Πιερικός και Αιγίνιο; Αυτά είναι καζούρα, τζέρτζελές, χαβαλές! Για όσους νιώθουν βέβαια...
ΥΓ8 Και ο ΑΡΗΣ παίζει κύπελλο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε (sic)
ΥΓ9 Αυριο θα επέλθουν σημαντικότατες αλλαγές και στον Ερασιτέχνη. Άντε γιατί και εκλογές πλησιάζουν και τα κομματόσκυλα πρέπει να αφοσιωθούν στην δουλειά τους, αλλά να μας αδειάσει την γωνιά και ο συμπολίτης που...τρύπωσε στο ΔΣ, αλλά πλέον δεν έχει κανένα αντικείμενο.

*Πηγή:gazzetta.gr*

Νομπόα, ο Τσάβι των... φτωχών!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, που μπορεί να αλλάξει μόνος του την ομάδα του Δικεφάλλου και να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα...
Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην είμαι και ο πλέον αντικειμενικός κριτής διότι σε αυτόν τον παίκτη έχω μεγάλη αδυναμία. Τον θεωρώ κάτι σαν δική μου ανακάλυψη αφού κάπου στο 2008 όταν τον είδα σε ένα ματς του Εκουαδόρ, έμεινα με ανοικτό το στόμα. Από τότε τον θεωρώ κάτι σαν δική μου ανακάλυψη και κάθε φορά που μπαίνει η κουβέντα για σύγχρονους κεντρικούς χαφ που μπορούν να κάνουν τα πάντα ως box to box μέσοι, τον φέρνω στο μυαλό μου.
Ο Κριστιάν Νομπόα είναι από εκείνους τους λίγους παίκτες που παίζουν πρώτα και πάνω απ' όλα με το μυαλό τους. Ο τύπος έχει αποφασίσει τι θα κάνει με την μπάλα πριν αυτή έρθει στα πόδια του. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημά του, αυτό είναι το μεγάλο προσόν του. Είναι αλήθεια ότι έχει... καλά πόδια,  ότι ξέρει να τελειώνει τις φάσεις με εκπληκτικά σουτ από μακρινή απόσταση, ότι έχει καλά στημένα, ότι δεν παραμελεί τα ανασταλτικά καθήκοντα του, αλλά αυτά είναι στοιχεία που τα έχουν πολλοί από τους box to box μέσους που κυκλοφορούν ανά την
Ευρώπη. Αυτό που έχουν ελάχιστοι είναι το “έχω αποφασίσει πριν πάρω την μπάλα στα πόδια μου τι θα κάνω με αυτήν όταν θα έρθει”. Ακούγεται εύκολο, δεν είναι. Σε παγκόσμια κλίμακα (φυσικά δεν κάνω συγκρίσεις) αυτό το κάνει ο Τσάβι και ο Σεσκ Φάμπρεγκας. Και για αυτό το λόγο, ενώ σωματικά δεν σου γεμίζουν το μάτι ότι μπορούν να παίζουν στον άξονα, Τσάβι και Σεσκ είναι μάλλον οι καλύτεροι κεντρικοί χαφ στον κόσμο.
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και με τον Νομπόα. Βλέποντας το πόσο μικροκαμωμένος είναι, έχεις την αίσθηση ότι είναι δύσκολο λόγω σωματικών προσόντων να τα καταφέρνει καλά παίζοντας στον άξονα. Η οξυδέρκειά του όμως είναι αυτή που κάνει την διαφορά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Εκουαδόρ ο Ρουέδα τον λάτρευε τόσο πολύ που έλεγε “Στην Εθνική ομάδα παίζουν ο Νομπόα και 10 ακόμη παίκτες”.
Ο... ανθρωπός μας ήταν αχώριστο δίδυμο στη Ρούμπιν με τον Νάτχο που έπαιξε πέρυσι στον ΠΑΟΚ και είναι πραγματικά παιχνίδι της μοίρας που θα τον διαδεχτεί επί της ουσίας στον ΠΑΟΚ. Αγνωστό πώς τα κατάφερνε ο προπονητής της Ρούμπιν και τους ταίριαζε, τους πάντρευε στην ενδεκάδα, αφού έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο που παίζουν. Οπως και να έχει ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν θα έχει τέτοια προβλήματα. Ο Νάτχο έχει επιστρέψει στην Ρωσία και ο Νομπόα θα πάρει την θέση του Τσανδάρη (λέει η λογική) στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Με
τον Κάτσε μία χαρά ταιριάζουν στον άξονα του ΠΑΟΚ και το μόνο που θα τους λείπει είναι το ύψος, ειδικά στις στημένες μπάλες που πρέπει να αμυνθούν.
Γενικά ο ΠΑΟΚ με την προσθήκη του Νομπόα στο ρόστερ του κάνει μία σπουδαία επιλογή. Αν ο λατίνος προσαρμοστεί γρήγορα και κάνει το 60 ή το 70% όσων έκανε στη Ρούμπιν ή την Ντινάμο Μόσχας τότε μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για αυτό...
Και η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι φανερό ότι πρέπει να αλλάξει και μάλιστα δραματικά. Οπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ πλέον δεν φτιάχνει φάσεις και αυτό για μία ομάδα που θέλει να πάρει πρωτάθλημα είναι μεγάλο πρόβλημα.
Μεγάλο πρόβλημα είναι και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο από την Κέρκυρα, που ήρθε να προστεθεί σε αυτόν από την Γκινγκάμπ από την Ευρώπη. Σήμερα μπορεί οι κραδασμοί από αυτή τη νέα αποτυχία να είναι ελάχιστες. Αύριο, μεθαύριο, όμως αν τυχόν και ο ΠΑΟΚ δεν πάρει πρωτάθλημα όλοι θα θυμηθούν τις προγενέστερες αποτυχίες, όλοι θα θυμηθούν ότι αυτή η ομάδα αποκλείστηκε απ' όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές Γεννάρη. Και τότε η ένταση και η μουρμούρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη...

*Πηγή:gazzetta.gr*

Βραδινοί «περίπατοι»…!!

Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κόντρα στις Μπελενένσες και Φαμαλισάο αντίστοιχα οι Μπράγκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντίστοιχα, ώστε να προκριθούν στα ημιτελικά του πορτογαλικού Κυπέλλου.

Βραδινοί «περίπατοι»…
Η Μπράγκα σάρωσε 7-1 την Μπελενένσες εντός έδρας, στο πλαίσιο του προημιτελικών του πορτογαλικού Κυπέλλου και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης, δείχνοντας πως βρίσκεται σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση και κόντρα σε μια καλή ομάδα της Superliga.

Σκόρερς των φιναλίστ του Europa League του 2011 ήταν οι Σάντος στο 16’, Ράφα στο 22’, Ρούμπεν Μίκαελ στο 42’, Πάρδο στο 48’, Εντερ στο 68’, Αλαν στο 77’και Τίμπα στο 89’. Για τους φιλοξενούμενους, σκόραρε ο Νούνες στο 57’.


Η σύνθεση της Μπράγκα: Κρίτσιουκ, Μπαϊάνο, Σάντος, Αντρέ Πίντο, Τζαβάν, Ντανίλο, Τίμπα, Πάρδο (67’ Πέδρο Σάντος), Ρούμπεν Μίκαελ (53’ Αλαν), Ράφα Σίλβα, Εντερ (74’ Σάμι)


Η Σπόρτινγκ σάρωσε 4-0 τη Φαμαλισάο της δεύτερης κατηγορίας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» και ανεβαίνει σταδιακά, έχοντας ως στόχο και την έξοδο στο Τσάμποινς Λιγκ και την καλή πορεία στο Europa League.

Για τα «λιοντάρια», σκόραρε ο Καρίγιο με εκπληκτικό τρόπο στο 34’, ο Ζοάο Μάριο με κόντρα στο 48’, ο Ολιβέιρα με καρφωτή κεφαλιά στο 69’ και ο Μοντέρο με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή στο 75’. Ο τελευταίος έχασε και πέναλτι στο 29’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Μπόεκ, Μιγκέλ Λόπες, Τομπίας Φιγκερέδο, Πάουλο Ολιβέιρα, Τζόναθαν Σίλβα, Καρίγιο (71’ Εσγκάιο), Γουίλιαμ Καρβάλιο (61΄Ροσέλ), Ζοάο Μάριο, Κάρλος Μανέ, Φρέντι Μοντέρο (78’ Ποντένσε), Τανάκα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ήπιαν πολύ αίμα…!!

Δε θυμήθηκε την αναμέτρηση κόντρα στη Ρεάλ την Κυριακή η Βαλένθια, η οποία νίκησε δύσκολα 2-1 την Εσπανιόλ στο «Μεστάγια» και απέκτησε άγχος για την πρόκριση στα προημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου.

Δεν ήπιαν πολύ αίμα…
Η Βαλένθια νίκησε δύσκολα 2-1 την Εσπανιόλ στο «Μεστάγια», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Copa Del Rey κα δυσκόλεψε τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Κορνεγιάλ Πρατ», μη δείχνοντας τα στοιχεία που της έδωσαν τη νίκη την περασμένη Κυριακή κόντρα στην αήττητη για 22 αγώνες Ρεάλ Μαδρίτης για την Primera Division.

Ο Γκαγιά άνοιξε το σκορ για τις «νυχτερίδες», ο Στουάνι ισοφάρισε για τους Καταλανούς και Νεγκρέδο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι χάρισε τη νίκη στους Λεβαντίνους.

Στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Αλφόνσο Πέρεθ» θα λύσουν τις διαφορές τους Αλμερία και Χετάφε, μετά το 1-1 στο «Μεντιτερανέο». Ο Βέρθα ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, σημειώνοντας αυτογκόλ εις βάρος της ομάδας του στο 21’ και ισοφαρίζοντας στο 60’.



Τα αποτελέσματα των των ματς των "16":


Τρίτη 6/1

Θέλτα - Μπιλμπάο 2-4
(11' Άλεξ Λόπεθ, 54' Τσάρλες / 5' Σαν Χοσέ, 15' και 87' πέν. Αντούριθ, 61' Σουσαέτα)

Μάλαγα - Λεβάντε 2-0
(16' Ανιόρ, 78' Ρικάρντο Όρτα)

Τετάρτη 7/1

Βιγιαρεάλ - Σοθιεδάδ 1-0
(72' Τσερίσεβ)

Ατλέτικο - Ρεάλ 2-0
(58' πέν. Ραούλ Γκαρθία, 76' Χοσέ Μαρία Χιμένες)

Βαλένθια - Εσπανιόλ 2-1
(11' Γκαγιά, 86' Νεγκρέδο / 60' Στουάνι)

Αλμερία - Χετάφε 1-1
(59' πέν. Βέρθα / 21' αυτ. Βέρθα)

Πέμπτη 8/1

Γρανάδα - Σεβίλλη (21:00)

Μπαρτσελόνα - Έλτσε (23:00) *Πηγή: sport-fm.gr*